Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 15-10-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Kecantikan tidak terletak pada wajah seseorang tapi pada mata yang memandang..

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: querida
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13716

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 30
Ahli: 0
Jumlah: 30




  Dari Galeri
majlis al-firaq di kolej bukit kachi.. .UUm..

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 9 jam, 25 minit yang lalu


Ringan
Topik: mari sambung cerita...


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, e-zah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ringan
    »» mari sambung cerita...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh mari sambung cerita...

zeti
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 13.06.2009
Ahli No: 10753
Posting: 56

blank   avatar


posticon Posting pada: 06-11-09 20:56


di hentian bas

'aku cuak juga tadi,aku ingat anda nak makan aku..kalau anda makan aku,tak dapat lah aku nak balik jumpa bini aku yang baru sebulan saja aku nikah..cun tau...err..pak belang...anda ada bini lagi tak?' borak pak ali tanpa ada lagi rasa takut kerana dia tahu bahawa pak belang sudah kenyang dan tak mungkin akan membahamnya....

tiba-tiba riak muka pak belang menjadi mendung...semendung cuaca pada waktu tersebut yang menanti bila-bila masa sahaja akan hujan.......

pak belang..'akuu...........


Bookmark and Share




  Member Information For zetiProfil   Hantar PM kepada zeti   Quote dan BalasQuote

sadiqah
{ SRIKANDI }
Menyertai: 30.03.2005
Ahli No: 5121
Posting: 205
Dari: sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-09 11:03


pak belang...

'akuu...sebenarnya aku aku tak kahwin lagi..bakal isteri aku dah lama meninggal. dia terlibat dalam kemalangan, mungkin akibat tak pakai tali pinggang keselamatan, dia tercampak keluar dari kereta. kemalangan tu berlaku seminggu sebelum majlis perkahwinan kami..

pak belang tak dapat meneruskan kata-katanya...peristiwa itu masih segar dalam ingatannya walapun hampir 15 tahun berlalu..

melihat pak belang kesedihan, pak ali.....

ok..sambung-sambung.. :welcome:


-----------------
Hidup mesti terus...



Bookmark and Share




  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

hanku
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.01.2009
Ahli No: 9740
Posting: 136
Dari: cheras

malaysia  


posticon Posting pada: 07-11-09 16:25


pak ali terus mendakap pak belang sambil menepuk-nepuk belakang pak belang. perbuatan pak ali menyebabkan org ramai di sekitar stesen bas tersebut tergamam dan melarikan diri.mereka agak seram meligat tindakan pak ali..apatah lagi dengan xsemena-mena pak belang membuka mulutnya dengan luas..............


Bookmark and Share




  Member Information For hankuProfil   Hantar PM kepada hanku   Quote dan BalasQuote

myway
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 19.06.2006
Ahli No: 6655
Posting: 429
Dari: on the earth

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-11-09 17:20


'huargghhh'...mengantuk betul rasanya' kata pak belang sambil menguap.
pak ali cepat-cepat menutup hidungnya, 'apa engko tak gosok gigi ke pak belang'.
hampir pitam kali kedua pak ali dibuatnya.

'berus gigi kat tempat aku dijual dengan harga yang mahal. Aku tak mampu nak belilah'

'halah, apa susah. engko cari sajalah kayu sugi' kata pak ali lagi.

'boleh aku tumpang tidur rumah engko mlm ni pak ali', kata pak belang.
[ Telah diedit oleh: myway pada 07-11-09 17:21 ]


Bookmark and Share




  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

limah
::PENGURUS AKTIVITI::
Menyertai: 20.08.2009
Ahli No: 11210
Posting: 367
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-11-09 13:49


eh pak belang anda dah lupake yang anda kan dah beli tiket untuk balik kg. tak akan anda nak ubah pikiran pulak. Aku pun hairan dengar cerita anda pak belang. beli tiket kat pudu raya tapi tadi pergi tau kg kat belakang gunug everast. agaknya ya pun aku org tua tak akan nak tipu aku agaknya.

maaflah pak belang. isteri aku pantang dia bawa balik kawan kerumah maaflah aku tak dapat nak tolong part ni. Aku rasa kat kl ni banyak hotel murah dan mahal anda pilih saja lah pak belang.

aku rasa setakat ni saja lah perjumpaan kita pak belang dah lama sangat aku nak balik bas aku pun dah sampai sehingga berjumpa lagilah ya.


