Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 08-04-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Jangan buat esok, jika boleh dibuat hari ini

-- Abraham Lincoln

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Laurenjoy
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13724

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 27
Ahli: 0
Jumlah: 27




  Dari Galeri
Salam ukhuwwah buat semua! Moga ikatan ukhuwwah ini akan terjalin abadan abada.u.ok.h.u.W.w.A.h...

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 5 hari yang lalu
Laurenjoy: 33 hari yang lalu
jackurban: 34 hari yang lalu
porkalwais: 34 hari yang lalu


Keluargaku
Topik: Sesekali bila ku kenang....


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, ummimq
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Keluargaku
    »» Sesekali bila ku kenang....

Please Mendaftar To Post


Oleh Sesekali bila ku kenang....

NaZa_FirmaN
WARGA RASMI
Menyertai: 30.06.2003
Ahli No: 1850
Posting: 19
Dari: SEREMBAN

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-07-03 13:38


Bila duk seorang diri dan melayan perasaan sengsorang tu....
teringat kembali waktu kecil2 dulu... saat2 ibu menyikat rambut ku agar kelihatan kemas selalu..
unutk ayah pula..duduk bersimpuh sambil kepala ku berbaring lena dihamparan pahanya...
oh...sungguh indah waktu itu...
tapi kini semuanya tidak dapat dilakukan lagi..memandang usia yg telah menginjak dewasa..cuma apa yg ingin kunyatakan adalah..mereka sering cuba sedaya upaya membahagiakan kita sebagai anak yg menyerikan hidup mereka..apakah balasan yg terbaikanak untuk si ibu dan ayah.. ..
moga2 berkat dengan restu dan didikan mu ayah dan ibu, aku kan jadi anak yg solehah yg mampu membahagiakan diri mu dunia wal akhirat "AMIN"..

Buat rakan2 pula apakah kenangan yg tak dapat anda lupakan bersama-sama dengan mereka apabila anda duk bersendirian mengenagngkanya agar dapat kita kongsi bersama-sama

senyuman ibunda... gelaktawa ayahda..
senda gurau pengubat duka kasih yg dicurah ..ikatan terbina... wujudlah keluarga bahagia.........oh bahagia


Bookmark and Share




  Member Information For NaZa_FirmaNProfil   Hantar PM kepada NaZa_FirmaN   Quote dan BalasQuote

shafizah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 1277
Posting: 134
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-07-03 18:10


assalamualaikum.
biasalah tu naza, kalau duk sorang -sorang mesti ingat.aper yang penting selalu doakan kesejahteraan mereka dan balaslah budi mereka setakat yang mampu.


Bookmark and Share




  Member Information For shafizahProfil   Hantar PM kepada shafizah   Quote dan BalasQuote

zieka
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 05.05.2003
Ahli No: 997
Posting: 81
Dari: MMU

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-07-03 18:50


sesungguhnye..., kalo ku korbankan seluruh kehidupanku sekalipon, blom pasti ianye setanding ngan segale ape yg telah mereka lakukan utkku... luv both of u so much! muah...muah...

-----------------
Harta menjamin dunia. Iman menjamin akhirat.


Bookmark and Share




  Member Information For ziekaProfil   Hantar PM kepada zieka   Pergi ke zieka's Website   Send ICQ Meesage To zieka   Send AIM Meesage To zieka   zieka's MSNM Number Is zieka_83   Quote dan BalasQuote

Hajar
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 06.05.2003
Ahli No: 1024
Posting: 479
Dari: Singapura

singapore   avatar


posticon Posting pada: 28-07-03 18:18


Assalamualaikum wrt..
Betul tu kata zieka, sememangnya tak terbalas jasa dan budi kedua orang tua kita... Smoga mereka dirahmati ALLAH dunia dan akhirat, insyAllah..

