Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-03-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Kecantikan tidak terletak pada wajah seseorang tapi pada mata yang memandang..

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Waldor263
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13708

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 33
Ahli: 0
Jumlah: 33




  Dari Galeri
nur_indah...

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 9 hari yang lalu
Swarig123: 25 hari yang lalu


Masa Lapang
Topik: novel yang paling di minati


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Masa Lapang
    »» novel yang paling di minati

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 3 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:

Oleh novel yang paling di minati

nurun_najah
WARGA RASMI
Menyertai: 30.07.2005
Ahli No: 5536
Posting: 18
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-08-05 20:57


Assalamualaikum...
Ana suka sangat satu novel ni...'MAAFKANLAH ana',karya Zaharah Abdullah,cerita ni islamic habis..1st time baca,ana tak sangka ana menangis...Kalau antum ada masa dan kesempatan,baca lah cerita ini,ana rasa antum tak rugi kalau miliki novel ni,percayalah!InsyaAllah,banyak yang boleh kita perolehi kat situ...wallahua'lam


Bookmark and Share




  Member Information For nurun_najahProfil   Hantar PM kepada nurun_najah   Quote dan BalasQuote

nurun_najah
WARGA RASMI
Menyertai: 30.07.2005
Ahli No: 5536
Posting: 18
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-08-05 21:00


Nove l'MAAFKAN ana'....Zaharah Abdullah.
Ana rasa tak rugi kalau antum baca novel ni,islamic habis...


Bookmark and Share




  Member Information For nurun_najahProfil   Hantar PM kepada nurun_najah   Quote dan BalasQuote

nurun_najah
WARGA RASMI
Menyertai: 30.07.2005
Ahli No: 5536
Posting: 18
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-08-05 21:02


Pembetulan....'maafkan ana',bukannnya 'maafkan ana'


Bookmark and Share




  Member Information For nurun_najahProfil   Hantar PM kepada nurun_najah   Quote dan BalasQuote

Fasihah_Husniyah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 19.11.2004
Ahli No: 4599
Posting: 92

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-08-05 21:09


Assalammualaikum...

rasa-rasanya novel y paling syok sekali setakat ni `Rahsia Perindu!... RAMLEE AWANG MURSYID nya.. Best.. betul-betul mcabar minda...


Bookmark and Share




  Member Information For Fasihah_HusniyahProfil   Hantar PM kepada Fasihah_Husniyah   Quote dan BalasQuote

alin1605
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 24.07.2003
Ahli No: 2072
Posting: 190
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-08-05 00:00


assalamualikum wbt...

alin paling suka baca novel 'oliver twist' karya 'charles dickens'... kasihan sangat kat oliver... lepas itu suka juga novel 'great expectations' dari pengarang yang sama...


Bookmark and Share




  Member Information For alin1605Profil   Hantar PM kepada alin1605   Quote dan BalasQuote

khazinatul_asrar47
WARGA RASMI
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 5584
Posting: 1
Dari: .::diMana ada keBerkatanNYA,disitu ana::.

sweden   avatar


posticon Posting pada: 12-08-05 06:24


Assalamualaikum...

Erm...ana suka novel seindah mawar berduri,Hatiku milikmu,Kombat 1515,advancer si peniup ini and detektif indigo...erm...kesimpulannya..yang islamic ah...baru best..:-D..
novel "maafkan ana" tu?? katne nak dapat?macam best saja...erm..kalau ada,boleh tak send kan kat emel ana..atau PM ana...syukran!


Bookmark and Share




  Member Information For khazinatul_asrar47Profil   Hantar PM kepada khazinatul_asrar47   Pergi ke khazinatul_asrar47's Website   Quote dan BalasQuote

sayyidah_fahimma
WARGA RASMI
Menyertai: 23.08.2004
Ahli No: 4179
Posting: 19

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 01-12-05 10:57


Pada 12-08-05 06:24 , khazinatul_asrar47 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...

