Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 14-08-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Adakalanya kita perlu menangis, supaya kita tahu bahawa hidup ini bukan sekadar untuk ketawa dan adakalanya kita perlu ketawa supaya kita dapat menilai betapa mahalnya harga setitis air mata.
-- suatumasa

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: harith
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13726

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 6
Ahli: 0
Jumlah: 6




  Dari Galeri
masa percutian kat sabah..he its me

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 3 hari yang lalu


Kenalkan Diri
Topik: salam dari perantauan..


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, limah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Kenalkan Diri
    »» salam dari perantauan..

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh salam dari perantauan..

isma_islah
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 23.04.2003
Ahli No: 416
Posting: 56
Dari: united kingdom

uk   avatar


posticon Posting pada: 23-04-03 18:22


assalamualaikum wbt..
salam perkenalan buat semua..but sebelum tu kena kenalkan diri dulu kot..
okies..umur saya 23 tahun..
asal seremban but now ni study kat uk..
2nd year control engineering..
anak ke-3 dari 2 abg dan sorang adik lelaki..
hmm..apa lagi yek..tu je lah kot..kalau nak tahu lebih lanjut rajin2lah email..insyallah ada masa akan dibalas..
sekian..wassalam..


Bookmark and Share




  Member Information For isma_islahProfil   Hantar PM kepada isma_islah   isma_islah's MSNM Number Is ema_bonita@hotmail.com   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 15
Posting: 396
Dari: Bumi Allah

blank   avatar


posticon Posting pada: 24-04-03 10:39


Assalamualaikum wb...

mmm alhamdulillah dah lama say nak cari sahabat dari perantauan....

ada pelbagai pertanyaan yang ingin saya tanya... moga ukhuwwah kita terjalin selamanya...

salam sayang dan salam permisi...

-----------------
--Sekadar bicara, sekadar pandangan--



nur_tinta


Bookmark and Share




  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

engku_salina
-WARGA SETIA-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 25
Posting: 592
Dari: Kuala Lumpur

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-04-03 11:32


waalaikumussalam...

selamat datang saudari isma_islah...
we are very please to have you here with us...
salam ukhwah jua dariku...



Bookmark and Share




  Member Information For engku_salinaProfil   Hantar PM kepada engku_salina   Quote dan BalasQuote

hub_addin
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 23
Posting: 447
Dari: Perak No.1

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-04-03 13:33




assalamualaikum...

salam ukhwah buat saudari...jauhnyer belajar..
moga dapat bertukar2 pengetahuan dan pengalaman...

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For hub_addinProfil   Hantar PM kepada hub_addin   Quote dan BalasQuote

mawarputih
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 21.04.2003
Ahli No: 308
Posting: 152
Dari: Bangsar,KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-04-03 14:09


Salam Ukhuwwah jugak utk kak isma_islah.

Hmm.. jauh sungguh merantau yer. mesti byk pengalaman kan. Kongsi2lah dengan kami semua.



-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For mawarputihProfil   Hantar PM kepada mawarputih   Quote dan BalasQuote

isma_islah
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 23.04.2003
Ahli No: 416
Posting: 56
Dari: united kingdom

uk   avatar


posticon Posting pada: 24-04-03 17:19


salam kembali..

terima kasih pada semua yg membalas..for kak ainul_mardiah, this website is totally great..congrats to all..for adik mawar putih..boleh..tak kisah berkongsi pengalaman..biasa2 jer..adalah sikit2..apa2 soalan insyallah akan dijawab..untuk nur_tinta & saudari hub_addin plak salam ukhwah..semoga terjalin abadi..insyallah..

jauh di mata dekat di hati..


Bookmark and Share




  Member Information For isma_islahProfil   Hantar PM kepada isma_islah   isma_islah's MSNM Number Is ema_bonita@hotmail.com   Quote dan BalasQuote

nur_indah
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 174
Posting: 193
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 25-04-03 01:17


assalamu'alaikum..........

salam ukhuwwah fillah utk adik isma_islah.... hebat ye adik ni... berjuta batu jauhnye merantau blajo.... akak nak ikut bleh x???

hehehehe....org semban ek? sekapal la kite ek??? balik mesia nanti kol akak tau... bleh aa kite date....

okaylah adikku yg jauh di mata.... all d best of luck.... kuatkan semangat dok jauh2 tu... take good care of urself....

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For nur_indahProfil   Hantar PM kepada nur_indah   Pergi ke nur_indah's Website   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 15
Posting: 396
Dari: Bumi Allah

blank   avatar


posticon Posting pada: 25-04-03 08:23


Assalamualaikum...

