Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 06-04-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Apabila ilmu dan amal ibadah tidak membuahkan akhlak yang mulia , ertinya ilmu dan amal itu tidak ada nilainya di sisi allah dan manusia..

-- Hukama'

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Laurenjoy
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13724

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 12
Ahli: 0
Jumlah: 12




  Dari Galeri
salam ukhwah dari saya_aihara

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 3 hari yang lalu
Laurenjoy: 31 hari yang lalu
jackurban: 32 hari yang lalu
porkalwais: 32 hari yang lalu


Ukhwah
Topik: Siapa artis nasyid yang paling anda gemari dan mengapa?


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, halesolurun_84
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ukhwah
    »» Siapa artis nasyid yang paling anda gemari dan mengapa?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh Siapa artis nasyid yang paling anda gemari dan mengapa?

insan07
WARGA RASMI
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2023
Posting: 5
Dari: kajang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-08-03 21:30


Assalammualaikum w.b.t.
Kump. nasyid mana yang kalian minati? Hijjaz, UNIC, In-Team, Saujana, Nowseeheart, Raihan, Rabbani, Firdaus atau yang lain-lain? Bagi saya, saya paling meminati kump. UNIC. Mengapa? Kerana lagu-lagunya mendidik jiwa dan sesuai untuk golongan remaja masa kini. Jadi, apa pendapat anda?

-----------------
Janganlah lokek untuk memberikan kemaafan kerana memberi kemaafan itu adalah sesuatu yang mulia dan tinggi darjatnya.


Bookmark and Share




  Member Information For insan07Profil   Hantar PM kepada insan07   Quote dan BalasQuote

ida01
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 11
Posting: 330
Dari: SeGaMaT^jOhOr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-08-03 10:57


hehe.oaling minat sekali nih nadamurni.hehe

-----------------
Bicara Syahadah Menusuk Kalbu
Hati Nan Damai Terasa Rindu.
Ukhuwah Mahabbah Terjalin Selalu
Moga Kekal Bersama Menuju






Bookmark and Share




  Member Information For ida01Profil   Hantar PM kepada ida01   Quote dan BalasQuote

aini_gurl
WARGA RASMI
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 80
Posting: 16
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-08-03 18:29


a'kum....orang suka kumpulan in-team...lagu2 diorang semua best2....kadang2,ada cerita disebalik lagu tu...syok sgt.


Bookmark and Share




  Member Information For aini_gurlProfil   Hantar PM kepada aini_gurl   Quote dan BalasQuote

zieka
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 05.05.2003
Ahli No: 997
Posting: 81
Dari: MMU

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-08-03 18:36


zieka paaaalinggg minat In-Team ngan UNIC. mmg besh giler laguĀ² diorang tu . ekekekek....

-----------------
Harta menjamin dunia. Iman menjamin akhirat.


Bookmark and Share




  Member Information For ziekaProfil   Hantar PM kepada zieka   Pergi ke zieka's Website   Send ICQ Meesage To zieka   Send AIM Meesage To zieka   zieka's MSNM Number Is zieka_83   Quote dan BalasQuote

an_nurr
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 04.07.2003
Ahli No: 1897
Posting: 33
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-08-03 09:26


assalamualaikum wr..

kite plg minat kump. hijjaz..terutama ketua kumpulannya Munif...seme lagu2 hijjaz best2 dan tak puas didengar..mesej yg disampaikan di dlm lagu juga amat berkesan


Bookmark and Share




  Member Information For an_nurrProfil   Hantar PM kepada an_nurr   Pergi ke an_nurr's Website   Quote dan BalasQuote

Hajar
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 06.05.2003
Ahli No: 1024
Posting: 479
Dari: Singapura

singapore   avatar


posticon Posting pada: 25-08-03 15:37


Assalamualaikum warahmatullah...

Kalau ana, semua kumpulan2 nasyid ana suka sangat... Masing2 ada keistimewaan yang tersendiri.. Tapi yang paling penting bagi ana adalah, setiap lagu nasyid yang ditampilkan ada mesej2 yang memberi kesedaran kepada diri ana sendiri, Alhamdulillah..

-----------------
"All Allah's Testing Has A Purpose..
Someday U Will See The Light..
All He Asks Is That U Trust in HIM..
Walk By


Bookmark and Share




  Member Information For HajarProfil   Hantar PM kepada Hajar   Pergi ke Hajar's Website   Quote dan BalasQuote

nur_hati
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.04.2003
Ahli No: 565
Posting: 80
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-08-03 09:08


kalau ana, ana lebih minat raihan, hijjaz ngan artis di bwh naungan hijjaz... cthnyer UNIC,inteam dll sbb llirik dan lagu die mampu utk memberikan kesedaran tentang Maha Agung kite Allah s.w.t.....

