Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-09-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Engkau tidak akan memperolehi apa yang engkau sukai melainkan kesabaranmu ke atas apa yang engkau tidak suka..
--
Nabi Isa a.s

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: lysazae
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13715

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 42
Ahli: 0
Jumlah: 42




  Dari Galeri
inilah saya ... desertrose .. 
salam perkenalan .. !

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 15 jam, 31 minit yang lalu
uzmawahida: 7 hari yang lalu
fayyzah: 19 hari yang lalu
bintanghatee: 26 hari yang lalu


Isu Semasa
Topik: shasha saidin kahwin cara kristian??


Carian Forum

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Isu Semasa
    »» shasha saidin kahwin cara kristian??

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh shasha saidin kahwin cara kristian??

UsTaZaH_CuTe
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1646
Posting: 110
Dari: sg petani

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-08-03 23:16


assalamualaiikum...

arini ana dapat email dr kakak angkat ana...dlm email tu ada gambar shasha saidin (elite) kahwin dengan skinner kat dalam gereja...apa ni???
ada sapa2 yg terdengr tentang citer ni???

begitu muda Islam dipersendakan...

wallahuallam...

-----------------
"NaFsU MeNgAtAkAn wAnItA cAnTiK aTaS dAsAr rUpAnYa...AkaL MenGatAkaN WaNiTa CaNtIk aTaS DaSaR ILmUnYa...dAn HaTi MeNgAtAkAn wAnItA cAnTiK aTaS dAsAr AKHLAKNYA..


Bookmark and Share




  Member Information For UsTaZaH_CuTeProfil   Hantar PM kepada UsTaZaH_CuTe   Quote dan BalasQuote

AnisAqilah
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1726
Posting: 41

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-08-03 09:26


Anis pun ada terima forward emel gambar perkahwinan sasha saidin ni...
mula-mula taknak percaya, tapi akhirnya terpaksa percaya...
dekat majalah hiburan malaysia ni cuma tunjuk yang majlis pernikahan je, yang mana sasha berbaju kurung dan si suami berbaju melayu...

dan anis terfikir apa yang dipegang di tangannya semasa bercium di depan kek itu...semacam gelas yang mengandungi arak..
tapi anis tak berani la nak kata itu memang arak...

-----------------
**Puteri Impian...impikan Seindah Kasih-Nya**


Bookmark and Share




  Member Information For AnisAqilahProfil   Hantar PM kepada AnisAqilah   Quote dan BalasQuote

budakinsaf
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 28.04.2003
Ahli No: 595
Posting: 122

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-08-03 09:27


Assalamualaikum..
mmm..saya pun dpt emel yg menunjukkan gambar shasa kawin style kristian tapi saya tak sure gambar tu kat dlm gereja ke tak.confuse gak saya tengok mula2 tu.tah la..tak faham betul.wassalam.

-----------------
CiNTa YaNG ABaDi...CiNTa PaDa ALLaH




Bookmark and Share




  Member Information For budakinsafProfil   Hantar PM kepada budakinsaf   Quote dan BalasQuote

engku_salina
-WARGA SETIA-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 25
Posting: 592
Dari: Kuala Lumpur

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-08-03 09:30


akak pon dpt gak emel tu...
gambar tu nampak bkn mcm dlm gereja...
tapi tempat terbuka yg diubahsuai spt kawen dlm gereja...
ntahla... nampak gayanya seolah2 kawen secara kristian...
satu lagi, ada gambar dia pegang minuman mcm "champagne" jek...


Bookmark and Share




  Member Information For engku_salinaProfil   Hantar PM kepada engku_salina   Quote dan BalasQuote

sweet_darling
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 1332
Posting: 189
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-08-03 13:00


assalamualaikum,
astaghfirullah!ana tak pernah dpt pon email tue.ader sesaper leh forward kan kat ana [email protected] jazilan!


Bookmark and Share




  Member Information For sweet_darlingProfil   Hantar PM kepada sweet_darling   Pergi ke sweet_darling's Website   Send ICQ Meesage To sweet_darling   Quote dan BalasQuote

selembut_bayu
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 168
Posting: 85
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-08-03 14:50


ish.. terkejut nye.. saya pernah tgk tapi nk tgk skali lagi.. tolong forward kat [email protected]. tq.


Bookmark and Share




  Member Information For selembut_bayuProfil   Hantar PM kepada selembut_bayu   Quote dan BalasQuote

seharumkasturi
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 21.04.2003
Ahli No: 301
Posting: 149
Dari: Selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-08-03 15:31


Ye ke??? ana tak dengar pun lagi...sape yang ade email pasal tu?boleh tak tolong forward dekat ana..email [email protected]

syukran...

-----------------
"kalau nak bercinta...bercintalah dengan Allah, kalau nak memuji...pujilah Allah..Kalau nak memuji makhluk...pujilah pencipta makhluk..."

Cinta Allah...Cinta abadi....
Salam Ta'aruf untuk semua...


