Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-10-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Kegembiraan dan kedukaan adalah sama. Ia tak kekal lama

-- Peribahasa Tionghua

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: querida
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13716

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 20
Ahli: 0
Jumlah: 20




  Dari Galeri
masa percutian kat sabah..he its me

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 1 hari, 19 jam, 55 minit yang lalu


Isu Semasa
Topik: Majalah al-Islam nak Di haramkan?


Carian Forum

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Isu Semasa
    »» Majalah al-Islam nak Di haramkan?

Please Mendaftar To Post


Oleh Majalah al-Islam nak Di haramkan?

alamaya
WARGA RASMI
Menyertai: 09.11.2003
Ahli No: 2801
Posting: 2

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-12-03 01:41




baru-baru ni seluruh kakitangan pejabat agama negeri terengganu hantar memo kat jakim supaya di semak balik pengeluaran al-islam yang banyak menyeleweng dari tujuan utama..kes terbaru..astora jabat mengatakan tiada azab kubur...dan tidak wajib bertudung ..cuba baca edisi nov 2003...

sahabiyaat sekelian ..kalau nak dapat maklumat ttg penyelewengan itu boleh acces kat sini

http://www.surau.ladang.net/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=90


[ Posting ini telah di edit oleh: alamaya pada 2003-12-10 01:46 ]


Bookmark and Share




  Member Information For alamayaProfil   Hantar PM kepada alamaya   Quote dan BalasQuote

aniisa_tasnim
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 64
Posting: 305
Dari: bumi mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 10-12-03 09:44




syukran jazilan buat ukht alamaya, memang ternanti juga bila nak di ambil tindakkan terhadap majalah al islam... al islam boleh di keluarkan tapi hendaklah isi kandungannya benar benar menepati al quran dan sunnah...

-----------------
"Di sebalik segala duka
Tersimpan hikmah
Yang bisa kita petik pelajaran...
Di sebalik segala suka
Tersimpan hikmah
Yang kan mungki


Bookmark and Share




  Member Information For aniisa_tasnimProfil   Hantar PM kepada aniisa_tasnim   Quote dan BalasQuote

sweet_darling
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 1332
Posting: 189
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-12-03 12:53



tak pernah beli la pulak majalah tue.tp kalau betul ada pasal isu tiada azab kubur dan tidak wajib bertudung,mmg jakim kena semak balik ni


Bookmark and Share




  Member Information For sweet_darlingProfil   Hantar PM kepada sweet_darling   Pergi ke sweet_darling's Website   Send ICQ Meesage To sweet_darling   Quote dan BalasQuote

sayasarah
-WARGA SETIA-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 170
Posting: 509
Dari: Kerak bumi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-12-03 11:42




klu semua dah dipolitikkan ....

-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu
[IMG]


Bookmark and Share




  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

Raihanah
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 05.08.2003
Ahli No: 2144
Posting: 47
Dari: singapore

singapore   avatar


posticon Posting pada: 16-12-03 14:14


Alhhamdulilah, ana setuju.....


Bookmark and Share




  Member Information For RaihanahProfil   Hantar PM kepada Raihanah   Quote dan BalasQuote

nurdursina
WARGA RASMI
Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 2937
Posting: 1
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-12-03 21:57


antara tanda-tanda akhir zaman ialah apabila orang jahil mengeluarkan fatwa, dia sesat dan menyesatkan orang lain.

masalah tudung dah sabit dalam al-quran dan as-sunnah. cuma yg jadi persoalannya mcm mana nak pakai tudung. kalau kita tolak sesuatu yang wajib diketahui dalam agama, bahaya benar pd akidah kita.


Bookmark and Share




  Member Information For nurdursinaProfil   Hantar PM kepada nurdursina   Quote dan BalasQuote

isya_skynet
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 20.04.2003
Ahli No: 250
Posting: 33
Dari: kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 19-12-03 13:50


saya setuju 100%
budak sek ramai keliru..
yg baru blajar mengenai islam pening....

-----------------
RaMbUT SeNiPIs bEnaNG
TeBaLkAN DgN AkAL
HaTi SEpArUh kAca
KuAtKAn dGn ILMU
PerAsAan SeleMbUt sUteRa
HiAsilAH dgN AKHLAQ.............


Bookmark and Share




  Member Information For isya_skynetProfil   Hantar PM kepada isya_skynet   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.069783 saat. Lajunya....