Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 03-07-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
"Janganlah hendaknya kecintaan anda terhadap sesuatu itu membuatkan anda menjadi lupa dan kebencian anda terhadap sesuatu itu membuatkan anda menjadi hancur"
--
Saidina Umar Ibnul Khattab

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: harith
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13726

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 11
Ahli: 0
Jumlah: 11




  Dari Galeri
salam sayang buat semua!!!

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 11 jam, 27 minit yang lalu


Isu Semasa
Topik: TERKINI!! JK MEGA Hanan.com.my& Ukhwah.com!


Carian Forum

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Isu Semasa
    »» TERKINI!! JK MEGA Hanan.com.my& Ukhwah.com!

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 5

Go To Page: 1 · 2 ... 4 · 5  
Jump To Page:

Oleh TERKINI!! JK MEGA Hanan.com.my& Ukhwah.com!

alfaqierah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 21.04.2003
Ahli No: 278
Posting: 278
Dari: bumi ALLAH- the garden of knowledge & virtue

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-09-03 11:02


Assalamu'alaikum wrt wbt

salam mahabbah buat para sahabat semua
moga semuanya sihat dan gembira selalu..insyaALLAH.

dah baca topik baru ana kali ni? saje ana letakkan diruangan isu semasa supaya antunna semua dpt berikan kerjasama dan mengetahui ttg perancangan JK UTARA ni.

sebagai muqaddimah..utk makluman semua terutamanya bagi para sahabiah yg tidak menjadi ahli komuniti ukhwah.com..ana nak khabarkan bahawa anak-anak pulau pinang dan negeri2 utara (kedah,perlis dan perak ) akan menganjurkan satu JK..yg diberi nama JK UTARA..projek yg telah dirancang hampir 2bulan ni..akan dilaksanakan insyaALLAH..awal tahun hadapan dan menga,bil masa hampir 3 hari dan 2 mlm.kemungkinan besar dlm bulan februari atau mac..iaitu mengambil kira cuti persekolahan dan ipta/ipts.

antara program dan agenda yang dirancangkan..kerja2 amal,aktiviti2 utk peserta,konsert amal dll
jadi,kepada warga komuniti muslimah...terutamanya yg berasal dr utara dpt berikan kerjasama utk perlaksanaan JK UTARA ni..alhamdulillah..utk tenaga kerja dr penang..kami dah ada lebih kurang 15 orang (termasuk ahli komuniti hanan & ukhwah.com)..

ana menyeru kepada anak-anak utara (pp,kedah,perak dan perlis) yang ingin sama-sama memberikan komitmen dan meyumbangkan tenaga kerja utk merealisasikan projek Mega ni dptlah pm ana utk berikan butiran diri.

utk dptkan berita dan khabar terkini antunna bolehlah link kepada website komuniti ukhwah.com-forum-cadangan aktiviti-jk utara (penang).
dan utk makluman juga..khususnya buat anak2 utara juga meeting ke-3 akan diadakan pada :

TARIKH:27 SEPTEMBER 2003 (sabtu)
MASA:10 PAGI
TEMPAT:MASJID SEB.JAYA,P.PINANG


kepada mereka yg berminat utk menyertai perlaksanaan JK UTARA ni dptlah menghadirkan diri ke meeting tersebut kerana kita akan membentangkan kertas kerja cadangan,berbicang dan dll.

buat para sahabat komuniti muslimah..harapan ana agar antunna dpt sama-sama mengetahui perkembangan JK UTARA yg dirancang ini kerana ianya adalah dirancang khas utk kita...warga dan ahli komuniti hanan.com.my dan juga ukhwah.com.
kerjasama dan perhatian antunna semua..amat2 dihargai.

insyaALLAh..bertemu lg nanti.

hanya hambaNYa..

"ALLAH swt is known by the heart and not the mind,and whose hearts know ALLAH are surely strong in their religion..insyaALLAH.."