-----------------
MuHaSaBaH DiRi.... Insyallah dapat Kenali Diri Dengan Lebih Dekat...

Salam Perjuangan!!!!


Bookmark and Share




  Member Information For nur_hatiProfil   Hantar PM kepada nur_hati   Quote dan BalasQuote

syuzi
WARGA RASMI
Menyertai: 14.07.2003
Ahli No: 2003
Posting: 4

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-08-03 13:18


akum....Saya paling minat ngan kumpulan nasyid In-Team...lagu yang dibawa sedap dan sesuai ngan semua golongan ahli kumpulannya pun boleh tahan.... nullnull[LIST][*]null
Quote:



Bookmark and Share




  Member Information For syuziProfil   Hantar PM kepada syuzi   Pergi ke syuzi's Website   Quote dan BalasQuote

mardhiahadawiyah
WARGA RASMI
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 1248
Posting: 12
Dari: Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-08-03 15:56


plg minat inteam, tp kalu unic tu pun bole tahan juga sebab sesuai dgn citarasa remaja islam di alaf ini...
vokal plg best sekali shah inteam dan fit unic...suara mereka hampir serupa tapi ada beza...
mereka mampu m'bawa rangkap yg tinggi dgn baik sekali.... mana taknye ...kalau bukan kuah jatuh ke nasi, mereka ni anak buah munif hijjaz semestinya lah munif lebih jauh mantap...
tak kurang hebatnya juga dgn ketua Raihan dan ketua Rabbani...masing2 memiliki kelebihan masing2...
apapun kita sebagai peminat nasyid hayatilah di sebalik message yg disampaikan
bukanlah hanya melihat pd suara ataupun rupashj....

sedih bila melihat gejala yg berlaku sekarang ini peminat dr kalangan wanita menyerbu artist nasyid lelaki tanpa segan silu....jerit menjerit serbu menyerbu.....tolak bertolak sehigga ada yg tersungkur jatuh dimanakah mahkota malu yg Allah telah kurniakan pd diri seorang muslimah ...

baru2 ini kump nasyid itu telah menyatakan dlm pilihan utama ikim bahawa itu adalah salah satu peristiwa sedih yg dilalui oleh mereka..........
mereka ingin melahirkan wanita2 yg solehah tetapi lain pula jadinya...jadi renungkanlah semua wahai teman2ku muslimah yg di kasihi sekelian..........


Bookmark and Share




  Member Information For mardhiahadawiyahProfil   Hantar PM kepada mardhiahadawiyah   Pergi ke mardhiahadawiyah's Website   Quote dan BalasQuote

sweet_darling
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 1332
Posting: 189
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-08-03 16:21


assalamualaikum,
sweet_darling suker Hijjaz,Far East,Haikal,Inteam,Raihan.yg lelain pon dgr dan suker jugak cuma group yg ana sebutkan tue ana dah beli la kaset diorg.


Bookmark and Share




  Member Information For sweet_darlingProfil   Hantar PM kepada sweet_darling   Pergi ke sweet_darling's Website   Send ICQ Meesage To sweet_darling   Quote dan BalasQuote

nur_malam
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 26.06.2003
Ahli No: 1816
Posting: 71
Dari: Kulim

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-08-03 23:35


Assalamualaikum.....

Saya pun minat ngan Kump. UNIC dan Inteam. Sebabnya... lagu dia best! Banyak mesej yang diselitkan dalam lagu-lagu yang mereka sampaikan tu.


Bookmark and Share




  Member Information For nur_malamProfil   Hantar PM kepada nur_malam   Quote dan BalasQuote

shafizah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 1277
Posting: 134
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-09-03 17:17


assalamualaikum.
fizah pulak minat kum.hijjaz, in-team,unic dan mawaddah.sebab banyak lagu yang dibawa memberi mesej yang bagus dan mereka terdiri dari mereka yang terpelajar,dapat menjadi contoh kepada yang lain.


Bookmark and Share




  Member Information For shafizahProfil   Hantar PM kepada shafizah   Quote dan BalasQuote

insan07
WARGA RASMI
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2023
Posting: 5
Dari: kajang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-02-04 22:35


Assalammualaikum wbt.
Terima kasih kerana sudi mengunjungi dan menjawab topik yang diutarakan. Tidak kira siapa pun artis nasyid yang menjadi pilihan hati, kita seharusnya menyokong mereka. Janganlah kita menyokong artis nasyid yang kita minati sahaja....... Anyway, seperti yang dikatakan oleh seorang rakan kita tadi, janganlah terlampau suka sangat sampai memegang tangan artis nasyid kita, terutamanya yang perempuan. Oklah, Assalammualaikum wbt.

