Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-07-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Apa saja yang anda fikirkan mengenai diri anda adalah betul. Jika anda fikirkan anda boleh atau tak boleh, kedua-duanya memang betul

-- Henry Ford

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: harith
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13726

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 4
Ahli: 0
Jumlah: 4




  Dari Galeri
Assalamualaikum semua

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 1 hari, 20 jam, 49 minit yang lalu


Isu Semasa
Topik: masuki tentera


Carian Forum

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Isu Semasa
    »» masuki tentera

Please Mendaftar To Post


Oleh masuki tentera

nurmaisarah82
WARGA RASMI
Menyertai: 17.08.2003
Ahli No: 2218
Posting: 19

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-09-03 16:47


Assalamualikum semua ikhwah
Ana disini ingin menyuarakan pendapat mengenai saranan kerajaan yang mahukan lebih ramai org memasuki tentera
Pada pendapat ana tugas sbg seorg tentera atau perajurit negara adalah tugas besar
Tugas ini amat digalakkan oleh Rasulullah
Kita dapat lihat bagaimana pada zaman rasulullah peperangan memainkan peranan penting didalam mengembangkan Islam keseluruh dunia
Sbnarnya apabila kita menyertai tentera hidup kita tak akan di siasiakan oleh perkara2 yang remeh temeh
Tenetra adalah tunjang negara
Tanpa tentera maka org tak akan gerun terhadap kekuatan sesebuah negara
Kita harus bangga apabila menyertai tentera
Di sini ana tertarik juga dengan iklan2 tentera yang selalu berkumandang di corong radio
Iklan2 ini begitu memberangsangkan ana n ana harap semua ikhwah jua
Ana rasa cukup dulu pendapat ana di sini
Apa pendapat antum semua pula
Ok kita berdiskusi


Bookmark and Share




  Member Information For nurmaisarah82Profil   Hantar PM kepada nurmaisarah82   Quote dan BalasQuote

shafizah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 1277
Posting: 134
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-09-03 17:06


assalamualaikum.
bagi pendapat fizah tak salah untuk berbakti kepada negara.ape salahnya menceburi bidang ni, lagi pun kita semua mahu negara kita aman.kepada remaja digalakkan masuk ko kurikulum seperti kadet bersatu dan sebagainya.


Bookmark and Share




  Member Information For shafizahProfil   Hantar PM kepada shafizah   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-09-03 17:28


Bagus berbakti nih.. Tapi rasanya kerajaan juga perlu mengambil berat dengan bekas2 tentera... jangan pula bila tenaga dah tak dipeduli mereka tersingkir begitu sahaja..



-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

fikrah1399
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 25.04.2003
Ahli No: 495
Posting: 46
Dari: Allah SWT

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-09-03 18:07


assalamu'alaikum...

Salam ukhwah buat antunna...

Yup..ana setuju dengan pandangan antum tu.
Sepatutnya camtu lah.., kita perlu ada tentera
yang menjaga negara kita drp. ancaman musuh..

Kalau ana lelaki nak jer ana masuk tentera.., hehe.
Pi tolong saudara-mara kita kat afghan, kat
palestine...

Namun, ada sesuatu yang merunsingkan...korang
pernah dengar tentera nie ada yang berperangai
tidak baik...tentera udara dan tentera laut.., kawan
ana pernah citer pasal dieorang..teruk juga.

So, harap2nyer mereka yang bekerja sebagai tentera
nie tak lari drp. lunas2 Islam. Niat perlu betul, matlamat
perlu jelas...barulah perjuangan diredhai ALLAH SWT..

Sekian dulu...Wassalam.


-----------------
mencari hidayah...ku kan terus mencari...redhaMU kuharapkan selalu...


Bookmark and Share




  Member Information For fikrah1399Profil   Hantar PM kepada fikrah1399   Pergi ke fikrah1399's Website   Quote dan BalasQuote

nurmaisarah82
WARGA RASMI
Menyertai: 17.08.2003
Ahli No: 2218
Posting: 19

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-09-03 22:24


emmmmmmmmm
]ana rasa tak semua tentera mcm tuh
so kita kene think positif
yang jadi teruk tu mungkin yang terpengaruh dgn budaya kuning jer
so kita apabila telah join hendaklahh berhati2
supaya tidak cep[at terpengaruh
ok tak semua


Bookmark and Share




  Member Information For nurmaisarah82Profil   Hantar PM kepada nurmaisarah82   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.067782 saat. Lajunya....