-----------------
"All Allah's Testing Has A Purpose..
Someday U Will See The Light..
All He Asks Is That U Trust in HIM..
Walk By


Bookmark and Share




  Member Information For HajarProfil   Hantar PM kepada Hajar   Pergi ke Hajar's Website   Quote dan BalasQuote

mujahidah2311
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 17.06.2003
Ahli No: 1740
Posting: 56
Dari: jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-08-03 01:47


erm....terasa sayunya hati bila mengingatkna kembali segala nostalgia lama........

tp yg penting,ibu masih setia menocangkan rambutku nih....disikat lagi bila ibu lihat rambut x terurus....wah,dah besar panjang nih pun masih manja ngan ibu....

sungguhnya kasih ibu bawa kesyurga....kasih bapa membawa bahagia.....

Ya Tuhan,selamatkanlah ibubapaku dari musibah dan bala didunia mahupun di akhirat...panjangkanlah umurnya ya Allah kerana aku masih lagi memerlukan belaian dr seorang ibu dan bapa...

-----------------
Akal Setipis Rambutnya Tebalkan Dengan Ilmu,Hati Serapuh Kaca Kuatkan Dengan Iman,Perasaan Selembut Sutera Hiasi Dengan Akhlak


Bookmark and Share




  Member Information For mujahidah2311Profil   Hantar PM kepada mujahidah2311   Quote dan BalasQuote

mardhiah12
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 28.04.2003
Ahli No: 568
Posting: 197

blank   avatar


posticon Posting pada: 08-08-03 10:31


assalamu`alaikum

kalau nak dihitung satu-satu, amatlah banyak kenangan manis, masam macam oren pun ada
tapi pengorbanan dia org yang paling akak hargai

kekadang menitis air mata bila teringat saat-saat getir dlm hidup


Bookmark and Share




  Member Information For mardhiah12Profil   Hantar PM kepada mardhiah12   Quote dan BalasQuote

munawwar
WARGA RASMI
Menyertai: 17.06.2003
Ahli No: 1741
Posting: 14
Dari: peTaLing JAya...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-08-03 11:13


sesekali kalu terkenang kecik2 dulu ana x pandai nak sebut kuih qhasidah (kuih lembut yg ader bawang di atas nyer tu !) dah tu sebut kuih sejadah ... HABIS melekat sampai sekrg kuih sejadah dlm family ....

memang tu lah kenangan ngan mak terCINTA !

~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~


Bookmark and Share




  Member Information For munawwarProfil   Hantar PM kepada munawwar   Quote dan BalasQuote

niknurhannan
WARGA RASMI
Menyertai: 28.06.2003
Ahli No: 1833
Posting: 8

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-08-03 13:38


memang kalau diberi ganti yg lebih baik pun tak kan sama dgn mak dan ayah yg sebenar ... walau dilonggok harta dan emas permata tak kan dpt membalas jasa mak dan ayah.... hanya Allah yg dapat membalasnya ..... Hannan manja jugak dgn mama & papa ... biasa la ...kalau adik2 semua tak de kat rumah... Hannan je yg balik ...tak lain tak bukan ... berkepit je la dgn mama & papa ke mana-mana ... bila lg nak bermanja ...dulu selalu jealous dgn adik-adik... skrg ni adik2 semua dah besar... so ambil lah peluang yg ada supaya mereka rasa dihargai dan disayangi ....


Bookmark and Share




  Member Information For niknurhannanProfil   Hantar PM kepada niknurhannan   Quote dan BalasQuote

AnisAqilah
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1726
Posting: 41

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-08-03 14:50


Bila ingat balik apa yang mak dan ayah dah buat, boleh menitik air mata dibuatnya...
terlalu banyak kenangan manis, rasanya tak terkira...
tapi yang anis takleh lupa, masa mak + ayah pegi menunaikan haji...masa tu anis darjah 5..masih terlalu manja dengan mak w/pun ada seorang adik..
terasa sangat ketiadaan mereka...
bila mak telefon, dengar aje suara mak..rasa gembira sangat...tak tahu nak gambarkan bagaimana perasaan anis masa tu..

ma..ayah..terima kasih atas segalanya...hanya Allah yang mampu membalas jasa pengorbanan ma dan ayah...


-----------------
**Puteri Impian...impikan Seindah Kasih-Nya**


Bookmark and Share




  Member Information For AnisAqilahProfil   Hantar PM kepada AnisAqilah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.07328 saat. Lajunya....