Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-01-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Orang yang bijak akan sentiasa ingat bahawa kejayaan atau kegagalan bukan pengakhiran

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Waldor263
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13708

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 30
Ahli: 0
Jumlah: 30




  Dari Galeri
Assalamualaikum muslimah semua...:)...Sahabat kakyong ni dah tunaikan niatnya....muslimah yg lain bila lagi?...heheheh...kakyong yg baju merah.

  Yang Masuk Ke Sini
Swarig123: 21 jam, 31 minit yang lalu
nishazainal: 1 hari, 17 jam, 18 minit yang lalu
Waldor263: 11 hari yang lalu
CrazyWood69: 25 hari yang lalu


Masa Lapang
Topik: novel yang paling di minati


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Masa Lapang
    »» novel yang paling di minati

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 4 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:

Oleh novel yang paling di minati

islamic_princess
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 6407
Posting: 41
Dari: bumi ALLAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-04-06 23:41


prefer novel islamik...especially...seindah mawar berduri, hatiku milikmu, cinta madinah, rona bosphorus...yang lain2...semua novel yang ana dah baca, ana minat...he..he..banyak yang ana pinjam dari kawan...


Bookmark and Share




  Member Information For islamic_princessProfil   Hantar PM kepada islamic_princess   Pergi ke islamic_princess's Website   Quote dan BalasQuote

IrisS
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 13.11.2006
Ahli No: 7037
Posting: 21
Dari: UsM

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 16-11-06 10:25


Novelll... tak sangka u all minat novel. what ever.. pernah baca...
pijar kinanah?
1515?
Sesegar Nailofar?
Maria?
Lakaran sahrawi?
Rona Bosphorus?
dll...
Penulisan yang kreatif membawa mesej islam... best sangat untuk dibaca terutama bagi student macam u all




ermm tumpang tanya.. kat mana boleh dapat novel2 ni teringin juga nak bc sebab ramai orang kata best!! :-)


Bookmark and Share




  Member Information For IrisSProfil   Hantar PM kepada IrisS   Quote dan BalasQuote

senyumku
WARGA RASMI
Menyertai: 28.11.2006
Ahli No: 7075
Posting: 1
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 28-11-06 15:50


Assalamu'alaikum warrahmatullahhita'ala wabarakatuh.

Saya minat novel 'ayat-ayat cinta'. novel pembangun jiwa. memang banyak pengajaran dari novel ni. novel yang islamik. =)


Bookmark and Share




  Member Information For senyumkuProfil   Hantar PM kepada senyumku   Quote dan BalasQuote

salsabil
WARGA RASMI
Menyertai: 13.04.2005
Ahli No: 5166
Posting: 7
Dari: kajang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-11-06 00:27


naluri..
sesegar nailofar..
rona bosphorus...
iman markisa...
lakaran sahrawi..
jibam....

tapi tu dulu-dulu...masa zaman sekolah..sekarang jarang dah nak baca..cz tak sempat..

baca cerpen saja..tak pun yang online ke..macam cerita RADHA..


Bookmark and Share




  Member Information For salsabilProfil   Hantar PM kepada salsabil   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
WARGA RASMI
Menyertai: 27.06.2006
Ahli No: 6684
Posting: 13

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-11-06 11:08


favorite novel ana tajuknya
Maria..
dan Julia
memang best sangat... mesej yang disampaikan amat berguna dan boleh dijadikan panduan.. :)


Bookmark and Share




  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA RASMI
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 6255
Posting: 15

blank   avatar


posticon Posting pada: 03-12-06 21:45


salam~
suka AYAT2 CINTA..
wassalam~


Bookmark and Share




  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-12-06 22:42


Pada 03-12-06 21:45 , lamyanunalif_mursyidah posting:

!!! QUOTE !!!

salam~
suka AYAT2 CINTA..
wassalam~


menarik juga novel itu.. tapi ana belum baca habis lagi.. sebab bahse nya...hehehe :-di :-)


Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

sayyidah_fahimma
WARGA RASMI
Menyertai: 23.08.2004
Ahli No: 4179
Posting: 19

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 16-12-06 21:15


Pada 03-12-06 21:45 , lamyanunalif_mursyidah posting:

!!! QUOTE !!!

salam~
suka AYAT2 CINTA..
wassalam~


suka juga.... :-di :-di

tapi ada senior ana yang kata....kes yang mimpi 2 berdosa ~~ rekaan yang melampau....