Erm...ana suka novel seindah mawar berduri,Hatiku milikmu,Kombat 1515,advancer si peniup ini and detektif indigo...erm...kesimpulannya..yang islamic ah...baru best..:-D..
novel "maafkan ana" tu?? kat mana nak dapat?macam best saja...erm..kalau ada,boleh tak send kan kat emel ana..atau PM ana...syukran!


semua novel yang disebut itu semuanya best...go go Faisal Tehrani :-di :-di 8-) 8-)


Bookmark and Share




  Member Information For sayyidah_fahimmaProfil   Hantar PM kepada sayyidah_fahimma   Quote dan BalasQuote

AZURA_ANAKMAMI
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 01.05.2003
Ahli No: 842
Posting: 186
Dari: kuala kurau,Perak

Perak  


posticon Posting pada: 01-12-05 15:05


bagi zura pula minat baca novel dari ahadiat akasyah dan norhayati ibrahim best cerita terutamanya hikayat cinderella,cinta pertama..best sangat..zura jarang beli novel tapi..suami zura yang belikan..sebab dia pun minat novel..ihiks tapi sekarang dah malas nak baca2 sebab bz dengan kehidupan :)


Bookmark and Share




  Member Information For AZURA_ANAKMAMIProfil   Hantar PM kepada AZURA_ANAKMAMI   Pergi ke AZURA_ANAKMAMI's Website   Quote dan BalasQuote

sayyidah_fahimma
WARGA RASMI
Menyertai: 23.08.2004
Ahli No: 4179
Posting: 19

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 01-12-05 16:06


sonokla...ana ni budak sekolah lagik...duit tak cukup nak beli...pinjam2 saja :-P yang penting dapat baca...kalau nak beli pun,fikir banyak2 kali...kena kumpul duit dulu sebelum pergi kedai buku...sekejap lagi tak dah duit,kempunan pula ;-) ;-)
[ Telah diedit oleh: sayyidah_fahimma pada 01-12-05 16:07 ]


Bookmark and Share




  Member Information For sayyidah_fahimmaProfil   Hantar PM kepada sayyidah_fahimma   Quote dan BalasQuote

honey_nurhaliza
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 29.04.2003
Ahli No: 643
Posting: 146
Dari: Malacca Historical Place

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 06-12-05 21:58


ana pula sejak pregnant ini suka pula bc novel2 karya Syarifah Abu Saleem dengan Ahadiat Akasyah...harap2 anak yang bakal lahir ini nanti...kuat la bc buku...heheheheh...:)


Bookmark and Share




  Member Information For honey_nurhalizaProfil   Hantar PM kepada honey_nurhaliza   Quote dan BalasQuote

annafira
WARGA RASMI
Menyertai: 04.12.2005
Ahli No: 5959
Posting: 7
Dari: indera kayangan

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 08-12-05 20:17


Pada 03-08-05 20:57 , nurun_najah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...
Ana suka sangat satu novel ni...'MAAFKANLAH ana',karya Zaharah Abdullah,cerita ni islamic habis..1st time baca,ana tak sangka ana menangis...Kalau antum ada masa dan kesempatan,baca lah cerita ini,ana rasa antum tak rugi kalau miliki novel ni,percayalah!InsyaAllah,banyak yang boleh kita perolehi kat situ...wallahua'lam


waa..dengar tajuk pun macam best, tringin nak baca..
saya pun minat novel2 islamik..yang kebanyakan saya ada adalah yang pernah menang hadiah sastera utusan..rona bosphorus, cinta madinah..tapi yang latest ni xsempat nak dapatkan lagi..


Bookmark and Share




  Member Information For annafiraProfil   Hantar PM kepada annafira   Quote dan BalasQuote

fayyzah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 6029
Posting: 155
Dari: Johor-HomeSweet Home-Depan PC

japan  


posticon Posting pada: 08-12-05 20:20


Ana suka novel Mencari Locus Standi dan 1515 karya Faisal Terani hadiah sastera utusan. Best sangat!


Bookmark and Share




  Member Information For fayyzahProfil   Hantar PM kepada fayyzah   Pergi ke fayyzah's Website   Quote dan BalasQuote

sufiabid
WARGA RASMI
Menyertai: 04.10.2005
Ahli No: 5776
Posting: 13
Dari: bumi Allah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 13-12-05 11:50


Pada 08-12-05 20:17 , annafira posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-08-05 20:57 , nurun_najah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...
Ana suka sangat satu novel ni...'MAAFKANLAH ana',karya Zaharah Abdullah,cerita ni islamic habis..1st time baca,ana tak sangka ana menangis...Kalau antum ada masa dan kesempatan,baca lah cerita ini,ana rasa antum tak rugi kalau miliki novel ni,percayalah!InsyaAllah,banyak yang boleh kita perolehi kat situ...wallahua'lam


waa..dengar tajuk pun macam best, tringin nak baca..
saya pun minat novel2 islamik..yang kebanyakan saya ada adalah yang pernah menang hadiah sastera utusan..rona bosphorus, cinta madinah..tapi yang latest ni xsempat nak dapatkan lagi..


salam...

ana dah baca novel tu...ana beli tahun lepas.betul annafira cakap...cerita tu cukup mnyentuh hati..cukup islamic.dah banyak kali ana baca, tak jemu2 sebab terlalu banyak mesej dan sarat dengan pelbagai peringatan dan nasihat...cubalah miliki novel tersebut...


