Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 27-06-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
WANITA DICIPTAKAN BUKAN DARIPADA TULANG RUSUK ATAS UTK MEMERINTAH, BKN DARIPADA RUSUK BAWAH UTK DIPIJAK, TETAPI TERLETAKNYA RUSUK ITU DI BHGN DADA & BERDEKATAN DGN TGN BERMAKNA TGN YG MEMBELAI & HATI YG MEMPUNYAI PERASAAN & KASIH SYG.
-- suatumasa

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: rainersmith
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13712

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 29
Ahli: 0
Jumlah: 29




  Dari Galeri
Assalamualaikum..slm ukhwah.maaf join tanpa diundang,sekadar tertarik utk  tahu apa disebalik site ni..sy yg bertudung putih

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 2 hari yang lalu
rainersmith: 4 hari yang lalu
Swarig123: 23 hari yang lalu


Petua Berharga
Topik: Menurunkan Berat Badan (1)


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, nur_kamar
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Petua Berharga
    »» Menurunkan Berat Badan (1)

Please Mendaftar To Post


Oleh Menurunkan Berat Badan (1)

maricella
{ SRIKANDI }
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 48
Posting: 390
Dari: gemas, negeri 9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-04-03 22:50


Menurunkan Berat Badan (1)
Ambil 3 sudu besar serbuk teh cina dan rendam dalam air.
Tapis dan campurkan dengan air perahan limau nipis.
Amalkan selalu meminumnya 2 kali sehari iaitu sebelum sarapan dan sebelum tidur.

Menurunkan Berat Badan (2)
Sediakan dua biji limau nipis atau limau kasturi setiap hari.
Perah airnya ke dalam gelas yg berisi air sejuk. Masukkan ke dalam peti ais.Amalkan minum selepas makan tengahari atau selepas makan malam.

Mengatasi Tumit Pecah
Gosokkan tumit kaki dengan menggunakan belimbing buluh. Kemudian berus tumit kaki dengan berus lembut.
Amalkan sebelum mandi.



Bookmark and Share




  Member Information For maricellaProfil   Hantar PM kepada maricella   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-01-09 13:05


bukan ke lepas makan kita tak elok minum air sejuk2? sebab nanti lemak makanan yang kita makan tu akan terus beku dah susah nak cair..
saya amalkan lepas makan minum dengan air kosong saja..


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

conan
WARGA RASMI
Menyertai: 05.05.2009
Ahli No: 10463
Posting: 13
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-11-09 15:37


syukran..
saya dah bberape kali juga dengar pasal minum air limau ini..


Bookmark and Share




  Member Information For conanProfil   Hantar PM kepada conan   Quote dan BalasQuote

DHambaAllah
WARGA RASMI
Menyertai: 24.09.2009
Ahli No: 11391
Posting: 20
Dari: Fort Nelson, Kanada

canada   avatar


posticon Posting pada: 20-11-09 09:54


Pada 09-01-09 13:05 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

bukan ke lepas makan kita tak elok minum air sejuk2? sebab nanti lemak makanan yang kita makan tu akan terus beku dah susah nak cair..
saya amalkan lepas makan minum dengan air kosong saja..



Salam,

Bagus nya amalkan minum air perahan lemon dicampur
air suam sebanyak 1 gelas tiap-tiap pagi sebelum sarapan.
Cubalah..... :kelip:



Bookmark and Share




  Member Information For DHambaAllahProfil   Hantar PM kepada DHambaAllah   Quote dan BalasQuote

miasara309
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 07.12.2010
Ahli No: 12609
Posting: 23
Dari: seri kembangan

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-02-11 23:15


assalamualikummm.....

nak turunkan berat badan...nak kena kawal permakanan..yang saya amalkan hanya senaman...senang saja senaman nyaa...alhamdullilah setakat ini kalau saya buat senaman niee..secara automatik selera makan macam berkurangan...buat dalam 5-10 minit saja...dalam 3-4 hari dah dapat rasa kelainan..saya kurang percaya pada produk menguruskan badan sebab bila kita stop...masyaAllah nafsu makan melampau2...


Bookmark and Share




  Member Information For miasara309Profil   Hantar PM kepada miasara309   Pergi ke miasara309's Website   Quote dan BalasQuote

azalynna
WARGA RASMI
Menyertai: 30.03.2004
Ahli No: 3492
Posting: 12
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-02-11 13:57


Salam,

Bagus nya amalkan minum air perahan lemon dicampur
air suam sebanyak 1 gelas tiap-tiap pagi sebelum sarapan.
Cubalah..... :kelip:

salam semua ...

cara di atas ada betulnya minum air perahan lemon or air limau nipis boleh mengurangkan makan terutama bila kita minum air perahan tu semasa minum sarapan pagi


Bookmark and Share




  Member Information For azalynnaProfil   Hantar PM kepada azalynna   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 03.03.2004
Ahli No: 3361
Posting: 118
Dari: Pahang~Sel~Dubai

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-03-11 18:12


salam.. ada petua untuk kempiskan perut tak? risau tengok makin naik.. huhuhu


Bookmark and Share




  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

zawiyah74
WARGA RASMI
Menyertai: 09.09.2011
Ahli No: 13136
Posting: 6
Dari: bangsar-bandar baru bangi-seremban

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-09-11 22:03


maisarahlisa cuba minum lactolite..insyaallah membantu mengempiskan perut


Bookmark and Share




  Member Information For zawiyah74Profil   Hantar PM kepada zawiyah74   Quote dan BalasQuote

miasara309
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 07.12.2010
Ahli No: 12609
Posting: 23
Dari: seri kembangan

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-09-11 19:31


Cuba try gabungan produk niee...ramai yang suka dengan kesannya

Fit UP Dan IZ Fiber

baik untuk kesihatan dan juga menurunkan berat badan dan perut yang buncit..diluluskan oleh kkm sebagai minuman kesihatan..

tak ada kesan cirit jika ambil nya

maklumat lanjut cuba layari

blog ini http://denirahouse.blogspot.com


Bookmark and Share




  Member Information For miasara309Profil   Hantar PM kepada miasara309   Pergi ke miasara309's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.063001 saat. Lajunya....