Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-10-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
"Ilmu yang hakiki itu ialah yang memberi keyakinan bahawa maksiat itu racun yang membunuh dan bahawa akhirat itu lebih utama daripada kehidupan dunia."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: querida
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13716

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 18
Ahli: 0
Jumlah: 18




  Dari Galeri
para peserta sedang menyiapkan tugasan yang diberikan...

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 1 hari, 19 jam, 55 minit yang lalu


Dari Bilik Admin
Topik: JK Aidilfitri 1424H !!


Carian Forum

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Dari Bilik Admin
    »» JK Aidilfitri 1424H !!

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:

Oleh JK Aidilfitri 1424H !!

Pengurusan
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 16.04.2003
Ahli No: 4
Posting: 56

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-11-03 02:13




Bersama kita menyambut Hari Raya tahun ini -- dari alam siber ke alam nyata. Kita bertemu di hari mulia dalam JK Aidilfitri 1424H

JK kali ini adalah anjuran bersama Komuniti Ukhwah dan Komuniti Muslimah.

Kita memerlukan AJK dari pihak Komuniti Muslimah.

Mulakan perbincangan sekarang!!


Bookmark and Share




  Member Information For PengurusanProfil   Hantar PM kepada Pengurusan   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-11-03 12:05


Su sebagai ahli baru dalam Komuniti ini, tapi rasanya ingin juga membantu dalam apa jua aktiviti yang akan diadakan. Boleh ke?

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

engku_salina
-WARGA SETIA-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 25
Posting: 592
Dari: Kuala Lumpur

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-11-03 12:14


Sebarang bantuan dan pertolongan amatlah dialu2kan...
kami amat memerlukan AJK sukarela utk sama2 bekerjasama melaksanakan program tersebut...



Bookmark and Share




  Member Information For engku_salinaProfil   Hantar PM kepada engku_salina   Quote dan BalasQuote

baiduri_aiman
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 05.05.2003
Ahli No: 979
Posting: 116
Dari: yan,kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-11-03 13:31


boleh tak beri gambaran scr kasar cthnya dlm perancangan tu masa dan tempatnya..

insyaallah,klau xde masalah bolehla sama2 menolong.


Bookmark and Share




  Member Information For baiduri_aimanProfil   Hantar PM kepada baiduri_aiman   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-11-03 06:14



Assalamualaikum..
Boleh ikuti perbincangan di komuniti Ukhwah
klik Jk AidilFitri

wassalam

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

al-hijazi
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 01.05.2003
Ahli No: 816
Posting: 79
Dari: serambi mekkah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-11-03 11:54


kak hanan..jk ni nak buat kat mana?


Bookmark and Share




  Member Information For al-hijaziProfil   Hantar PM kepada al-hijazi   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-11-03 12:31


dr ukhwah.com :

Quote:
AsslamualaikumWarahmatullahHiwabarakatuh

Kami ahli-ahli komuniti ukhwah UIA PJ dengan besar hati ingin menganjurkan Jamuan Aidilfitri kepada semua ahli komuniti ukhwah...Setelah selesai bermesyuarat pada pukul 9.30 pagi - 11.15 pagi (12/11/2003) kami,sebulat suara bersetuju untuk mengadakan majlis tersebut pada tarikh dan tempat yang telah ditetapkan seperti berikut:

Tarikh : 20 Disember 2003
Tempat: Dewan Al-Hikmah,Masjid Kolej Islam Malaya,Petaling Jaya
Masa : 10.00 pagi - 4.00 petang

Segala butiran lanjut mengenai majlis ini akan di perincikan lagi oleh AJK majlis yg berkenaan.
Segala kerjasama dari ahli komuniti saya dahului dengan ucapan jutaan terima kasih.
Sama-samalah kita menjayakan majlis yg julung-julung kali diadakan ini.Wassalam.



tapi kalau nak anjurkan majlis khusus untuk muslimah pun bagus juga.. mungkin boleh buat di kawasan yang lebih tertutup.. sesiapa ada idea boleh kemukakan..

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-11-03 12:51


Boleh juga, sebab sue ni penyegan sikit. Apa kata kalau majlis khusus untuk muslimah dibuat pada hari ahadnya, 28 Disember. Tempat terpulang kepada pengurusan atau cadangan ahli yang lain..

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

nur_indah
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 174
Posting: 193
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 13-11-03 13:56


Assalamu'alaikum...

