Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-03-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Sahabat yang beriman ibarat mentari yang menyinar. Sahabat yang setia bagai pewangi yang mengharumkan. Sahabat sejati menjadi pendorong impian. Sahabat berhati mulia membawa kita ke jalan Allah.
-- suatumasa

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Waldor263
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13708

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 28
Ahli: 0
Jumlah: 28




  Dari Galeri
Dua wajah muslimah APRIL, Hanan (17/4) dan SimPle_SHIda(18/4)

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 9 hari yang lalu
Swarig123: 26 hari yang lalu


Ukhwah
Topik: JoM kiTA kenaL MusLImah yang BerSpEK matA !


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, halesolurun_84
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ukhwah
    »» JoM kiTA kenaL MusLImah yang BerSpEK matA !

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 3 Of 6

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6  
Jump To Page:

Oleh JoM kiTA kenaL MusLImah yang BerSpEK matA !

guelderose
WARGA RASMI
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 6752
Posting: 9
Dari: Ayer Keroh

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-08-06 16:35


me too...huhu..


Bookmark and Share




  Member Information For guelderoseProfil   Hantar PM kepada guelderose   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA RASMI
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 6255
Posting: 15

blank   avatar


posticon Posting pada: 14-08-06 18:41


sa;am~
saya pun pakai jugak..since dajah 5 till now..nak letak gambar,kan aktif dulu pula..
hmm..
wasalam~


Bookmark and Share




  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Quote dan BalasQuote

bintu_ruQaiah
WARGA RASMI
Menyertai: 20.05.2006
Ahli No: 6581
Posting: 13
Dari: Malaysia

malaysia  


posticon Posting pada: 15-08-06 21:25


me too...ana pakai since darjah 4.tapi pakai taim study dan baca buku saja. tak suka pakai spek la...semak saja rasanya:P


Bookmark and Share




  Member Information For bintu_ruQaiahProfil   Hantar PM kepada bintu_ruQaiah   Quote dan BalasQuote

asma_husna
WARGA RASMI
Menyertai: 30.08.2006
Ahli No: 6845
Posting: 15
Dari: rumah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 31-08-06 22:18


Assalamualaikum...
Saya pun pakai cermin mata jugak...
Saya start pakai masa umur 9 tahun.


Bookmark and Share




  Member Information For asma_husnaProfil   Hantar PM kepada asma_husna   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 23.06.2006
Ahli No: 6676
Posting: 24
Dari: KL-Sarawak

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-09-06 13:50


HUhuhuhu....spect ilang... :-| :-| :-| :-| :-|


-----------------
cita-citaku islam gemilang, cita-citaku daulahnya berulang, cita-citaku islam cemerlang, cita-citaku islam tinggi menjulang
والسلام


Bookmark and Share




  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA RASMI
Menyertai: 28.08.2006
Ahli No: 6834
Posting: 10
Dari: kedah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-09-06 20:03


saya pakai spek masa tgktn satu...


Bookmark and Share




  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Quote dan BalasQuote

alazack
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 07.06.2005
Ahli No: 5366
Posting: 23
Dari: Kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 05-09-06 14:09


pakai spek jugak...since tingkatan 1. lepas itu dah masuk u saja try pakai lense pulak. dalam setahun dua saja. lepas itu ni pakai spek balik. pakai lens kekadang saja la ni


Bookmark and Share




  Member Information For alazackProfil   Hantar PM kepada alazack   Quote dan BalasQuote

yusha
WARGA RASMI
Menyertai: 22.08.2006
Ahli No: 6811
Posting: 10

blank   avatar


posticon Posting pada: 13-09-06 12:36


Ramai jug yang pakai spec....termasuklah saya huhu...

mata rabun boleh pulih semula ke?

kalau laser...mahal sangat....
kalau nak makan lobak tetiap hari....tu kena budget...lagi kena istiqamah..(susah ni....)

nak tengok tumbuhan hijau.... tapi tengok lama2 penin kepala....sebab duk tengok urat-urat daun tu end kat mana...dari yang besar...smpilah yang halus-halus begitu....:)


Bookmark and Share




  Member Information For yushaProfil   Hantar PM kepada yusha   Quote dan BalasQuote

Yam_ukm
WARGA RASMI
Menyertai: 20.11.2006
Ahli No: 7050
Posting: 9

blank  


posticon Posting pada: 24-11-06 16:10


pakai spek since darjah 6... ;-)
tapi start rabun masa darjah 5...asyik tak nampak saja apa yang cikgu tulis kat blackboard ......especially time math..huhu
now power speck belah kiri 500
kanan 550 :-P


Bookmark and Share




  Member Information For Yam_ukmProfil   Hantar PM kepada Yam_ukm   Quote dan BalasQuote

salsabil
WARGA RASMI
Menyertai: 13.04.2005
Ahli No: 5166
Posting: 7
Dari: kajang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-11-06 00:51


wah..cerita Yam_ukm tu sama la macam cerita saya..
mula rabun masa darjah lima.tapi pakai spek masa darjah6.yang cikgu tulis kat depan tu tak nampak..masa time math juga la..
masa tu ada ujian math..cikgu tu bagi soalan kat depan..tulis kat white board..lain cikgu tulis..lain pulak yang saya salin..haha..

at last..cikgu math tu pggl saya..masa tu la baru tau kata saya ni rabun..huhu..
sekarang power dah naik sampai 400 kiri kanan..


