Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 06-04-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
"Kemarahan manusia bermacam-macam. Sesetengahnya lekas marah, lekas tenang dan lekas hilang. Sesetengahnya lambat marah, lambat pula redanya. Sesetengahnya lambat akan marahnya dan lekas pula hilangnya. Yang akhir inilah yg terpuji."
-- Imam Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Laurenjoy
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13724

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 19
Ahli: 0
Jumlah: 19




  Dari Galeri
gambar dengan kawan ums

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 3 hari yang lalu
Laurenjoy: 31 hari yang lalu
jackurban: 32 hari yang lalu
porkalwais: 32 hari yang lalu


Lihatlah Diriku
Topik: :: Adakah Anda Wanita Sejati ::


Carian Forum

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Lihatlah Diriku
    »» :: Adakah Anda Wanita Sejati ::

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh :: Adakah Anda Wanita Sejati ::

Noorul_Adha
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 24.04.2003
Ahli No: 441
Posting: 32
Dari: Kajang,Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-11-03 02:13


Cuba ujian ini dan kenali sejauh mana diri anda boleh dikatakan wanita sejati yang mampu membuat orang lain bahagia.

1. Apa yang lebih anda gemari?
(a)warna
(b) bentuk @ corak
(c) bunyian


2. Apakah erti perkenalan @ pandangan kali pertama pada anda?
(a) tak seberapa
(b) ada juga
(c) sangat bererti


3. Apa yang anda inginkan dalam hidup?
(a) selesa & aman
(b) seseorang @ sesuatu yang boleh anda sayangi
(c) peluang untuk memuaskan diri anda


4. Secara amnya, anda lebih sukakan?
(a) makanan panas
(b) makanan sejuk
(c) makan di mana-mana saja
(d) makanan ringkas


5. Yang mana satu anda lebih suka lihat?
(a) anak kecil
(b) bayi
(c) orang tua
(d) orang biasa


6. Bagi anda, mana lebih penting untuk anak lelaki?
(a) bapanya
(b) ibunya
(c) keturunannya
(d) pelajarannya


7. Bagi anda, mana lebih penting untuk anak perempuan?
(a) bapanya
(b) ibunya
(c) keturunannya
(d) pelajarannya


8. Adakah anda ingin?
(a) cantik
(b) menarik
(c) pandai
(d) mahir dalam serba-serbi


9. Kalau anda diberi peluang, anda mahu?
(a) balajar main golf
(b) mereka fesyen
(c) belajar bahasa asing
(d) membuat kerja kebajikan


10. Dalam perhubungan peribadi, anda percayakan?
(a) ada penerima & pemberi
(b) kemesraan
(c) persahabatan
(d) peluang berkongsi kebahagiaan


MARKAH


1. (a) 10 (b) 7 (c) 5
2. (a) 3 (b) 8 (c) 10
3. (a) 6 (b) 10 (c) 5
4. (a) 10 (b) 7 (c) 4 (d) 2
5. (a) 9 (b) 10 (c) 8 (d) 6
6. (a)7 (b) 10 (c) 5 (d) 5
7. (a) 7 (b) 10 (c) 5 (d) 5
8. (a) 8 (b) 10 (c) 4 (d) 6
9. (a) 4 (b) 10 (c) 5 (d) 8
10. (a) 6 (b) 10 (c) 5 (d) 8


85-100
Sekiranya anda merasakan diri anda seorang wanita sejati, memang benar! Sesungguhnya anda adalah seorang wanita yang disanjungi, wanita dalam erti kata yang sebenar. Seorang ibu,isteri, teman, dan kawan yang penyayang.


55-84
Anda masih seorang wanita sejati dalam semua bidang. Jangan risau jika anda belum mencapai taraf wanita sejati yang sebenar. Semua orang tidak 100% sempurna, Apa yang anda lakukan dan rasa adalah lebih penting daripada markah!


45-54
Mungkin anda tiada potongan untuk menjadi seorang wanita sejati. Jika anda boleh menerima kenyataan ini,maka hidup anda tentu akan lebih bermakna.

