Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-08-2017  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
kita boleh menyimpan kenangan dlm kehidupan, tetapi tidak boleh jadikan kenangan sebagai kehidupan...
-- suatumasa

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: hanysue
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13689

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 8
Ahli: 0
Jumlah: 8




  Dari Galeri
ASSALAMUALAIKUM..
SALAM UKHWAH FILLAH DARI SAYA NUR_ARRISY

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 3 hari yang lalu


Muslimah Pelajar
Topik: Diploma Pengajian Perniagaan..susah tak course ni?


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, simpLe_sHida
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Pelajar
    »» Diploma Pengajian Perniagaan..susah tak course ni?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Diploma Pengajian Perniagaan..susah tak course ni?

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-12-09 22:12


biasanya akan ditempatkan kat unit-unit yang buat sales atau marketing. ada jugak yang diletakkan kat customer service. tapi memang jarang sangat dengo yang duduk kat banking sector ini masuk dengan dbs. kebanyakkannya memang akan sambung.

gaji permulaan sekitar myr1200.


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

limah
::PENGURUS AKTIVITI::
Menyertai: 20.08.2009
Ahli No: 11210
Posting: 367
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-12-09 07:42


Assalamualaikum dan selamat pagi. pengalaman akak dalam hari selama 23 tahun terus terang akak katakan selalunya dalam mrketing atau sales private jarang ambil org melayu kita kerana apa. akak rasa semuanya tau sebab apakan. lagipun butterfly kelulusan yang butterfly ambil ni kat luar nun kat kolej2 swasta melambak-lambak yang ambil course ni. ada pula yang dah kerja ambil part time selalunya syk akak consider yang berpengalaman dari tak. betul....kalau tak diberi kerja mana dapat pengalaman tapi butterfly kena ingat kebanyakan kerja swasta ni sapa yang pegang. itu sebab akak amat hairan mengapa anak melayu kita yang pandai2 ambil course yang macam tu.

kadang-kadang setengah hari ni pula bila dia nak ambil dia tengok org, kolej kat mana belajar, last sekali baru pengalaman bekerja. tengok butterfly belum apa-apa hal lagi dah tanya pasal gaji. haha nak gaji banyak kena lah cari kelulusan yang agak mencabar lagi.

kesimpulanannya butterfly belajar apa pun boleh yang penting lepas belajar kena cari pengalaman jangan kira RM dulu pas tu masa kerja buatlah apa saja yang boss kita suruh jadikan ianya satu pelajaran insyallah bila nai pergi mana-mana cerah masa depan.

akak ni tak pandai tu sebab duduk kat hari bertahun2 dah naik boringlah.terus-terang akak pergi tau butterfly akak ni kerja kalau nak tau macam dbkl. semua pun akak disuruh buat tapi akak selalu fikir that is learning. insyallah kalau ada rezeki akan ketempat lain atau gunakan ianya bila buat kerja sendiri. kadang-kadang bila buat bandingan dengan hari lain . ya ALLAH berbeza kerja. gaji seceput saja. tapi yang penting kerjasama.


Bookmark and Share




  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-12-09 00:11


alhamdulillah butterfly

suami kak bertugas di central bank manakala ayah saya merupakan pesara " " di salah sebuah bank dihadapan KLCC.abang akak juga bertugas di sebuah bank lain.namun pendapat suami & ayah kak minta bagi menjawab topik ini sebab tak berkesempatan berbual dengan abang.

pandangan suami & ayah tak jauh beza memandangkan masing-masing terlibat dalam sektor perbankan sepenuhnya. (ayah bertugas selama 35 tahun & suami masuk 10 tahun). untuk pengetahuan, ayah akak juga alumni itm ;) (finance)

cuma ayah mencadangkan jika benar-benar berminat dengan sektor perbankan, cuba apply dari sekarang(meski level yang rendah).insya allah pengalaman kerja sekarang akan membantu memudahkan untuk mendapat tempat disitu. jangkaan masa 3 tahun mengikuti diploma akan menambah pengalaman adik dalam bidang tersebut & bilamana adik tamat nanti akan ada peluang untuk naik ke peringkat yang lebih baik.peluang untuk mendapat tajaan belajar ke peringkat yang lebih tinggi juga selalunya disediakan.

apa pun, nasihat ayah, sewaktu memohon perkerjaan, terutama sewaktu ditemuduga, cuba 'promote' diri sepenuhnya dan mesti 'knowledgeable'. untuk sykt2 besar pada pandangan mereka pakaian tidak menjadi satu halangan. asalkan KEMAS.ada sahaja yang dilihat bertudung labuh & berjubah sewaktu akak ke opis suami & opis ayah sewaktu ayah berkerja dulu. yang utama, mereka akan lihat sikap kita, samaada boleh bertugas berkumpulan atau tidak. jika hanya 'only-me-myself' tu yang akan menyebabkan permohonan kita akan dibakulsampahkan


-----------------

[ Telah diedit oleh: nur_kamar pada 29-12-09 00:22 ]


Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

sonymalay
WARGA RASMI
Menyertai: 06.04.2013
Ahli No: 13658
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 06-04-13 13:04


betul ke? kata orang senang.. tapi sebenar susah


Bookmark and Share




  Member Information For sonymalayProfil   Hantar PM kepada sonymalay   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, simpLe_sHida
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Pelajar
    »» Diploma Pengajian Perniagaan..susah tak course ni?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.048003 saat. Lajunya....