Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-07-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Saya tidak mengukur kejayaan seseorang berdasarkan berapa tinggi yang dia boleh panjat, tetapi berdasarkan berapa tinggi dia boleh melantun semula selepas jatuh

-- Tokoh Pemimpin

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: rainerjons
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13713

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 23
Ahli: 0
Jumlah: 23




  Dari Galeri
assalamualaikum wbt... salam perkenalan dari saya.....:)

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 1 hari, 15 jam, 33 minit yang lalu
rainerjons: 17 hari yang lalu
rainersmith: 28 hari yang lalu


Muslimah Pelajar
Topik: sape kenal AHMAD DEEDAT???


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, simpLe_sHida
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Pelajar
    »» sape kenal AHMAD DEEDAT???

Please Mendaftar To Post


Oleh sape kenal AHMAD DEEDAT???

cute_pinky
WARGA RASMI
Menyertai: 27.04.2003
Ahli No: 547
Posting: 17
Dari: tokyo

japan   avatar


posticon Posting pada: 08-11-03 16:48


assalamualaikum..

ade tak sesape kat sini yang kenal dengan ahmad deedat kalau ade jom share sesame....


Bookmark and Share




  Member Information For cute_pinkyProfil   Hantar PM kepada cute_pinky   Quote dan BalasQuote

Nabila_Humairah
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 54
Posting: 22
Dari: key be

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-11-03 13:27


assalamualaikum...ana tak tau sangat pasal dia...tapi dengar cerita ustaz yg jadi imam terawikh kat kampung ana jer...

Syeikh Ahmad Deedat ni berasal dari india tetapi skang dia duk kat afrika...dia dah banyak mengislamkan paderi2 yang berdebat dengan dia..tapi skang ni dia sakit...tak bleh bercakap...tapi yang 'ajaib nye dia boleh buat isyarat mata...so anak dia yang tafsirkan apa yang dia nak...ada khabar angin mengatakan dia dah meninggal dunia...wallahua'lam...

setakat tu jer yang ana tau...
wassalam


Bookmark and Share




  Member Information For Nabila_HumairahProfil   Hantar PM kepada Nabila_Humairah   Pergi ke Nabila_Humairah's Website   Quote dan BalasQuote

Nabila_Humairah
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 54
Posting: 22
Dari: key be

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-11-03 12:25


assalamualaikum...lupa satu lagi...sheikh Ahmad Deedat ni boleh bertutur dalam pelbagai bahasa, seperti urdhu,afrika dan macam2 lagi...sekian...wassalam


Bookmark and Share




  Member Information For Nabila_HumairahProfil   Hantar PM kepada Nabila_Humairah   Pergi ke Nabila_Humairah's Website   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 15
Posting: 396
Dari: Bumi Allah

blank   avatar


posticon Posting pada: 12-11-03 14:40


Assalamualaikum..akak tak kenal laa beliau secara profesional.. tapi akak pernah dengar ceramah2 diam yang divideokan....dan akak benar2 kagun dgn cara dia menyampaikan hujah2nya

mungkinkah kita dapat ketemu ahli ulama'seperti beliau lagi?

-----------------
--Sekadar bicara, sekadar pandangan--



nur_tinta


Bookmark and Share




  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

cute_pinky
WARGA RASMI
Menyertai: 27.04.2003
Ahli No: 547
Posting: 17
Dari: tokyo

japan   avatar


posticon Posting pada: 13-11-03 13:16


thanks la pd akak ngan nabila tap kalau ade sesape yg tau lebih lanjut ...jomla share...


Bookmark and Share




  Member Information For cute_pinkyProfil   Hantar PM kepada cute_pinky   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 31.05.2003
Ahli No: 1547
Posting: 125
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 30-11-03 16:35


Kak Nur_Tinta :

Ceramah dalam bahasa apa? Mana nak dapatkan video ceramah beliau?

Hebat.. Memang hebat kalau dapat mengIslamkan paderi2 yang sememangnya golongan pro anti-Islam..

Yea? I wonder.. who really Ahmad Deedat is? for sure he is a great muslim.. I just cant wait to know more about him..

-----------------
FRieNDSHiP iS aLL aBouT
CaRiNG, TRuSTiNG aND LoViNG
No DiaMoNDS oR PeaRLS
CouLD eVeR RePLaCe
WHaT FRieNDSHiP MeaNS To uS


Bookmark and Share




  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

uBaiDiLLaH
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 78
Posting: 35

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 30-11-03 17:56


Sahih, Ahmad Deedat telah meninggal dunia. Kalau tidak silap, setahun atau dua tahun yang lepas...

