Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-03-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Kecantikan tidak terletak pada wajah seseorang tapi pada mata yang memandang..

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Waldor263
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13708

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 24
Ahli: 0
Jumlah: 24




  Dari Galeri
assalamualaikum waramatullah...salam ukhwah dan salam sayang buat semua muslimah di komuniti ini.

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 9 hari yang lalu
Swarig123: 26 hari yang lalu


Ukhwah
Topik: siapa kat cni orang kedah??


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, halesolurun_84
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ukhwah
    »» siapa kat cni orang kedah??

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 7

Go To Page: 1 · 2 · 3 ... 6 · 7  
Jump To Page:

Oleh siapa kat cni orang kedah??

MuSaFiR_SaYYaFF
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 31.05.2003
Ahli No: 1547
Posting: 125
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-07-03 22:24


Assalamualaikum,

Ana orang Kedah. Lahir kat Kedah dan dibesarkan di Kedah dari umur 1-5. Umur 6 datang Pahang.. Dan stay kat Pahang sampai skarang.. Kiranya, orang Pahang leh, orang Kedah pun leh.

-----------------
FRieNDSHiP iS aLL aBouT
CaRiNG, TRuSTiNG aND LoViNG
No DiaMoNDS oR PeaRLS
CouLD eVeR RePLaCe
WHaT FRieNDSHiP MeaNS To uS


Bookmark and Share




  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

hasnida
WARGA RASMI
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 20
Posting: 14
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-07-03 12:03


as'kum...
ana anak kedah gak.. lama x masuk kat komuniti muslimah jadi x tau pun ada ruangan nie... ketinggalan plak..

salam ukhwafillah utk semua muslimah anak2 kedah dan yang sewaktu dengannya...

ana pun orang kulim gak... jadi samalah ngan
seharumkasturi, annisak, iera...
lepaih ni boleh ramai2 p jumpak kat kulim yea...

afar_mie
selamat mai kat kulim... dan jadi orang kulim...

kak hajidah...
salam ukhwah.. jumpa lagi kat cni nnt...




-----------------
sebaik2 hiasan adalah muslimah solehah


Bookmark and Share




  Member Information For hasnidaProfil   Hantar PM kepada hasnida   Quote dan BalasQuote

baiduri_aiman
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 05.05.2003
Ahli No: 979
Posting: 116
Dari: yan,kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-07-03 12:42


A'kum...
ni org kedah mai lagi sorang kat sini...
nampaknya bertemu lagi kita kat sini nooo..tak terperasan plak kata kat sini pun ada topik utk anak2 kedah...ni nak kena berta'aruf skali lagi gak ker??
apa pun,salam ukhwah dan mahabbah buat sumer..


Bookmark and Share




  Member Information For baiduri_aimanProfil   Hantar PM kepada baiduri_aiman   Quote dan BalasQuote

seharumkasturi
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 21.04.2003
Ahli No: 301
Posting: 149
Dari: Selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-07-03 14:59


salam ukhuwah fillah ana ucapkan buat semua sahabiah ana yang ana kasihi fillah...

baiduri_aiman..nt ni kembaq dgn kak hadijah ke??? jumpa juga kiata dkt cni no..

Wah2...makin bertambah nampak org kulim disini..alhamdulillah..

Salam ukhuwah dihulurkan buat MuSaFiR_SaYYaFF,ainun....tak kisah la dok kat mana pun..yg penting kita semua asai kedah no...


kak hajidah..ni ramai org kedah kat cni..boleh la campoq2 nnt,ramai la jdnya no...just to help you...

baiduri_aiman...mualakan taaruf nt ye...

ramai lg yg tak kenai ni...tak pa..ku,nt mula taaruf nt dulu ye..tak yah bimbang kat cni...

jumpa lagi no..

-----------------
"kalau nak bercinta...bercintalah dengan Allah, kalau nak memuji...pujilah Allah..Kalau nak memuji makhluk...pujilah pencipta makhluk..."

Cinta Allah...Cinta abadi....
Salam Ta'aruf untuk semua...


