Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 10-04-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
keadilan yang ada pada seseorang laksana sebentuk mutiara . Meskipun yang empunya telah mati , mutiara itu tetap tinggal dengan cahayanya ..

-- Hukama'

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Laurenjoy
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13724

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 19
Ahli: 0
Jumlah: 19




  Dari Galeri
Salam alaik pada semua Muslimah!

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 7 hari yang lalu
Laurenjoy: 35 hari yang lalu
jackurban: 36 hari yang lalu
porkalwais: 36 hari yang lalu


Ringan
Topik: kalau dah cinta tak ke mane...


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, e-zah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ringan
    »» kalau dah cinta tak ke mane...

Please Mendaftar To Post


Oleh kalau dah cinta tak ke mane...

Qasrynna_Qistina
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 25.06.2003
Ahli No: 1802
Posting: 21

oman   avatar


posticon Posting pada: 10-08-03 16:43


semoga terhibur dengan cerita ini...

>Kisah ini adalah kisah benar yang berlaku dalam hidupku beberapa
>tahun yang lalu. Kisah tragis yang membawa aku ke kotaraya ini. Aku
>mengenali Farhana sejak kecil lagi, kami berjiran. Rumahnya hanya
selang 3
>rumah dari rumahku.
>Dialah rakan sepermainanku, dialah temanku ke sekolah. Walaupun usia
ku 3
>tahun lebih tua darinya, tidak menghalang untuk kami sama-sama
>mengulangkaji pelajaran. Kalau tidak di rumahku, pasti di rumahnya.
Ayah
>dan ibu kami tidak pernah menghalang hubungan kami.
>
>Hubungan kami sejak kecil berlarutan hingga dewasa. Semakin lama kami
>semakin akrab, akhirnya aku akur yang sebenarnya aku sangat menyintai
dia.
>Farhana, aku terlalu menyintaimu!". Hanya itu yang bermain difikiranku
>setiap hari. Pada suatu hari dihari lahirnya, aku telah
>menghadiahkannya sebuah kek yang ku buat sendiri khas untuknya. Dia
>sangat terharu dengan pemberianku yang sungguh istimewa itu. Aku
>telah berterus-terang dengannya mengenai perasaan cintaku padanya dan
>hasratku untuk! melamarnya. Ternyata aku tidak bertepuk sebelah
tangan. Dia
>juga sangat menyintaiku. Kami telah sepakat untuk membina mahligai
bahagia
>bersama.
>
>Hasrat murniku telah ku suarakan kepada bonda tercinta; "Ibu, Syah
>nak tanya sikit boleh tak?". Aku memulakan bicara, sebaik saja selesai
>menikmati makan malam. "Apa dia sayang?".Balas ibuku lembut. "Syah
>rasa.........Syah nak kawin la bu........", dengan perlahan aku
suarakan
>apa yang terpendam. Aku hanya tunduk menanti reaksi ibu. "Betul ke ni
Syah?
>Gadis bertuah mana yang jadi pilihan Syah tu?". Aku jadi lebih
serba-salah.
>Perlukah aku berterus-terang sekarang? Ah, aku mesti mencuba. "Syah
nak
>kawin dengan Farhana." Aku semakin pasrah, apa nak jadi-jadilah.
>
>Tiba-tiba pinggan yang ibuku tatang sedari tadi jatuh berderai. "Kau
>dah gila ke Syah? Kau sedar tak apa yang kau cakap ni? Kau sedar tak
>kita ni siapa, dia tu siapa?" Tempik ibuku memecah kesunyian. Tak
>pernah aku lihat ibuku semarah itu selama hidupku. "Tapi ib! u, Syah
>sayangkan dia, Syah tak sanggup nak berpisah dengan dia. Sejak kecil
lagi
>Syah berkawan dengan dia, salah ke kalau Syah nak kawin dengan dia?".
Aku
>cuba memujuk. "Tidak! Kau jangan nak jadi anak derhaka Syah! Ibu tak
>rela!". " Tapi ibu.......". "Tiada tapi-tapi lagi, kau mesti putuskan
>hubungan dengan dia.........", suara ibu semakin perlahan. "Dari kecik
ibu
>bela kau Syah, tak pernah ibu bantah apa saja permintaan kau nak. Tapi
kali
>ini, tolonglah faham. Kita ni kambing Syah.........kau sedar tak yang
kita
>ni kambing?......mana boleh kambing kawin dengan ayam?". Air mata ibu
jatuh
>berderai. Aku hanya terkedu, memang benar kata-kata ibu. Aku pasrah.
>Farhana.........aku tetap sayang padamu, walau kau dilahirkan sebagai
>seekor ayam.


