Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-08-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Membantu orang yang terlanda kesukaran dan menghiburkan orang di dalam kesusahan bererti menebus dosa-dosa besar
--
Saidina Ali

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: lysazae
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13715

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 40
Ahli: 0
Jumlah: 40




  Dari Galeri
senyumla...

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 11 jam, 15 minit yang lalu
bintanghatee: 2 hari yang lalu


Review Buku
Topik: Harry Potter & The Order of Phoenix


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, istisafa
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Review Buku
    »» Harry Potter & The Order of Phoenix

Please Mendaftar To Post


Oleh Harry Potter & The Order of Phoenix

mardhiah12
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 28.04.2003
Ahli No: 568
Posting: 197

blank   avatar


posticon Posting pada: 01-07-03 14:51


assalamu`alaikum

saja nak tanya, sapa dah baca buku nih?
akak belum berkesempatan lagi


Bookmark and Share




  Member Information For mardhiah12Profil   Hantar PM kepada mardhiah12   Quote dan BalasQuote

alluring_lady
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 01.05.2003
Ahli No: 807
Posting: 75

singapore   avatar


posticon Posting pada: 01-07-03 16:26


salam alaik...
hmm... akak minat Harry Potter? mcm adik ana juga... dia selesai baca buku itu dlm jangka masa dua hari sahaja... ish, best sangat ke?


Bookmark and Share




  Member Information For alluring_ladyProfil   Hantar PM kepada alluring_lady   Quote dan BalasQuote

mardhiah12
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 28.04.2003
Ahli No: 568
Posting: 197

blank   avatar


posticon Posting pada: 01-07-03 16:43


assalamu`alaikum

best sangat-sangat
akak ingat hari tu dah nak beratur depan kinokuniya kat KLCC dah
tapi tak kuasa pulak, tapi geram nengok org baca buku cerita tu dlm LRT
sekarang nih, Alhamdulillah, ada orang bagi dalam soft copy, akak dah print, pasnih nak gi bind


Bookmark and Share




  Member Information For mardhiah12Profil   Hantar PM kepada mardhiah12   Quote dan BalasQuote

hajidah_aiman
{ SRIKANDI }
Menyertai: 02.05.2003
Ahli No: 875
Posting: 253
Dari: Perlis Indera Kayangan

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 03-07-03 14:35


Best..suka Harry Potter wpun cerita fantasy...dah tgk dua-dua cerita versi filem....tapi buku cerita belum berjaya beli lagi..mmg suka cerita tak login ni hehhe...imaginasi tinggi....

-----------------
[b][i]Tiada cinta di hatinya Hanyalah cinta Allah
Ada rasa rindu Hanyalah untuk Rasulullah
Kasih dan sayang hanyalah pada ibu ayah[/b][/i]


Bookmark and Share




  Member Information For hajidah_aimanProfil   Hantar PM kepada hajidah_aiman   Pergi ke hajidah_aiman's Website   Quote dan BalasQuote

centella_asiatica
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 29.04.2003
Ahli No: 657
Posting: 44
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 03-07-03 15:02


Assalamaualikum wbt

Saya dah beli dah buku tue.....Harry Potter & The Order of the Phoenix....tapi tak habis baca lagi....sebab tebal sesangat....lebih tebal drpd goblet of fire......ditambah dgn banyak assignments sekarang nie...jadi just boleh baca bila hari minggu jee.....ceritanye nampak menarik...yelah...sebab buku ke-4 sebelum nie ...ceritanye tergantung.

Dulu mase bace buku goblet of fire....mase tue cuti sem...jadi habis cepatlah....3 hari.

p/s : Nasihat.....baca buku harry potter nie...just sebagai entertainment jee.....macam baca buku enid blyton.....jgn pulak percaya...nanti rosak aqidah....korang semua dah besar panjang....otak pun semuanya bergeliga.....so...boleh beza kot mana yg khayalan.





