Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-10-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
"Kemarahan manusia bermacam-macam. Sesetengahnya lekas marah, lekas tenang dan lekas hilang. Sesetengahnya lambat marah, lambat pula redanya. Sesetengahnya lambat akan marahnya dan lekas pula hilangnya. Yang akhir inilah yg terpuji."
-- Imam Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: querida
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13716

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 24
Ahli: 0
Jumlah: 24




  Dari Galeri
Assalamualaikum. Inila kita.. Salam ukhwah...

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 1 hari, 19 jam, 56 minit yang lalu


Isu Semasa
Topik: horoscope...antara kebenaran dan tipu helah?


Carian Forum

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Isu Semasa
    »» horoscope...antara kebenaran dan tipu helah?

Please Mendaftar To Post


Oleh horoscope...antara kebenaran dan tipu helah?

pena_sufi
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 222
Posting: 119
Dari: bumi waqafan,kluang,johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-11-03 08:56


assalamualaikum...
remaja zaman sekarang gemar membaca mengenai diri mereka melalui horoscope...tapi adakah kita sedar ini adalah salah satu bentuk penilikan berdasarkan bintang atau buruj? sememangnya tilik nasib itu berdosa kerana kita mensyirikkan Allah...ana nak minta pendapat sahabat2 semua mengenai hal ini...adakah benar horoscope itu tilikan atau satu bentuk kajian para saintis? wallahualam...wassalam


Bookmark and Share




  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

nur_iman87
WARGA RASMI
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2025
Posting: 2
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-11-03 12:19


Assalamu'alaikum...

Ana sebenarnya tidak 'arif pasal hal ini...

Cuma.. Ana rasa.. Bukanlah tilik nasib.. Tetapi.. Kajian tentang manusia.. SifatĀ² yg dominan bg manusia yg lahir dlm bulan tertentu.. Itu sahaja...

Pd ana.. Sekadar tahu sudah cukup.. Usahlah dipercayai.. Walaupun ada ketepatannya...


Bookmark and Share




  Member Information For nur_iman87Profil   Hantar PM kepada nur_iman87   Quote dan BalasQuote

sweet_darling
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 1332
Posting: 189
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-11-03 11:31



wallahua'lam.tp ana biasa jugak terlibat dgn benda2 tue.maklumla,senang nak dpt.kat magazine pon byk so tumpang nyebok sama la..dok cari kiter pnyer zodiak.ekekekeke...


Bookmark and Share




  Member Information For sweet_darlingProfil   Hantar PM kepada sweet_darling   Pergi ke sweet_darling's Website   Send ICQ Meesage To sweet_darling   Quote dan BalasQuote

sayasarah
-WARGA SETIA-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 170
Posting: 509
Dari: Kerak bumi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-11-03 11:59




tak yah dok pecaya sgt laeeeh

-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu
[IMG]


Bookmark and Share




  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

pena_sufi
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 222
Posting: 119
Dari: bumi waqafan,kluang,johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-11-03 15:06


assalamualaikum...
syukran ana ucapkan pada sahabat2....tapi ana nak tanya sejauh mana kebenarannya...tilikan atau kajian ???bahaya tau kalau kita percaya sebarangan sebab ana pernah dengar ... ana pon tak ingat sumbernya ...kalau percaya kat horoscope boleh jatuh syirik ... nie yang ana musykil sesangat ... takut !!!.harap sahabat2 boleh bantu,wallahualam
wassalam

-----------------
mahabbah mawaddah lil ukhwah fillah...


Bookmark and Share




  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-11-03 10:52


Zodiak ini adalah kajian melalui pergerakan bintang pada bulan tersebut. Pergerakan bintang ini yang membentuk bintang - bintang seperti Aries, Libra, Virgo dan sebagainya. Biasanya dalam majalah ditulis akan kebaikan seseorang pada bulan itu mengenai kehidupan, cinta dan sebagainya. Kalau betul pun hanya kebetulan semata - mata... tak kan semua orang yang lahir pada 25 November akan mengalami nasib yang sama... Kebiasaannya pada remaja Islam, mereka tahu yang benda ini tidak boleh dipercaya sangat, tapi untuk suka - suka, apa salahnya. Cuma kena berhati - hati jangan sampai dari suka - suka jadi syirik pula...

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
© Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.04697 saat. Lajunya....