[ Posting ini telah di edit oleh: alfaqierah pada 2003-09-08 11:05 ]


Bookmark and Share




  Member Information For alfaqierahProfil   Hantar PM kepada alfaqierah   Quote dan BalasQuote

engku_salina
-WARGA SETIA-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 25
Posting: 592
Dari: Kuala Lumpur

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-09-03 13:22


waalaikumussalam wbt...

satu perancangan program yg bagus atas inisiatif ahli sendiri... tahniah!!! moga berjaya melaksanakannya...

maklumat lanjut ttg JK Utara ini dibincangkan di Komuniti Ukhwah... KLIK SINI

Jumpa disana!!!



Bookmark and Share




  Member Information For engku_salinaProfil   Hantar PM kepada engku_salina   Quote dan BalasQuote

alfaqierah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 21.04.2003
Ahli No: 278
Posting: 278
Dari: bumi ALLAH- the garden of knowledge & virtue

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-09-03 13:33


Assalamu'alaikujm wrt wbt

kak engku_Salina,
syukran jazilan sbb jadi org first reply posting ni

terima kasih jugak sbb buat link ke ukhwah.com. ..insyaALLAH..nanti mudahlah ahli2 komuniti muslimah bertandang dan melawat ke topik jk utara (penang)

syukran sbb beri sokongan..
ana tahu mainboard hanan.com.my dan ukhwah.com mmg baik hati,sporting dan byk membantu..seronok dan gembira kenal ngan akak2 dan semua

insyaALLAH..jumpa disana!

-----------------
hanya hambaNYa..

"ALLAH swt is known by the heart and not the mind,and whose hearts know ALLAH are surely strong in their religion..insyaALLAH.."


Bookmark and Share




  Member Information For alfaqierahProfil   Hantar PM kepada alfaqierah   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-09-03 12:46


Assalamualaikum... tahniah untuk usaha yang mantap nih...

jasamu dikenang...


muslimah2 lain.. tak nak join ke...

wassalam


-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

aniisa_tasnim
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 64
Posting: 305
Dari: bumi mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-09-03 13:44


assalammualaikum...

ana juga harap dapat bersama berbincang dlm meeting ke-3 setelah meeting pertama dan ke-2 tak dapat di hadiri.... moga2 tak ada aral melintang pada hari tersebut... moga jk ini dapat di realisasikan... insyaallah...



BERSAMA NANTIKAN KEHADIRANNYA

-----------------
"Di sebalik segala duka
Tersimpan hikmah
Yang bisa kita petik pelajaran...
Di sebalik segala suka
Tersimpan hikmah
Yang kan mungki


Bookmark and Share




  Member Information For aniisa_tasnimProfil   Hantar PM kepada aniisa_tasnim   Quote dan BalasQuote

littleOne
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 25.04.2003
Ahli No: 507
Posting: 70
Dari: pearl island

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-09-03 18:05


Quote:

On 2003-09-09 13:44, aniisa_tasnim wrote:
assalammualaikum...

ana juga harap dapat bersama berbincang dlm meeting ke-3 setelah meeting pertama dan ke-2 tak dapat di hadiri.... moga2 tak ada aral melintang pada hari tersebut... moga jk ini dapat di realisasikan... insyaallah...



BERSAMA NANTIKAN KEHADIRANNYA



insya-Allah ana akan hadir wahai sahabatku yang disayangi.

ana akan bagi sebanyak mana pun komitmen pada JK yang kita sama-sama rancangkan tu.
ana nak ucapkan terima kasih yang tak terhingga atas segala sumbangan idea dan perahan tenaga nti dalam usaha kita ni.

insyaAllah... Allah akan membantu kita dalam urusan yang baik ini.

kita pi sama-sama noo...


-----------------
ruh kudus


Bookmark and Share




  Member Information For littleOneProfil   Hantar PM kepada littleOne   Quote dan BalasQuote

nur_islami
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 11.05.2003
Ahli No: 1146
Posting: 279
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-09-03 20:54


assalamualaikum....

alamak nampaknya ana xdpt nak pegila....coz jauh sgt....kat utara noo.....

tapi ana doakan kpd semua sahabiah2 semoga berjaya dijlnkan.....

bila plak nak buat Jk Timur ek....jk kat kelantan plak...?



