Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-06-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Tak kiralah berapa kali anda jatuh; yang penting ialah berapa kali anda boleh bangun kembali selepas jatuh.

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: rainersmith
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13712

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 41
Ahli: 0
Jumlah: 41




  Dari Galeri
assalamu'alaikum wrt wbt...salam ukhwah minni.:)
nak tahu ana yg mana? ana yg sdg duduk ditgh2 dan diapit oleh sahabat2 tersayang..

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 22 jam, 24 minit yang lalu
rainersmith: 2 hari yang lalu
Swarig123: 21 hari yang lalu
Gordon29: 30 hari yang lalu


Masa Lapang
Topik: novel yang paling di minati


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Masa Lapang
    »» novel yang paling di minati

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:

Oleh novel yang paling di minati

puteri_JIHAD
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 2451
Posting: 55
Dari: muar

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-12-03 14:48



waw!!!bnyknye tapi banyak novel yg put3 x baca lagi.duit xde bila nak beli bila mengenangkan duit novel boleh guna utk makan bbrp hari.tapi ana lebih suka pinjam sbb utk mengelakkan pembaziran.


-----------------
salam Ikhlas Penuh Ukhuwwah


Bookmark and Share




  Member Information For puteri_JIHADProfil   Hantar PM kepada puteri_JIHAD   Quote dan BalasQuote

smiley_gurlz85
WARGA RASMI
Menyertai: 11.09.2003
Ahli No: 2411
Posting: 13
Dari: petaling jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-12-03 17:24



dulu ana suka baca hasil karya ahadiat...tapi sekarang,ana suka alaf21...best lak gak...

-----------------
KEinDAhaN BuNGa pAdA mEkAr KuNtUmNyA,kEiNdAhAn kAtA PaDa pUiTisNyA,KeInDaHan LaNgIt PaDa PeLaNgInYa,kEiNdAhAn MaNuSiA PaDa AkAlNyA.....SaLam ukhuwah...


Bookmark and Share




  Member Information For smiley_gurlz85Profil   Hantar PM kepada smiley_gurlz85   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 2315
Posting: 170
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-12-03 21:32



ana nak tanya ada tak sesiapa yg tahu kat mana nak cari buku LAKARAN SAHRAWI...
ana nak beli tapi dah merata kedai buku ana cari tak jumpa pun, kat kl kat kedah pun dah merantau cari...
kalau ada sesiapa yg sudi utk meminjam kan pada ana..ana ucapkan bebayk terima kasih...
wslm

-----------------
“kalaupun cinta kita tidak bertaut di dunia, biarlah ia bertaut di syurga. Kerana cinta kita ialah cinta perjuangan..!!”


Bookmark and Share




  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

Lennie
WARGA RASMI
Menyertai: 14.07.2003
Ahli No: 2006
Posting: 4
Dari: Subang Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-12-03 19:00



Salam Ukhwah,

Lennie memang gemar membaca dan untuk santapan mata memang la novel, Norhayati Berahim memang talent orangnya.



-----------------
Salam alaik kepada semua Muslimah dan semoga ukhuwah terjalin hendaknya. *)


Bookmark and Share




  Member Information For LennieProfil   Hantar PM kepada Lennie   Pergi ke Lennie's Website   Quote dan BalasQuote

nanie
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1612
Posting: 25
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-12-03 23:48




best jugak baca novel nie... tapi lama2 boring la....
lagipun tak sempat... saper pernah baca sesegar nailofar.. ?



Bookmark and Share




  Member Information For nanieProfil   Hantar PM kepada nanie   Send ICQ Meesage To nanie   Quote dan BalasQuote

aisya_nurani
WARGA RASMI
Menyertai: 01.01.2004
Ahli No: 3016
Posting: 11
Dari: b.b.bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-01-04 15:04


...ana paling suker novel keluaran alaf21..


Bookmark and Share




  Member Information For aisya_nuraniProfil   Hantar PM kepada aisya_nurani   Quote dan BalasQuote

gadis_kampung
WARGA RASMI
Menyertai: 11.05.2003
Ahli No: 1156
Posting: 8
Dari: kota bharu kota budaya

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-01-04 15:26


assalamualaikum.
ana suka baca novel yg keluaran alaf 21.tak beli cuma tumpang baca yg adik beli..
baca novel nih boleh melekakan.kita rasa nak jer habiskan cepat-cepat sebab nak tahu kesudahannya...


