Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-10-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Tanda Orang Bijaksana Ialah Hatinya Selalu Berniat Suci; Lidahnya Selalu Basah Dengan Zikrullah; Matanya Menangis Kerana Penyesalan (Terhadap Dosa); Sabar Terhadap Perkara Yang Dihadapi Dan Mengutamakan Akhirat Berbanding Dunia.
-- suatumasa

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: querida
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13716

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 30
Ahli: 0
Jumlah: 30




  Dari Galeri
Ni la gamba saya...:)
Salam ukhuwah dari bumi UK

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 2 hari yang lalu


Ringan
Topik: mari sambung cerita...


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, e-zah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ringan
    »» mari sambung cerita...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 3 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh mari sambung cerita...

tokcik
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 09.06.2009
Ahli No: 10712
Posting: 129
Dari: perlis

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 17-11-09 22:12


Teka teki aku yang mula tu pak belang tak dapat jawab lagi. Aku nak jawapan dia dulu...
Pak belang :berfikir:
Apa soalan teka teki tu. Aku dah lupa...
Pak Ali pun berkata, sekali saja lagi aku ulang...
Bagaimana nak beza ikan betina dengan ikan jantan?
Jawab pak belang...


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For tokcikProfil   Hantar PM kepada tokcik   Pergi ke tokcik's Website   Quote dan BalasQuote

e-zah
{ SRIKANDI }
Menyertai: 14.10.2008
Ahli No: 9176
Posting: 137
Dari: alor setar

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-11-09 16:19


Pada 16-11-09 22:38 , myway posting:

!!! QUOTE !!!

ok pak belang.
teka teki seterusnya adalah..
tadaaa...
'harimau naik bas, lembu naik basikal, manusia naik....'
'manusia naik apa pak belang'.
'tolonglah jawab pak belang', kata pak ali.


hihihih..



manusia naik hairan lah....hehehee


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For e-zahProfil   Hantar PM kepada e-zah   Quote dan BalasQuote

tokcik
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 09.06.2009
Ahli No: 10712
Posting: 129
Dari: perlis

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 19-11-09 15:09


His..pak belang ni..aku tanya lain yang pak belang jawab soalan yang diberi jawapan tadi tu buat apa?
Pak belang garu kepala. Aku tak tau... :cry:
Ha..disebabkan pak belang tak tau jawapannya aku bagi tau jawapannya. Selepas ni putus hubungan kita.. :lol:
Jawapannya ialah... Ikan betina - ikan duyung, ikan jantan - ikan bakar, mana ada perempuan nama BAKAR
Pak Ali ketawa... :lucu:


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For tokcikProfil   Hantar PM kepada tokcik   Pergi ke tokcik's Website   Quote dan BalasQuote

limah
::PENGURUS AKTIVITI::
Menyertai: 20.08.2009
Ahli No: 11210
Posting: 367
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-09 14:01


maaflah pak ali aku ni tak pandai bermain teka-teki ni al maklumlah kami dalam hutan buat hal masing-masing. Aku ngaku kalahlah. pak ali aku tau anda berat nak terima aku ikut kau balikan. sebab tu pelbagai cara anda buat. Aku tau mengapa "sebab anda takutkan maklumlah aku ni belang.

terima kasihlah atas belanja makan tadi lepas itu kesudian anda berbual dengan aku pak ali. dengan muka sedih pak belang membelakangi pak ali. berjalan perlahan sambil berfikir " jahatkah aku sehingga pak ali tidak sudi menerima aku untuk bermalam dirumahnya."

tiba-tiba pak belang terdengar suara memangil namanya berulang kali "belang....belang...belang" pak belang pun menoleh kebelakang dan terperanjat "ah........


hahahaha sambung-sambung. jeng...jeng...jeng...jeng :lol:


Bookmark and Share




  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

tokcik
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 09.06.2009
Ahli No: 10712
Posting: 129
Dari: perlis

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 20-11-09 21:05


ahh...Kenapa kau ada di sini mak belang?
Tadi aku dok cakap dengan Pak Ali...mana dia pergi? Pak belang kehairanan.. :-?

Kau mimpi tu pak belang..mana ada Pak Ali, kata mak belang sambil ketawa.. :lol:

Aku mimpi? rasa macam betul saja...

Dah lah...cepat siap nanti tuan kita datang nak ambil kita untuk show pukul 3 ni. Ramai pengunjung zoo musim cuti sekolah ni...kata mak belang.

Show? Tiger Show? Pak Belang.........


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For tokcikProfil   Hantar PM kepada tokcik   Pergi ke tokcik's Website   Quote dan BalasQuote

hanku
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.01.2009
Ahli No: 9740
Posting: 136
Dari: cheras

malaysia  


posticon Posting pada: 23-11-09 00:40


hhaha...ada watak baru mak belang ye...

"tu lah pak belang tdor tak mahu basuh kaki dulu..kan dah mimpi,nasib baik mimpi kan pak ali..Kalau mimpikan mak minah..memang awak jadi satay lah!"

