Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-08-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Air yang mengapungkan kapal; air juga yang menenggelamkan kapal.

-- Peribahasa Lama

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: lysazae
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13715

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 33
Ahli: 0
Jumlah: 33




  Dari Galeri
a'kum...

salam perkenalan dr saya.

-asma-

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 2 hari yang lalu
bintanghatee: 4 hari yang lalu


Masa Lapang
Topik: saper suker berdebat???


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Masa Lapang
    »» saper suker berdebat???

Please Mendaftar To Post


Oleh saper suker berdebat???

perindu_cinta_ilahi
WARGA RASMI
Menyertai: 04.01.2004
Ahli No: 3027
Posting: 10
Dari: bumi wahyu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-01-04 21:13



saper suka berdebat??yea la..maksud ana perkara yang mendatangkan faedah pada semua...


Bookmark and Share




  Member Information For perindu_cinta_ilahiProfil   Hantar PM kepada perindu_cinta_ilahi   Pergi ke perindu_cinta_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

SyAhEeDa
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 20.04.2003
Ahli No: 272
Posting: 30
Dari: pahang,kelantan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-01-04 21:58


Ana.. tak sukA!! hehehe.. ...

Tgk pd keperluanla kan.. andainya sesuatu situasi itu kita rasa harus adakan debat ... maka debatlah dgn penuh hikmah dan berpada..

Tp kalau boleh, elakkanlah suka berdebat kerana ianya hanya akan menimbulkan perbalahan dan kebencian dalam diri seseorg...

Kalau pertandingan debat tu tak pe la..
So, carilah kawan.. jgn cari musuh huhu..

-----------------
UkHuwWaH FIllAh nEvEr eNds~


Bookmark and Share




  Member Information For SyAhEeDaProfil   Hantar PM kepada SyAhEeDa   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-01-04 06:59




betul tu, selalunya perdebatan ni biasanya akan berakhir dengan rasa tak puas hati dan dendam sesama sendiri. biasanya kalau ada sesuatu perkara, akak lebih suka bawa berbincang. lagipun kalau berdebat, selalu akak pon yang kalah..

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 2642
Posting: 654
Dari: greenland....

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-01-04 15:11



diskusi pasal debat ni.. ana x berapa expert dlm bab debat ni...maksud ana ana bukan seorang pidato @ wakil sek.or ipt dlm bab syarahan & debat..
tapi.. anan suke tengok bile ade pertandingan debat.., syarahan.. pantun..yg berbentuk ilmiah..
ana pernah tgk pertandingan syarahan mengenai kepenggunaan kalau x silap tajuknye..dah lupe laa.. lame dah.. mase ana form 5..
anyway.. nak debat ni kena yg petah bercakap.. macam ana ni.. agak pemalu.. he..he.. actually yg amik law bagus laa.. mmg kena petah berkata-kata & berhujah...
oklaa.. apepun.. debat ni bagus juga.. utk tajamkan minda..tukar-tukar pendapat..
tapi.. jgnlaa sampai mencetuskan perkauman... & pertelingkahan.. always remember Allah n patient.. cool..
em.. that's all.. wsslm..

-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
barakaLlahu..


Bookmark and Share




  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

sayasarah
-WARGA SETIA-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 170
Posting: 509
Dari: Kerak bumi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-05-04 01:01




ske taki [gado]mulut guna logik..but logik tak semestinya betul

ske bace buku hasil karya macik Ainon dan pakcik ape ek..pasal pemikiran logikal pe tah..edward de bono taksempa bace hehe

-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu
[IMG]


Bookmark and Share




  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

hub_addin
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 23
Posting: 447
Dari: Perak No.1

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-06-04 11:13




berdebatttt??? ana cukup suka berdebat...hehe..tak kisah la kalah atau menang yang penting dapat menyatakan kebenaran. tapi kalau ana salah mengaku je la walaupun kekadang tu liat skit...hehehe...

dalam berdebat ni, dia ada adab2nya yang tersendiri...apatah lagi kalau perdebatan ilmiah dengan orang2 yang ilmiah gak..

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For hub_addinProfil   Hantar PM kepada hub_addin   Quote dan BalasQuote

LaTomatina
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.04.2004
Ahli No: 3666
Posting: 102
Dari: royal town of perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-06-04 14:26


ermmm...suke jgk berdebat...
bkn ape..utk menegakkan kebenaran.. or nak sampaikan pendapat kita...
tp sebelum berdebat tu..make sure la kita ade ckp ilmu tentang ape yg nak didebat tuh...
kang tak psl2 terslh ckp..kita jgk yg malu blk
ape2 pun berdebat lah secara berhemah...


Bookmark and Share




  Member Information For LaTomatinaProfil   Hantar PM kepada LaTomatina   Pergi ke LaTomatina's Website   Quote dan BalasQuote

sepi
WARGA RASMI
Menyertai: 09.06.2004
Ahli No: 3863
Posting: 15
Dari: Klang

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-06-04 15:04




"Debat" tu ape sebenarnya?


Bookmark and Share




  Member Information For sepiProfil   Hantar PM kepada sepi   Quote dan BalasQuote

al_hafizahgirl
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 06.05.2003
Ahli No: 1012
Posting: 33
Dari: Banting, Selangor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-07-04 12:59


ana suka sangat berdebat....
kat sekolah pun selalu jugak masuk pidato,bahas...
ana suka berdebat dgn uztaz ana kat sekolah dulu..suka sangat cari gaduh dgn ana bila ada sesuatu isu baru dalam bab hadith atau feqh..kiranya masing2 sama2 nak menangla.. tak nak mengalah...

-----------------
"Sebaik-baik manusia adalah yang tidak meninggalkan akhiratnya kerana dunianya dan tidak berpenat lelah kerana manusia..."
-Riwayat Al-Khatib


Bookmark and Share




  Member Information For al_hafizahgirlProfil   Hantar PM kepada al_hafizahgirl   Pergi ke al_hafizahgirl's Website   Quote dan BalasQuote

ein
WARGA RASMI
Menyertai: 27.01.2004
Ahli No: 3180
Posting: 14
Dari: ina

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-08-04 13:59


salam ukhwah buat nuslimat semua...
ermmm... topik nie bagus gak..actually ana mmg suka berdebat but, bar kn pada topik la...klu rasa agk2 topk tu blh mendatangkan faedah why not kt perdebatkan sekadar untuk bertukar pendapat n menambahkan lagi ilmu pengetahuan kita...klu rasa perdebatan tue just nk buang masa n ntah aper2 baik tinggalkan coz itu mungkin akan mendatang kan masalah pada pendebat emosi....
that all
ilal liqa'


Bookmark and Share




  Member Information For einProfil   Hantar PM kepada ein   Quote dan BalasQuote

jiejot
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 26.01.2004
Ahli No: 3175
Posting: 110
Dari: malaya

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-08-04 13:41


erm.. debat? saya pun suke berdebat. mmg dari sek rendah. cuma dah masuk u ni je retire. tp kalu perdebatan isu agama ni, ye lah ade adabnye. jangan laa sampai gaduh2. kiranya macam berbincang laaa jugak.erm... sape yg suka berdebat tu lahir bulan lima ke?
sbb mungkin kebetulan sifat anak2 yg lahir bulan mei ni suka berdebat.


Bookmark and Share




  Member Information For jiejotProfil   Hantar PM kepada jiejot   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.070814 saat. Lajunya....