-----------------
hidup itu indah jika segalanya kerana Allah...


Bookmark and Share




  Member Information For sufiabidProfil   Hantar PM kepada sufiabid   Pergi ke sufiabid's Website   Quote dan BalasQuote

alazack
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 07.06.2005
Ahli No: 5366
Posting: 23
Dari: Kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 20-01-06 04:18


:) saya sekarang ni jarang dapat baca novel..sibuk dengan study..dulu masa sekolah rajin la mencari sumber2 yang ada novel..ehehhe


-----------------

[ Telah diedit oleh: alazack pada 20-01-06 04:19 ]


Bookmark and Share




  Member Information For alazackProfil   Hantar PM kepada alazack   Quote dan BalasQuote

naj_jieha
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 23.12.2005
Ahli No: 6124
Posting: 88
Dari: di hadapan komputer

japan  


posticon Posting pada: 12-03-06 14:19


navel yang saya minat ialah novel oleh ramlee awang murshid. lagi satu, novel tu islamic laa... tajuk dia hatiku milikmu... best... klakar la jugak...


Bookmark and Share




  Member Information For naj_jiehaProfil   Hantar PM kepada naj_jieha   Quote dan BalasQuote

zahrah_asrar
WARGA RASMI
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 6399
Posting: 18
Dari: port dickson

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 12-03-06 17:07


paling suka ombak rindu..
paling best best ADAM..
paling tersemat di hati salina..


Bookmark and Share




  Member Information For zahrah_asrarProfil   Hantar PM kepada zahrah_asrar   Quote dan BalasQuote

sadiqah
{ SRIKANDI }
Menyertai: 30.03.2005
Ahli No: 5121
Posting: 205
Dari: sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-03-06 07:45


assalamualaikum..

pernah baca tak novel yang bertajuk "Bila Sena Kembali Berbunga siri 1 & 2"
best cerita novel tu...penulisnya lupalah pula...


Bookmark and Share




  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA RASMI
Menyertai: 12.02.2006
Ahli No: 6293
Posting: 13
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-03-06 11:57


tak suka baca novel...so, no komen...


Bookmark and Share




  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

munir
WARGA RASMI
Menyertai: 02.03.2006
Ahli No: 6369
Posting: 3
Dari: Permatang pauh

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-03-06 17:00


saya paling suka novel KAU UNTUKKU..walaupun nvel ni dah lama tapi ia still the best bagi saya..best sangat... :-)
[ Telah diedit oleh: munir pada 16-03-06 17:14 ]


Bookmark and Share




  Member Information For munirProfil   Hantar PM kepada munir   Quote dan BalasQuote

kegembiraanygmulia
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 6497
Posting: 85
Dari: di atas bumi Allah s.w.t

japan   avatar


posticon Posting pada: 08-04-06 23:02


ana suka novel BI la,,,BM tak baca sangat...tapi tengah menggalakkan diri membaca novel BM la ni pasal markah BM ssh nak dapat A,,,,kalau BM yang ana pernah baca dan ana suka ialah DIARI BONDA...oleh siapa ana tak tau tapi semua siri dia ana ada...menceritakan tentang pengorbanan seorang ibu...memang sedih...nak nangis baca...trylah baca!javascript: tak()
:-di


-----------------
~SeSuAtU yang BaIK BeLum TenTu BenAR,SesuAtU yang bNaR beLum TenTu Baik,SesUatU yang BaiK bELuM teNtu BeRhaRGA,SesuaTu yang BerHarGa Belum TenTu BaiK~
[ Telah diedit oleh: kegembiraanygmulia pada 08-04-06 23:04 ]


Bookmark and Share




  Member Information For kegembiraanygmuliaProfil   Hantar PM kepada kegembiraanygmulia   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Masa Lapang
    »» novel yang paling di minati

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 3 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.082824 saat. Lajunya....