-----------------
tuhan dalam mjlni hadap ini banyaknya dugaan yang mdtg.ada yang dptku gagahi & ada yang gagal kuhindari,tuhan rahmatmu melgt luas.terlalu sdktku bsykr


Bookmark and Share




  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Quote dan BalasQuote

al-kauthar
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 116
Posting: 52

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-09-03 21:03


maaf yek tak dapat join sebab...tgh final exam time tu...

kami cadangkan utk JK akan dtg..instead of pihak penganjur pilih waktu cuti umum..

harap pas ni adapt gak ambik kira cuti ipta/ipts seluruh tanah air...

jadi..org2 mcm kami tak ketinggalan...kerana kuliah dan peperiksaan...


waAllahu'alam


wassalam


Bookmark and Share




  Member Information For al-kautharProfil   Hantar PM kepada al-kauthar   Pergi ke al-kauthar's Website   Quote dan BalasQuote

aniisa_tasnim
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 64
Posting: 305
Dari: bumi mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-09-03 22:24


assalammualaikum...

mengenai waktu yg di cadangkan utk jk utara spt kata ukth alfaqierah akan di adakan pada bulan februari atau mac..iaitu mengambil kira cuti persekolahan dan ipta/ipts. ... adalah di harapkan JK MEGA ini mendapat sambutan dari sahabat sekelian...

dari alam maya ke alam realiti...
semoga apa yg di rancangkan mendapat keredhaan jua keberkatan dari allah...

NANTIKAN KEMUNCULANNYA

-----------------
"Di sebalik segala duka
Tersimpan hikmah
Yang bisa kita petik pelajaran...
Di sebalik segala suka
Tersimpan hikmah
Yang kan mungki


Bookmark and Share




  Member Information For aniisa_tasnimProfil   Hantar PM kepada aniisa_tasnim   Quote dan BalasQuote

nur_indah
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 174
Posting: 193
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 09-09-03 23:22


Syukur, Alhamdulillah.... akhirnya atas usaha yg x pernah kenal putus asa... akhirnya akan sampai jk mega muslimah dan ukhwah di utara....
InsyaAllah, kalau takde aral melintang, akak akan cuba hadir di sana...
kepada para ajk yg terlibat, all the best of luck utk jk utara ni....

jumpe di sana... InsyaAllah...

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For nur_indahProfil   Hantar PM kepada nur_indah   Pergi ke nur_indah's Website   Quote dan BalasQuote

alfaqierah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 21.04.2003
Ahli No: 278
Posting: 278
Dari: bumi ALLAH- the garden of knowledge & virtue

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 10-09-03 13:39


Assalamu'alaikum wrt wbt

salam mahabbah buat para sahabat

syukran jazilan buat yg sudi mereply topik ni..inilah yg kami barisan penganjur MEGA JK inginkan.. terima kasih.

buat ukht nur_islami
nape tak dpt hadiri pula?
insyaALLAH...dr hari ini ade lebih kurang 5 bulan lagi utk ke tarikh MEGA JK..ana yakin selepas ni mungkin ukht akan berubah fikiran ...sila lah datang..ke MEGA JK ni..kami semua begitu mengharapkan kehadiran para sahabat semua ye.

buat ukht al-kausar
syukran atas komen dan pandangan dr ukhti..
spt yg dijawab oleh adik aniisa_tasnim..MEGA JK ni akan diadakan dgn mengambil kira cuti umum,cuti ipta/ts dan juga cuti persekolah..kami akan cuba sedaya upaya utk menetapkan tarikh yg bersesuaian..jadinya terlalu awal bagi kami utk tetapkan tarikh sbb kami sedang mengumpul maklumat yg diperlukan.ana berharap dpt berjumpa ukht di MEGA JK nanti..insyaALLAH.

seterusnya buat kak kaei
rindunya kat akak..lama tak jumpa kan.
senarai nama akak dan lembaga pengarah ukhwah.com dan hanan.com.my dah diletakkan dlm senarai "confirm" kehadiran mana boleh kalau akak tak dtg kan..tak serilah majlis kami nanti

akhiran..buat para sahabat seperjuangan littleOne,dik azzahrawi,adik aniisa_tasnim dan qaulah_atrah
insyaALLAH...kita akan teruskan perancangan ni..jgn putus asa..perancangan ni kita mulakan kerananNYA..dan terhenti dan berakhir juga keranaNYA..tetapkan niat..semoga apa yg dirancang dipermudahkanNYA..insyaALLAH..

buat para sahabat yang lain silakan utk memberi komen,pendapat dan sebagainya disini..
insyaALLAH..selepas meeting ke-3 pd 27 september nanti ana akan masukkan serba sedikit butir-butir gambaran mengenai MEGA JK ni.

jumpa lg!

