Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-06-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Orang yang banyak berkata, akan banyak silap dan orang yang banyak silap akan banyak dosa dan orang yang banyak dosa ialah neraka lebih layak baginya
--
maksud Hadis

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: rainersmith
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13712

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 39
Ahli: 0
Jumlah: 39




  Dari Galeri
Salam perkenalan dari saya...

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 22 jam, 24 minit yang lalu
rainersmith: 2 hari yang lalu
Swarig123: 21 hari yang lalu
Gordon29: 30 hari yang lalu


Ukhwah
Topik: JoM kiTA kenaL MusLImah yang BerSpEK matA !


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, halesolurun_84
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ukhwah
    »» JoM kiTA kenaL MusLImah yang BerSpEK matA !

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 6

Go To Page: 1 · 2 ... 5 · 6  
Jump To Page:

Oleh JoM kiTA kenaL MusLImah yang BerSpEK matA !

munawwar
WARGA RASMI
Menyertai: 17.06.2003
Ahli No: 1741
Posting: 14
Dari: peTaLing JAya...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-08-03 11:52


Assalamu'alaikum... semoga rahmat dan kasih sayang Allah ke atas sumer muslimah . Saje2 nak tau brapa ramai drpd ahli k/muslimah pakai spek mata ? Ana pakai spek sejak form 3 tanggal 22/07/00 sbb nyer krana study dan memulun utk PMR 00 teelalu sgt .. sampai x cukup cahaya pun nak study jgk..
So . nyer .. kena lah pakai spek ... tapi alhamdulillah kenangan paling manis bg ana .. krn di sebalik pakai spek dpt jgk result PMR yg mampu menybb kan SENYUMAN mak yg paling menawan dan terharu dgn kejayaan anaknyer.
Bila mak tersenyum krn kita m'happykan hati dier .. insya-Allah ada ganjaran tu ...

................................ .......................

jom kita kenal [email protected]@


Bookmark and Share




  Member Information For munawwarProfil   Hantar PM kepada munawwar   Quote dan BalasQuote

wardah_iium
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 120
Posting: 50
Dari: Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-08-03 12:23


hmm...ana salah seorang muslimah yg pakai cermin mata..ana baru pakai tahun lepas.Sebenarnya dah lama ana rabun jauh...sejak form 3 dulu.Tapi waktu tu mak x bagi pakai lagi..
x tau kenapa...las2 ana pakai tahun lepas...itupun sebab ana masuk UIA ni..


Bookmark and Share




  Member Information For wardah_iiumProfil   Hantar PM kepada wardah_iium   Quote dan BalasQuote

seharumkasturi
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 21.04.2003
Ahli No: 301
Posting: 149
Dari: Selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-08-03 16:47


mmmm..ana pun berkaca mata jugak..tapi ana malas2 nak pakai..kalau rasa perlu..ana pakai...tapi kalau pakai pun waktu belajar dlm kelas jer..lain2 tu kadang2...

-----------------
"kalau nak bercinta...bercintalah dengan Allah, kalau nak memuji...pujilah Allah..Kalau nak memuji makhluk...pujilah pencipta makhluk..."

Cinta Allah...Cinta abadi....
Salam Ta'aruf untuk semua...


Bookmark and Share




  Member Information For seharumkasturiProfil   Hantar PM kepada seharumkasturi   Quote dan BalasQuote

madihah
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1728
Posting: 31
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-08-03 21:38


Saya pakai spek masa form 1 lagi .sebabnya rajin baca buku dalam gelap hehehe .


Bookmark and Share




  Member Information For madihahProfil   Hantar PM kepada madihah   Pergi ke madihah's Website   Quote dan BalasQuote

Ruhulqudus
WARGA RASMI
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 1920
Posting: 10

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-08-03 10:08


Assalamualaikum...kaifa halukum?

mmm....saje nak menjenguk..ana pun pakai spek..start dari form 2..dulu rasa huduh sgt pakai spek yelah spek dulu2 kan ke besar...la nie dah tak lagi coz dah pandai bergaya..spek la nie pun dah banyak yg up 2 date..cuma sediakan duitnye je lah..