Bookmark and Share




  Member Information For gadis_kampungProfil   Hantar PM kepada gadis_kampung   Quote dan BalasQuote

puteri_ummi
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 13.09.2003
Ahli No: 2424
Posting: 37
Dari: bumi waqafan

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-01-04 01:35


..
ukhti nanie ana penah bace buku sesegar nailofar tu..
ustaz ana tulis tu..novel terbaru dia rona bhosporus..
dah penah bace?
ana pun suka keluaran alaf 21..seronok..


Bookmark and Share




  Member Information For puteri_ummiProfil   Hantar PM kepada puteri_ummi   Pergi ke puteri_ummi's Website   Quote dan BalasQuote

aininora
WARGA RASMI
Menyertai: 23.09.2003
Ahli No: 2500
Posting: 5
Dari: singapura

singapore   avatar


posticon Posting pada: 02-01-04 14:58


As,
wah ni seme novel org baru ye..kalau Khadijah Hashim, Ismail Salleh tak de org baca lagi ke?


Bookmark and Share




  Member Information For aininoraProfil   Hantar PM kepada aininora   Pergi ke aininora's Website   Quote dan BalasQuote

engku_salina
-WARGA SETIA-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 25
Posting: 592
Dari: Kuala Lumpur

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-01-04 15:16


mestilah masih ada yg minat pd penulis2 novel yg lama tu...
cuma, mrk tak keluarkan buku terbaru...
saya minat baca karya khadijah hashim spt badai semlm, dll...



Bookmark and Share




  Member Information For engku_salinaProfil   Hantar PM kepada engku_salina   Quote dan BalasQuote

musafir_senja
WARGA RASMI
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 3001
Posting: 2

Kedah  


posticon Posting pada: 02-01-04 16:23


dulu masa sekolah suka sangat baca novel. belambak2 kat rumah sampai terhilang. tapi bila dah tua ni, tak sempat nak belek dah.

cuma jadilah hobi ni sbg hobi yang berpanjangan. banyak pekdahnya. boleh mantapkan bahasa. sedap je org dgr kita cakap. tak le straight to the point je......tapi jangan suka sangat baca novel cintan cintun ni. kadang2 mengkhayalkan.... novel RAM best!!! dah baca 2 tajuk. tapi tak ingat.....


Bookmark and Share




  Member Information For musafir_senjaProfil   Hantar PM kepada musafir_senja   Quote dan BalasQuote

nuril_alia
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 20.11.2003
Ahli No: 2867
Posting: 31
Dari: Kulim

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-01-04 13:40



dulu masa ana muda2 dulu(form2), suka lah. tapi sekarang dah tua sikit (form5), dah jadik semakin malas nak baca. ana suka baca novel2 rhythm. dia punya cerita tak panjang sangat. penat nak baca kalau panjang2. emmmm.... novel yang pernah ana baca ....... ombak cinta membadai, nur kasih, lakaran syahrawi, ilustrasi sekeping hati,...n banyak lagilah............ismi_safiza lakaran syahrawi yang ana baca nie pinjam yang kawan, tak taulah pulak dia beli kat mana.
----------------------------------
apalah erti cinta suci,
andai janji2 sering dimungkiri........


Bookmark and Share




  Member Information For nuril_aliaProfil   Hantar PM kepada nuril_alia   Quote dan BalasQuote

nanie
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1612
Posting: 25
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-01-04 05:08




puteri ummi, ana belum baca lg rona bhosporus....ustaz anti ustaz ana jugak...


Bookmark and Share




  Member Information For nanieProfil   Hantar PM kepada nanie   Send ICQ Meesage To nanie   Quote dan BalasQuote

puteri_JIHAD
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 2451
Posting: 55
Dari: muar

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-01-04 11:07


setujukah antunna semua jika put3 katakan novel ni melekakan?

-----------------
salam Ikhlas Penuh Ukhuwwah


Bookmark and Share




  Member Information For puteri_JIHADProfil   Hantar PM kepada puteri_JIHAD   Quote dan BalasQuote

wardah_iium
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 120
Posting: 50
Dari: Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-01-04 14:50



ana paling minat baca novel karya H.M Tuah Iskandar..
seronok...