Bookmark and Share




  Member Information For Qasrynna_QistinaProfil   Hantar PM kepada Qasrynna_Qistina   Quote dan BalasQuote

Hajar
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 06.05.2003
Ahli No: 1024
Posting: 479
Dari: Singapura

singapore   avatar


posticon Posting pada: 10-08-03 18:05


Heheeheee...Kelakarnyeeee... Ingat apalah tadi...
Trima kasih ukhti Qasrynna_Qistina...Tergelak sekejap ana..

-----------------
"All Allah's Testing Has A Purpose..
Someday U Will See The Light..
All He Asks Is That U Trust in HIM..
Walk By


Bookmark and Share




  Member Information For HajarProfil   Hantar PM kepada Hajar   Pergi ke Hajar's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 25.04.2003
Ahli No: 479
Posting: 92
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-08-03 22:25


sabo je...... ceh!!

cinta tak mengenai kambing ngan ehem ehem

-----------------
-cheras-


Bookmark and Share




  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Quote dan BalasQuote

sweet_darling
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 1332
Posting: 189
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-08-03 08:14


assalamualaikum,
erm...seperti pernah ku baca cerita ini.tp dimana ya?ekekeke....


Bookmark and Share




  Member Information For sweet_darlingProfil   Hantar PM kepada sweet_darling   Pergi ke sweet_darling's Website   Send ICQ Meesage To sweet_darling   Quote dan BalasQuote

girl_uia
WARGA RASMI
Menyertai: 17.07.2003
Ahli No: 2029
Posting: 2
Dari: kl

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-08-03 09:44


hehehe....mmg kelakar....boleh release tension...thanks


Bookmark and Share




  Member Information For girl_uiaProfil   Hantar PM kepada girl_uia   Quote dan BalasQuote

Maryam
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 56
Posting: 52
Dari: MCIIUM

usa   avatar


posticon Posting pada: 11-08-03 13:08


pulak...
tu macam nak sindir orang aje...


Bookmark and Share




  Member Information For MaryamProfil   Hantar PM kepada Maryam   Maryam's MSNM Number Is maryamira   Quote dan BalasQuote

nur_hati
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.04.2003
Ahli No: 565
Posting: 80
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-09-03 12:21


Ya Allah..... ade hati gak nak kahwin ngan aayam........ isy3..... ni dah parah nie.... kalau ngan manusia tak taulah nie.... hehehehe.....

-----------------
MuHaSaBaH DiRi.... Insyallah dapat Kenali Diri Dengan Lebih Dekat...

Salam Perjuangan!!!!


Bookmark and Share




  Member Information For nur_hatiProfil   Hantar PM kepada nur_hati   Quote dan BalasQuote

cynognathus
{ SRIKANDI }
Menyertai: 01.06.2003
Ahli No: 1564
Posting: 23
Dari: Sunway

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-09-03 00:58


huh..
wut a joKe..

okeh pe kambing ngan ayam...
dapat anak kacukan~~

-----------------
¤kini....bê®mu£ã£ãh êpi§0d bã®u¤


Bookmark and Share




  Member Information For cynognathusProfil   Hantar PM kepada cynognathus   Pergi ke cynognathus's Website   Quote dan BalasQuote

aazzu
WARGA RASMI
Menyertai: 23.06.2003
Ahli No: 1777
Posting: 5
Dari: Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-09-03 03:33


camner ibu kambing tu bleh tatang pingan?


Bookmark and Share




  Member Information For aazzuProfil   Hantar PM kepada aazzu   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.069127 saat. Lajunya....