Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Engkau tidak akan memperolehi apa yang engkau sukai melainkan kesabaranmu ke atas apa yang engkau tidak suka..
--
Nabi Isa a.s

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: lysazae
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13715

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 31
Ahli: 0
Jumlah: 31




  Dari Galeri
a'kum,akhawat2 semua.inilah gambar saya di maahad tahfiz al-Quran wal-Qiraat,melaka,bersama saya sahabat saya siti khafizah.,di majlis yaumulHuffaz.

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 2 hari yang lalu
uzmawahida: 13 hari yang lalu
fayyzah: 25 hari yang lalu
bintanghatee: 32 hari yang lalu


Luahan Hatiku
Topik: Jodoh Di Tangan Mak Ayah???


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, limah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Luahan Hatiku
    »» Jodoh Di Tangan Mak Ayah???

Please Mendaftar To Post


Oleh Jodoh Di Tangan Mak Ayah???

Orange_SkunKy
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 145
Posting: 61
Dari: Sunway College Ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-07-03 12:38


Assallammualaikum Sahabatiah sekelian...
Dah lama rasanya Orange tak Bukak topic yg panas panas....jadi di sini....ada topic..yg Orange bukakan utk kita bincang bersama...memandangkan baru baru ni Keluarga Orange telah kenalkan Orange dgn seorg pemuda..dia juga sebenarnya berkerja bersama-sama Ayah Orange...apa komen sahabat sekelian..patutkah saya terima?

-----------------
Wanita itu Cantik dari Akhlaknya,tertibnya Bukan luaran nya...bukan fizikalnya...Jiwa yang bersih adalah wajahnya yang mulia.


Bookmark and Share




  Member Information For Orange_SkunKyProfil   Hantar PM kepada Orange_SkunKy   Quote dan BalasQuote

mardhiah12
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 28.04.2003
Ahli No: 568
Posting: 197

blank   avatar


posticon Posting pada: 16-07-03 14:28


assalamu`alaikum ya oren

bagi akak yg serba kekurangan ni, akak rasa eloklah oren buat solat istikharah, paling tidak pun, oren berdo`a biar Allah permudahkan segala urusan sebabnya, akak percaya yang family oren, mahukan yang terbaik untuk oren & mereka akan pilih yang baik-baik untuk oren. kalau oren nak tahu, I was in a same boat with you dlm setahun lepas, cuma bezanya suami akak cepat sedikit drp mereka ya nak diperkenalkan ini. kalau benar jodoh oren dgn dia, terimalah dgn hati yang redha, kerana akak memang totally percaya cinta selepas kahwin yg lebih baik dan menjadi


Bookmark and Share




  Member Information For mardhiah12Profil   Hantar PM kepada mardhiah12   Quote dan BalasQuote

nurkamar
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 25.04.2003
Ahli No: 479
Posting: 92
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-07-03 17:42


assalamua'laikum.

saya sependapat dengan kak mardhiah.. dan juga dalam situasi yang sama. buat istikharah dalam menentukan hal hal masa depan ni..

-----------------
-cheras-


Bookmark and Share




  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Quote dan BalasQuote

nis
WARGA RASMI
Menyertai: 29.04.2003
Ahli No: 634
Posting: 19
Dari: AwanBiru

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-07-03 15:09



a'kum...

nis pun mcm oren gak.. tp tak jumpa lagi.. insyaAllah, bulan depan.. tp nis tak berapa suker cara nie dan memandangkan mak nis beria2 serta tak nak mengecilkan atinya, nis cuba gak terima utk perjumpaan tue nnt...

ermm.. smoga Allah mudahkan sgala urusan yg bakal berlaku.. dan senantiasa berdoa agar diberi petunjuk adakah ini yg terbaik.. doakan yer..