Bookmark and Share




  Member Information For centella_asiaticaProfil   Hantar PM kepada centella_asiatica   Pergi ke centella_asiatica's Website   Quote dan BalasQuote

mardhiah12
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 28.04.2003
Ahli No: 568
Posting: 197

blank   avatar


posticon Posting pada: 03-07-03 16:16


assalamu`alaikum

hajidah, ihiks, akak filem no 2 belum nengok lagi, tapi buku cerita dia memang best! , memang bila adapt to screen, taklah best sangat, biasa jer

erm centella, of course, itu sebagai hiburan saja. dulu byk org christian protest buku harry potter, kononnya berlawanan dgn ajaran mereka. sampai satu tahap, ada kena tarik dari library negeri sbb kononnya tak bagus utk pemikiran budak-budak, yelah cerita fantasi.. heran gak sebenarnya sebab filem dari US tak de bantahan pulak, kekadang tu adegan pelik-pelik

sambung lagi, akak, buku harry potter tu, beli masa kat university, hehe , exam pun baca gak-punya minat. memang suka baca, sebab cara JK Rowling tulis mmg okay .


Bookmark and Share




  Member Information For mardhiah12Profil   Hantar PM kepada mardhiah12   Quote dan BalasQuote

white_cotton
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 31.05.2003
Ahli No: 1550
Posting: 85
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-07-03 02:33


Assalamualaikum..

Hehe..nak tumpang tanye arr kepada peminat2 setia citer Harry Potter ni..Actually, buku citer die dah ader baper siri..And boleh tak bagi judul setiap siri tu..

Saye ni cuma pnah tgk citer die je..So far dua-dua filem Harry Potter ni nampak menarik. Skang ni baru nak mendekatkan diri dengan buku citer die lak..

Bagi saye, filem-filem adaption dari buku citer ni biasanye tak sebest biler kiter baca buku tu. Lebih-lebih lagi citer2 fantasi ni..Btol tak?

-----------------
Try To Give You Warning
But Everyone Ignores Me
[Told You Everything Loud & Clear]
But Nobody's Listening


Bookmark and Share




  Member Information For white_cottonProfil   Hantar PM kepada white_cotton   Quote dan BalasQuote

mardhiah12
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 28.04.2003
Ahli No: 568
Posting: 197

blank   avatar


posticon Posting pada: 04-07-03 09:20


assalamu`alaikum

ini peminat harry potter nak jawab

1. Harry Potter And The Sorcerer's Stone (US Edition)/ Philosopher's Stone (UK adition)
2. Harry Potter And The Chamber Of Secrets
3. Harry Potter And The Prisoner Of Azkaban
4. Harry Potter And The Goblet Of Fire
5. Harry Potter And The Order Of The Phoenix

buku no 5, akak belum baca-waiting for saturday (tgh bind)


Bookmark and Share




  Member Information For mardhiah12Profil   Hantar PM kepada mardhiah12   Quote dan BalasQuote

mEnNa
WARGA RASMI
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1716
Posting: 8
Dari: pLanet ke3 dr m'hari

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-07-03 00:09


assalamuala!kum w.b.t,

Harry Potter mmg best!! Tapi mmg betol pon, movie die x sebest buku crite die... saye x berape suke sgt tengok movie die sbb banyak character x diwujudkan, tp pelakon nye semua berbakat...

Hari tu saye x tau kenape ngan saye(t'lebih emosianal sangat) sbb nangis masa bace Harry Potter, kesian kat die sbb dah takder mak bapak.


Bookmark and Share




  Member Information For mEnNaProfil   Hantar PM kepada mEnNa   Quote dan BalasQuote

ida01
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 11
Posting: 330
Dari: SeGaMaT^jOhOr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-07-03 00:14


hehe.baca belum la.tapi penah tengok file dier.best gak.suker tengok yg Harry Potter And The Chamber Of The Secret.hehehe.best ah

-----------------
Bicara Syahadah Menusuk Kalbu
Hati Nan Damai Terasa Rindu.
Ukhuwah Mahabbah Terjalin Selalu
Moga Kekal Bersama Menuju






Bookmark and Share




  Member Information For ida01Profil   Hantar PM kepada ida01   Quote dan BalasQuote

aL-FatiHaH
WARGA RASMI
Menyertai: 13.07.2003
Ahli No: 1987
Posting: 14
Dari: malaysia(shah alam)

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-07-03 15:35


hai sumer , saya nie ahli baru.saya peminat setia buku cerita harry potter tapi kalau filem dier taklah buku harry potter yg kelima saya dah abis baca dah.best tapi sedih gak lah. kalau baca susah nak stop. citer dier mmg bestla


