Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 02-07-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Zuhud yang terbaik ialah zuhud yang disembunyikan
--
Saidina Ali

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: harith
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13726

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 18
Ahli: 0
Jumlah: 18




  Dari Galeri
dari kiri diri sendiri dan sebelah tu best friend ana, ummu

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 2 hari yang lalu


Isu Semasa
Topik: UFO: Kewujudannya satu mitos atau logis?


Carian Forum

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Isu Semasa
    »» UFO: Kewujudannya satu mitos atau logis?

Please Mendaftar To Post


Oleh UFO: Kewujudannya satu mitos atau logis?

snowangel
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.12.2003
Ahli No: 2944
Posting: 115
Dari: Kwang Tung

china   avatar


posticon Posting pada: 11-01-04 20:53


buat sidang pembaca sekelian..

Walaupun isu ini tak berapa semasa tetapi misteri fenomena ini belum lagi masih mempunyai jawapan.Ahli saintis pun penig kepala, apatah lagi ahli astrologi. Kes FBI di Roswell, Mexico(1975) ditutup begitu sahaja. Gambar-gambar makhluk asing yang tersebar luas yang terlibat dalam nahas kejadian pesawat angkasa lepas itu dirampas oleh pihak ketenteraan konon bimbang mencetuskan kebimbangan orang ramai tentang kewujudan makhluk asing. Adakah cerita makhluk asing dari sebahagian siri 'The X-Files' cuba memberitahu masyarakat bumi akan kewujudan makhluk asing ini?

Bagaimana pula dengan Neil Armsrtong iaitu manusia pertama yang mendarat di bulan mendengar azan bergema di sana? Adakah kewujudan makhluk asing ini telah Allah sebutkan di dalam Al-Quran? Adakah mereka ini yang Rasulullah maksudkan di dalam hadis yang mempunyai kenderaan seperti logam terbang pantas seperti panahan kilat?

Dari mana mereka datang? Dengan apa mereka datang? Untuk apa mereka datang? adakah sebilangan besar umat bumi yang pernah melihat piring terbang dan makhluk asing ini berhalusinasi? Bagaimanakah dengan manusia yang hilang di dalam lautan segitiga bermuda? di manakah rangka mereka? kenapa hanya bangkai kapal laut sahaja yang kelihatan?

Ha...sesapa yang ada pengalaman, pandangan tentang fenomena UFO dan makhluk asing ni samada penah nampak makhluk asing ke..penah nampak piring terbang ke...atau pandangan yang melibatkan dalil nakli amatlah dialu-alukan...Ana percaya sangat mesti ada segelintir akhawat di sana yang pernah nampak 'benda' ni..jadi ruang di sini adalah paling baik untuk kita sama-sama berkongsi isu fenomena ini..


Bookmark and Share




  Member Information For snowangelProfil   Hantar PM kepada snowangel   Pergi ke snowangel's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 2315
Posting: 170
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-01-04 14:55



ana penah nampak gak, tapi masa tue ana sek rendah lagi...masa tue bulan posa..ana darjah 4...dgn arwah ayah sedara naik moto...tapi, lepas kejadian tue ayoh sedara ninggal..cuma jgn la kita related kan kematian nya dgn benda tue..dah ditaqdirkan..dah sampai ajal..
yg ana nampak ia kecil jer tapi bercahaya cantik..sebab umah ana di tgh sawah...pas tu, dekat berbelas thn benda tue muncul lagi, kt tempat berhampiran...wallualam..


Bookmark and Share




  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

snowangel
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.12.2003
Ahli No: 2944
Posting: 115
Dari: Kwang Tung

china   avatar


posticon Posting pada: 12-01-04 21:19


Quote:

On 2004-01-12 14:55, ismi_safiza wrote:

ana penah nampak gak, tapi masa tue ana sek rendah lagi...masa tue bulan posa..ana darjah 4...dgn arwah ayah sedara naik moto...tapi, lepas kejadian tue ayoh sedara ninggal..cuma jgn la kita related kan kematian nya dgn benda tue..dah ditaqdirkan..dah sampai ajal..
yg ana nampak ia kecil jer tapi bercahaya cantik..sebab umah ana di tgh sawah...pas tu, dekat berbelas thn benda tue muncul lagi, kt tempat berhampiran...wallualam..