Bookmark and Share




  Member Information For RuhulqudusProfil   Hantar PM kepada Ruhulqudus   Quote dan BalasQuote

budakinsaf
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 28.04.2003
Ahli No: 595
Posting: 122

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-08-03 11:13


as'kum..
pakai spek mlm saja sbb rabun mlm dan silau mata yg tinggi.tu pun baru tau rabun mlm tahun lps.wassalam.

-----------------
CiNTa YaNG ABaDi...CiNTa PaDa ALLaH




Bookmark and Share




  Member Information For budakinsafProfil   Hantar PM kepada budakinsaf   Quote dan BalasQuote

pena_sufi
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 222
Posting: 119
Dari: bumi waqafan,kluang,johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-08-03 11:15


assalamualaikum...
ana pun salah seorang yang memakai spek...
(cheh!)kire dah lamer gak..dari ana darjah 4 lagi...
muda lagikannnn...tapi ana malu nak pakai spek time tue ,sampai mak ana marah.naper ana malu???
yela,kalo ana gi mana2 org kanan kiri nengok semacam jerk...(budak kecik pakai spek-besarlak tue)tue jerklah serba sedikit hal ana yg mula2 pakai spek.
tak sangka pulak,citer pasal spek boleh jadik topic forum...salam ukhwah dari ana

-----------------
mahabbah mawaddah lil ukhwah fillah...


Bookmark and Share




  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

UsTaZaH_CuTe
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1646
Posting: 110
Dari: sg petani

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-08-03 15:12


assalamualaiikum...

ana pun pakai spec jugak...ana pakai sejak awal tingkatan 2...waa....teruk btul muka ana jadi...

ada saintis tu cakap..bila seorg perempuan pakai spec..kecantikannya hilang 80%...fuuyyooo...abislaa ana mcm ni...tapi bg ana, tak btul tu...kecantikan seseorg tu terletak pada peribadinya dan bukanlaa fizikalnya...tul tak???

wassalam...

-----------------
"NaFsU MeNgAtAkAn wAnItA cAnTiK aTaS dAsAr rUpAnYa...AkaL MenGatAkaN WaNiTa CaNtIk aTaS DaSaR ILmUnYa...dAn HaTi MeNgAtAkAn wAnItA cAnTiK aTaS dAsAr AKHLAKNYA..


Bookmark and Share




  Member Information For UsTaZaH_CuTeProfil   Hantar PM kepada UsTaZaH_CuTe   Quote dan BalasQuote

nurkamar
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 25.04.2003
Ahli No: 479
Posting: 92
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-08-03 15:31


Quote:

On 2003-08-09 10:08, Ruhulqudus wrote:
Assalamualaikum...kaifa halukum?

mmm....saje nak menjenguk..ana pun pakai spek..start dari form 2..dulu rasa huduh sgt pakai spek yelah spek dulu2 kan ke besar...la nie dah tak lagi coz dah pandai bergaya..spek la nie pun dah banyak yg up 2 date..cuma sediakan duitnye je lah..



waa'laikumussalam wrt.. bikhair acik..

oo... sesama la kita ekk kan.. ruhul qudus.. tapi kite pakai spek waktu matriks.. dalam 5 tahun dah la sekarang ni. tapikan ruhulqudus.. kite ni jenis buka katup je spek ni.. sebab penin nampak 2 bayang ingat tak???? hehe

-----------------
-cheras-


Bookmark and Share




  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Quote dan BalasQuote

munawwar
WARGA RASMI
Menyertai: 17.06.2003
Ahli No: 1741
Posting: 14
Dari: peTaLing JAya...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-08-03 20:50


heik........ best nyer dengar ader jgk ye geng muslimah yg pakai spek ! x de lah ... jika pakai spek kecantikan hilang 80% , yg penting nyer nampak dan matlamat dlm hati tu .Insya-Allah

P/S : utk sumer muslimah yg pakai spek , jom kita boikot ramai 2 jika memakai spek utk bergaya dan melihat brothers , jika nak gi maner2 selagi leh nampak tu , x yah pakai lerk.....