Bookmark and Share




  Member Information For seharumkasturiProfil   Hantar PM kepada seharumkasturi   Quote dan BalasQuote

AnisAqilah
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1726
Posting: 41

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-08-03 17:26


ni forward emel yang anis dapat dari sorang kawan. sasha reply emel yang ditujukan kat dia..

What do you think??

You're are muslim but married at the church....nauzubillah...dah terang2 church...

patutlah hari tu ada baca kat URTV...she drink malta...i think malta is one of guiness pruduct kan..jenis islam yang tak praktikkan ajaran islam....mintak diberi petunjuk...


-----Original Message-----
From: Sasha Saidin [ mailto:[email protected]]
Sent: Tuesday, August 19, 2003 4:57 PM
To: Mariam Anis
Subject: Re: Pictures

Hi there Mai,
Sheesh ... words spread very fast and from the feedback I get now I know
why I didin't release the pictures in the first place ... The ceremony
was was a CIVIL MARRIAGE CEREMONY and we decided to do it in the states
with Jason's family prior to the nikah in London (a civil marriage cert
is required for it to be done overseas).

But it was a beautiful place, we wrote our own vows to each other and it was a nice ceremony .......But people can say what they wanna say .... but I guess everybody wants
to play God when obviously they are not .... but I guess I have the
person who hacked into my PC to thank for all this .... The main thing
is that my family and close friends know what the deal is ... so that's
fine with me ...

Anyway, you take care .... and I guess the show must go on ....

Love,
Sasha




-----------------
**Puteri Impian...impikan Seindah Kasih-Nya**


[ Posting ini telah di edit oleh: AnisAqilah pada 2003-08-22 17:27 ]


Bookmark and Share




  Member Information For AnisAqilahProfil   Hantar PM kepada AnisAqilah   Quote dan BalasQuote

nurhakim_yas
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 25.07.2003
Ahli No: 2081
Posting: 43
Dari: Shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-08-03 19:16


A.kum terkejut juga .Cara kawin tu..


Bookmark and Share




  Member Information For nurhakim_yasProfil   Hantar PM kepada nurhakim_yas   Pergi ke nurhakim_yas's Website   Quote dan BalasQuote

babymuslimah
WARGA RASMI
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 217
Posting: 1
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-08-03 19:47


assalamualaikum..
ish..ye ke..?????cam tak caye jer..
saye pun nak tengok gak gambar tu..sesape yang ade gambar tu,leh tak anta kat saye....??? tolong ye...
email saye: [email protected].


Bookmark and Share




  Member Information For babymuslimahProfil   Hantar PM kepada babymuslimah   Quote dan BalasQuote

UsTaZaH_CuTe
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1646
Posting: 110
Dari: sg petani

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-08-03 21:26


ish...taktau laaa apa ana nak cakap psl email tu...hanya ALLAH yang tahu segala2nya...

wallahuallam...

-----------------
"NaFsU MeNgAtAkAn wAnItA cAnTiK aTaS dAsAr rUpAnYa...AkaL MenGatAkaN WaNiTa CaNtIk aTaS DaSaR ILmUnYa...dAn HaTi MeNgAtAkAn wAnItA cAnTiK aTaS dAsAr AKHLAKNYA..


Bookmark and Share




  Member Information For UsTaZaH_CuTeProfil   Hantar PM kepada UsTaZaH_CuTe   Quote dan BalasQuote

acik
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 29.05.2003
Ahli No: 1532
Posting: 91
Dari: BUMI TUHAN YANG AGUNG

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-08-03 21:29


salam... yeke,,, tak tau pun,, hantarlah kat saya .. terkejut jugak,,

-----------------
kekalkan diri anda dengan sifat yang terpuji... kerana perhiasan seorang wanita dipandang dari sifat yang mereka miliki


Bookmark and Share




  Member Information For acikProfil   Hantar PM kepada acik   Quote dan BalasQuote

madihah
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1728
Posting: 31
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-08-03 21:42


Kalau benar bagai dikata forward kanlah gambar tu kepada saya.
Email saya:[email protected]
Na'uzubillah himin zalik


Bookmark and Share




  Member Information For madihahProfil   Hantar PM kepada madihah   Pergi ke madihah's Website   Quote dan BalasQuote

muslimahsolehah
WARGA RASMI
Menyertai: 20.08.2003
Ahli No: 2266
Posting: 5
Dari: BumiAllah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 22-08-03 22:01


Assalamualaikum...
boleh x sesaper send pic tu kat ana..my e-mail:
[email protected]
thanx


Bookmark and Share




  Member Information For muslimahsolehahProfil   Hantar PM kepada muslimahsolehah   Quote dan BalasQuote

selembut_bayu
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 168
Posting: 85
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-08-03 02:29


Assalamualaikum..

dr forward email yg AnisAqilah dapat tu.. dia kata kat situ ceremony tu happened prior to nikah.. so, maknanya sebelum nikah lah dia jalankan upacara tuh.. astagfirullah..