Terima kasih kepada Ismi_Afiza kerana sudi memberi respon baik tentang tajuk forum saya. Boleh tanya sikit, cahaya yang cantik tu macamana ? sebab ana pun nampak jugak... cuma kapal angkasa tu besar sangat, betul2 ada di atas kepala. Masa tu Ana dan adik lelaki ( sekarang melanjutkan pelajaran di Jordan ) ternganga nampak benda tu...dah la besar pastu warnanya cantik sangat ...berwarna-warni melalui lingkaran dikeliling piring terbang tu, lama jugak 'dia' stuck atas kepala. Lokasi tu di kampung atuk kampung... Muar Johor. Walaupun ana lihat benda tu ketika darjah enam, ana masih ingat lagi macaman bentuk rupa tu..Adik ana pun masih ingat lagi sampai sekarang.. Cuma dia masih tak percaya lagi apa yang telah dilihat... .


Bookmark and Share




  Member Information For snowangelProfil   Hantar PM kepada snowangel   Pergi ke snowangel's Website   Quote dan BalasQuote

namirah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 25.12.2003
Ahli No: 2967
Posting: 156
Dari: Kota Singa... Roar!! ;P

singapore   avatar


posticon Posting pada: 13-01-04 16:40



Ana nak gak tengok bende2 ngan mate sendiri , tapi tak terjadi plak. Kat cni mmg jarang berlaku...
Ntahlah , sampai skrg saintis ngan bingung sal bende ni


Bookmark and Share




  Member Information For namirahProfil   Hantar PM kepada namirah   Quote dan BalasQuote

namirah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 25.12.2003
Ahli No: 2967
Posting: 156
Dari: Kota Singa... Roar!! ;P

singapore   avatar


posticon Posting pada: 13-01-04 16:44


Mcm mana pon.......Allah Sahaja Yang Maha Mengetahui
(sambung kat cni sebab tadi ana terpicit satu bende ni tetibe dah teranta)


Bookmark and Share




  Member Information For namirahProfil   Hantar PM kepada namirah   Quote dan BalasQuote

fikrah1399
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 25.04.2003
Ahli No: 495
Posting: 46
Dari: Allah SWT

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-01-04 17:00


assalamu'alaikum...

Ana pernah baca pasal benda nie...ianya drp.
keturunan jin.. seprti kita, jin juga berbangsa2
bahkan lebih maju drp. kita. So, sesapa yang
pernah nampak tu memang betul la..hari tu ada
kat program misteri nusantara tv3..ada orang buat
kajian...

Kita jangan ganggu dia n dia tak ganggu kita...

Kalau kat segitiga bermuda plak, ada kajian
mengatakan kat situ tempat dajjal. Kerajaan dia
besar kat dasar laut tu...WALLAHUa'lam.

Ok...Wassalam.

-----------------
mencari hidayah...ku kan terus mencari...redhaMU kuharapkan selalu...


Bookmark and Share




  Member Information For fikrah1399Profil   Hantar PM kepada fikrah1399   Pergi ke fikrah1399's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 2315
Posting: 170
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-01-04 22:45



yg ismi nampak dia byk buah la..ada dlm 2,3.pastu cahaya dia cantik, masyaAllah...berputar tapi bukan dekat ana,cuma ana nampak,walaupun agak jauh tapi yg pasti cahaya tu ana mmg nampak..ada color merah,hijau.
ana penah terbaca dlm buku dajal..wallahua'lam..ufo sebenarnya tak wujud, ia sebenarnya adalah masyarakat jin yg menjadi pengikut dajal yg telah diwawarkan kpd kita akan kehadirannya...lokasinya di segitiga bermuda..dan mereka mempunyai teknologi yg canggih melebihi manusia biasa...dan semua benda yg berkaitan dgn ufo nie adalah agenda mereka sebenarnya...
wallahua'lam..ana tak dapat nak mensahihkan maklumat tersebut..cuma yg perlu kita percaya..dajal mmg wujud...

apapun, mungkin Allah nak tunjukkan kebenaran sunnatullah kepada kita..mungkin yg terpilih utk sentiasa memuhasabahkan diri kita...
renungilah setiap kejadian itu atas dasar iman...