Dari kejauhan kelihatan seorang gadis menguntumkan senyuman dan menghulurkan tangan tanda terjalinnya satu ukhuwwah antara dunia insan...

walaupun jauh beribu batu, namun hati tahu bahawa dari kejauhan itu ada insan yang bernama sahabat menanti mengirimkan salam sayang dan mesra buat sahabatnya di sana...

terima kasid kak isma....salam ukhuwwah kembali dari saya. Moga apa yang ada antara kita menjadi ikatan berdasarkan kasih sayang ini diredai oleh NYA

-----------------
--Sekadar bicara, sekadar pandangan--



nur_tinta


Bookmark and Share




  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

anak_perak
{ SRIKANDI }
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 45
Posting: 186

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-04-03 15:05


ehemm .. assalamua'laikum

salam perantauan kusambut mesra
dekat hati meski jauh di mata
ilmu Ilahi jangan dipersia
rezkimu di sana moga diredhaiNya

sonok ye kak , ngaji jauh2 tu ? pastinya dugaan dan cabarannya lebih hebat berbanding kami di sini .. apapun , moga berbahagia selalu... dan kuat semangat mengharungi apa jua halangan


Bookmark and Share




  Member Information For anak_perakProfil   Hantar PM kepada anak_perak   Quote dan BalasQuote

seharumkasturi
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 21.04.2003
Ahli No: 301
Posting: 149
Dari: Selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-04-03 17:03


Assalamualaikum warahmatullah...
Salam taaruf,dan salam ukhuwah fillah wal mahabbah ana ucapkan buat kak isma_islah..jauhnya akak belajar...ye lah..ilmu Allah ade dimana2...walaupun jauh..itu bukan halangan untuk kita menuntut ilmu....

"Ukhuwah Fillah..tidakkan musnah..walaupun ombak..walau badai mendesak.."

Salam ukhuwah juga buat nur_tinta,kak ainul_Mardhiah_hub_addin,mawarputih dan nur_indah......

-----------------
"kalau nak bercinta...bercintalah dengan Allah, kalau nak memuji...pujilah Allah..Kalau nak memuji makhluk...pujilah pencipta makhluk..."

Cinta Allah...Cinta abadi....
Salam Ta'aruf untuk semua...


Bookmark and Share




  Member Information For seharumkasturiProfil   Hantar PM kepada seharumkasturi   Quote dan BalasQuote

aisyatul_auni
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 177
Posting: 124
Dari: amman

jordan  


posticon Posting pada: 25-04-03 17:15


salam ukhwah fillah ya ukhtie isma_islah
moga menjadi mujahidah ilmuNya yang sentiasa bersabar dan tawakal dengan mehnah dunia yang didepani..banyak dugaan kat sana kan???

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For aisyatul_auniProfil   Hantar PM kepada aisyatul_auni   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 40
Posting: 338
Dari: kaybee

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 25-04-03 18:41


Salam Ukhwah kak..
hebat betol akak nie... blajo kat UK..
ermm... semoga berjaya kak...

kalau kat perantauan tue, ingat-ingatlah qaulah kat sini... ekekek...



Wassalam

-----------------


memimpin, dipimpin, terpimpin


Bookmark and Share




  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Pergi ke qaulah_atrah's Website   Quote dan BalasQuote

isma_islah
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 23.04.2003
Ahli No: 416
Posting: 56
Dari: united kingdom

uk   avatar


posticon Posting pada: 25-04-03 22:30


salam kembali buat semua..

terima kasih pada yg memberi semangat & dorongan..
dugaan & cabaran tuh mmg tidak dinafikan..
lebih2 lagi berada di negara bukan islam..
nak kena jaga makan, mata, hati..semuanyalah..
tapi alhamdulillah di tempat saya nih senang nak cari makanan halal kerana ramai muslim(pakistan)..
rindu pada msia tuh mmg tak terkata..
lebih2 lagi bila hari raya..but, raya kat sini tak kurang meriahnya..memandangkan sini ramai student malaysia jadi open hse tuh mmg satu tradisilah..masak ala kadar jer..kalau yg terror tuh, laksa, lemang, rendang, pulut kuning pun ada..adalah sikit2 rasa macam kat msia..

but, bagi diri saya sendiri, yg paling mencabar sekali ialah dalam course/year saya takde malaysian & even perempuan pun cuma ada 3 orang..hmm..mula2 masuk kelas terkejut jugak..tapi alhamdulillah ada jugak pelajar2 muslim yg dari middle east byk membantu..kadang2 tuh selalu tersasul cakap bm..hehe..feninlah pak2 arab tuh..

oklah..itu saja kot..nak cerita mmg byk lagi..macamana pun belajar kat msia pun tak kurang hebatnya!! malah lebih seronok!!

wassalam..