Bookmark and Share




  Member Information For seharumkasturiProfil   Hantar PM kepada seharumkasturi   Quote dan BalasQuote

alfaqierah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 21.04.2003
Ahli No: 278
Posting: 278
Dari: bumi ALLAH- the garden of knowledge & virtue

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-07-03 18:07


Assalamu'alaikum wrt wbt

salam ukhwah buat semua,moga sihat hendaknya..

utk org kedah aje?
wah-wah kak seharumkasturi,dok mengumpulkan anak negeri rupanya ye..
ana ni org penang,maaflah ye..tumpang lalu
menjenguk dan melawat jiran sebelah negeri
jgn marah ye..saje je
kalau buat majlis ape2 jgn lupa jemput jiran2 sebelah sama tau

ilalliqa'

-----------------
hanya hambaNYa..

"ALLAH swt is known by the heart and not the mind,and whose hearts know ALLAH are surely strong in their religion..insyaALLAH.."


Bookmark and Share




  Member Information For alfaqierahProfil   Hantar PM kepada alfaqierah   Quote dan BalasQuote

nur_malam
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 26.06.2003
Ahli No: 1816
Posting: 71
Dari: Kulim

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-07-03 22:15


Assalamualaikum...

Ramai jugak orang Kedah kat sini .... tak sangka pulak.

To iera, seharumkasturi ngan annisak:
Kulim tu... tinggal kat mana? Saja nak tau... Sebabnya saya pun orang Kulim jugak!


Bookmark and Share




  Member Information For nur_malamProfil   Hantar PM kepada nur_malam   Quote dan BalasQuote

hajidah_aiman
{ SRIKANDI }
Menyertai: 02.05.2003
Ahli No: 875
Posting: 253
Dari: Perlis Indera Kayangan

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 10-07-03 09:14


Wa'alaikumussalam wtr....
alfaqierah..takpa aih akak pun org perlis bukan org kedah tp suka jaa join depa ni semua...

-----------------
[b][i]Tiada cinta di hatinya Hanyalah cinta Allah
Ada rasa rindu Hanyalah untuk Rasulullah
Kasih dan sayang hanyalah pada ibu ayah[/b][/i]


Bookmark and Share




  Member Information For hajidah_aimanProfil   Hantar PM kepada hajidah_aiman   Pergi ke hajidah_aiman's Website   Quote dan BalasQuote

dimer
WARGA RASMI
Menyertai: 22.04.2003
Ahli No: 341
Posting: 8
Dari: Malaysia

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-07-03 10:43


Assalammualaikum....
Ana pun org kedah gak.....tinggal kat sg. petani.Tapi sekarang tengah belajar kat UKM KL.
Best gak ada sahabat 1 negeri nie. Salam persahabatan dari ana utk semua!
Wassalam...


Bookmark and Share




  Member Information For dimerProfil   Hantar PM kepada dimer   Quote dan BalasQuote

seharumkasturi
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 21.04.2003
Ahli No: 301
Posting: 149
Dari: Selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-07-03 12:02


Alhamdulillah..dah makin ramai kerabat kedah kat cni no...mana ku ni..kata nak mula taaruf dulu..

Alahai adik alfaqierah buat la mcm rumah sendiri..mai2 lg pun kita ni adik beradikkan..dok sebelah menyebelah je..tafadhal2...

nur_malam..ana tinggal dekat Kilang Lama..nt tau ka?nt pulak tang mana??

Salam Ta'ArUf buat dimer..SP ngan kulim tu tak jauh mana la no..nt dok kat mana di SP tu..ana pun pernah dok disana..adik-beradik..sahabat handai pun ramai gak..umah nt kat ne??

samalah kita berataaruf seperti pesanan(wasiat) IMAM HASSAN AL_BANNA...katanya..bertaaruf lah kamu walau tidak di pinta...

wallahua'lam

mai cek oo mai cek mai....

-----------------
"kalau nak bercinta...bercintalah dengan Allah, kalau nak memuji...pujilah Allah..Kalau nak memuji makhluk...pujilah pencipta makhluk..."

Cinta Allah...Cinta abadi....
Salam Ta'aruf untuk semua...


Bookmark and Share




  Member Information For seharumkasturiProfil   Hantar PM kepada seharumkasturi   Quote dan BalasQuote

seharumkasturi
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 21.04.2003
Ahli No: 301
Posting: 149
Dari: Selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-07-03 10:46


Assalamaualaikum warahmatullah..

mana lagi orang kedah ni..takkanlah dalam ramai2 dlm ni..hanya banyak ni ja kot...dimer ana pi UKM kelmarin 12/7..awak ader tak kat sana..ana jumpa lah dgn kak hajidah_aiman..bukan main ceria lagi dia.. segheba hijau...