Syukran pada ajk bagi jk aidilfitri yg terdiri drpd adik2 uia pj... semoga dapat melaksanakan majlis dengan jayanya... InsyaAllah, kite jumpe le nanti... Untuk majlis tertutup Muslimah, InsyaAllah, kau ade usul dan ajk sukarela, kita amat mengalu2kan...

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For nur_indahProfil   Hantar PM kepada nur_indah   Pergi ke nur_indah's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-11-03 15:25



28 hb tu dah habis raya kalau tak silap.. buat kat rumah istisafalah... hehe.. akak duk rumah family ke rumah sewa?

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

alfaqierah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 21.04.2003
Ahli No: 278
Posting: 278
Dari: bumi ALLAH- the garden of knowledge & virtue

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-11-03 23:09


Assalamu'alaikum wrt wbt

salam mawaddah buat semua para sahabat di komuniti muslimah..moga semuanya sihat selalu..insyaAllah..

jadinya,berkaitan dgn JK AIDILFITRI yang diwar-warkan oleh kak hanan tu..ana sebagai wakil pelaksana JK AIDILFITRI ukhwah.com dari UIA PJ ingin mengajak dan menjemput para sahabat muslimah disini utk sama-sama menyertai JK kali ni..

insyaAllah..dibawah ni ana akan lampirkan senarai ajk pelaksana dan juga agenda yg telah kami disini rancangkan utk ahli2 ukhwah.com dan hanan.com.my.

JAWATANKUASA PELAKSANA JK AIDILFITRI

Director:ma_N
Assistant Director:pErMaIsUrI_hAtI
Secretary:nawwal
Assistant Secretary:alfaqierah
Treasurer:mawardah_solehah85

Program coordinator:
BrotherMon
littlemuslimah
nurill_ain
*person incharge:ma_N

Publisiti & Protokol:
aDiB_SaaT
bro_seven
futurama
khareez
*person incharge:alfaqierah

Catering:
alang_1701
raihanahRahmah
munawwar
solehgall
sye
*person incharge:nawwal

Special Task:
rhazes
sunan-faqih
mawarputih
syahiran
aufa
*person incharge:permaisuri_hati

Registration:
SaLaFiaN
SuFiE
casper_id
*person incharge:mawardah_solehah85

lepas ni ana akan masukkan pula agenda utk JK AIDILFITRI ye.



-----------------
hanya hambaNYa..

"ALLAH swt is known by the heart and not the mind,and whose hearts know ALLAH are surely strong in their religion..insyaALLAH.."


Bookmark and Share




  Member Information For alfaqierahProfil   Hantar PM kepada alfaqierah   Quote dan BalasQuote

alfaqierah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 21.04.2003
Ahli No: 278
Posting: 278
Dari: bumi ALLAH- the garden of knowledge & virtue

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-11-03 23:14


Butir-butir JK AIDILFITRI 1424


Tarikh:20 Disember 2003 (sabtu)
Masa : 10 pg-4 petang
Tempat: Dewan Al-Hikmah,Masjid Kolej Islam Malaya,Petaling Jaya


AGENDA JK AIDILFITRI 1424

10.00 pg : Ketibaan tetamu

10.30 pg : Pendaftaran

11.00 pg : Perutusan Aidil Fitri
-VIP (Mainboard Ukhwah.com)
-Director JK Aidilfitri

11.20 pg : Pertemuan Di Pagi Syawal (Ta'aruf)

11.45 pg : Bingkisan Lebaran ( Tazkirah Raya)

12.45 t'hari : Persediaan solat Zohor berjemaah

01.45 ptg : Rumah Terbuka JK Aidilfitri (Jamuan)

02.30 ptg : Riang-Ria Aidilfitri

03.30 ptg :
-Komentar Lebaran
-Penyampaian cenderahati/buah tgn
-Perutusan dari wakil UIA PJ

04.00 ptg : Wida'



jadinya..ana harap para sahabat warga muslimah dpt sama-sama turut serta beJK Aidilfitri bersama-sama kami ..
sesiapa yang ingin hadir..bolehla pm ana,kak hanan atau kak engku _salina atau nyatakan kehadiran terus diposting kat sini..ana dan para sahabat semua amatlah berharap agar dpt bersua muka dan bertemu dgn para sahabat semua nanti..moga bertemu disana nanti..

ilalliqa'

-----------------
hanya hambaNYa..

"ALLAH swt is known by the heart and not the mind,and whose hearts know ALLAH are surely strong in their religion..insyaALLAH.."