Sahabiah yang dikasihi sekalian,
Berapa markah yang kalian dapat?!
Ujian di atas cuma untuk menilai diri dan mengenali diri kita dengan lebih dekat. Kadangkala kita selalu perhatikan orang sedangkan kita sendiri tak kenal diri kita yang sebenar. Sesekali cubalah muhasabah diri dengan bertanya pada kawan yang rapat. Ingat! Sahabat sejati bukanlah seseorang yang selalu membenarkan kata-kata mu, tetapi mereka yang selalu berkata benar kepada mu. Terimalah kebenaran...

Wassalam...

-----------------
Kata Saidatina Aisyah,"Wanita solehah adalah wanita yang tidak memandang lelaki bukan mahram dan yang tidak dipandang oleh lelaki bukan mahram."


Bookmark and Share




  Member Information For Noorul_AdhaProfil   Hantar PM kepada Noorul_Adha   Noorul_Adha's MSNM Number Is Mawaddatul Wardiinah   Quote dan BalasQuote

natsumi_8
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 2895
Posting: 66
Dari: KL

japan   avatar


posticon Posting pada: 23-12-03 18:59



waaaaa.......suukkkkeeeehhhh...... terrernya.....mana akak dapat maklumat ni?????he.....markah saya 69 jer....




Bookmark and Share




  Member Information For natsumi_8Profil   Hantar PM kepada natsumi_8   Pergi ke natsumi_8's Website   Quote dan BalasQuote

syah_solehah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 08.11.2003
Ahli No: 2794
Posting: 108
Dari: Usains Malaysia

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-01-04 04:06


Quote:
55-84
Anda masih seorang wanita sejati dalam semua bidang. Jangan risau jika anda belum mencapai taraf wanita sejati yang sebenar. Semua orang tidak 100% sempurna, Apa yang anda lakukan dan rasa adalah lebih penting daripada markah!






Bookmark and Share




  Member Information For syah_solehahProfil   Hantar PM kepada syah_solehah   Quote dan BalasQuote

nur_islami
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 11.05.2003
Ahli No: 1146
Posting: 279
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-01-04 13:24




ana dpt markah area 55-84..........xbrapa sejati lagi ana ni..erm..kena perbaiki lagi diri ana ni rupanya........

-----------------
tuhan dalam mjlni hadap ini banyaknya dugaan yang mdtg.ada yang dptku gagahi & ada yang gagal kuhindari,tuhan rahmatmu melgt luas.terlalu sdktku bsykr


Bookmark and Share




  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Quote dan BalasQuote

engku_salina
-WARGA SETIA-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 25
Posting: 592
Dari: Kuala Lumpur

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-01-04 13:45




akak dpt 86 markah...



Bookmark and Share




  Member Information For engku_salinaProfil   Hantar PM kepada engku_salina   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-01-04 14:21




akak 67 markah.. ok la..

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

epiphyllum
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 66
Posting: 141
Dari: bumi mesia

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-01-04 22:22




huhhu.. ana x nah t'pikir nak jadik wanita sejati
so.. ana dpt 72 marks je... it's enough 4 me lor


Bookmark and Share




  Member Information For epiphyllumProfil   Hantar PM kepada epiphyllum   Quote dan BalasQuote

epiphyllum
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 66
Posting: 141
Dari: bumi mesia

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-01-04 22:26



erm..
ade p'mintaan sket
klu sesape ade soklan cani lg kasi laaa
bes ar jwb..
baru la taw identiti kite cane

ws


Bookmark and Share




  Member Information For epiphyllumProfil   Hantar PM kepada epiphyllum   Quote dan BalasQuote

Ibnatul_Khazini
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 1443
Posting: 36
Dari: Ulu Klang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-01-04 14:18


erm..yea..yea..dpt 81...
tak sangka lak...
dapat title wanita sejati...hikhik..
rase cam tak sesuai lak!

-----------------
CiNTa ILaHi iTu aBaDi..RiNDuNYa MeMBaWa MaTi..DaRi SiTu KaSiH KiTa BeRseMI..