Bookmark and Share




  Member Information For aL-FatiHaHProfil   Hantar PM kepada aL-FatiHaH   Pergi ke aL-FatiHaH's Website   Quote dan BalasQuote

mardhiah12
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 28.04.2003
Ahli No: 568
Posting: 197

blank   avatar


posticon Posting pada: 14-07-03 09:20


assalamu`alaikum
akak baru habis baca buku harry potter, 2 hari lepas..isk sedih gak, especially bab-bab terakhir tu..but i won't spoil the fun pada sesiapa yg belum baca lagi tu, at last dlm masa seminggu dgn keadaan baca dlm LRT jer



Bookmark and Share




  Member Information For mardhiah12Profil   Hantar PM kepada mardhiah12   Quote dan BalasQuote

seharumkasturi
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 21.04.2003
Ahli No: 301
Posting: 149
Dari: Selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-07-03 14:34


Ala..ana tak pernah baca lagi buku ni..just dengar je..tapi filem dia dah dua kali khatam...

-----------------
"kalau nak bercinta...bercintalah dengan Allah, kalau nak memuji...pujilah Allah..Kalau nak memuji makhluk...pujilah pencipta makhluk..."

Cinta Allah...Cinta abadi....
Salam Ta'aruf untuk semua...


Bookmark and Share




  Member Information For seharumkasturiProfil   Hantar PM kepada seharumkasturi   Quote dan BalasQuote

sayasarah
-WARGA SETIA-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 170
Posting: 509
Dari: Kerak bumi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-07-03 14:53


a'kum

akak mardhiah12..nak pinjam soft copy leh tak..berminat la [sunggguh ni]

-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu
[IMG]


Bookmark and Share




  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

mardhiah12
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 28.04.2003
Ahli No: 568
Posting: 197

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-07-03 16:29


assalamu`alaikum

mysarah nak yer? nanti akak e-mailkan


Bookmark and Share




  Member Information For mardhiah12Profil   Hantar PM kepada mardhiah12   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati
WARGA RASMI
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 2479
Posting: 1
Dari: -muslimah sejati-

singapore   avatar


posticon Posting pada: 17-11-03 21:52


Cerita ni best tau...adventures....Baik bace...


Bookmark and Share




  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

sweet_darling
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 1332
Posting: 189
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-11-03 11:39



cerita penah tgk tp buku nya tak pernah baca.ekekeke..


Bookmark and Share




  Member Information For sweet_darlingProfil   Hantar PM kepada sweet_darling   Pergi ke sweet_darling's Website   Send ICQ Meesage To sweet_darling   Quote dan BalasQuote

BAIKsss
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 3330
Posting: 113
Dari: Perlis

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 20-03-04 01:21


haha..dah sy dah bacer sumer buku harry potter.order of phoenix yg paling best and palinng sedih..sebab orang yg harry paling sayang mati !!!! ade sorang member saya tu menangis gitu muakakka..sy takdela nangis,tapi sedih je la..bace aa..kat mesia buku harry potter mahal gak aa..kalo sini bleh tahan aa..dinasihatkan bace !!!


Bookmark and Share




  Member Information For BAIKsssProfil   Hantar PM kepada BAIKsss   Quote dan BalasQuote

hajidah_aiman
{ SRIKANDI }
Menyertai: 02.05.2003
Ahli No: 875
Posting: 253
Dari: Perlis Indera Kayangan

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 13-12-04 08:09




Alhamdulillah akhirnya impian nak memiliki koleksi Harry Potter dah berjaya beli kat sini murah daripada kat Malaysia lagipun beli yang 2nd hand jer hehe tapi nampak baru lagi takde perbezaan...seronoknyaaa...

-----------------
[b][i]Tiada cinta di hatinya Hanyalah cinta Allah
Ada rasa rindu Hanyalah untuk Rasulullah
Kasih dan sayang hanyalah pada ibu ayah[/b][/i]


Bookmark and Share




  Member Information For hajidah_aimanProfil   Hantar PM kepada hajidah_aiman   Pergi ke hajidah_aiman's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.081541 saat. Lajunya....