Bookmark and Share




  Member Information For alfaqierahProfil   Hantar PM kepada alfaqierah   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-11-03 07:59


Ya ke..... alahai malunya..... kalau nak buat makan - makan pun apa salahnya.. tak jauh dari uia seksyen 16 pj dan um...sue duduk dengan family.. family pun tak ramai, hubby dan mak tersayang..

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-11-03 04:36



Cepat.. siapa yang nak hadir boleh berikan nama dari sekarang untuk JK AidilFitri 1424H ni.. sahabat kita alfaqierah dah bagi butir2 lengkap tu..

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

alfaqierah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 21.04.2003
Ahli No: 278
Posting: 278
Dari: bumi ALLAH- the garden of knowledge & virtue

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 17-11-03 17:08


Assalamu'alaikum wrt wbt

salam ukhwah buat semua para sahabat di komuniti muslimah..

nape ana belum dpt respon dari antum semua?
siannya ana...alahai sape nak dtg ni? bila lagi kita nak berjumpa? inilah masanya.sama-sama kita meriahkan JK AIDILFITRI ni,ok.

ana harap sgt JK ni dpt sambutan yg menggalakkan dr antum semua..nyatakan kehadiran disini ye.

ilalliqa'

-----------------
hanya hambaNYa..

"ALLAH swt is known by the heart and not the mind,and whose hearts know ALLAH are surely strong in their religion..insyaALLAH.."


Bookmark and Share




  Member Information For alfaqierahProfil   Hantar PM kepada alfaqierah   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-11-03 10:12





mana semua muslimah.. mungkin sibuk dengan kuih raya.. Harap bagi sokongan kepada program ini.. Bila lagi nak dapat peluang bertemu di Aidilfitri.. kepada yang nak pergi harap bagi nama segera.. senang pihak penganjur nak plan.. nanti makanan tak cukup kena makan kongsi2 pula..

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

sweet_darling
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 1332
Posting: 189
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-11-03 11:03



insyaallah...nanti ana discuss dgn ahli2 komuniti kat utmkl nie


Bookmark and Share




  Member Information For sweet_darlingProfil   Hantar PM kepada sweet_darling   Pergi ke sweet_darling's Website   Send ICQ Meesage To sweet_darling   Quote dan BalasQuote

white_cotton
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 31.05.2003
Ahli No: 1550
Posting: 85
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-11-03 15:49




Ana kalau boleh memang lah nak pergi. Tapi kebetulan mase tu ana tengah cuti. Kalau dah balik jb tu memang liatlah nak naik kl balik.

Lagi satukan, ana tatau ar macam maner nak pegi sane. Ader tak sesaper yang boleh bagi panduan cara termudah nak pegi uiapj dari area subang @ sunway? InsyaAllah, kalau parent ana izinkan, ana akan datang.



-----------------
Try To Give You Warning
But Everyone Ignores Me
[Told You Everything Loud & Clear]
But Nobody's Listening


Bookmark and Share




  Member Information For white_cottonProfil   Hantar PM kepada white_cotton   Quote dan BalasQuote

KakYong
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 30.04.2003
Ahli No: 722
Posting: 182
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-11-03 16:25




Kakyong kena tengok jadual dan budget dulu....kalau tak ada halangan insyaAllah sampai la ke sana..

ps: Engku...nak tumpang lagi boleh ke?..

-----------------

~Jika ingin miliki segala-galanya, milikilah Tuhan..Tuhan adalah segala-galanya..Segalanya tanpa Tuhan, tiada erti apa-apa~

Bookmark and Share




  Member Information For KakYongProfil   Hantar PM kepada KakYong   Pergi ke KakYong's Website   Send ICQ Meesage To KakYong   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-11-03 10:48


Quote:

On 2003-11-18 15:49, white_cotton wrote:


Ana kalau boleh memang lah nak pergi. Tapi kebetulan mase tu ana tengah cuti. Kalau dah balik jb tu memang liatlah nak naik kl balik.

Lagi satukan, ana tatau ar macam maner nak pegi sane. Ader tak sesaper yang boleh bagi panduan cara termudah nak pegi uiapj dari area subang @ sunway? InsyaAllah, kalau parent ana izinkan, ana akan datang.



biasa akak akan naik putraline ke stesen lrt kelana jaya kemudian naik lrt sampai asiajaya dan naik putraline semula sampai ke uia.. mungkin bagi kawasan pj kl kita boleh berkumpul dahulu di asiajaya,,, datang jangan tak datang tau..

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Dari Bilik Admin
    »» JK Aidilfitri 1424H !!

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.086137 saat. Lajunya....