Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 08-04-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Kegembiraan dan kedukaan adalah sama. Ia tak kekal lama

-- Peribahasa Tionghua

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Laurenjoy
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13724

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 21
Ahli: 0
Jumlah: 21




  Dari Galeri
kenangan sewaktu dinner kolej kediaman

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 5 hari yang lalu
Laurenjoy: 33 hari yang lalu
jackurban: 34 hari yang lalu
porkalwais: 34 hari yang lalu


Isu Semasa
Topik: LELAKI LEMBUT...apa pendapat sahabat sekalian???


Carian Forum

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Isu Semasa
    »» LELAKI LEMBUT...apa pendapat sahabat sekalian???

Please Mendaftar To Post


Oleh LELAKI LEMBUT...apa pendapat sahabat sekalian???

nurul_hana
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 03.05.2003
Ahli No: 930
Posting: 30
Dari: Gombak

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 02-08-03 16:46


assalamualaikum...maaflah sebab tanya soalan ini...tetapi saya nak tanya,kenapa lelaki sekarang ni ramai yang lembut..??..

-----------------
Berjuanglah demi mempertahankan maruah sebagai seorang muslimah sejati....


Bookmark and Share




  Member Information For nurul_hanaProfil   Hantar PM kepada nurul_hana   Quote dan BalasQuote

aysha
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 24.04.2003
Ahli No: 456
Posting: 62
Dari: seremban,ng 9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 02-08-03 21:00


akum.....
hmmm bagi saya tak salah mereka tu jadi camtu.cumer...itu lebih baik daripada diorang jadi maknyah ke,pondan ke,mereka just lembut luaran tapi hati still kelelakian kan...mereka pun maybe dah try nak ubah diri mereka tapi masih lembut.kengkadang tu pengaruh kengkawan pun menyumbang gak ke arah pembentukan diri mereka.family pun salah satu faktor gak.
kat tempat saya study pun ramai gak.kesian tengok diorang.sokmo kene buli dengan budak laki.tapi,diorang mengaku masih lelaki cume lembut skit dari laki tulen.
orang lain boleh komen tapi mereka tak tahu ape yg ada dlm hati lelaki lembut ni.ada gak yg kawin n dapat anak kan.so...terpulang la pada individu untuk menilai kelelakian mereka.
salam kasih sayang

-----------------
ukhwah itu indah bila bertemu dan berpisah kerana Allah


Bookmark and Share




  Member Information For ayshaProfil   Hantar PM kepada aysha   Quote dan BalasQuote

nurhakim_yas
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 25.07.2003
Ahli No: 2081
Posting: 43
Dari: Shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-08-03 12:07


A.kum ni topik pasal lelaki lembut.Jarang sangat yang origgenal.tetapi yang terpengaruh pun banyak juga.Terpulanglah pada sesorang itu..yang mana terbaik bagi mereka.Samada mereka memilih jalan hidup yang lurus..atau kesesatan.Tengok lah mereka itu setakat mana tahap keyakinan diri masing2.
Tetapi kalau yang origgenal tu..memang ada,dah lumrah kejadian..tak kan semua lelaki itu..kasar , sebaliknya ada yang lembut dan berbudi bahasa sopan , dan berhemah..hi hi


Bookmark and Share




  Member Information For nurhakim_yasProfil   Hantar PM kepada nurhakim_yas   Pergi ke nurhakim_yas's Website   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 10
Posting: 168
Dari: batu pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-08-03 10:31


assalamualaikum... lelaki lembut bukanlah satu masalah besar.. dari dulu lagi mmg dah ramai cuma kita tak sedar kewujudan mereka. w/pun mereka ni nampak cam kurang macho, tp dlm kerjaya, mereka begitu komited.

skrg ni ramai wanita yg memilih golongan sebegini utk dijadikan pasangan hidup.. kerana mereka rasa lebih selamat dari berkawin dengan lelaki yg gagah perkasa yg menjanjikan tamparan dan tendangan sebagai santapan sampingan.

p/s: ada ker yg berkawin ngan maknyah?
wassalam

-----------------
senang nak buat org benci kat kita tapi.. nak suruh org suka kat kita, itu yang payah..


