Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-06-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Segenggam benih akan menghasilkan sekebun pokok

-- Peribahasa Tionghua

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: rainersmith
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13712

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 40
Ahli: 0
Jumlah: 40




  Dari Galeri
Assalamualaikum, inilah saya nur_ilmiah

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 22 jam, 24 minit yang lalu
rainersmith: 2 hari yang lalu
Swarig123: 21 hari yang lalu
Gordon29: 30 hari yang lalu


Dalaman dan Lanskap
Topik: nak warnakan...


Carian Forum

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Dalaman dan Lanskap
    »» nak warnakan...

Please Mendaftar To Post


Oleh nak warnakan...

aniisa_tasnim
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 64
Posting: 305
Dari: bumi mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-09-03 23:12


assalammualaikum...

ana nak minta pandangan dari sahabat sekelian.. ana rasa nak warnakan balik bilik ana... sekarang ni bilik ana berwarna peah... so ada tak sahabat nak cadangkan warna yg sesuai...

-----------------
"Di sebalik segala duka
Tersimpan hikmah
Yang bisa kita petik pelajaran...
Di sebalik segala suka
Tersimpan hikmah
Yang kan mungki


Bookmark and Share




  Member Information For aniisa_tasnimProfil   Hantar PM kepada aniisa_tasnim   Quote dan BalasQuote

deq_mas
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 2379
Posting: 153
Dari: Brunei Darussalam

brunei   avatar


posticon Posting pada: 22-09-03 11:46


Assalamualaikum
sebenarnya kalau kita nak warnakan bilik kena ler ikut citarasa kita sendiri, adakah anda nakkan ketenangan? jika ya maka gunakanlah warna seperti biru air laut warna yang tidak terlalu terang kerana ianya boleh membuatkan kita pening (sometime ler) dan kena bersuaian maksud saya matching ngan langsir ataupun bedsheet. takpun kalau anda inginkan sesuatu kelainan biarkan dinding berwarna cerah bedsheet dan langsir warna abit terang maksud saya gelap. cubalah. saya ni punberi pendapat saja kerana saya ni pun suka tukar dan mendesign bilik.
wassalam


Bookmark and Share




  Member Information For deq_masProfil   Hantar PM kepada deq_mas   Pergi ke deq_mas's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-09-03 17:11


Assalamualaikum,,

bilik tu khas untuk tidur atau sekali dengan study.. kalau khas untuk tidur.. warna biru memang sesuai.. senang lena.. hehe.. tapi kalau campur ngan study tak bolehla guna warna2 yang melelapkan tu.. kena yang bagi semangat sket.. mcam bilik saya sekarang warna pink.. kalau warna purple muslimah ni pun sesuai..

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

aniisa_tasnim
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 64
Posting: 305
Dari: bumi mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 26-09-03 14:29


thanks padaukht deq_mas dan kak hanan... ana abadikan warna komuniti pada bilik... moga ceria dan slalu ingat nak on dalam komuniti...

-----------------
"Di sebalik segala duka
Tersimpan hikmah
Yang bisa kita petik pelajaran...
Di sebalik segala suka
Tersimpan hikmah
Yang kan mungki


Bookmark and Share




  Member Information For aniisa_tasnimProfil   Hantar PM kepada aniisa_tasnim   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-10-03 10:17


Memang cantik warna komuniti ni, gabungan unsur warna yang sepadan.. tapi dalam satu majalah yang pernah sue baca, apabila warna dinding berunsurkan gelap, warna perabot, cadar atau lain - lain kelengkapan elokla warna terang, dan begitu juga sebaliknya.. ini akan mengimbangkan warna dalam satu ruang, bak kata orang cina, antara sejuk dan panas.. yin dan yang..

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

sayasarah
-WARGA SETIA-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 170
Posting: 509
Dari: Kerak bumi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-05-04 01:04




bergantung pade perabut dlm bilek anda [heheh rase cam propesonal lak].. besenye perabot kaler kayu...adalah lebeh baik amik kaler2 yg dinamakan dgn earthkolor..spt coklat cair, cream, kuning cair ke kez senang nak digandingkan dgn mana2 perabot yg mungkin akan bertamabah dari masa kesemasa..

klu bilik tuagak kecik amik tone kolor yg agak terang besenye pastel kolor...syiling tkayah cat kez akan nampak erendah..tak yah letak border..kez tak de section yg nak dibahagi nanti nampak crowded

-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu
[IMG]


Bookmark and Share




  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.061844 saat. Lajunya....