Bookmark and Share




  Member Information For isma_islahProfil   Hantar PM kepada isma_islah   isma_islah's MSNM Number Is ema_bonita@hotmail.com   Quote dan BalasQuote

hub_addin
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 23
Posting: 447
Dari: Perak No.1

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-04-03 01:41


tempoyak ada gak ke kat sana....he..he..

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For hub_addinProfil   Hantar PM kepada hub_addin   Quote dan BalasQuote

isma_islah
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 23.04.2003
Ahli No: 416
Posting: 56
Dari: united kingdom

uk   avatar


posticon Posting pada: 27-04-03 19:40


salam..

tempoyak tu takdelah..hehe..
cuma kalau sapa2 yg balik cuti ke msia bawak macam2 benda bila balik sini..
tapi belacan ada jual kat kedai..


Bookmark and Share




  Member Information For isma_islahProfil   Hantar PM kepada isma_islah   isma_islah's MSNM Number Is ema_bonita@hotmail.com   Quote dan BalasQuote

anak_perak
{ SRIKANDI }
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 45
Posting: 186

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-04-03 12:42


ehemm...assalamua'laikum

moga kuat hadapi segala mehnah dan tribulasi kat sana ....
jangan kalah.....jangan mengalah
perjalanan ni terlalu jauh...
cuma ..
kita tatau kalau2 mati kiter esok


Bookmark and Share




  Member Information For anak_perakProfil   Hantar PM kepada anak_perak   Quote dan BalasQuote

seharumkasturi
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 21.04.2003
Ahli No: 301
Posting: 149
Dari: Selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-04-03 10:16


assalamualaikum...
kak isma_islah...dekat UK, klu macam hari2 sprt hari Asyura..maulidurrasul...pendek kata hari2 kemuliaan dlm Islam...sambutan dia macam mana ye...mcm dkt M'sia juga ke?

Wallahua'lam.....

Salam seharum kasturi...almalizi

-----------------
"kalau nak bercinta...bercintalah dengan Allah, kalau nak memuji...pujilah Allah..Kalau nak memuji makhluk...pujilah pencipta makhluk..."

Cinta Allah...Cinta abadi....
Salam Ta'aruf untuk semua...


Bookmark and Share




  Member Information For seharumkasturiProfil   Hantar PM kepada seharumkasturi   Quote dan BalasQuote

isma_islah
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 23.04.2003
Ahli No: 416
Posting: 56
Dari: united kingdom

uk   avatar


posticon Posting pada: 30-04-03 05:09


ws & assalamualaikum kembali..

hmm..kalau sambutan2 macam tu kitaorang buat ala kadar jer..saling ingat-mengingatkan rakan2 lain yg hari tu maal hijrah ker, maulud nabi ker..
itu jer..coz sembahyang raya pun kadang2 tak sempat..even masa raya baru2 nih, saya tak sempat sembahyang raya..buat sendiri kat rumah dengan kawan2..sebab penuh sgt2 tempat tu..or yg lagi kesian tu ada ujian lah..ponteng kelas nak pergi sembahyang raya tuh mmg perkara biasa..
hehe

so, basically macam kat msia jugak..
cuma takde public holiday jer..

kena pergi sekolahhh...

wassalam..


Bookmark and Share




  Member Information For isma_islahProfil   Hantar PM kepada isma_islah   isma_islah's MSNM Number Is ema_bonita@hotmail.com   Quote dan BalasQuote

seharumkasturi
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 21.04.2003
Ahli No: 301
Posting: 149
Dari: Selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-04-03 12:19


assalamualaikum...
kiranya akak dapat rasa lah keadaan negara org mcm mana...seronoknya akak....ana pun teringin jugak nak ke sana tp xada rezeki lg....

Selamat Terus berjuang akak...ana doakan akak sentiasa success selalu...

Insya Allah..Mardhatillah...impian bersama

-----------------
"kalau nak bercinta...bercintalah dengan Allah, kalau nak memuji...pujilah Allah..Kalau nak memuji makhluk...pujilah pencipta makhluk..."

Cinta Allah...Cinta abadi....
Salam Ta'aruf untuk semua...


Bookmark and Share




  Member Information For seharumkasturiProfil   Hantar PM kepada seharumkasturi   Quote dan BalasQuote

marlina_sakura
WARGA RASMI
Menyertai: 29.04.2003
Ahli No: 651
Posting: 13
Dari: johor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-04-03 12:30


salam ukhuwah isma_islah...teruskan perjuangan moga sinar kejayaan akan terus digilap dari hari kehari...wsalam..


Bookmark and Share




  Member Information For marlina_sakuraProfil   Hantar PM kepada marlina_sakura   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, limah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Kenalkan Diri
    »» salam dari perantauan..

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.090215 saat. Lajunya....