Bookmark and Share




  Member Information For sayyidah_fahimmaProfil   Hantar PM kepada sayyidah_fahimma   Quote dan BalasQuote

Aneeqah
WARGA RASMI
Menyertai: 11.08.2005
Ahli No: 5579
Posting: 8
Dari: seksyen 18 shah alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-12-06 12:53


iman markisa....kawin-kawin...ayat2 cinta pun best juga....adnecer si peniup ini...


Bookmark and Share




  Member Information For AneeqahProfil   Hantar PM kepada Aneeqah   Quote dan BalasQuote

aisyhumaira84
WARGA RASMI
Menyertai: 08.01.2006
Ahli No: 6186
Posting: 11
Dari: PJ

Selangor  


posticon Posting pada: 27-12-06 21:36


Suka cerpen "Hatiku Milikmu", sekarang baru nak mula baca novel "Seindah Mawar Berduri".
Novel english pulak, The Five People You Meet In Heaven, karya2 Amy Tan dan of course; The Lord of the Rings dan Harry Potter :di


Bookmark and Share




  Member Information For aisyhumaira84Profil   Hantar PM kepada aisyhumaira84   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-01-09 20:02


Jom kongsi lagi sahabat2ku..apa novel yang best sekarang ni..?
saya pun tengah mencari jugak buku2 novel untuk isi masa ini..
hehe... :-D


-----------------
Success Through Endeavour ;



Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 03.03.2004
Ahli No: 3361
Posting: 118
Dari: Pahang~Sel~Dubai

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-01-09 21:08


tersangat jarang baca novel.... ingat nak cuba2 juga.. tapi minat yang Inggeris saja..


Bookmark and Share




  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

aisyhumaira84
WARGA RASMI
Menyertai: 08.01.2006
Ahli No: 6186
Posting: 11
Dari: PJ

Selangor  


posticon Posting pada: 12-08-09 13:31


Salaam...

novel2 classics macam Jane Eyre (Charlotte Bronte), Pride and Prejudice (Jane Austen) - hehe, indulgence

Salju Sakinah, Seindah Mawar Berduri - Cinta kepada Ilahi dan kerana Ilahi

buku2 Enid Blyton (The Wishing Chair etc...) dengan Beatrix Potter (Tale of Peter Rabbit) ^.^ buku budak-budak pun best baca, untuk hiburan ringan yang tak melalaikan, siap dengan 'moral of the story'


Why Japanese Women Don't get Old or Fat (Naomi Moriyama)
-- healthy food and healthy lifestyle! Buatkan saya pasang cita-cita nak tinggal di kawasan perkampungan dengan komuniti Islam yang harmoni, dan kaya dengan kehijauan alam bila baca buku ni, Insya Allah...

bukan novel --> Catatan Peribadi Nik Nur Madihah. Aku Terima Nikahnya - friends, bacalah, banyak pengajaran yang kita boleh ambil, Insya Allah...

_/|o Ya Allah, Ya Rahmaan, Ya Rahiim _/|o
[ Telah diedit oleh: aisyhumaira84 pada 12-08-09 13:39 ]


Bookmark and Share




  Member Information For aisyhumaira84Profil   Hantar PM kepada aisyhumaira84   Quote dan BalasQuote

guidance
WARGA RASMI
Menyertai: 27.07.2009
Ahli No: 11027
Posting: 20

blank   avatar


posticon Posting pada: 13-08-09 09:45


tak minat membaca lah.. kenapa entah..


Bookmark and Share




  Member Information For guidanceProfil   Hantar PM kepada guidance   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 14.03.2009
Ahli No: 10025
Posting: 130
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 18-08-09 18:47


RAMLEE AWANG MURSHID punya novel... novel thriller yang ada unsur agama


-----------------
setiap yang hidup, pasti akan mati.. Rajin rajin lah bermuhasabah diri.. supaya dapat kita kuatkan iman kita


Bookmark and Share




  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Masa Lapang
    »» novel yang paling di minati

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 4 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.078384 saat. Lajunya....