Bookmark and Share




  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 2315
Posting: 170
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-01-04 22:49



yg ismi nampak dia byk buah la..ada dlm 2,3.pastu cahaya dia cantik, masyaAllah...berputar tapi bukan dekat ana,cuma ana nampak,walaupun agak jauh tapi yg pasti cahaya tu ana mmg nampak..ada color merah,hijau.
ana penah terbaca dlm buku dajal..wallahua'lam..ufo sebenarnya tak wujud, ia sebenarnya adalah masyarakat jin yg menjadi pengikut dajal yg telah diwawarkan kpd kita akan kehadirannya...lokasinya di segitiga bermuda..dan mereka mempunyai teknologi yg canggih melebihi manusia biasa...dan semua benda yg berkaitan dgn ufo nie adalah agenda mereka sebenarnya...
wallahua'lam..ana tak dapat nak mensahihkan maklumat tersebut..cuma yg perlu kita percaya..dajal mmg wujud...

apapun, mungkin Allah nak tunjukkan kebenaran sunnatullah kepada kita..mungkin yg terpilih utk sentiasa memuhasabahkan diri kita...
renungilah setiap kejadian itu atas dasar iman...



Bookmark and Share




  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

snowangel
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.12.2003
Ahli No: 2944
Posting: 115
Dari: Kwang Tung

china   avatar


posticon Posting pada: 14-01-04 12:50


Quote:

On 2004-01-13 22:49, ismi_safiza wrote:

yg ismi nampak dia byk buah la..ada dlm 2,3.pastu cahaya dia cantik, masyaAllah...berputar tapi bukan dekat ana,cuma ana nampak,walaupun agak jauh tapi yg pasti cahaya tu ana mmg nampak..ada color merah,hijau.
ana penah terbaca dlm buku dajal..wallahua'lam..ufo sebenarnya tak wujud, ia sebenarnya adalah masyarakat jin yg menjadi pengikut dajal yg telah diwawarkan kpd kita akan kehadirannya...lokasinya di segitiga bermuda..dan mereka mempunyai teknologi yg canggih melebihi manusia biasa...dan semua benda yg berkaitan dgn ufo nie adalah agenda mereka sebenarnya...
wallahua'lam..ana tak dapat nak mensahihkan maklumat tersebut..cuma yg perlu kita percaya..dajal mmg wujud...

apapun, mungkin Allah nak tunjukkan kebenaran sunnatullah kepada kita..mungkin yg terpilih utk sentiasa memuhasabahkan diri kita...
renungilah setiap kejadian itu atas dasar iman...







Terima kasih Ismi kerana memberi maklum balas. Ana rasa seronok sangat sebab kita ber2 berkongsi hal yg sama yang jarang dilihat oleh orang lain. Memang betul apa yang Ismi cakap tu tentang cahaya yang cantik berputar2, cuma ana nampak cahaya tu berwarna-wani..bermacam2 jenis warnanya...berputar2 seperti yang Ismi nampak tu. Tetapi Ismi nampaknya lagi untung sampai nampak beberapa buah kapal, ana cuma nampak satu sahaja.

Berkenaan tentang 'mereka' ni adalah dari golongan jin, ana dah baca buku tu sampai 2 3 kali untuk mendapatkan kepastian dan kefahaman yang sebenar( DAJAL AKAN DATANG DARI KERAJAAN JIN DI SEGITIGA BERMUDA karangan MUHAMMAD ISA DAWUD ). Cuba Ismi baca buku dari pengarang yang sama iaitu SIAPAKAH PENGHUNI 7 PETALA LANGIT DAN 7 PETALA BUMI. Cuma ana sedikit musykil tentang kewujudan makhluk asing ni dengan harapan Ismi dapat jelaskan jika Ismi lebih mengetahui daripada ana. Setahu ana makhluk asing ni mempunyai jasad seperti manusia sedangkan jin hanya terdiri daripada wap ( api yang panas ). Itu yang ana musykil tu...