Bookmark and Share




  Member Information For wardah_iiumProfil   Hantar PM kepada wardah_iium   Quote dan BalasQuote

waramie
WARGA RASMI
Menyertai: 21.11.2004
Ahli No: 4603
Posting: 1
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-11-04 03:53


...
sayer memang kaki novel la...novel paling best raser-rasernyer BICARA HATI la...coz plot cerita best gak..memang banyak novel kat rumah,dah tak terkirer la...the latest Pesona Rindu ngan Rindu Yang Pergi,tak bacer lagi.Saya respect kat semuer penulis Alaf 21.Cerita depa memang best la.Kalau sayer dapat borong semuer novel kat bookstore,alangkah bagusnyer....


Bookmark and Share




  Member Information For waramieProfil   Hantar PM kepada waramie   Pergi ke waramie's Website   Quote dan BalasQuote

ar_raudhah
WARGA RASMI
Menyertai: 25.10.2004
Ahli No: 4501
Posting: 19
Dari: malaysia

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 22-11-04 16:10




betula JeSsamIn sampai sekarang nie saya masih ingt lagi novel Koban Kasih by Fatimah Saidin,nangis bila m'bacanye...kisah pasangan kembar,salah seorangnye dianaktirikan ibunya sendiri...hmm jalan cerita yg menarik dan penuh penghayatan

saya minat ngan penulis HM Tuah Iskandar &Abu Hassan Morad espc Cinta Madinah

-----------------
ukhwah itu indah...


Bookmark and Share




  Member Information For ar_raudhahProfil   Hantar PM kepada ar_raudhah   Quote dan BalasQuote

Fasihah_Husniyah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 19.11.2004
Ahli No: 4599
Posting: 92

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-11-04 09:07


Quote:

On 2004-01-17 11:07, puteri_JIHAD wrote:
setujukah antunna semua jika put3 katakan novel ni melekakan?





Ya.. memang ada sesetengah novel yang mengkahyalkan.. tapi tak semua.. Ada novel yang menceritakan tentang kehidupan manusia sejagat.. supaya kita tahu apa y berlaku di sekeliling kita...
Novel juga byk mberi pengajaran dan iktibar yang boleh kita gunakan...


Bookmark and Share




  Member Information For Fasihah_HusniyahProfil   Hantar PM kepada Fasihah_Husniyah   Quote dan BalasQuote

Angel_dust1412
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 17.10.2004
Ahli No: 4466
Posting: 50
Dari: Kuala Lumpur

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 25-11-04 10:55




Bg ana x semua novel melekakan... Misalnya novel Harry Potter... Boleh improve english...
Itu novel yg ana minat pun.. selain ahadiat akasyah, thriller alaf 21 dgn yoyo... mmm.. best nyer...

-----------------
- PatAH tUMbuH HilANg bERgaNTi -

Pecah Gayong di dalam dulang,
Dulang hanyut lautan tujuh,
Pecah Gayong perpecahan sayang,
Di satu masa kembali berteguh.



Bookmark and Share




  Member Information For Angel_dust1412Profil   Hantar PM kepada Angel_dust1412   Pergi ke Angel_dust1412's Website   Quote dan BalasQuote

akirasuri
WARGA RASMI
Menyertai: 19.11.2004
Ahli No: 4600
Posting: 4
Dari: nil

argentina   avatar


posticon Posting pada: 26-11-04 23:42




ahaksss.....saye ade satu e-novel percintaan yg berlandaskan islam....mule2 saye malas nk bace gak...yelah sbb kene bace kt dlm comp...naik juling mate den...ahaksss...kawan2 saye smua pakse gak saye bace cite tu...last2 saye gagahkan gak le mate ni membacenyee...ahakss....tp bile dh bace tu...ahaksss....cite tu mmg bess....

tajuk cerite tu RELEVENKAH AKU DIHATIMU aka RADHA....

kawan2 leh bace cerite ni kat http://rnysa.blogdrive.com....

bacelah...tak rugi...


Bookmark and Share




  Member Information For akirasuriProfil   Hantar PM kepada akirasuri   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Masa Lapang
    »» novel yang paling di minati

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.081911 saat. Lajunya....