Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 01-04-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
NOTHING WORTHWHILE EVER HAPPENS IN A HURRY - SO BE PATIENT...
-- Mutiara Kata

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Laurenjoy
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13724

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 17
Ahli: 0
Jumlah: 17




  Dari Galeri
akum semua..:)

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 1 hari, 1 jam, 16 minit yang lalu
Laurenjoy: 26 hari yang lalu
jackurban: 27 hari yang lalu
porkalwais: 27 hari yang lalu
sarahhanee: 29 hari yang lalu


Luahan Hatiku
Topik: Terasa jauh.........


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, limah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Luahan Hatiku
    »» Terasa jauh.........

Please Mendaftar To Post


Oleh Terasa jauh.........

lestari_kasih
WARGA RASMI
Menyertai: 14.07.2003
Ahli No: 1998
Posting: 6
Dari: Bumi Allah

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 17-07-03 07:59


Ana ni makin hari makin jauh Dengan Allah rasanya........... Kadang-kadang tu malas nak bangun tahajud. Buat solat2 sunat ni pun terasa malas. Ada tak antara sahabat2 yang boleh bagi tips kat ana? Ana tak tahu kenapa jadi macam ni... Ana tahu iman tu bertambah dan berkurang tapi bagi la nasihat sikit......ANYBODY?


Bookmark and Share




  Member Information For lestari_kasihProfil   Hantar PM kepada lestari_kasih   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 31.05.2003
Ahli No: 1547
Posting: 125
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-07-03 23:38


Assalamualaikum

Saudari,
Seharusnya saudari perbanyakkan istighfar dan membaca bahan bacaan yang berunsurkan keagamaan dan mampu menarik saudari untuk terjaga dari pembaringan.

Perasaan yang saudari alami ini adalah merupakan satu perasaan yang ana kira, sangat bertuah si pemiliknya. Dalam dunia ini, jarang sekali manusia merasakan diri mereka jauh dengan Allah dan berusaha untuk mempertingkatkan keimanan mereka. Sebaliknya, kebanyakan diantara manusia akan berasa senang dan dekat dengan amalan yang mereka lakukan.

Sebenarnya, golongan yang tidak mempunyai perasaan sebeginilah merupakan golongan yang jauh daripada Allah. Lahirnya perasaan itu juga adalah merupakan satu peluang yang cukup besar buat saudari mendalami ilmu2 Allah dan mendekatkan lagi dirinya dengan penuh rasa kesal. Berdoalah agar perasaan itu kekal setia bersama saudari dan berusahalah dari masa ke semasa untuk memperkukuhkan lagi keimanan kita terhadapNya.

Tetapi, waspadalah andai perasaan ini mula hilang dari hati saudari kerana ini mungkin sekali menunjukkan bahawa saudari benar2 jauh daripada Allah. Bersabarlah dengan segala gelodak perasaan yang dialami saudari. Banyakkan berfikir dan mengingat Allah, InsyaAllah hati akan tenang dan ilham itu akan datang bersama dengan nikmat Allah, bagi hamba2 yang mengingat dan takut apabila terlalai daripadaNya..

Wassalam.

-----------------
FRieNDSHiP iS aLL aBouT
CaRiNG, TRuSTiNG aND LoViNG
No DiaMoNDS oR PeaRLS
CouLD eVeR RePLaCe
WHaT FRieNDSHiP MeaNS To uS


Bookmark and Share




  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

sumaiyyah
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 20.04.2003
Ahli No: 241
Posting: 36
Dari: :~:Pengkalan Chepa, Kelantan:~:

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-07-03 18:57


assalamualaikum..

akak setuju dgn musafirsayyaf...

sabda nabi s.a.w: "perbaharuilah iman kamu"

jelas..iman hari ini biarlah lebih baik dari semalam..

"..semoga diri ini ambil iktibar dan pengajaran..."

-----------------
"Maka Allah lah Pelindung yg terbaik dan Dia jugalah yg paling Penyayang di ntara yg Penyayang" (Yusuf : 64)


Bookmark and Share




  Member Information For sumaiyyahProfil   Hantar PM kepada sumaiyyah   Quote dan BalasQuote

mujahidah2311
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 17.06.2003
Ahli No: 1740
Posting: 56
Dari: jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-07-03 22:44


erm...sama2lah kita saling perbaharui diri kita....nak buat baik mmg banyak dugaannya.....kita kena tabah walaupun pahit utk ditelan.....semoga kita menjadi wanita solehah....

-----------------
Akal Setipis Rambutnya Tebalkan Dengan Ilmu,Hati Serapuh Kaca Kuatkan Dengan Iman,Perasaan Selembut Sutera Hiasi Dengan Akhlak


Bookmark and Share




  Member Information For mujahidah2311Profil   Hantar PM kepada mujahidah2311   Quote dan BalasQuote

hajidah_aiman
{ SRIKANDI }
Menyertai: 02.05.2003
Ahli No: 875
Posting: 253
Dari: Perlis Indera Kayangan

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 29-07-03 13:37


Assalamu'alaikum....
Sedihnya...sebagai insan tak pernah terlepas daripada dugaan nafsu & syaitan....moga kita sama-sama dapat mendoakan kebahagiaan kita di dunia & akhirat...

-----------------
[b][i]Tiada cinta di hatinya Hanyalah cinta Allah
Ada rasa rindu Hanyalah untuk Rasulullah
Kasih dan sayang hanyalah pada ibu ayah[/b][/i]


Bookmark and Share




  Member Information For hajidah_aimanProfil   Hantar PM kepada hajidah_aiman   Pergi ke hajidah_aiman's Website   Quote dan BalasQuote

anak_perak
{ SRIKANDI }
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 45
Posting: 186

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-07-03 22:03


ehem.. assalamua'laikum

insaf jap .....

tika senja itu tiba ... ke termenung sendirian
terasa diriku ini... jauh dr rahmat Tuhan
dosa yg aku lakukan ... menerjah ruang fikiran
............................................................

tatkala kita teringatkan Dia ...
Dia kan turut ingat pd kita kan ??

-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For anak_perakProfil   Hantar PM kepada anak_perak   Quote dan BalasQuote

al-kauthar
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 116
Posting: 52

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-08-03 16:21




mujahadah melawan hawa nafsu tiada nokhtahnya...

teruskanlah perjuangan wahai sahabat2 ku...



waAllahu'alam


Bookmark and Share




  Member Information For al-kautharProfil   Hantar PM kepada al-kauthar   Pergi ke al-kauthar's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.065568 saat. Lajunya....