Rerajin blajar lah yerk !

salam sayang utk sumer muslimah yg ana sayangi !!



Bookmark and Share




  Member Information For munawwarProfil   Hantar PM kepada munawwar   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 10
Posting: 168
Dari: batu pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-08-03 22:05


assalamualaikum..errr, ada ker yg pakai bertujuan macam tu?isk..tak elok ler klau pakai semata2 nak nengok ikhwan atau mencuci mata. bersihkan niat kita tu..takut makin rabun nnti.

erm..ana pakai spect ni dah masuk 7 thn kira 5 kali tukar... 2 kali hilang, 1 rosak..1 sbb dah lama sangat guna. Dan yg skrg ni baru jer tukar,tak sampai sebulan lagi.. erm...skrg yg baru buat ni buat ana tensen ler.. apa taknyer, bila ana pakai..mesti ada yg tegur. ada yg kata cam org tua n ada yg kata cam org tak cukup tido. nak tahu kenapa...sbbnya ana tersalah order...ana nak yg akan gelap bila kena cahaya..tp sbbkan salah penerangan...terpilih yg warna grey..ala2 sun glasses.. dahler harga mahal..tp kenangkan faedah yg ana terima.. redha jer lah. nasib ana dah kerja... hehehe..

p/s: malas nak pakai spect...nampak sangat cam org rabun..
wassalam

-----------------
senang nak buat org benci kat kita tapi.. nak suruh org suka kat kita, itu yang payah..


Bookmark and Share




  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Quote dan BalasQuote

sakinah
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1624
Posting: 42
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-08-03 22:23


hehe.. ana pakai spek bolehla....dah 11 tahun. makin boring lak.... kalo tak pakai meraba, bila pakai, boring plak; rimas tang batang idung. tapi aper pon, itula dia spek, yg dah jadi sebahagian idup ana.... hehehehe

-----------------
Bersih Zahir Tenang dimata,
Bersih Batin Tenang dihati.


Bookmark and Share




  Member Information For sakinahProfil   Hantar PM kepada sakinah   Quote dan BalasQuote

baiduri_aiman
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 05.05.2003
Ahli No: 979
Posting: 116
Dari: yan,kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-08-03 13:49


heheh ni tambah lg sorang member yg pakai spek..saya pakai gak.start dr ting. 2.tapi masa tu pakai gitu2 jer..skang ni kenalah selalu..utk memudahkan urusan.kang takut plak tersilap org..wat malu jer..


Bookmark and Share




  Member Information For baiduri_aimanProfil   Hantar PM kepada baiduri_aiman   Quote dan BalasQuote

hajidah_aiman
{ SRIKANDI }
Menyertai: 02.05.2003
Ahli No: 875
Posting: 253
Dari: Perlis Indera Kayangan

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 11-08-03 14:51


Assalamu'alaikum...
Ana pun pakai spek jugak...tapi sat pakai sat dak....
Pakai tak pakai, tak pakai pakai...
-jejak srikandi cekak hanafi-

-----------------
[b][i]Tiada cinta di hatinya Hanyalah cinta Allah
Ada rasa rindu Hanyalah untuk Rasulullah
Kasih dan sayang hanyalah pada ibu ayah[/b][/i]


Bookmark and Share




  Member Information For hajidah_aimanProfil   Hantar PM kepada hajidah_aiman   Pergi ke hajidah_aiman's Website   Quote dan BalasQuote

srikandi_79
WARGA RASMI
Menyertai: 07.08.2003
Ahli No: 2156
Posting: 7
Dari: Kuala Lumpur

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-08-03 15:57


Assalammualaikum...
Ana pun pakai spek gak sejak form 2 kira-kira dah tujuh tahun .... almaklumlah orang rajin,banyak baca buku...hehe


Bookmark and Share




  Member Information For srikandi_79Profil   Hantar PM kepada srikandi_79   Quote dan BalasQuote

nilamSarah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 27.04.2003
Ahli No: 556
Posting: 273
Dari: presint 9,putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-08-03 16:47


kite pun pakai spek gak..tapi time belaja je

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For nilamSarahProfil   Hantar PM kepada nilamSarah   Quote dan BalasQuote