Bookmark and Share




  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Quote dan BalasQuote

UsTaZaH_CuTe
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1646
Posting: 110
Dari: sg petani

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-08-03 00:43


erm..lelaki lembut yg mana satu sedang diperbincangkan ni?? yg sememangnya lembut or yg mengubah dirinya utk menjadi lembut...???
klu yg lembut tu..nak wat camner...dah lumrah mereka...kenalaa redha dgn ujian ALLAH S.W.T tue...tp..ana cukup pantang klu lelaki yg sengaja ubah diri tu jadi lembut..dlm erti kata lain..maknyah...!!!sampaikan bila ditemuramah...ada yg cakap diorg berbangga jadi mcm tu??? apa kena ni?? mana pegangan agama mereka??? kadang2 ana terpikir...abis tu, diorg solat pakai telekung ker?? hehe...apa yg boleh kita buat adalah berdoa semoga mereka diberikan petunjuk dan hidayah...
masyarakat sekeliling jugak kenalaa bg comitment jugak....kengkawan pun....kenalaa selalu ajak diorg tu pegi masjid ker...dgr ceramah ker...apa2 jer laa yg boleh menginsafkan diri mereka tu...

wallahuallam...


-----------------
"NaFsU MeNgAtAkAn wAnItA cAnTiK aTaS dAsAr rUpAnYa...AkaL MenGatAkaN WaNiTa CaNtIk aTaS DaSaR ILmUnYa...dAn HaTi MeNgAtAkAn wAnItA cAnTiK aTaS dAsAr AKHLAKNYA..


Bookmark and Share




  Member Information For UsTaZaH_CuTeProfil   Hantar PM kepada UsTaZaH_CuTe   Quote dan BalasQuote

budakinsaf
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 28.04.2003
Ahli No: 595
Posting: 122

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-08-03 15:57


assalamualaikum..
mmmm..ramai jugak yang camtu..sedih jugak saya tengok..kat ipt ramai ler..siap ade persatuan lagi.tah ler..harap2 diorg berubah.wassalam.

-----------------
CiNTa YaNG ABaDi...CiNTa PaDa ALLaH




Bookmark and Share




  Member Information For budakinsafProfil   Hantar PM kepada budakinsaf   Quote dan BalasQuote

munawwar
WARGA RASMI
Menyertai: 17.06.2003
Ahli No: 1741
Posting: 14
Dari: peTaLing JAya...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-08-03 21:42


assalamu'alaikum...

x sangka plak ader tajuk ni kat komuniti muslimah !tapi kita kena ingat x semua macam lelaki LEMBUT tu , bagi mereka itu ujian Allah tetapkan ke atas mrk... tapi mrk sendiri perlu pandai2 mengatur hidup mrk

mungkin mrk jadi gitu atas sbb 2 keadaan

apa pun x patut lak
kalu Allah kata lelaki , lellaki lak dier dan kalu perempuna tu , jgn lak plak nak jadi lelakli

///////////////... x tau nak kata bg mana !!!!


Bookmark and Share




  Member Information For munawwarProfil   Hantar PM kepada munawwar   Quote dan BalasQuote

sayasarah
-WARGA SETIA-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 170
Posting: 509
Dari: Kerak bumi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-08-03 17:50


sedih juga.....

memang diorang ni lembut dari azali atau terpengaruh?

kengkadang tu lembih lembut dari kita kaum perembuan ni.......

kita takut jjuga perkara ni berleluasan...memang betul perkara ni hanya berlaku pada segelintir lelaki sahaja tapi kita tak mau perkara ni berlarutan hingga menjadi satu budaya dan wujud lagi satu jenis..cukup lah di dunia ni ada kaum perempuan , lelaki dan khunsa sahaja.

kalaula si lelaki lembut ni jadi guru..mesti anak murid dia konfius.."cikgu aku ni lelaki ke perempuan?" kan jadi kacau begitu...

ade apa2 yang boleh kita lakukan?