Bookmark and Share




  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

hanku
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.01.2009
Ahli No: 9740
Posting: 136
Dari: cheras

malaysia  


posticon Posting pada: 10-11-09 17:10


ehh...tunggu dulu pak ali..bagi lah no telefon...selepas ini boleh pekena kopi ke kat mana-mana.bak lah no tu.,..:)
[ Telah diedit oleh: hanku pada 10-11-09 17:11 ]


Bookmark and Share




  Member Information For hankuProfil   Hantar PM kepada hanku   Quote dan BalasQuote

limah
::PENGURUS AKTIVITI::
Menyertai: 20.08.2009
Ahli No: 11210
Posting: 367
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-11-09 07:51


maaflah pak belang aku tak ada talipon ni sekadar botol air saja. Aku rasa setakat ini sajalah pertemuan kita ya. semoga tak bertemu lagi. Assalamualaikum


Bookmark and Share




  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-11-09 11:59


:-o sudah sampai ending cerita ni ke?.. :sopan:


-----------------
Success Through Endeavour ;



Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

limah
::PENGURUS AKTIVITI::
Menyertai: 20.08.2009
Ahli No: 11210
Posting: 367
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-11-09 12:08


belumlah sutera kalau ada idea sambunglah


Bookmark and Share




  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

tokcik
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 09.06.2009
Ahli No: 10712
Posting: 129
Dari: perlis

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 14-11-09 22:05


Nanti dulu pak Ali..
Kalau Pak Ali tak kisah. Aku boleh mengecilkan diri dan masuk dalam botol air Pak Ali. Jadi Pak Ali boleh bawa aku balik tanpa pengetahuan isteri Pak Ali..
Biar betul... :berfikir:
Ya..Pak Ali..percayalah..Aku ni kan sepupu harimau waris jari hantu..aku berketurunan jin :lol:

sambung...tak ada idea dah.

p/s suterakasih...meow tu (icon) cucu meow tokcik ke?


-----------------

[ Telah diedit oleh: tokcik pada 14-11-09 22:06 ]


Bookmark and Share




  Member Information For tokcikProfil   Hantar PM kepada tokcik   Pergi ke tokcik's Website   Quote dan BalasQuote

zeti
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 13.06.2009
Ahli No: 10753
Posting: 56

blank   avatar


posticon Posting pada: 14-11-09 23:28


'aku hairan lah dengan anda pak belang...awat anda nak sangat ikut aku balik?kan aku dah belanja anda makan tadi....minta maaf lah pak belang,tak dapat aku nak tunaikan permintaan anda tersebut...'

'apa!berani anda tolak permintaan baik aku ini, pak ali????
ujar pak belang dengan gaya ala-ala hulk hogan yang tunggu masa untuk bertukar menjadi hijau

pak ali "erkkk...alamak...mampusss aku.................''


Bookmark and Share




  Member Information For zetiProfil   Hantar PM kepada zeti   Quote dan BalasQuote

hanku
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.01.2009
Ahli No: 9740
Posting: 136
Dari: cheras

malaysia  


posticon Posting pada: 15-11-09 10:49


"kang aku ngap kamu ni pak ali.jadi arwah kamu nanti..nak ke?"

huhuhh


Bookmark and Share




  Member Information For hankuProfil   Hantar PM kepada hanku   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-11-09 14:46


Pada 15-11-09 10:49 , hanku posting:

!!! QUOTE !!!

"kang aku ngap kamu ni pak ali.jadi arwah kamu nanti..nak ke?"

huhuhh



jangan Pak belang, saya ni belum kahwin lagi satu..alahai..janganla gurau kasor pak belang..cool pak belang cool...mat cool kawanku..."seloroh Pak Ali dengan Pak belang walhal dalam hari sanubari Pak Alu dah bergoncang habis...

Mata Pak Ali berkelip-kelip mencari idea yang baik punya untuk bebas dari 'terkaman' Pak belang yang beria-.a nak ikutnya pulang.....