Bookmark and Share




  Member Information For salsabilProfil   Hantar PM kepada salsabil   Quote dan BalasQuote

qing_er
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 27.09.2003
Ahli No: 2531
Posting: 38
Dari: Pontian,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-11-06 15:54


saya pakai spek sejak matrikulasi... erm.. tapi sebelum tu dah rabun agaknya... tapi tak buat spek.. tak tau pun yang kabur-kabur tu rabun... ingat nak pakai lens... tapi takut tak reti saja... maklumlah ada sikit brutal... hehe... sekarang ni kalau buka spek dah tak nampak sangat... lelebih lagi kalau pencahayaan tak elok.. maklumlah rajin nengok tv... makin rabun...hehe


Bookmark and Share




  Member Information For qing_erProfil   Hantar PM kepada qing_er   Pergi ke qing_er's Website   Quote dan BalasQuote

namirah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 25.12.2003
Ahli No: 2967
Posting: 156
Dari: Kota Singa... Roar!! ;P

singapore   avatar


posticon Posting pada: 15-12-06 13:48


saya pun kai spek juga..dari darjah 2 lagi .. teruk kan.. tapi waktu darjah 2 tu memang lah payah sangat nak pakai.. paisey.. tapi kena pakai juga at last.. sekarang ni rasa macam tak boleh hidup tanpa spek..hehe..tapi memang tak boleh dinafikan spek memang merimaskan..


Bookmark and Share




  Member Information For namirahProfil   Hantar PM kepada namirah   Quote dan BalasQuote

sayyidah_fahimma
WARGA RASMI
Menyertai: 23.08.2004
Ahli No: 4179
Posting: 19

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 16-12-06 21:04


ana pakai spec sejak dari darjah 5 ~~

sekarang power dah banyak sangat ~~ 500 untuk kiri & kanan....huhu ~~ kalau ana makan lobak tiap2 hari,boleh sembuh tak??? ana memang suka lobak merah...jus lObak lagi la suka *-*


Bookmark and Share




  Member Information For sayyidah_fahimmaProfil   Hantar PM kepada sayyidah_fahimma   Quote dan BalasQuote

Aneeqah
WARGA RASMI
Menyertai: 11.08.2005
Ahli No: 5579
Posting: 8
Dari: seksyen 18 shah alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-12-06 13:02


ana..ana...ana dari darjah lima...until now...


Bookmark and Share




  Member Information For AneeqahProfil   Hantar PM kepada Aneeqah   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga89
WARGA RASMI
Menyertai: 10.01.2007
Ahli No: 7215
Posting: 19
Dari: malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-03-07 22:50


assalamualaikum

ana pakai spek dah lama dah

dari darjah 3

mama kata akibat suka tengok tv dekat2 masa kcik2 dulu

lagipun ana sangat suka membaca masa kcik2 dulu

tapi sekarang makin malas pulak membaca

satu sifat negatif yang tak boleh dibiarkan dan perlu diperbaiki

suhanallah..


Bookmark and Share




  Member Information For setanggi_syurga89Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga89   Quote dan BalasQuote

cyxaula
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 05.04.2006
Ahli No: 6488
Posting: 28
Dari: Moscow, Russia

malaysia  


posticon Posting pada: 03-04-07 02:24


salam ukhwah.
nak kongsi juga pengalaman berspek mata ni.
saya start pakai spek form5, tapi pakai sekejap2 saja.
permanently pakai waktu 2nd sem 1st year kat uni, ini semua sebab baca buku tak cukup pencahayaan, menyesal jugak.
kawan-kawan suruh try pakai contact, tapi takut sebab baca banyak -ve dari +ve kalau pakai contact ini. tak tahula.
-peace-


Bookmark and Share




  Member Information For cyxaulaProfil   Hantar PM kepada cyxaula   Quote dan BalasQuote

amnamadina
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 07.10.2006
Ahli No: 6958
Posting: 26
Dari: pasir gudang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-04-07 01:06


salam.ana pakai spek sjk darjah empat sampai sekarang..sekarang kalau xpkai spek rasa macam buta saja..ana rabun jauh..even orang pun ana xnmpak..hehehe...kalau orang tak tahu thp keseriusan rabun ana ni,mereka cakap ana sombong..whatever laa..keturunan agaknya..famiy ana semua pakai spek..lagi satu,xsuke sangat bila ada orang lain cakap budak specky ni skema...
[ Telah diedit oleh: amnamadina pada 05-04-07 01:08 ]


Bookmark and Share




  Member Information For amnamadinaProfil   Hantar PM kepada amnamadina   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA RASMI
Menyertai: 28.08.2006
Ahli No: 6834
Posting: 10
Dari: kedah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-04-07 22:01


saya pakai spek mata sejak tingkatan satu sampai la sekarang...tengah buat degree...:)


Bookmark and Share




  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Quote dan BalasQuote

anis_farahiya
WARGA RASMI
Menyertai: 25.06.2007
Ahli No: 7697
Posting: 10

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-07-07 22:33


salam...
ana pakai spek sejak form 3..tapi sekarang ni dah tak pakai spek..pakai contact lens pulak..selesa sikit dr pakai spek...pakai spek kadang-kadang saja...


Bookmark and Share




  Member Information For anis_farahiyaProfil   Hantar PM kepada anis_farahiya   Quote dan BalasQuote

fieza_aziz
WARGA RASMI
Menyertai: 14.09.2007
Ahli No: 7878
Posting: 14
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-10-07 04:36


salam...
ana mula pakai spek dr form 1 lagi sampai ah sekarang....


Bookmark and Share




  Member Information For fieza_azizProfil   Hantar PM kepada fieza_aziz   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, halesolurun_84
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ukhwah
    »» JoM kiTA kenaL MusLImah yang BerSpEK matA !

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 3 Of 6

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.082547 saat. Lajunya....