Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 04-07-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
NOTHING WORTHWHILE EVER HAPPENS IN A HURRY - SO BE PATIENT...
-- Mutiara Kata

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: harith
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13726

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 5
Ahli: 0
Jumlah: 5




  Dari Galeri
Adik kita bersemangat menyampaikan ceramahnya walaupun diuji oleh penonton

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 1 hari, 1 jam, 23 minit yang lalu


Luahan Hatiku
Topik: cinta dua benua


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, limah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Luahan Hatiku
    »» cinta dua benua

Please Mendaftar To Post


Oleh cinta dua benua

uwa_chomey
WARGA RASMI
Menyertai: 01.05.2003
Ahli No: 820
Posting: 5
Dari: new zealand

newzealand   avatar


posticon Posting pada: 23-06-03 23:36


assalamualaikum...
saye tatau nak citer kat saper.mungkin sahabiah di sini boleh bantu...harap2 begitulah...
seperti remaja yg lain..saye pun ada naluri kasih sayang...selama ini saya begitu teguh dgn pendirian saye..takkann menjalinkan apa2 hubungan selagi blu mencecah 23 tahun.mungkin kerana situasi saya yg belajar di sebuah kolej agama yg begitu terkenal dgn 'biah solehah dan islamiah' yg tersendiri.
tapi baru2 ini saye akur dgn tuntutan naluri wanita saya...yg sentiasa mendambakan kasih.si 'dia' tlh berjaya menambat hati saya.mmg kami sekolej dulu tapi sepanjang dua tahun pengajian,tak pernah kami bertegur sapa.
tlh ditakdirkan,stlh beberapa bulan berkawan,saya melnajutkan pelajaran ke luar negara..sehingga 2006 in sya Allah.pd masa yg sama,si 'dia' turut ditawarkan utk melanjutkan pengajian ke sebuah negara di eropah pd tahun 2004 nanti...in sya Allah...dan akan pulang pd 2009.
kini,hampir stgh tahun kami menjalinkan hubungan secara serius.kedua2 keluarga kalmi turut mengetahui tentang hubungan ini dan gembira atas jalinan yg diikat.
cuma masalahnyer disini...jarak yg jauh dan masa yg lama membuatkan hati saya sering dipaut rindu dan ragu tentang hubungan ini..mampukan kami bertahan..?
sahabiah sekalian,berilah panduan kepada saya agar dapat saya ubati hati ini.kerap saya berdoa dan solat ketika saya benar2 merindui si 'dia' .saye mohon kepada Allah,kalau benar dia jodoh saya,tenangkan lah hati saya.tapi masih tak tenang.doa sayakan yg kurang khusyuk? atau diakah yg bukan ditakdirkan sebagai teman hidup saya?
tolong sahabiah..berikan panduan agar dapat saya sirami ukuhuwah ini berlandaskan Islam..agar dapat saya salurkan rasa kasih dan sayang tanpa ada murka-Nya..agar dapat saya tenangkan hati ini...moga dia menjadi teman sehidup semati saya....

-----------------
bila dua diri mencintai Ilahi,
bergabunglah jiwa..bersatulah hati..
dua jiwa satu cinta..
dua jasad ..satu matlamat


Bookmark and Share




  Member Information For uwa_chomeyProfil   Hantar PM kepada uwa_chomey   Quote dan BalasQuote

mardhiah12
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 28.04.2003
Ahli No: 568
Posting: 197

blank   avatar


posticon Posting pada: 24-06-03 08:54


assalamu`alaikum

bagi akak, kalau lah adik yakin yg itu jodoh adik, berdoalah ditetapkan jodoh & moga itu yg terbaik untuk diri adik dan adik yg terbaik untuk dirinya. mohon ketapan iman dan amal. buat solat hajat banyak-banyak..insya Allah, kalau jodoh ada, adik akan kekal dgn dia.


Bookmark and Share




  Member Information For mardhiah12Profil   Hantar PM kepada mardhiah12   Quote dan BalasQuote

centella_asiatica
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 29.04.2003
Ahli No: 657
Posting: 44
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 24-06-03 10:53


Assalamualaikum

Masalah yg dihadapi oleh uwa_chomey turut sama dialami oleh saya. "Si dia" juga sedang menuntut di luar negara....insyaAllah 5 tahun lagi baru boleh balik (sebab dia ambik medic)...itupun kalau semua papers clear dan tak kene repeat tahun. Sedangkan saya menuntut di ipta ini. Memang banyak cabaran dan dugaan.

