Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-10-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Kegembiraan dan kedukaan adalah sama. Ia tak kekal lama

-- Peribahasa Tionghua

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: querida
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13716

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 28
Ahli: 0
Jumlah: 28




  Dari Galeri
assalamualaikum..salam ukhuwah....
Hilalliqa'

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 1 hari, 19 jam, 57 minit yang lalu


Isu Semasa
Topik: Iklan Raya di Televisyen, yang mana anda minati ?


Carian Forum

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Isu Semasa
    »» Iklan Raya di Televisyen, yang mana anda minati ?

Please Mendaftar To Post


Oleh Iklan Raya di Televisyen, yang mana anda minati ?

uniputra
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 12.05.2003
Ahli No: 1178
Posting: 26
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 27-11-03 23:34


Setiap tahun apabila tiba sesuatu perayaan iklan di tv akan turut dipaparkan mengikut konsep sambutan yang ingin disampaikan....


bagi saya semua iklan raya yang ditayangkan semuanya mempunyai nilai dan mesej yang ingin disampaikan... cthnya iklan raya pada tahun ini...

Petronas - sentiasa mengasihi ibu bapa walaupun apa yang di minta itu sukar untuk kita perolehi

TNB - sentiasa mengawasi dan menjaga rumah daripada dimasuki pencuri dimusim-musim perayaan ini... jaga-jaga

TV3- janganlah lupa tanah air sendiri walaupun hujan emas di negara orang.

Perodua - P-Ramlee -kemaskan rumah hari nak raya ...bantulah isteri anda
- Aku kaya - jangan bersikap tamak.....

Telekom - jangan tak kenal saudara-mara sudah....
mak su timahhh....ade telefon......
saya......



Bookmark and Share




  Member Information For uniputraProfil   Hantar PM kepada uniputra   Pergi ke uniputra's Website   Quote dan BalasQuote

aniisa_tasnim
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 64
Posting: 305
Dari: bumi mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-11-03 23:54




dalam banyak banyak iklan ana paling suka iklan petronas... banyak mesej yg disampaikan dan iklan dia walaupun lama tapi tak boring.. semuanya bermesej tapi ana paling suka petronas...

-----------------
"Di sebalik segala duka
Tersimpan hikmah
Yang bisa kita petik pelajaran...
Di sebalik segala suka
Tersimpan hikmah
Yang kan mungki


Bookmark and Share




  Member Information For aniisa_tasnimProfil   Hantar PM kepada aniisa_tasnim   Quote dan BalasQuote

ratu_syahadah
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 08.06.2003
Ahli No: 1647
Posting: 56
Dari: Balik Pulau

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 29-11-03 23:24



Saya pun macam aniisa.. paling suka iklan petronas... iklan TV3 pun best jugak !!


Bookmark and Share




  Member Information For ratu_syahadahProfil   Hantar PM kepada ratu_syahadah   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-11-03 23:48



Jarang tengok iklan.. tapi iklan lembu tu best juga...pengsan terus maknya..

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

sweet_darling
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 1332
Posting: 189
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-11-03 01:37



nampaknya setakat nie,ramai yg suka iklan petronas.sama la dgn ana!


Bookmark and Share




  Member Information For sweet_darlingProfil   Hantar PM kepada sweet_darling   Pergi ke sweet_darling's Website   Send ICQ Meesage To sweet_darling   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-12-03 09:16


Memang betul... siap dengan lagu S.M Salim lagi.."apa dah jadi..." Sian si Busu, nak kejar abang - abangnya sampai tergelincir jatuh.. Syabas buat petronas, setiap tahun ada aje iklan rayanya yang mencuit hati..

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

sayasarah
-WARGA SETIA-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 170
Posting: 509
Dari: Kerak bumi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-12-03 11:49




suke iklan petronas part yang ade aki tu cakap " kala ade nasek laaa.."

buat kat mana ek iklan tu?

-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu
[IMG]


Bookmark and Share




  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

nur_malam
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 26.06.2003
Ahli No: 1816
Posting: 71
Dari: Kulim

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-12-03 18:27




Saya pun suka iklan Petronas tu. Pastu, iklan nak balik Kuala Pilah. Best!

Rasanya, Petronas tu buat kat Sungai Perak. Rasanya la... kalau silap tak tau pulak.

--------------------------------


Bookmark and Share




  Member Information For nur_malamProfil   Hantar PM kepada nur_malam   Quote dan BalasQuote

selembut_bayu
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 168
Posting: 85
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-12-03 11:14


ASSALAMUALAIKUM..

ana pun suka iklan petronas.. every year.. bila musim raya je.. memang ana akan tanya iklan pertronas dah kuar ke belum.. iklan petronas dari dulu sampai sekarang memang best & yg paling pentingnya..mesej dari iklan tu.. senang faham..

WASSALAM.


-----------------
'Berkorban kerana Allah membuatkan kita tak terasa kehilangan harga diri malah mendapat kebahagiaan dan ketenangan hakiki'


Bookmark and Share




  Member Information For selembut_bayuProfil   Hantar PM kepada selembut_bayu   Quote dan BalasQuote

kaklong
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 27.04.2003
Ahli No: 551
Posting: 155
Dari: darul ridzuan

brunei  


posticon Posting pada: 07-12-03 22:22


hem..bila tiba perayaan besar2 cam hari raya ke, merdeka ke, deepavali ke, iklan dr PETRONAS ngan TELEKOM memang d nanti2 kan. ye tak?
pd kaklong, 2 syarikat besar ni, kalau buat iklan,
sure best dan yg penting selalu ada mesej yg tersirat kan.



-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For kaklongProfil   Hantar PM kepada kaklong   Quote dan BalasQuote

nawwal
{ SRIKANDI }
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 7
Posting: 121
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-12-03 12:17




Ana suka....

:: iklan PETRONAS....kisah mak,anak2 & lembu tu...
::iklan TV3.....yg baru balik London la katakan...
::iklan TELEKOM....''mak su timah.....ada panggilan!!''..""saya!!""

itu la yg plg suka ana tengok...sahabat2 yg lain camne pulak??

wassalam..

-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq menjemput..ziarahilah jasadku..


Bookmark and Share




  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

white_cotton
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 31.05.2003
Ahli No: 1550
Posting: 85
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-12-03 01:39




Iklan fav ana pon yg PETRONAS tu..."hati, limpa, semua pun ader mak!"...

Tiap2 tahun memang iklan PETRONAS n TELEKOM yang paling ana nantikan..

Sampai sekarang pon ana rase iklan yang paling best, yang buat ana menginsafi diri sendiri tak silap ana lah iklan PETRONAS yang tahun lepas punyer... yang pasal budak kecik tu nak doakan supaya ayah kanak2 (yang die tgk dalam tv) yang terlibat dalam peperangan tu akan balik beraya... Iklan tu betul2 buat ana sebak...

Ape2 pon, syabas arr kepada sumer yang telah menyediakan iklan yang terbaik bersama mesej yang boleh dihayati bersama setiap kali musim perayaan.."Iklan yg bukan sekadar iklan" adalah perantaraan yang sangat bagus untuk menyampaikan mesej kepada masyarakat.. Bukan yang dewasa jer terpaut hati, malah budak2 kecil pun tau nk menghargainya setiap kali iklan tu disiarkan..

Wassalam

-----------------
Try To Give You Warning
But Everyone Ignores Me
[Told You Everything Loud & Clear]
But Nobody's Listening


Bookmark and Share




  Member Information For white_cottonProfil   Hantar PM kepada white_cotton   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.068047 saat. Lajunya....