Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-10-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Sedekah adalah ubat mujarab, dan amal perbuatan manusia dalam kehidupan ini akan berada di hadapan matanya di waktu ajaln
--
Saidina Ali

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: querida
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13716

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 29
Ahli: 0
Jumlah: 29




  Dari Galeri
Salam ukhwah dari ana untuk semua...

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 1 hari, 19 jam, 57 minit yang lalu


Ringan
Topik: makna hadiah


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, e-zah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ringan
    »» makna hadiah

Please Mendaftar To Post


Oleh makna hadiah

aysha
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 24.04.2003
Ahli No: 456
Posting: 62
Dari: seremban,ng 9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-11-03 01:56


Setiap hadiah yang anda beri kepada kekasih/kawan anda mempunyai maksud yang
tersirat...
JAM TANGAN.........Tanda meningati setiap masa dan waktu.
CINCIN.............Tanda ikatan kasih yang abadi.
GELANG.............Tanda mesra
RANTAI LEHER.......Ikatan cinta yang perlu perhatian.
SUBANG.............Tanda penghargaan dan penghormatan.
KASUT..............Sentiasa mengambil berat/prihatin.
PAKAIAN/KAIN.......Semoga kasih berkekalan dan dekat selalu.
PAYUNG.............Tanda kasih dan sentiasa ingin melindungi.
MINYAK WANGI.......Tanda cinta
BINGKAI GAMBAR.....Sentiasa merindu dan tak ingin berjauhan.
BUKU............... Bersifat terbuka dan bertolak ansur.
BUNGA...............Tanda perkenalan/sayang.
SEJADAH DAN ALQURAN.........tandanya kekasihnya itu menyayanginya dunia dan akhirat.

PssssTT..heheeheehehe... Satu lagi.... zaman mellinieum.... handphone...
tandanya.... kau jangan lari dari ku.......aku kan cari kamu walau
dimanapun... melainkan kalau handphone tu ditutup.....


-----------------
ukhwah itu indah bila bertemu dan berpisah kerana Allah


Bookmark and Share




  Member Information For ayshaProfil   Hantar PM kepada aysha   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-11-03 22:58



besnya dapat hadiah... betul... zaman millenium kena tambah hp, pda, camera.. baru mantap...

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

aniisa_tasnim
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 64
Posting: 305
Dari: bumi mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 28-11-03 15:45




nak tanya skit... ada org kata kalau muslimah hadiahkan al quran pada muslim tandanya nak suruh masuk meminang... betul ke ?



-----------------
"Di sebalik segala duka
Tersimpan hikmah
Yang bisa kita petik pelajaran...
Di sebalik segala suka
Tersimpan hikmah
Yang kan mungki


Bookmark and Share




  Member Information For aniisa_tasnimProfil   Hantar PM kepada aniisa_tasnim   Quote dan BalasQuote

sweet_darling
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 1332
Posting: 189
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-11-03 02:12



alahai...siapa la yg tak suka bila dpt hadiah.best!terasa dihargai je.tp tak pernah tahu la pulak pasal makna disebalik pemberian tu sebelum ni.syukran jazilan!biasernya sebelum ni kalau nak beli hadiah,asal berkenan je.


Bookmark and Share




  Member Information For sweet_darlingProfil   Hantar PM kepada sweet_darling   Pergi ke sweet_darling's Website   Send ICQ Meesage To sweet_darling   Quote dan BalasQuote

aysha
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 24.04.2003
Ahli No: 456
Posting: 62
Dari: seremban,ng 9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 01-12-03 17:37



buat aniisa_tasnim...actually, kate2 org tua ni betul gak.maybe berdasarkan pengalaman mereka sendiri. hm...saya pun dah banyak kali dengar cerita pasal tu.bile seorg pompuan dapat hadiah al quran ni maknanya tak lama lagi ada org meminang coz tu tandanya org tu sayang kat kiter n serius nak kan pompuan tu jadi teman hidupnyer. tapi....kalu pompuan yg bagi, maybe die nakkan laki tu supaya lebih mementingkan agama or die nakkan laki tu sedar yg diorg tu penting dalam hidup pompuan tu. ape2 pun ni presumption jer.taktau le betul ke tidak.
oklah....harap jawapan ni dapat memuaskan hati aniisa_tasnim yer.