VCD yang menampilkan Ahmad Deedat lazimnya memaparkan beliau berdebat dengan paderi Kristian. Pernah sekali, beliau menewaskan 4 orang paderi dalam satu majlis debat! Allahu Akbar! VCD ini boleh didapati di kedai-kedai Saba' Islamic Media. Dan medium perdebatan adalah dalam Bahasa Inggeris...

Perginya beliau amat dirindui. Tetapi alhamdulillah, kini anak didiknya, Dr. Karim Zakir Naik menurut jejak langkahnya. Memang hebat! Inilah ulama' Usuluddin yang amat diperlukan dewasa ini...

Wallahu a'lam...


Bookmark and Share




  Member Information For uBaiDiLLaHProfil   Hantar PM kepada uBaiDiLLaH   Quote dan BalasQuote

littleOne
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 25.04.2003
Ahli No: 507
Posting: 70
Dari: pearl island

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 04-12-03 12:46


Quote:

On 2003-11-30 17:56, uBaiDiLLaH wrote:
VCD yang menampilkan Ahmad Deedat lazimnya memaparkan beliau berdebat dengan paderi Kristian. Pernah sekali, beliau menewaskan 4 orang paderi dalam satu majlis debat! Allahu Akbar! VCD ini boleh didapati di kedai-kedai Saba' Islamic Media. Dan medium perdebatan adalah dalam Bahasa Inggeris...



dapatkannya di pasaran sekarang !!!

semoga ALLAH merahmati beliau ...



Bookmark and Share




  Member Information For littleOneProfil   Hantar PM kepada littleOne   Quote dan BalasQuote

Maryam
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 56
Posting: 52
Dari: MCIIUM

usa   avatar


posticon Posting pada: 04-12-03 13:15


saya tak kenal...tapi ayah saya pernah jumpa dia...berdiskusi..

-----------------
[email protected]@~


Bookmark and Share




  Member Information For MaryamProfil   Hantar PM kepada Maryam   Maryam's MSNM Number Is maryamira   Quote dan BalasQuote

adikbalqis
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 12.05.2003
Ahli No: 1187
Posting: 134
Dari: skudai, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-01-04 13:00




btul ke maryam??? kat mana ayah anti jumpa dia???? Nak kata ana ni kenal ahmad deedat ni, taklah kot.... sebab x pernah jumpa. tapi ana taulah dia ni siapa. Memang dia dah meninggal dunia. kalau tak silap ana, tahun lepas.

Anak kenal cucu didik dia. mereka ni berada di malaysia. mereka pernah jumpa ahmad deedat n mereka ni pernah berguru dengan beliau tentang comapative religion. Alhamdulillah, cucu didik ahmad deedat ni merupakan guru ana n sahabat ana dalam mendalami ilmu comparative religion. Salah seorangnya adalah penuntut yang mempelajari tentang bible. actually, sblm akhi ni masuk islam, dia bakal paderi. So, bila dia convert, dia teruskan mengkaji bible. tujuannya untuk berdebat dengan paderi2 kat tempat dia belajar tu.

if sesape nak dapatkan VCD zakir naik n ahmad deedat, leh g Saba' Islamic media. kat setiawangsa ada, kuantan ada, keramat ada gak kot. Kat setiawagsa tu, leh jmpa ngan akhi shah kirit. takpun wife dia. insyaalah dia boleh memberikan penerangan sal CRS(comparative religious study). Dia ada gak wat kelas waktu mlm. so, sesape nak join leh ah berhubung ngan beliau...

skian, wassalam.

BERSAMA MENEGAKKAN ISLAM

-----------------
“Layakkah kita untuk mengasihi manusia sekiranya kasih dan cinta kita pada Pencipta manusia itu masih belum mantap. Tepuklah dada tanyalah iman.”


Bookmark and Share




  Member Information For adikbalqisProfil   Hantar PM kepada adikbalqis   Pergi ke adikbalqis's Website   Quote dan BalasQuote

Maryam
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 56
Posting: 52
Dari: MCIIUM

usa   avatar


posticon Posting pada: 15-01-04 12:50


ayah saya jumpa ahmad deedat masa dia belajar di US dulu...
saya tak pasti la pulak kat area mana..psl ayah saya mcm saya lah, aktif je ke sana-sini ikut program...

-----------------
[email protected]@~


Bookmark and Share




  Member Information For MaryamProfil   Hantar PM kepada Maryam   Maryam's MSNM Number Is maryamira   Quote dan BalasQuote

cute_pinky
WARGA RASMI
Menyertai: 27.04.2003
Ahli No: 547
Posting: 17
Dari: tokyo

japan   avatar


posticon Posting pada: 18-01-04 10:44





eh yeke bleh dapat kat saba' islamic media maryam yeke ayah awak penah jumpe die..ishh bessssnye well thanks pd sume yg bg info pasal deedat nih pasal saye buat simposium paal die nih ramai lagi yang x kenal ngan die nih oklah ye...wassalam...