saya dah dpt forward gambar tu.. suasana tu mcm kat luar.. but mmg menyerupai suasana church.. tp.. paderi ke kat depan dorang tuh? saya ade tgk album majikan tempat saya kerje.. (kwn majikan saya yg kahwin)gambar sama gak cam sasha tu.. rase melayu yg kahwin tp tak sure but ade kakak tu ckp kat saya.. mmg kat sana if buat ceremony cam tu.. ceremony je cam tu but depan tu tok imam yg berdiri.. tak ke pelik.. tak kan lah tok imam yg tinggi ilmu agama nak persendakan cara pernikahan agama islam yg suci tu dgn mengikut cara kristian.. ntah lah.. tak tau nk ckp ape dah..

utk gambar yg dia kissed with pak we (sebelum nikah so, belum suami isteri lagi..) dia tu.. saya try tgk melalui ACD see and zoom in.. tp tak berjaya tgk sama ada betul arak atau tak.. tp kalau dah kata malta tu produk arak... betullah arak kot.. em, ntah lah nk ckp apa.. sedih sgt bila org yg tak ikut cara hidup islam yg betul di puja2 oleh masyarakat especially remaja sekarang..
thanks sbb forwardkan gambar tu kat saya.. minta dijauhkan dr kita semua .. amin..

wassalam.

'Berkorban krn Allah membuatkan kita tak terasa kehilangan harga diri malah mendapat kebahagiaan dan ketenangan hakiki'

[ Posting ini telah di edit oleh: selembut_bayu pada 2003-08-23 02:34 ]


Bookmark and Share




  Member Information For selembut_bayuProfil   Hantar PM kepada selembut_bayu   Quote dan BalasQuote

AnisAqilah
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1726
Posting: 41

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-08-03 08:14


mm..
anis letak je gambar ni kat sini...

GAMBAR 1

GAMBAR 2

GAMBAR 3

GAMBAR 4

GAMBAR 5

ataupun boleh rujuk disini...

GAMBAR KESELURUHAN



-----------------
**Puteri Impian...impikan Seindah Kasih-Nya**







[ Posting ini telah di edit oleh: AnisAqilah pada 2003-08-30 08:12 ]


Bookmark and Share




  Member Information For AnisAqilahProfil   Hantar PM kepada AnisAqilah   Quote dan BalasQuote

ida01
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 11
Posting: 330
Dari: SeGaMaT^jOhOr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-08-03 10:42


eh yer ke?sape boleh antar email tuh kat ida.nak tengok sgt.hmmm terkejut tengok.

[email protected]


-----------------
Bicara Syahadah Menusuk Kalbu
Hati Nan Damai Terasa Rindu.
Ukhuwah Mahabbah Terjalin Selalu
Moga Kekal Bersama Menuju






Bookmark and Share




  Member Information For ida01Profil   Hantar PM kepada ida01   Quote dan BalasQuote

AnisAqilah
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1726
Posting: 41

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-08-03 11:16


kak ida boleh tengok gambar kat posting anis kat atas tu...
klik kat gambar 1..gambar 2 dan seterusnya...
takpun klik je kat gambar keseluruhan tu...

-----------------
**Puteri Impian...impikan Seindah Kasih-Nya**


Bookmark and Share




  Member Information For AnisAqilahProfil   Hantar PM kepada AnisAqilah   Quote dan BalasQuote

ainnain
WARGA RASMI
Menyertai: 23.08.2003
Ahli No: 2283
Posting: 1
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-08-03 20:24


assalamualaikum..

ye ke..ana nak juge foto tu..nak tengok betul ke tak...minta jasa baik tolong forwardkan pd - [email protected]


Bookmark and Share




  Member Information For ainnainProfil   Hantar PM kepada ainnain   Quote dan BalasQuote

white_cotton
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 31.05.2003
Ahli No: 1550
Posting: 85
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-08-03 00:29


Assalamualaikum

Ana ader satu permasalahan pasal kahwin sivil ni yang ana anggap ader kaitan dalam permasalah yg sahabiyah tgh bincangkan ni

Ari tu mase tgh blaja malaysian study, cikgu ana serang ana ngan soalan, naper islam di malaysia tak boleh nak terima perkahwinan sivil, dimana jika pasangan berlainan agama berkahwin, mereka masih boleh meneruskan cara hidup & mengamalkan agama masing2 secara bebas.... Die anggap satu masalah yang masih menghalang perpaduan rakyat kat malaysia ni pasal isu perkahwinan bangsa lain ngan org islam...

So, aper pendapat sahabiyah sumer pasal ni...?

Ana masih konpius sampai skang ni...Tatau nak bg jawapan aper kat Mr Ari (cikgu malaysian studies ana)

-----------------
Try To Give You Warning
But Everyone Ignores Me
[Told You Everything Loud & Clear]
But Nobody's Listening


Bookmark and Share




  Member Information For white_cottonProfil   Hantar PM kepada white_cotton   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Isu Semasa
    »» shasha saidin kahwin cara kristian??

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.086195 saat. Lajunya....