-----------------
hanya hambaNYa..

"ALLAH swt is known by the heart and not the mind,and whose hearts know ALLAH are surely strong in their religion..insyaALLAH.."


Bookmark and Share




  Member Information For alfaqierahProfil   Hantar PM kepada alfaqierah   Quote dan BalasQuote

alfaqierah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 21.04.2003
Ahli No: 278
Posting: 278
Dari: bumi ALLAH- the garden of knowledge & virtue

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 10-09-03 13:46


Assalamu'alaikum wrt wbt

bertemu lagi.

ana ade suatu permintaan dan nak minta pertolongan buat para sahabat semua..terutamanya bagi para sahabat yg sedang menuntut di ipta/ipts seluruh negara.

bersesuaian dgn MEGA JK yg dirancang akan diadakan awal tahun hadapan..ana minta jasa baik dan pertolongan para sahabat sahahabiah semua utk berikan tarikh cuti semester ipta/ipts para sahabat mengikut kalender akademik ipta/ipts masing-masing utk sesi 2003/2004 untuk memudahkan pengumpulan maklumat utk kami tetapkan tarikh berlansungnya MEGA JK.

ana minta kerjasama dr semua..
bantuan dan sokongan dr semua ana dahulukan dgn ucapan jutaan terima kasih..moga-moga dengan secebis pengorbanan ini,mudah-mudahan menjadi lautan keberkatan...insyaALLAH.

ana nantikan respon dr semua disini

-----------------
hanya hambaNYa..

"ALLAH swt is known by the heart and not the mind,and whose hearts know ALLAH are surely strong in their religion..insyaALLAH.."


Bookmark and Share




  Member Information For alfaqierahProfil   Hantar PM kepada alfaqierah   Quote dan BalasQuote

afiza_ahmad
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 28.04.2003
Ahli No: 584
Posting: 199
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 10-09-03 13:52


Insyallah..akan memberikan kerjasama..semoga Jk kali ini lebih meriah..

-----------------
.:.Life Will Never Be The Same.:.


Bookmark and Share




  Member Information For afiza_ahmadProfil   Hantar PM kepada afiza_ahmad   Send ICQ Meesage To afiza_ahmad   afiza_ahmad's MSNM Number Is afiza969@hotmail.com   Quote dan BalasQuote

pena_sufi
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 222
Posting: 119
Dari: bumi waqafan,kluang,johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-09-03 14:30


asssalamualaikum...
yang duduk kat selatan boleh join ??

-----------------
mahabbah mawaddah lil ukhwah fillah...


Bookmark and Share




  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

alfaqierah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 21.04.2003
Ahli No: 278
Posting: 278
Dari: bumi ALLAH- the garden of knowledge & virtue

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 10-09-03 14:38


Assalamu'alaikum wrt wbt

bertemu lagi

syukran jazilan kak afiza
insyaALLAH..ana menantikan masa utk bertemu akak ..bila? jumpa di MEJA JK,ok?


menjawab soalan dr pena_sufi
a'a..MEGA JK ni terbuka kepada semua ahli ukhwah.com dan hanan.com.my tak kira peringkat umur usia dan dr mana [email protected] berdaftar

ada apa2 persoalan dan cadangan sila kemukan ye.
insyaALLAH..kami disini akan membantu dan menerima pendapat,komen dan pandangan drpd para sahabat semua.

jumpa lg!

-----------------
hanya hambaNYa..

"ALLAH swt is known by the heart and not the mind,and whose hearts know ALLAH are surely strong in their religion..insyaALLAH.."