-----------------
Janganlah lokek untuk memberikan kemaafan kerana memberi kemaafan itu adalah sesuatu yang mulia dan tinggi darjatnya.


Bookmark and Share




  Member Information For insan07Profil   Hantar PM kepada insan07   Quote dan BalasQuote

wearzana
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 3069
Posting: 98
Dari: Petaling Jaya

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 06-02-04 11:09


...

saya suka ngan kumpulan nasyid Raihan & Rabbani.....


Bookmark and Share




  Member Information For wearzanaProfil   Hantar PM kepada wearzana   Quote dan BalasQuote

nur_islami
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 11.05.2003
Ahli No: 1146
Posting: 279
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-02-04 14:20




ana paling minat kump nasyid Hijjaz....lain2 tu In-Team, UNIC, haikal....

lain2 kump nasyid pun minat gak.....

-----------------
tuhan dalam mjlni hadap ini banyaknya dugaan yang mdtg.ada yang dptku gagahi & ada yang gagal kuhindari,tuhan rahmatmu melgt luas.terlalu sdktku bsykr


Bookmark and Share




  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Quote dan BalasQuote

deq_mas
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 2379
Posting: 153
Dari: Brunei Darussalam

brunei   avatar


posticon Posting pada: 06-02-04 14:28




kalau deq mas lak deq mas sangat suka dengan kumpulan nasyid MAWADDAH. lagu yang mereka bawakan memang menginsafkan, dan deq mas memang suka sangat hinggakan deq mas mengumpulkan kesemua album mereka tak kira mawaddah kecil dan juga mawaddah putera apa yang penting message yang mereka bawa memang membawa kepada ketuhanan...

-----------------
-= Dalam Setiap Perkara Hendaklah Disertakan Dengan DUIT: di-Doa, U-Usaha, I-Istiqomah dan T-Tawaqal =-


Bookmark and Share




  Member Information For deq_masProfil   Hantar PM kepada deq_mas   Pergi ke deq_mas's Website   Quote dan BalasQuote

namirah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 25.12.2003
Ahli No: 2967
Posting: 156
Dari: Kota Singa... Roar!! ;P

singapore   avatar


posticon Posting pada: 06-02-04 15:10


klau ana plak ana suker kump. hijjaz dan mcm nur_hati gak, suker artis2 di bawah naungan hijjaz, selain tu, fareast, firdaus

-----------------
Sesungguhnya manusia itu diciptakan lemah. Maka bergantunglah kepada Allah kerana Dia sebaik-baik tempat bergantung.


Bookmark and Share




  Member Information For namirahProfil   Hantar PM kepada namirah   Quote dan BalasQuote

cute_islam
WARGA RASMI
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1682
Posting: 8
Dari: m u A r

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-02-04 21:47



saya suka semua artis nasyid.masing-masing ada kelebihan yang tersendiri.asalkan mesej yang nak di sampaikan itu,bertetapan dengan agama... [*]null

-----------------
iF u waNNa gO sOmewHEre Or bE sOmebOdy,U beTTer waKe uP aNd pAy aTTenTiOn(",)


Bookmark and Share




  Member Information For cute_islamProfil   Hantar PM kepada cute_islam   Quote dan BalasQuote

dura
WARGA RASMI
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 3230
Posting: 5
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-02-04 18:59



dura suka kumpulan UNIC coz mesej yang diorang sampaikan sesuai dengan golongan remaja...diorang pun mempunyai pakej dan pengalaman dalam bidang nasyid sejak di bangku sekolah lagi....dura doakan semoga industri nasyid terus berkembang maju dan dakwah yang disampaikan dapat memberi manfaat kepada kita semua


Bookmark and Share




  Member Information For duraProfil   Hantar PM kepada dura   Quote dan BalasQuote

natsumi_8
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 2895
Posting: 66
Dari: KL

japan   avatar


posticon Posting pada: 08-02-04 15:05


nowseeheart.kerana lagu2nya ada yg rancak,dan ada yang mengisahkan sesuatu.


Bookmark and Share




  Member Information For natsumi_8Profil   Hantar PM kepada natsumi_8   Pergi ke natsumi_8's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, halesolurun_84
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ukhwah
    »» Siapa artis nasyid yang paling anda gemari dan mengapa?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
© Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.084927 saat. Lajunya....