Bookmark and Share




  Member Information For Ibnatul_KhaziniProfil   Hantar PM kepada Ibnatul_Khazini   Ibnatul_Khazini's MSNM Number Is friendofyours85   Quote dan BalasQuote

raudhatulmardhiah
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 12.05.2003
Ahli No: 1193
Posting: 26
Dari: Kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-02-04 12:04


ana rase ana ade jumpe ujian ni dlm majalah JELITA 1988 & ana mskkan dlm Forum UKHWAH..tp dah lame dah..bln Mei thn lps..

-----------------
http://cikgumardiah.blogspot.com/


Bookmark and Share




  Member Information For raudhatulmardhiahProfil   Hantar PM kepada raudhatulmardhiah   Pergi ke raudhatulmardhiah's Website   Quote dan BalasQuote

raudhatulmardhiah
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 12.05.2003
Ahli No: 1193
Posting: 26
Dari: Kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-02-04 12:07


ana dpt 90, alhamdulillah

-----------------
http://cikgumardiah.blogspot.com/


Bookmark and Share




  Member Information For raudhatulmardhiahProfil   Hantar PM kepada raudhatulmardhiah   Pergi ke raudhatulmardhiah's Website   Quote dan BalasQuote

khairun_nisa
WARGA RASMI
Menyertai: 24.09.2003
Ahli No: 2515
Posting: 2
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-02-04 12:33


a'kum.......
sy plak dpt area 55-84
kene usaha lg nih
insya Allah.....
wasslm......


Bookmark and Share




  Member Information For khairun_nisaProfil   Hantar PM kepada khairun_nisa   Quote dan BalasQuote

adneen
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 3553
Posting: 84
Dari: darr an naim

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-04-04 00:16




Saya dapat 84 markah..wanita sejati?hik..hik..hik..


Bookmark and Share




  Member Information For adneenProfil   Hantar PM kepada adneen   Pergi ke adneen's Website   Quote dan BalasQuote

merah_saga
WARGA RASMI
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 3614
Posting: 4
Dari: sebarang.Perai

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-04-04 18:46


nampaknya saya masih belum mencapai tahap wanita sejati..
ermmmm..
memang banyak yg perlu saya perbaiki..


Bookmark and Share




  Member Information For merah_sagaProfil   Hantar PM kepada merah_saga   Quote dan BalasQuote

nurilyana
WARGA RASMI
Menyertai: 29.04.2004
Ahli No: 3684
Posting: 8

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-05-04 22:06



hihihi..cam tak caye je...
ana dapat 93..ye ke? wallahua'lam


Bookmark and Share




  Member Information For nurilyanaProfil   Hantar PM kepada nurilyana   Quote dan BalasQuote

sayasarah
-WARGA SETIA-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 170
Posting: 509
Dari: Kerak bumi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-05-04 07:07




ok le tu... 77

-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu
[IMG]


Bookmark and Share




  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

langsat01
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 1272
Posting: 37
Dari: serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-05-04 04:13


syok tengok nomborr.. hehehe..main kira-kira.. kuikui..saya Tak leh nak jadii.. wanita sejatiii.... ganazzz sgt.. hehehehehe. lembut tetap ada... adhaa.. pandainyeee...

100% tok cik adha kita

wallahualam


Bookmark and Share




  Member Information For langsat01Profil   Hantar PM kepada langsat01   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 2642
Posting: 654
Dari: greenland....

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-05-04 14:34



em.. ana dpt 82..em.. not so perfect..
need more reformation..



-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
barakaLlahu..


Bookmark and Share




  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

see_you_di_soton
WARGA RASMI
Menyertai: 13.04.2004
Ahli No: 3572
Posting: 2

blank   avatar


posticon Posting pada: 08-06-04 04:52


ana dpt 90..alhamdulillah..hehe


Bookmark and Share




  Member Information For see_you_di_sotonProfil   Hantar PM kepada see_you_di_soton   Quote dan BalasQuote

pena_sufi
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 222
Posting: 119
Dari: bumi waqafan,kluang,johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-06-04 22:04



ana 85...


-----------------
mahabbah mawaddah lil ukhwah fillah...


Bookmark and Share




  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Lihatlah Diriku
    »» :: Adakah Anda Wanita Sejati ::

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.074566 saat. Lajunya....