AnisAqilah
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1726
Posting: 41

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-08-03 17:22


anis pun salah seorang yang pakai spek..
hampir 7 tahun start form 1..
setakat ni dah tukar spek sebanyak 4 kali...
tukar tu pun sebab rosak..
ada yang terpijak..ada yang patah..ada yang terduduk..
tapi dlm banyak-banyak spek..yang sekarang ni lah bertahan paling lama..dah 2 tahun 2 bulan..tapi dah makin uzur..batang hidung pun dah merah-merah..tunggu masa je nak tukar baru..

-----------------
**Puteri Impian...impikan Seindah Kasih-Nya**


Bookmark and Share




  Member Information For AnisAqilahProfil   Hantar PM kepada AnisAqilah   Quote dan BalasQuote

munawwar
WARGA RASMI
Menyertai: 17.06.2003
Ahli No: 1741
Posting: 14
Dari: peTaLing JAya...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-08-03 20:44


macam2 reason muslimah kita pakai spek ye !

................... .....................

KU MERINDUI MU !!!!!


Bookmark and Share




  Member Information For munawwarProfil   Hantar PM kepada munawwar   Quote dan BalasQuote

seharumkasturi
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 21.04.2003
Ahli No: 301
Posting: 149
Dari: Selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-08-03 14:46


memang la..tapi kebanyakkan kita ni tak suka pakai spek..yang kena pakai..tak nak pakai..yg x nak tu..pulun pegi jumpa doktor cakap itu ini...nak cari alasan nak pakai spek..nasib manusia yg pelbagai karenah no....

-----------------
"kalau nak bercinta...bercintalah dengan Allah, kalau nak memuji...pujilah Allah..Kalau nak memuji makhluk...pujilah pencipta makhluk..."

Cinta Allah...Cinta abadi....
Salam Ta'aruf untuk semua...


Bookmark and Share




  Member Information For seharumkasturiProfil   Hantar PM kepada seharumkasturi   Quote dan BalasQuote

alfaqierah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 21.04.2003
Ahli No: 278
Posting: 278
Dari: bumi ALLAH- the garden of knowledge & virtue

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 12-08-03 17:32


Assalamu'alaikum wrt wbt

salam mahabbah minni

nak tumpang jawab jugak!

ana pun salam seorang muslimah yg berspek mata ye kan munawwar
kalau dihitung2 dan lebih 5 tahun ana pakai spek,dari form 1 sampaila skarang ni..

alkisahnya...masa memula pakai tu rasa mmg tak selesa..sbb rasa ade someting depan mata ni..time awal2 dulu..dr form 1- form 3 just pakai ,pastu tak pakai..time studi ngan dalam klass je pakai..then masa lain tak pakai pun..

pastu mulala abah kasi lecture..dah ade spek..tanak pakai pulak katanya...
so..mula form3 mmg spek dan jadi sebahagian dr keperluan utama utk layari kehidupan ni..bak kata sakinah

tu la..kalau tak pakai,tak nampak pulak..susah jugak..ape2 pun...utk mudahkan diri...pakailah spek sampai dan ketika ini! nak kata susah hidup tanpa spek ni..mungkin jugak betulnya...

akak seharumkasturi.,
mmg betul kata akak,manusia ni keadang byk kerenah nye kan!

'alal kulli hal...manfaatkan segala pancaindera yg ALLAH swt kasi secara fitrahnya elok dan cantik..


jumpa lg!

-----------------
hanya hambaNYa..

"ALLAH swt is known by the heart and not the mind,and whose hearts know ALLAH are surely strong in their religion..insyaALLAH.."


Bookmark and Share




  Member Information For alfaqierahProfil   Hantar PM kepada alfaqierah   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, halesolurun_84
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ukhwah
    »» JoM kiTA kenaL MusLImah yang BerSpEK matA !

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 6

Go To Page: 1 · 2 ... 5 · 6  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.075897 saat. Lajunya....