.
.
.
bersambung....


p/s: tu meoww yang ikutmeow tokcik.. sesama sikit dengan meow tokcik(icon)..(cute) ;-)


-----------------
Success Through Endeavour ;

[ Telah diedit oleh: suterakasih85 pada 15-11-09 14:52 ]


Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

tokcik
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 09.06.2009
Ahli No: 10712
Posting: 129
Dari: perlis

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 16-11-09 15:31


Pak Ali :berfikir:
Hemm..kau mesti jawab teka teki ku ini. Kalau kau dapat jawab. Aku bagi kau ikut aku balik...kata Pak Ali. Pak belang pun berkata, jangan main-main. :jangan:
Tak main aih..jawab teka teki dulu, kalau nak ikut.
Oklah..apa teka teki nya?
Pak Ali pun berkata, Bagaimana nak bezakan ikan betina dengan ikan jantan?
Jawab..jawab jangan tak jawab..


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For tokcikProfil   Hantar PM kepada tokcik   Pergi ke tokcik's Website   Quote dan BalasQuote

hanku
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.01.2009
Ahli No: 9740
Posting: 136
Dari: cheras

malaysia  


posticon Posting pada: 16-11-09 15:38


bila nak balik ni?mak aih terlepas lah bas tu

ikan betina duduk depan..ikan jantan duduk belakang tu ..
hahah

(teringat kat kucing yang kena lanyak tu lah...hurm...)


Bookmark and Share




  Member Information For hankuProfil   Hantar PM kepada hanku   Quote dan BalasQuote

tokcik
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 09.06.2009
Ahli No: 10712
Posting: 129
Dari: perlis

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 16-11-09 17:12


Pak Ali menjawab, harap maaf tekaan pak belang tak tepat. Baiklah Aku bagi satu lagi cubaan. Kalau kau tak boleh jawab dengan betul kau tak boleh ikut aku...
Pak Belang pun berfikir :berfikir:
Ada talian hayat tak?
Pak Ali jawab, :jangan: tak ada.
Pak belang berfikir; hrmmm... :-? apa ya???


-----------------

[ Telah diedit oleh: tokcik pada 16-11-09 17:13 ]


Bookmark and Share




  Member Information For tokcikProfil   Hantar PM kepada tokcik   Pergi ke tokcik's Website   Quote dan BalasQuote

myway
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 19.06.2006
Ahli No: 6655
Posting: 429
Dari: on the earth

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-11-09 22:38


ok pak belang.
teka teki seterusnya adalah..
tadaaa...
'harimau naik bas, lembu naik basikal, manusia naik....'
'manusia naik apa pak belang'.
'tolonglah jawab pak belang', kata pak ali.


hihihih..


Bookmark and Share




  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

limah
::PENGURUS AKTIVITI::
Menyertai: 20.08.2009
Ahli No: 11210
Posting: 367
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-11-09 08:13


hai banyak nya teka-teki awak pak ali yang tadi pun tak habis dah bagi yang baru. satu-satulah pak ali. macam ni lah pak ali nescaya aku tak dapat menjawab teka-teki yang awak beri. saya tau pak ali takut nak beri saya ikut kan. sebenarnya pak ali. saya ni vegetarian tak makan daging. hari tu cuma saya menakut-nakutkan pak ali saja.

pak ali kalau saya nak makan pak ali dah lama dah dan bukan pak ali saja boleh saya makan tapi tu ha ramai orang lalu lalang tu dah lama saya boleh ngap.


Bookmark and Share




  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

zeti
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 13.06.2009
Ahli No: 10753
Posting: 56

blank   avatar


posticon Posting pada: 17-11-09 09:18


''eh..kejap pak ali..aku rasa aku dah tau jawapan pada soalan pak ali tadi..hehhe..jwpnnya manusia naik marah lah pak ali sebab depa nak naik apa kalau dah kaum haiwan semua ambil kenderaan depa..kehkehkeh...betul tak pak ali???betul kan...

ala..pak ali..kan aku dah cakap tadi..aku ni vegetarian...pasal anda takut sangat dengan aku ni...moh lah kita balik rumah anda pak ali...moh lerrr''

pak ali,''errrrr...wait a minute ye sahabatku pak belang..aku nak fikir kejap :berfikir: ...''


Bookmark and Share




  Member Information For zetiProfil   Hantar PM kepada zeti   Quote dan BalasQuote

limah
::PENGURUS AKTIVITI::
Menyertai: 20.08.2009
Ahli No: 11210
Posting: 367
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-11-09 10:15


ish..ish..ish pak ali apa lagi ni. asik nak fikir tak habis-habis. apa awak ni kumpulan ahli fikir ke apa? susah betul lah. :-(


Bookmark and Share




  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, e-zah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ringan
    »» mari sambung cerita...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.076721 saat. Lajunya....