-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu
[IMG]


Bookmark and Share




  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

shafizah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 1277
Posting: 134
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-08-03 18:20


assalamualaikum.
memang sekarang nie ramai lelaki lembut.nak-nak kat ipt.ader yang kata terpengaruh sebab kat ipt lebih ramai perempuan dari lelaki.entahla,tapi yang penting lelaki lembut nie tak buat benda-benda yang bertentangan dengan ajaran Islam.itu yang sewajarnya.


Bookmark and Share




  Member Information For shafizahProfil   Hantar PM kepada shafizah   Quote dan BalasQuote

wardah_ad83
WARGA RASMI
Menyertai: 25.04.2003
Ahli No: 494
Posting: 16
Dari: bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-08-03 20:09


sedih melihat keadaan diorang..

~..cukup tak gemar biler diorang kata "..saya tak minta dilahirkan begini.."

hakikatnyer diorang ni boleh diubah jika nekad nak berubah..


Bookmark and Share




  Member Information For wardah_ad83Profil   Hantar PM kepada wardah_ad83   Quote dan BalasQuote

UsTaZaH_CuTe
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1646
Posting: 110
Dari: sg petani

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-08-03 00:22


ish...betul ker diorang tak buat apa2 yang bertentangan dengan Islam??? camner plak yang dressing macam pompuan tu???

-----------------
"NaFsU MeNgAtAkAn wAnItA cAnTiK aTaS dAsAr rUpAnYa...AkaL MenGatAkaN WaNiTa CaNtIk aTaS DaSaR ILmUnYa...dAn HaTi MeNgAtAkAn wAnItA cAnTiK aTaS dAsAr AKHLAKNYA..


Bookmark and Share




  Member Information For UsTaZaH_CuTeProfil   Hantar PM kepada UsTaZaH_CuTe   Quote dan BalasQuote

danish
WARGA RASMI
Menyertai: 09.08.2003
Ahli No: 2164
Posting: 1
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-08-03 12:15


Assalamualaikum...
bagi saya jangan la kiter pandang orang dari segi tu je.sebabnya, banyak org yg saya jumpa..lelaki yang lembut ni ada gak manfaatnye.kadang2 tu senang nak dibawa berbincang. takde rasa ego sangat macam orang lelaki yang rase dia tu lelaki tulen.asyik nak jaga status die jer!!kalau kiter sentiasa berfikiran positif dan tak pandang aib org, walaupun diorang tak rasa aib,kiter takkan diaibkan. kan....


Bookmark and Share




  Member Information For danishProfil   Hantar PM kepada danish   Pergi ke danish's Website   Quote dan BalasQuote

al-hijazi
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 01.05.2003
Ahli No: 816
Posting: 79
Dari: serambi mekkah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-08-03 16:02


hai..bgitulah..dunia akhir zaman katakan..mana-mana lelaki yang menyerupai wanita dan mana-mana wanita yang menyerupai lelaki nescaya dia akan dilaknat oleh ALLAH dan RASULNYA..na'uzubillah hi min zalik


Bookmark and Share




  Member Information For al-hijaziProfil   Hantar PM kepada al-hijazi   Quote dan BalasQuote

Hajar
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 06.05.2003
Ahli No: 1024
Posting: 479
Dari: Singapura

singapore   avatar


posticon Posting pada: 18-08-03 16:53


Mudah-mudahan ALLAH SWT akan memberi mereka petunjuk dan hidayahNya, Insya-Allah..

Semoga kita semua tidak tergolong daripada golongan ini, na'uzubillah...

-----------------
"All Allah's Testing Has A Purpose..
Someday U Will See The Light..
All He Asks Is That U Trust in HIM..
Walk By


Bookmark and Share




  Member Information For HajarProfil   Hantar PM kepada Hajar   Pergi ke Hajar's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.076715 saat. Lajunya....