-----------------
"kalau nak bercinta...bercintalah dengan Allah, kalau nak memuji...pujilah Allah..Kalau nak memuji makhluk...pujilah pencipta makhluk..."

Cinta Allah...Cinta abadi....
Salam Ta'aruf untuk semua...


Bookmark and Share




  Member Information For seharumkasturiProfil   Hantar PM kepada seharumkasturi   Quote dan BalasQuote

suzie0359
WARGA RASMI
Menyertai: 12.07.2003
Ahli No: 1983
Posting: 1

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-07-03 18:38



Assalamualaikum......
saya ni pun org kedah juga anak jati kedah
and still kat kedah ni......
w'salam


Bookmark and Share




  Member Information For suzie0359Profil   Hantar PM kepada suzie0359   Quote dan BalasQuote

epiphyllum
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 66
Posting: 141
Dari: bumi mesia

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-07-03 18:46


assalam

slm ukhuwwahfillah ukhti nullsuzie0359
ana pon penah menetap kat kedah gak -SPetani
pastu pindah ikut kat klg
lahir kat penang-butterworth
anak mami lur nie.....


Bookmark and Share




  Member Information For epiphyllumProfil   Hantar PM kepada epiphyllum   Quote dan BalasQuote

epiphyllum
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 66
Posting: 141
Dari: bumi mesia

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-07-03 18:47


oooooops sorry
ukhti suzie0359


Bookmark and Share




  Member Information For epiphyllumProfil   Hantar PM kepada epiphyllum   Quote dan BalasQuote

dimer
WARGA RASMI
Menyertai: 22.04.2003
Ahli No: 341
Posting: 8
Dari: Malaysia

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-07-03 10:21


Assalammualaikum...akak seharumkasturi...sahabat ana yg baru.Actually ana tinggal kat Taman Intan...he..he...mesti tak tahukan...
Sorryla...ana tak dpt hadirkan dlm reunion tue. Ana kat UKM KL bukan kat UKM Bangi...insyallah lain kali kalau ada rezeki memang ana nak jumpa dgn sahabat2 dlm Komuniti Muslimah nie.
Wassalam..


Bookmark and Share




  Member Information For dimerProfil   Hantar PM kepada dimer   Quote dan BalasQuote

baiduri_aiman
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 05.05.2003
Ahli No: 979
Posting: 116
Dari: yan,kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-07-03 13:38


Assalamualaikum...
uihhh..lama sungguh ku tak mai sini no..almaklumlah dok bz sedia..tak dan la...
seharumkasturi ni nak tanya skit..anti ni sapa eh??x kenal la..tak pun ku terlupa..sori la noo..ku bukan la kembaq kak hajidah_aiman..klu kembaq pun,lain mak lain bapak.
kira ni ku kena berta'aruf la ni noo..oklah...nama penuh panjang la,so panggil je ku.dok kat yan,kedah.la ni dok blajaq kat UPSI.ok,klu ada apa2 nak tanya leh la nanti yer..


Bookmark and Share




  Member Information For baiduri_aimanProfil   Hantar PM kepada baiduri_aiman   Quote dan BalasQuote

seharumkasturi
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 21.04.2003
Ahli No: 301
Posting: 149
Dari: Selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-07-03 14:12


Assalamaualaikum warahmatullah..

Amboi makin hari makin bertambah no...

Salam taaruf dari ana untuk ukhtie suzie0359 dan alkhawariezmey....oghang kedah latu...dekat SP tu kat mana yer??ana pun pernah dok kat SP tu...alkhawariezmey anak mami yer..alahai mami jarumm..eh ana gurau jer...

Eh dimer..w/pun tak tau..tp pernah dengar..kira ok lah yer..kasi 1 mark dekat ana...

ku..ana pun tau nt bukan kembaq kak hajidah.. coz nama nt mula dgn ku..kak hajida takkan.... nt mesti kenai ana punya..tunggulah ckit hari lagi...

eh..tak dak ka sapa2 lagi yang dok kat kulim? nak cari kroni ni..ana nak balik kedah tak dak kawan....takuuttttt

jumpa lagi..