Mengikut pandangan MUHAMMAD ISA DAWUD manusia yang hilang dalam tragedi Segi 3 Bermuda dipercayai ada kaitan dengan Dajal. Sebab rangka manusia langsung tak dapat ditemui sejak kes kehilangan pesawat kapal terbang tentera Amerika pada tahun 1940an yang melalui perairan itu.
Kalau Ismi ada lihat satu dokumentari dari NATIONAL GRAPHIC, mereka ada buat 1 kajian tentang apa yang terkandung di dalam lautan Bermuda itu dengan menggunakan 1 kapal selam laut yang canggih (yang direka khas semata2 untuk tujuan itu yang menelan belanja hampir 2 juta US )Yang memeranjatkan tiada langsung rangka manusia! tiada juga tanda2 melepaskan diri melalui tingkap dan pintu utama yang tertutup rapat.

Untuk pengetahuan Ismi, ada 1 lagi buku karangan MUHAMMAD ISA DAWUD iaitu 'SIAPAKAH PENGHUNI BUMI SEBELUM MANUSIA'. Buku ini menerangkan secara ditil tentang kewujudan makhluk ini dengan menyertakan beberapa fakta sejarah yang disahkan oleh ahli saintis arkeologi dan dalil nakli(firman Allah di dalam Al-Quran)tentang kewujudan makhluk ini.



Bookmark and Share




  Member Information For snowangelProfil   Hantar PM kepada snowangel   Pergi ke snowangel's Website   Quote dan BalasQuote

snowangel
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.12.2003
Ahli No: 2944
Posting: 115
Dari: Kwang Tung

china   avatar


posticon Posting pada: 14-01-04 12:58




Jika Ismi_Hafiza sudi, berikan alamat email Ismi, nanti ana boleh hantarkan beberapa gambar makhluk asing yang terlibat dalam nahas piring terbang yang terhempas di Roswell, Mexico. Kalau nak rahsiakan alamat emel, sila hantar kat mesej private ana.


Bookmark and Share




  Member Information For snowangelProfil   Hantar PM kepada snowangel   Pergi ke snowangel's Website   Quote dan BalasQuote

snowangel
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.12.2003
Ahli No: 2944
Posting: 115
Dari: Kwang Tung

china   avatar


posticon Posting pada: 14-01-04 13:03


Quote:

On 2004-01-13 17:00, fikrah1399 wrote:
assalamu'alaikum...

Ana pernah baca pasal benda nie...ianya drp.
keturunan jin.. seprti kita, jin juga berbangsa2
bahkan lebih maju drp. kita. So, sesapa yang
pernah nampak tu memang betul la..hari tu ada
kat program misteri nusantara tv3..ada orang buat
kajian...

Kita jangan ganggu dia n dia tak ganggu kita...

Kalau kat segitiga bermuda plak, ada kajian
mengatakan kat situ tempat dajjal. Kerajaan dia
besar kat dasar laut tu...WALLAHUa'lam.

Ok...Wassalam.






macamana ana boleh terlepas yek..boleh cite sikit yang masuk Misteri Nusantara tu..Macamana ana boleh terlepas yek..diorang cite pasal makhluk asing ke...pasal piring terbang?


Bookmark and Share




  Member Information For snowangelProfil   Hantar PM kepada snowangel   Pergi ke snowangel's Website   Quote dan BalasQuote

snowangel
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.12.2003
Ahli No: 2944
Posting: 115
Dari: Kwang Tung

china   avatar


posticon Posting pada: 17-01-04 13:00


Kepada sesapa yang nak tengok gambar2 makhluk asing dan piring terbang, boleh hantar email kat mesej private ana. Pasti ana kirimkan untuk ukhwat sana.


Bookmark and Share




  Member Information For snowangelProfil   Hantar PM kepada snowangel   Pergi ke snowangel's Website   Quote dan BalasQuote

snowangel
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.12.2003
Ahli No: 2944
Posting: 115
Dari: Kwang Tung

china   avatar


posticon Posting pada: 17-01-04 13:09


Quote:

On 2004-01-13 16:40, namirah wrote:

Ana nak gak tengok bende2 ngan mate sendiri , tapi tak terjadi plak. Kat cni mmg jarang berlaku...
Ntahlah , sampai skrg saintis ngan bingung sal bende ni





Namirah, jika tak keberatan nak tengok gambar2 makhluk asing(yang terlibat dlm kemalangan piring terbang yang terhempas di Roswell ) dan piring terbang , boleh hantar email Namirah kat mesej private ana, nati ana kirimkan. Insyaallah.