Saya setuju ngan pandangan mardhiah 12
Quote:
bagi akak, kalau lah adik yakin yg itu jodoh adik, berdoalah ditetapkan jodoh & moga itu yg terbaik untuk diri adik dan adik yg terbaik untuk dirinya. mohon ketapan iman dan amal. buat solat hajat banyak-banyak..insya Allah, kalau jodoh ada, adik akan kekal dgn dia.



Yang penting, banyakan bersabar atas dugaan yang bakal dan sedang menimpa. LAgi satu....sangka baik ....jgn fikir yg bukan-bukan mengenai "si dia" yg berada di oversea tue...

Wallahua'lam

p/s : Uwa_chomey x-Kisas kan??


Bookmark and Share




  Member Information For centella_asiaticaProfil   Hantar PM kepada centella_asiatica   Pergi ke centella_asiatica's Website   Quote dan BalasQuote

afiza_ahmad
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 28.04.2003
Ahli No: 584
Posting: 199
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 24-06-03 11:48


Pun setuju ngan kata kak mardhiah12 tu.. kalau jodoh tak kemana..

-----------------
.:.Life Will Never Be The Same.:.


Bookmark and Share




  Member Information For afiza_ahmadProfil   Hantar PM kepada afiza_ahmad   Send ICQ Meesage To afiza_ahmad   afiza_ahmad's MSNM Number Is afiza969@hotmail.com   Quote dan BalasQuote

Hajar
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 06.05.2003
Ahli No: 1024
Posting: 479
Dari: Singapura

singapore   avatar


posticon Posting pada: 24-06-03 18:17


A'kum...
Memang benar, kalau ada jodoh tak ke mana..Gunung dikejar takkan lari..

Sesungguhnya, segala apa yang telah ditetapkan ALLAH adalah yang terbaik buat setiap hamba2nya...
Ada hikmah disebalik ketetapanNYA itu..

Cinta yang paling utama adalah Cinta kerana Allah semata-mata..Insya-Allah dirahmatiNYA..

-----------------
"All Allah's Testing Has A Purpose..
Someday U Will See The Light..
All He Asks Is That U Trust in HIM..
Walk By


Bookmark and Share




  Member Information For HajarProfil   Hantar PM kepada Hajar   Pergi ke Hajar's Website   Quote dan BalasQuote

mujahidah2311
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 17.06.2003
Ahli No: 1740
Posting: 56
Dari: jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-06-03 19:07


buatlah pilihan yg terbaik..semoga uwa_chomey mendapat suami yg baik2....insyaAllah...


Bookmark and Share




  Member Information For mujahidah2311Profil   Hantar PM kepada mujahidah2311   Quote dan BalasQuote

Orange_SkunKy
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 145
Posting: 61
Dari: Sunway College Ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-07-03 03:16


Erm situasi Uwa sama dgn saya tapi keadaan saya tak dapat di selamatkan....kami terpaksa putus dan kalau ada jodoh adalah...disebabkan kami terjauh, dan susah dlm komunikasi...jadi kami amik langkah utk menjadi sahabat semata-mata...kalau ada jodoh adala...kalau tak maknanya bukanlah jodoh saya dgn si dia....tapi lama jugakla saya pujuk hati utk kuatkan semangat...kami fikirkan ttg pelajaran...dgn jodoh yg dikenankan oleh ibu bapa oren lebih mengharukan keadaan..sehingga sekarang..oren dah tak tahu erti suka pada lelaki..dan hanya oren tahu lelaki adalah utk sahabat........

-----------------
Wanita itu Cantik dari Akhlaknya,tertibnya Bukan luaran nya...bukan fizikalnya...Jiwa yang bersih adalah wajahnya yang mulia.


Bookmark and Share




  Member Information For Orange_SkunKyProfil   Hantar PM kepada Orange_SkunKy   Quote dan BalasQuote

syaiz
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 02.05.2003
Ahli No: 873
Posting: 51
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-07-03 11:54


sabar..tak kemana jodoh kau tuh...em..mcm mana ati nak tenang..dah dok kau asyik ingat kt dia je..sabar..angin cinta tuh sekejap je...tgkla...nnt dia redala....kau kene percaya kt si dia tuh camna dia percaya dgn kau.....trust him..trust ur self...dan trust to Allah...sbb tanpa takdir dia..kau org tak ditemukan....satu lg...jgn ragui cinta kau tuh...insya-Allah...aku tau..sbb aku ade pengalaman....wlpun xseberapa...tapi leh la kot tolong.....itupun kerana Allah nak tolong aku...


Bookmark and Share




  Member Information For syaizProfil   Hantar PM kepada syaiz   Pergi ke syaiz's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.072782 saat. Lajunya....