-----------------
"kalau nak bercinta...bercintalah dengan Allah, kalau nak memuji...pujilah Allah..Kalau nak memuji makhluk...pujilah pencipta makhluk..."

Cinta Allah...Cinta abadi....
Salam Ta'aruf untuk semua...


Bookmark and Share




  Member Information For seharumkasturiProfil   Hantar PM kepada seharumkasturi   Quote dan BalasQuote

dimer
WARGA RASMI
Menyertai: 22.04.2003
Ahli No: 341
Posting: 8
Dari: Malaysia

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-07-03 09:54


Assalammualaikum....akak seharumkasturi..
Tak pa ana bagi akak 10 markah. Teruskan usaha akak!


Bookmark and Share




  Member Information For dimerProfil   Hantar PM kepada dimer   Quote dan BalasQuote

ainulhulsaini
WARGA RASMI
Menyertai: 14.07.2003
Ahli No: 2008
Posting: 13
Dari: semarak

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-07-03 10:06


assalamu'alaikum wbt
erkkk ainul ni pun bukan orang kedah..tapi banyak sedara mara kat sana.terutama belah kulim dan alor star.....


Bookmark and Share




  Member Information For ainulhulsainiProfil   Hantar PM kepada ainulhulsaini   Quote dan BalasQuote

hajidah_aiman
{ SRIKANDI }
Menyertai: 02.05.2003
Ahli No: 875
Posting: 253
Dari: Perlis Indera Kayangan

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 15-07-03 11:37


Assalamu;alaikum...
mintak maaf laa noo...lama tak masuk sini bz laa...

seharum_kasturi...
Akak dgn baiduri_aiman mmg kembaq pun...bukan kembaq siam.....kembaq Sri Lanka sebab mak ayah lain....duk pun tang lain-lain...lahir pun tak sama....
Amboi dia duk kata kat akak pulak noo...ceria laa apa laa...mentang-mentang dpt jumpa dia kata kat akak noo...haritu tak jumpa akak sampai demam-demam rindu kat akak....

baidur_aiman....
Laa...dia tak kenai rupanya seharum_kasturi ni sapa heheh....rahsia tetap rahsia....

hasnida....
Heheh jumpa pulak laa kat sini....duk hingaq tang lain...tang ni kena hingaq sama....

Salam perkenalan dan salam ukhuwah buat
aini_gurl, angah_sufi, KakYong, iErA, mentari_pagi, annisak, aeisya_qiz, afiza_ahmad, afar_mie, ainun, MuSaFiR_SaYYaFF, nur_malam, alfaqierah, dimer, suzie0359, alkhwariezmiey & ainulhulsaini....Mai laa jenguk-jenguk lagi kat sini nooo....

-----------------
[b][i]Tiada cinta di hatinya Hanyalah cinta Allah
Ada rasa rindu Hanyalah untuk Rasulullah
Kasih dan sayang hanyalah pada ibu ayah[/b][/i]


Bookmark and Share




  Member Information For hajidah_aimanProfil   Hantar PM kepada hajidah_aiman   Pergi ke hajidah_aiman's Website   Quote dan BalasQuote

KakYong
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 30.04.2003
Ahli No: 722
Posting: 182
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-07-03 15:43


Assalamualaikum....
hee...kakyong nak menyampuk la sikit kat org2 kedah ni...hermm..la ni kakyong dokk ada keja kat penang...so, kalau ada nak buat JK belah2 utara nih...nak ikut boleh tak?...hihihih..bukan apa...dekat skit ngan penang...nak pi JK kat belah KL jauh ngat...sekali sekala boleh la...

okeh...kalau nak jumpak ramai2...pm la akak erk..

wassalam

-----------------

~Jika ingin miliki segala-galanya, milikilah Tuhan..Tuhan adalah segala-galanya..Segalanya tanpa Tuhan, tiada erti apa-apa~

Bookmark and Share




  Member Information For KakYongProfil   Hantar PM kepada KakYong   Pergi ke KakYong's Website   Send ICQ Meesage To KakYong   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, halesolurun_84
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ukhwah
    »» siapa kat cni orang kedah??

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 7

Go To Page: 1 · 2 · 3 ... 6 · 7  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.060156 saat. Lajunya....