-----------------
~ jangan dinantikan hari esok, kerana esok tak menjanjikan apa²... walaupun esok masih ada, tapi tak sapa tahu esok untuk sapa ~


Bookmark and Share




  Member Information For nisProfil   Hantar PM kepada nis   Pergi ke nis's Website   Quote dan BalasQuote

hawa_24
WARGA RASMI
Menyertai: 19.07.2003
Ahli No: 2042
Posting: 19
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-07-03 01:49


kalau orange dah berkenan kat si dier dan keluarga orange pun senang hati ngan dier jgn tgu lagi


Bookmark and Share




  Member Information For hawa_24Profil   Hantar PM kepada hawa_24   Quote dan BalasQuote

firdaussyahid
WARGA RASMI
Menyertai: 04.07.2003
Ahli No: 1902
Posting: 7

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-07-03 08:19


Assalamualaikum...
Alhamdulillah... Orange, baguslah tue..
Mungkin dah sampai masa yang AlLah janjikan untuk Orange ber'teman'...

Anyway, walau apapun.. firdaussyahid pun setuju dgn cadangan sahabat2 kita...
kerana Rasulullah sendiri pernah bersabda:
"Tidak akan rugi orang-orang yang yang bermesyuarat, dan tidak akan menyesal orang-orang yang istikhorah"...

So... Orange lakukanlah..moga-moga Allah permudahkan urusan Orange, insyaAllah.
firdaussyahid doakan jua.

hm..kalau jadi nanti, jangan lupa kad jemputan untuk kami yer.. hehehe..

salam sayang..
_______________________
*moga dikurniaakan sayap kanan yang mantap,
penguat derapan langkah dalam mujahadah ini, amin*


Bookmark and Share




  Member Information For firdaussyahidProfil   Hantar PM kepada firdaussyahid   Quote dan BalasQuote

budakinsaf
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 28.04.2003
Ahli No: 595
Posting: 122

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-07-03 09:24


a'kum..
saya pun sependapat dengan mardhiah12.elok la Orange ikut apa yg dikatan oleh mardhiah12.semoga berjaya.wassalam.

-----------------
CiNTa YaNG ABaDi...CiNTa PaDa ALLaH




Bookmark and Share




  Member Information For budakinsafProfil   Hantar PM kepada budakinsaf   Quote dan BalasQuote

budakinsaf
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 28.04.2003
Ahli No: 595
Posting: 122

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-07-03 09:25


a'kum..
saya setuju ngan pendapat mardiah12.selalunya apa yg org tua kita suruh tu baik utk diri kita.ok la...semoga berjaya.wassalam.

-----------------
CiNTa YaNG ABaDi...CiNTa PaDa ALLaH




Bookmark and Share




  Member Information For budakinsafProfil   Hantar PM kepada budakinsaf   Quote dan BalasQuote

zieka
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 05.05.2003
Ahli No: 997
Posting: 81
Dari: MMU

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-07-03 10:07


watla solat istikharah! Insyaallah segale jawapan yg Orange kehendaki akan diketehui...

-----------------
Harta menjamin dunia. Iman menjamin akhirat.


Bookmark and Share




  Member Information For ziekaProfil   Hantar PM kepada zieka   Pergi ke zieka's Website   Send ICQ Meesage To zieka   Send AIM Meesage To zieka   zieka's MSNM Number Is zieka_83   Quote dan BalasQuote

UsTaZaH_CuTe
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1646
Posting: 110
Dari: sg petani

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-08-03 00:26


erm...mmg laa parent nak yg terbaik utk kita....tapi bg parent yg mcm ana ni???ntahlaa...ana tak tau nak ckp mcmana...diorg lebih memikirkan harta drp tahap keimanan seorg lelaki itu....
harapnyer..orange dpt buat pilihan yg terbaik..buatlaa solat istiqarah....insyaallah..ALLAH akan bagi petunjuk...

wallahuallam

-----------------
"NaFsU MeNgAtAkAn wAnItA cAnTiK aTaS dAsAr rUpAnYa...AkaL MenGatAkaN WaNiTa CaNtIk aTaS DaSaR ILmUnYa...dAn HaTi MeNgAtAkAn wAnItA cAnTiK aTaS dAsAr AKHLAKNYA..


Bookmark and Share




  Member Information For UsTaZaH_CuTeProfil   Hantar PM kepada UsTaZaH_CuTe   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
© Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.050319 saat. Lajunya....