Bookmark and Share




  Member Information For snowangelProfil   Hantar PM kepada snowangel   Pergi ke snowangel's Website   Quote dan BalasQuote

snowangel
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.12.2003
Ahli No: 2944
Posting: 115
Dari: Kwang Tung

china   avatar


posticon Posting pada: 17-01-04 13:15


Quote:

On 2004-01-13 17:00, fikrah1399 wrote:
assalamu'alaikum...

Ana pernah baca pasal benda nie...ianya drp.
keturunan jin.. seprti kita, jin juga berbangsa2
bahkan lebih maju drp. kita. So, sesapa yang
pernah nampak tu memang betul la..hari tu ada
kat program misteri nusantara tv3..ada orang buat
kajian...

Kita jangan ganggu dia n dia tak ganggu kita...

Kalau kat segitiga bermuda plak, ada kajian
mengatakan kat situ tempat dajjal. Kerajaan dia
besar kat dasar laut tu...WALLAHUa'lam.

Ok...Wassalam.





Fikrah1399, kalau nak tengok gambar2 makhluk asing( yang dipercayai terlibat dalam nahas piring terbang yang terhempas di Roswell, Mexico.1976 ), boleh hantar alamt email kat mesej private ana, nanti ana boleh hantar Insyaallah.


Bookmark and Share




  Member Information For snowangelProfil   Hantar PM kepada snowangel   Pergi ke snowangel's Website   Quote dan BalasQuote

KakYong
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 30.04.2003
Ahli No: 722
Posting: 182
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-01-04 16:38




Subhanallah.... menariknya pengalaman sahabat2 yang mengalami kejadian tu ye??...tapi memang kamu semua kuat semangat betul... ...bila tengok 'benda Allah' tu boleh cegat je kat situ....
kalau kakyong la kan....rasa2nya dah pengsan dah.... ....hihihihih.....

-----------------

~Jika ingin miliki segala-galanya, milikilah Tuhan..Tuhan adalah segala-galanya..Segalanya tanpa Tuhan, tiada erti apa-apa~

Bookmark and Share




  Member Information For KakYongProfil   Hantar PM kepada KakYong   Pergi ke KakYong's Website   Send ICQ Meesage To KakYong   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-01-04 21:56


betul tu kakyong
tak terfikir ana akan ada pengalaman macam tu
rupanya sahabt2 kita dah lihat pun

kakyong jangan pengsan..

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 2315
Posting: 170
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-02-04 12:48




syukran snowangle..ana dah dapat...em, seram jugak la tgk...
buat kak yong, masa tue kecik lagi..tak tahu apa benda tue, tue yg tak pengsan nak dibuatnya masa sekarang..agak2nya kome terus kot..hehehe

-----------------
“kalaupun cinta kita tidak bertaut di dunia, biarlah ia bertaut di syurga. Kerana cinta kita ialah cinta perjuangan..!!”


Bookmark and Share




  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

snowangel
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.12.2003
Ahli No: 2944
Posting: 115
Dari: Kwang Tung

china   avatar


posticon Posting pada: 05-02-04 14:04




Kadang2 Snow pun rasa macam tak percaya dan betapa Allah S.W.T itu Maha Berkuasa. Dengan itu kita harus banyak mencarigali isi Al-Quran dan banyyakkkan membaca buku ilmu pengetahuan, kita pun tidak sangka ada juga manusia yang hidup di 7 petala bumi...( sila lihat arikel " Ya'juj Ma'juj dan NASA" di laman web ukhwah.com ).


Bookmark and Share




  Member Information For snowangelProfil   Hantar PM kepada snowangel   Pergi ke snowangel's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 2315
Posting: 170
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-02-04 16:04




mungkin kita semua antara yg terpilih...
manfaatkanlah segalanya ini...
kukuhkan iman di dada...



-----------------
“kalaupun cinta kita tidak bertaut di dunia, biarlah ia bertaut di syurga. Kerana cinta kita ialah cinta perjuangan..!!”


Bookmark and Share




  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.07349 saat. Lajunya....