Bookmark and Share




  Member Information For cute_pinkyProfil   Hantar PM kepada cute_pinky   Quote dan BalasQuote

adikbalqis
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 12.05.2003
Ahli No: 1187
Posting: 134
Dari: skudai, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-01-04 10:06




cute_pinky ni belajar kat Tokyo ye? Bila nak buat simposium ni dan kat mana nak buat??? If anti nak maklumat yang lebih detail, may be boleh tanya pada brother shah kirit di [email protected] ataupun brother danial di [email protected]. Mereka ni pernah berguru dengan dr. zakir naik, anak didik ahmad deedat.....

-----------------
“Layakkah kita untuk mengasihi manusia sekiranya kasih dan cinta kita pada Pencipta manusia itu masih belum mantap. Tepuklah dada tanyalah iman.”


Bookmark and Share




  Member Information For adikbalqisProfil   Hantar PM kepada adikbalqis   Pergi ke adikbalqis's Website   Quote dan BalasQuote

ateh_imtiaazz
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 1275
Posting: 21
Dari: Kuantan PADAMA

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-01-04 14:53


assalamualaikum..ateh pernah terbaca artikel ttg ahmad deedat dalam majalah i-islamik bulan berapa tak pasti, yg pasti last year...kalo nak just tinggalkan no tepon kat msg private ateh..insyaAllah ateh akan bagitau bilenyer..

-----------------
Marilah kita jalinkan kasih sayang sesama kita agar ia tidak hilang tampak gersang dihati kita..


Bookmark and Share




  Member Information For ateh_imtiaazzProfil   Hantar PM kepada ateh_imtiaazz   Pergi ke ateh_imtiaazz's Website   Quote dan BalasQuote

anissaz
WARGA RASMI
Menyertai: 24.11.2008
Ahli No: 9433
Posting: 6
Dari: Irbid

grenada   avatar


posticon Posting pada: 27-11-08 06:47


Assalamu3laikumwbt..

saya kenal (sambil angkat tangan) hehe
kagum pada beliau sebab beliau mengkaji bible and al-Quran sekali.
so,sebab 2 beliau mampu berhujah dengan paderi2 kristian.
yup,beliau telah kembali ke rahmatullah pada 8 ogos 2005,al-Fatihah.

ingin melahirkan 'Ahmad Deedat' yang baru..insyaAllah.

Wallahua3lam.


Bookmark and Share




  Member Information For anissazProfil   Hantar PM kepada anissaz   Pergi ke anissaz's Website   Quote dan BalasQuote

Aezza
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 02.10.2005
Ahli No: 5768
Posting: 51
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-11-08 11:40


tak lah kenal sangat.. tapi pernah menonton CD perdebatan dia dengan seorang paderi kristian.. memang manTOP! paderi tu sampai merah-merah muka dia dengan jawapan yang diberikan oleh Allayarham Ahmad Deedat.. yang paling tak tahan tu.. dia punya lah pulun berkata-kata nak mengelakkan diri dari meminum racun yang telah disediakan penonton masa perdebatan tu..(menurut penonton tu, dalam Bible ada dinyatakan bahawa sesiapa yang taat pada Tuhan mereka tak mati kalau minum racun..lebih kurang macam tu lah.. :)

p/s: al-fatihah..


Bookmark and Share




  Member Information For AezzaProfil   Hantar PM kepada Aezza   Pergi ke Aezza's Website   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-12-08 22:36


Pada 28-11-08 11:40 , Aezza posting:

!!! QUOTE !!!

tak lah kenal sangat.. tapi pernah menonton CD perdebatan dia dengan seorang paderi kristian.. memang manTOP! paderi tu sampai merah-merah muka dia dengan jawapan yang diberikan oleh Allayarham Ahmad Deedat.. yang paling tak tahan tu.. dia punya lah pulun berkata-kata nak mengelakkan diri dari meminum racun yang telah disediakan penonton masa perdebatan tu..(menurut penonton tu, dalam Bible ada dinyatakan bahawa sesiapa yang taat pada Tuhan mereka tak mati kalau minum racun..lebih kurang macam tu lah.. :)

p/s: al-fatihah..

ye betul..
ye pernah menonton CD perdebatan beliau..kagum saya melihat kepetahan beliau berdebat....

alfatihah

p/s: boleh dapat CD beliau di S A BA ISLAMIC MEDIA.. :-D


-----------------
Success Through Endeavour ;



Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.081495 saat. Lajunya....