"erkk saya mimpi ke?tak apalah...rezeki melepas...dah nak show ke?cepat-cepat!" pak belang mengosok kedua-dua matanya. maka bermula lah acara di zoo tersebut . Ketika pak belang menunjukkan aksi seperti alex dalam movie madagascar itu..tiba-tiba pak belang terpandang seorang lelaki yang cukup di kenali.

perut pak belang berbunyi..pak belang teringat yang pak belang belum menjamah apa-apa lagi..pak belang perhatikan betul..:"eh itu pak ali..Kenapa nampak macam satay??wahh..aku lapar ni...line tengah clear ni..aku tarik masuk dalam ni..boleh saja ni" cakap pak belang seekor diri..huhu

lalu.pak belang terus ke arah lelaki tadi..dan pak belang menerkam lelaki itu dan menarik lelaki tu masuk ke dalam sangkar nya..dengan megah.pak belang mengaummmmm...aummmmm...aummm...bunyi tu mengamatkan suasana..hingga ada yang lari lintang pukang..

lelaki itu terkebil-kebil melihat pak belang sambil megigil dan hampir terkucil..hehe..pak belang mengangkat kaki dan mengeluarkan kuku nya yang tajam...


Bookmark and Share




  Member Information For hankuProfil   Hantar PM kepada hanku   Quote dan BalasQuote

wan_rahmah
WARGA RASMI
Menyertai: 19.11.2009
Ahli No: 11624
Posting: 6
Dari: k.l

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-11-09 09:43


lalu...tidak semena2...pak ali mengeluarkan jurus 14...ala macam kungfu hustle itu....

jurus tersebut jarang digunakan oleh pak ali..berikutan pak ali yang semakin tua...

tak dapat bayangkan keadaan pak belang apabila melihat jurus tersebut...

bermula lah aksi pertarungan yang cukup tragis antara pak belang dengan pak ali.....pak ali menumbuk pak belang, pak belang mengelak...pak belang menendang...hiyak...!!!!...pak ali mengelak lagi....

belum sempat pak belang meng'stongkol' pak ali...panggggg........!!!!!...

adus.......!!!!....ha..padan muka....tuela org cakap p basuh kaki tak mahu....mimpi lagi....kalau mimpi Tak apalah...ini siap ngigau2 lagi...Kalau ngigau senyap2 tak mengapa...ini siap bersilat lagi........

ha...kan da kena penampar maut dr saya......marah betul mak belang pada pak belang....

akhirnya mlm ini..pak belang terpaksa tidor kat luar...haahahaha........pdn muker...

tetapi......


Bookmark and Share




  Member Information For wan_rahmahProfil   Hantar PM kepada wan_rahmah   Quote dan BalasQuote

hanku
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.01.2009
Ahli No: 9740
Posting: 136
Dari: cheras

malaysia  


posticon Posting pada: 24-11-09 19:45


tetapi pak belang masih xberpuas hati..pak belang termenung...dalam hati pakbelang terdetik,bahawa dia mesti mencari lelaki bernama pak ali tu...sungguh hairan pak belang...mengapakah orang tua itu selalu muncul dalam mimpinya...hingga terbayang-bayang di ruang mata.

"siapakah geragan manusia itu?mengapakah sukar sekali untuk aku membaham beliau?"

...............


Bookmark and Share




  Member Information For hankuProfil   Hantar PM kepada hanku   Quote dan BalasQuote

limah
::PENGURUS AKTIVITI::
Menyertai: 20.08.2009
Ahli No: 11210
Posting: 367
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-12-09 14:01


hai pak belang "Kenapa termenung?"

"tak ada apa-apa, jawab pak belang"

"tapi saya perhatikan sejak akhir2 ni awak termenung jauh saja". jawab mak belang."awak jangan buat hal pak belang" dengan suara keras mak belang memberi amaran.

"eh merepek saja awak ni", "sebenarnya saya tengah memikirkan perihal mimpi saya, yang telah menganggu tidor saya" jawab pak belang dengan sedih." saya mimpi bertemu seseorang yang bernama pak ali, yang saya mengigau tu mimpikan dialah tu.

" ah! pak belang kan ke mimpi tu mainan tidur saja pak belang".

" tapi Kenapa setiap kali saya tidur dia datang?" jawab pak belang.

sedang mereka berdua sibuk berbual, tiba-tiba bunyi wisel menandakan waktu untuk diberi makan telah tiba.

sambil bersembang pak belang leka memandang satu jasad yang sedang terbongkok2 membawa makanan tiba hampir dikandang.

"ha!mak belang....mak belang...mak belang , jerit pak belang. tu..tu..tu.. sambil muncungnya menunjukan org yang menghantar makanan tadi ...................(ha sambung)


Bookmark and Share




  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-12-09 12:14


dimanakah sambungan nya...hihi :berfikir:


-----------------
Success Through Endeavour ;



Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

zeti
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 13.06.2009
Ahli No: 10753
Posting: 56

blank   avatar


posticon Posting pada: 30-12-09 13:21


salam semua

pak belang:hah :-o pak ali???...biar betul.mak belang, cuba kau cubit pehaku ini...auwwww

aku tak bermimpi lagi.......memang sah.....sah...sah tu pak ali...pak ali yang datang ke arah kita tu,mak belang...
kan saya dah cakap.awak tak mahu pecaya

mak belang:pak belang,jangan sampai saya smackdown anda lagi :-|

sementara mereka berdua bergaduh,seorang lelaki berjalan tersebut berjalan ke arah mereka

jeng........jeng......jeng.........


Bookmark and Share




  Member Information For zetiProfil   Hantar PM kepada zeti   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, e-zah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ringan
    »» mari sambung cerita...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 3 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.065926 saat. Lajunya....