Bookmark and Share




  Member Information For alfaqierahProfil   Hantar PM kepada alfaqierah   Quote dan BalasQuote

mardhiah12
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 28.04.2003
Ahli No: 568
Posting: 197

blank   avatar


posticon Posting pada: 10-09-03 16:40


assalamu`alaikum

jauhnya nak buat, hmph, kat mana agaknya?
akak tak tahu boleh gi ke idak, nantilah kome fahamlah besok bila ada suami


Bookmark and Share




  Member Information For mardhiah12Profil   Hantar PM kepada mardhiah12   Quote dan BalasQuote

aniisa_tasnim
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 64
Posting: 305
Dari: bumi mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 10-09-03 16:50


waalaikummussalam...

lokasi secara tepatnya tidak dapat dipastikan lagi... cuma beberapa lokasi telah di kenal pasti...(sure best)

Quote:
akak tak tahu boleh gi ke idak, nantilah kome fahamlah besok bila ada suami



lagi senang akak... ajak la suami akak join ukhwah.com boleh la dia join MEGA JK ni... tak gitu akak...

BERSAMA MEREALISASIKANNYA...
NANTIKAN KEMUNCULANNYA...

-----------------
"Di sebalik segala duka
Tersimpan hikmah
Yang bisa kita petik pelajaran...
Di sebalik segala suka
Tersimpan hikmah
Yang kan mungki


Bookmark and Share




  Member Information For aniisa_tasnimProfil   Hantar PM kepada aniisa_tasnim   Quote dan BalasQuote

littleOne
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 25.04.2003
Ahli No: 507
Posting: 70
Dari: pearl island

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-09-03 12:21


terima ksih pada semua yang sudi memberi respon pada topik MEGA JK ini.

semua dijemput hadir kerana insyaAllah semua aktiviti yang dirancangkan akan membawa manfaat.

Allah bersama orang yang berada di jalan yang benar.

semoga Allah memudahkan usaha kita ini

-----------------
ruh kudus


Bookmark and Share




  Member Information For littleOneProfil   Hantar PM kepada littleOne   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-09-03 12:47


Quote:

On 2003-09-10 13:46, alfaqierah wrote:
Assalamu'alaikum wrt wbt

bertemu lagi.

ana ade suatu permintaan dan nak minta pertolongan buat para sahabat semua..terutamanya bagi para sahabat yg sedang menuntut di ipta/ipts seluruh negara.

bersesuaian dgn MEGA JK yg dirancang akan diadakan awal tahun hadapan..ana minta jasa baik dan pertolongan para sahabat sahahabiah semua utk berikan tarikh cuti semester ipta/ipts para sahabat mengikut kalender akademik ipta/ipts masing-masing utk sesi 2003/2004 untuk memudahkan pengumpulan maklumat utk kami tetapkan tarikh berlansungnya MEGA JK.

ana minta kerjasama dr semua..
bantuan dan sokongan dr semua ana dahulukan dgn ucapan jutaan terima kasih..moga-moga dengan secebis pengorbanan ini,mudah-mudahan menjadi lautan keberkatan...insyaALLAH.

ana nantikan respon dr semua disini



alahaii.. haritu akak dah kumpulkan tapi fail hilang.. erm.. kalau alfaqierah search kat web2 IPT rasa lagi senang dan cepat...


Berilah sokongan kepada Mega JK

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

alfaqierah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 21.04.2003
Ahli No: 278
Posting: 278
Dari: bumi ALLAH- the garden of knowledge & virtue

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-09-03 17:37


Assalamu'alaikum wrt wbt

kak hanan

syukran jazilan akak.
insyaALLAH..ana akan cuba search ttg kalender akademik tu.

tapi..andai para sahabat sahabiah nak mudahkan urusan ni..sila-silalah inform ana ttg tarikh cuti semester ipta/ipts para sahabat mengikut kalender akademik ipta/ipts masing-masing utk sesi 2003/2004 ye.

kerjasama semua amatlah dihargai.
semoga ALLAH swt mempermudahkan urusan ni..amin.

jumpa lg!

-----------------
hanya hambaNYa..

"ALLAH swt is known by the heart and not the mind,and whose hearts know ALLAH are surely strong in their religion..insyaALLAH.."


Bookmark and Share




  Member Information For alfaqierahProfil   Hantar PM kepada alfaqierah   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Isu Semasa
    »» TERKINI!! JK MEGA Hanan.com.my& Ukhwah.com!

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 5

Go To Page: 1 · 2 ... 4 · 5  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.075585 saat. Lajunya....