-----------------
ukhwah itu indah bila bertemu dan berpisah kerana Allah


Bookmark and Share




  Member Information For ayshaProfil   Hantar PM kepada aysha   Quote dan BalasQuote

aniisa_tasnim
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 64
Posting: 305
Dari: bumi mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 01-12-03 22:43




terima kasih aysha... baru faham...



-----------------
"Di sebalik segala duka
Tersimpan hikmah
Yang bisa kita petik pelajaran...
Di sebalik segala suka
Tersimpan hikmah
Yang kan mungki


Bookmark and Share




  Member Information For aniisa_tasnimProfil   Hantar PM kepada aniisa_tasnim   Quote dan BalasQuote

Hajar
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 06.05.2003
Ahli No: 1024
Posting: 479
Dari: Singapura

singapore   avatar


posticon Posting pada: 02-12-03 16:35


warahmatullah..

Wah,bestnya kalau dapat semua hadiah2 tu ye...
Ana pernah jugak dapat hadiah jam tangan dan pakaian/kain dari seorang kawan muslim.. Tapi, tu cuma kawan sedarjah je, takde makna ape-ape...hehe


Bookmark and Share




  Member Information For HajarProfil   Hantar PM kepada Hajar   Pergi ke Hajar's Website   Quote dan BalasQuote

natsumi_8
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 2895
Posting: 66
Dari: KL

japan   avatar


posticon Posting pada: 19-12-03 21:43




nak tanya,kalau bagi petanda buku?




Bookmark and Share




  Member Information For natsumi_8Profil   Hantar PM kepada natsumi_8   Pergi ke natsumi_8's Website   Quote dan BalasQuote

Hajar
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 06.05.2003
Ahli No: 1024
Posting: 479
Dari: Singapura

singapore   avatar


posticon Posting pada: 21-12-03 00:52


Hmmm...Kalau petanda buku, ana rasa orang yang memberinya mahukan anti banyak membaca kot...hehehe Maaflah, ana bergurau saje...


Bookmark and Share




  Member Information For HajarProfil   Hantar PM kepada Hajar   Pergi ke Hajar's Website   Quote dan BalasQuote

nahwan
WARGA RASMI
Menyertai: 07.11.2003
Ahli No: 2785
Posting: 6
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-12-03 15:35


ye..betul..kalo pompuan kasik..sbnrnye nak suh dier lebey mengingati allah...suh dier baca selalu..

ala..saya penah kasik..kat lelaki tafsir al quran...


Bookmark and Share




  Member Information For nahwanProfil   Hantar PM kepada nahwan   Quote dan BalasQuote

syah_solehah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 08.11.2003
Ahli No: 2794
Posting: 108
Dari: Usains Malaysia

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-12-03 03:48



alhamdulillah ana tengok makna bila kasi kain..
sebabnya, ana penah dengar org kata kasi kain tak elok... ye la.. apa2 pakaian... takut gak ana... ada ka diaorang kata akan terputus hubungan. tapi kerana ana pegang pada ketentuan Allah... ana tak kisah la


Bookmark and Share




  Member Information For syah_solehahProfil   Hantar PM kepada syah_solehah   Quote dan BalasQuote

nanie
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1612
Posting: 25
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-01-04 04:59




bestnye dpt hadiah, dah lama ana tak dpt hadiah ......


Bookmark and Share




  Member Information For nanieProfil   Hantar PM kepada nanie   Send ICQ Meesage To nanie   Quote dan BalasQuote

epiphyllum
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 66
Posting: 141
Dari: bumi mesia

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-01-04 09:48


abes... klu dpt enset die nak suh call die slalu la ek?
ekkekek.. byk ar.. abes ar orgnye kredit...huhu


Bookmark and Share




  Member Information For epiphyllumProfil   Hantar PM kepada epiphyllum   Quote dan BalasQuote

pena_sufi
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 222
Posting: 119
Dari: bumi waqafan,kluang,johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-01-04 13:30



aniisa_tasnim....anti pernah dapat Al-Quran ker??
hehehe...ana gurau jerk.tapi betullah dah lama tak dapat hadiah...tunggu bulan enamlah
wassalam



-----------------
mahabbah mawaddah lil ukhwah fillah...


Bookmark and Share




  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.077331 saat. Lajunya....