Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 04-07-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Zuhud yang terbaik ialah zuhud yang disembunyikan
--
Saidina Ali

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: harith
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13726

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 2
Ahli: 0
Jumlah: 2




  Dari Galeri
Kenangan semasa konvo bapa saudara di UTM

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 1 hari, 7 jam, 5 minit yang lalu


Petua Berharga
Topik: Mengelak Keguguran Rambut


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, nur_kamar
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Petua Berharga
    »» Mengelak Keguguran Rambut

Please Mendaftar To Post


Oleh Mengelak Keguguran Rambut

maricella
{ SRIKANDI }
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 48
Posting: 390
Dari: gemas, negeri 9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-04-03 22:38


Mengelak Keguguran Rambut
Ambil lemak ayam dan masak sehingga menjadi minyak. Sapukan ke kuit kepala seeloknya pada waktu malam. amalan ini juga dapat mencegah kelemumur.

Menghilangkan Bau Ketiak
Amalkan semasa mandi, gosok ketiak di atas kepala lutut.
Selain itu, setiap kali lepas mandi, sapu dengan belakang tapak tangan pada bahagian bawah ketiak.



Bookmark and Share




  Member Information For maricellaProfil   Hantar PM kepada maricella   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-01-09 13:07


macam kelakar.. hehe..
tapi apa kaitan kepala lutut,belakang tapak tanagn dengan ketiak kita? uhuk.. maafla.. ;-)


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

Abby
WARGA RASMI
Menyertai: 10.12.2008
Ahli No: 9531
Posting: 12

blank   avatar


posticon Posting pada: 09-01-09 18:43


cara lain ad tak?


Bookmark and Share




  Member Information For AbbyProfil   Hantar PM kepada Abby   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-01-09 18:51


maricella dah praktikkan ke.. geli pula dengar minyak kulit ayam ni..


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-01-09 15:43


salam...

a'aa...

asalkan kalau memasak pun bau kulit ayam tu tak hilang.. nikan pula letak minyak kulit tu atas kepala.

aduhai.....tak snaggup pula rasanya


Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

sadiqah
{ SRIKANDI }
Menyertai: 30.03.2005
Ahli No: 5121
Posting: 205
Dari: sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-01-09 11:35


alamak, nak guna lemak ayam??..tak ada kaedah lain ke?..
rambut dah selalu sangat gugur..


Bookmark and Share




  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

e-zah
{ SRIKANDI }
Menyertai: 14.10.2008
Ahli No: 9176
Posting: 137
Dari: alor setar

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-01-09 09:32


saya ada 1 lagi cara untuk mengelakkan rambut gugur dan kelihatan cantik berseri serta melebatkan rmbut.

santan kelapa (diperah dengan air suam) + secubit garam kemudian sapukan di rambut sehingga meliputi 1 kepala. biarkan sehingga kering kemudian ambil limau purut gosokkan dikesemua bahagian kulit kepala. apabila selesai basuh rambut dengan air asam jawa sehingga berpuas hati amalkan setiap minggu insyaallah dengan izin Allah rambut menjadi lebat dan hitam serta kurang gugur.

selamat mencuba.


Bookmark and Share




  Member Information For e-zahProfil   Hantar PM kepada e-zah   Quote dan BalasQuote

mazidah
{ SRIKANDI }
Menyertai: 27.11.2008
Ahli No: 9456
Posting: 148
Dari: Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-01-09 14:18


Biasa btengok mak buat kat kepala adik-adik masa kecik dulu..tapi nak amalkan tu agak sukar sikit..


Bookmark and Share




  Member Information For mazidahProfil   Hantar PM kepada mazidah   Pergi ke mazidah's Website   Quote dan BalasQuote

lily_mawar
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 14.11.2007
Ahli No: 8035
Posting: 44
Dari: Singapura

singapore   avatar


posticon Posting pada: 12-11-09 00:55


Salam ...

Guna lemak ayam? Tak berbau hamis ke nanti ... takut pulak kalau binatang2 sprt cicak, lipas atau semut yang berkerumun dikepala ...


Bookmark and Share




  Member Information For lily_mawarProfil   Hantar PM kepada lily_mawar   Quote dan BalasQuote

limah
::PENGURUS AKTIVITI::
Menyertai: 20.08.2009
Ahli No: 11210
Posting: 367
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-11-09 14:21


maricella biar benar dek letak minyak ayam. pakai waktu mlm. esok pagi tengok tikus yang duduk kat hujung kepala. sedap makan lemak ayam dan kulit kepala.eeeeetakut akak.

tak ada ke cara lain dek oi.


Bookmark and Share




  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.069663 saat. Lajunya....