Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-10-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
BE STRONG ENOUGH TO CONTROL YOUR ANGER INSTEAD OF LETTING IT CONTROL YOU...
-- Mutiara Kata

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: querida
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13716

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 17
Ahli: 0
Jumlah: 17




  Dari Galeri
Sebahagian muslimah di JK Aidilfitri 1424H anjuran bersama Komuniti Ukhwah

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 1 hari, 31 minit yang lalu


Dari Bilik Admin
Topik: Majlis berbuka puasa...


Carian Forum

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Dari Bilik Admin
    »» Majlis berbuka puasa...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh Majlis berbuka puasa...

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-08-10 18:13


Assalamualaikum

Mari kita bincangkan majlis berbuka puasa untuk Ramadhan ini..

Tarikh : ?
Tempat : ?

Cadangan tempat ialah rumah sahabat kita qing_er di Selayang Height. Makanan pot luck. Mungkin makanan utama kita boleh tempah atau masak bersama2.

Mari kembangkan cadangan ini..


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

qing_er
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 27.09.2003
Ahli No: 2531
Posting: 38
Dari: Pontian,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-08-10 19:44


Tempat: Rumah qing er di Selayang heigth.

kalau nak masak boleh saja... tapi jangan pula suruh saya masak...hihi~ boleh datang awal..masak sesama.

masjid 5 minit dari rumah. surau pula jalan kaki dah sampai...

kalau perlu untuk tidur dirumah qing er nanti pada malam tersebut. qing minta bantuan abang qing untuk dia tidur rumah dia... so after terawih boleh balik rumah qing dan kemudian esoknya balik ke rumah masing-masing.


Bookmark and Share




  Member Information For qing_erProfil   Hantar PM kepada qing_er   Pergi ke qing_er's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-08-10 20:27


Masak ramai2lah qing.. pengsan qing masak seorang-seorang.. hehe..


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

myway
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 19.06.2006
Ahli No: 6655
Posting: 429
Dari: on the earth

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-08-10 21:01


insyaAllah.
so far, saya ok saja.hihi.
berbuka dan berterawih together2.hihi.


Bookmark and Share




  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-08-10 09:55


Salam, pendapat kak su boleh buat potluck ni tapi kalau boleh datang awal boleh lah masak juga.. contohnya masak mihun goreng ke, masak nasi, yang lain beli atau bawa lauk pauk.. kan lagi meriah begitu..

lepas berbuka, kita solat magrib sama-sama.. dan pergi solat isya' dan terawih..

qing_er da pelawa rumah dia.. boleh lah nak sahur bersama2.. kita pikirkan lauk apa yang sesuai untuk sahur pula..

apa pandangan antum?


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA RASMI
Menyertai: 12.02.2010
Ahli No: 11901
Posting: 20

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-08-10 10:01


Bismillah

Menarik juga..

Anggaran berapa ramai?
Masa & aktivitinya?

Jika diizinkanNya... fikir dulu ye programnya. Nanti akan dimaklumkan.:-)



Bookmark and Share




  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

qing_er
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 27.09.2003
Ahli No: 2531
Posting: 38
Dari: Pontian,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-08-10 10:30


Boleh kita tetapkan tarikh pada 21hb August 2010 ... tempat di selayang heigth... objection mesti dengan suggestion tarikh baru...ngeh...ngeh...ngeh...


Bookmark and Share




  Member Information For qing_erProfil   Hantar PM kepada qing_er   Pergi ke qing_er's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-08-10 12:43


Akak setuju tarikh tu.. Kita berkumpul di rumah Shila petang jika nak masak..


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

dee_nadya
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 01.04.2009
Ahli No: 10306
Posting: 61
Dari: pantai dalam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-08-10 22:31


wah best nya..nak join..nak join..erm tapi apa-apa pun saya akan konpemkan seminggu sebelum tarikh..sebab kena tunggu jadual keluar dulu..hik..hik..beselah...ikut shif..hehhe


-----------------
luaran tidak mencerminkan hati yang sebenar..


Bookmark and Share




  Member Information For dee_nadyaProfil   Hantar PM kepada dee_nadya   Quote dan BalasQuote

qing_er
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 27.09.2003
Ahli No: 2531
Posting: 38
Dari: Pontian,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-08-10 08:37


Ok...abang shila kata ok...on that date dia tidur di rumahnye... dia kata kelakar lah sebab selalu suruh dia tidur rumah shila... tak pernah request suruh tidur rumah dia..hihi..thanks geng portal muslimah kerana sudi bertandang ke rumah saya yang sunyi sepi ni...hohoho...


Bookmark and Share




  Member Information For qing_erProfil   Hantar PM kepada qing_er   Pergi ke qing_er's Website   Quote dan BalasQuote

dee_nadya
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 01.04.2009
Ahli No: 10306
Posting: 61
Dari: pantai dalam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-08-10 17:03


salam...21 ogos?? yes alhamdulillah....minggu tu saya praktikal kat OT ofis hour..so sabtu ahd cuti..jadi saya konpem nak join..huhuhh..swonoknyer..SEGALA PUJI bagi ALLAH....


-----------------
luaran tidak mencerminkan hati yang sebenar..


Bookmark and Share




  Member Information For dee_nadyaProfil   Hantar PM kepada dee_nadya   Quote dan BalasQuote

dee_nadya
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 01.04.2009
Ahli No: 10306
Posting: 61
Dari: pantai dalam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-08-10 17:16


saya sangat berharap jangan tukar tarikh....takut time lain saya kena dok ward..tak dapat join dengan grop hanan .com..huhuhuhu....dah excited da ni..huhuu


-----------------
luaran tidak mencerminkan hati yang sebenar..


Bookmark and Share




  Member Information For dee_nadyaProfil   Hantar PM kepada dee_nadya   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-08-10 01:36


wah... nak ikut... nak join... huhu.. menarik itu...
satu kelainan program kali ini....

saya tertarik dengan posting kaksu... berbuka, bertarawih, bertadarus alquran & sahur bersama... sesi tazkirah pun boleh diisikan sekali... ingat mengingati sesama kita...

saya setuju dengan tarikh tu... tapi saya nak pastikan dulu sama ada ada kelas atau tidak...


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-08-10 08:10


Program berbuka puasa bersama Portal Muslimah

Tarikh : 21hb August 2010
Tempat : Selayang Heigth (rumah qing_er)
Masa : sebelum asar petang Sabtu - selepas Subuh pagi Ahad

Tentatif program

16.45 - Solat Asar berjemaah
17.00 - Masak - masak air, masak nasi dan beberapa jenis lauk
potluck - boleh lah bawa manisan atau lauk pauk yang disukai
19.00 - Tazkirah sebelum berbuka/Berbuka puasa
20.00 - Solat magrib berjemaah/Rehat
20.40 - Pergi surau untuk Solat Isyak/Solat Terawih/balik rumah Tadarus
23.00 - Tidur
4.30 - Qiyamullail/sediakan makanan untuk sahur (ala kadar saja)
5.10 - Sahur/solat sunat subuh dan solat subuh
6.15 - tadarus/tazkirah
7.00 - aktiviti bebas
8.00 - 9.00 - berangkat pulang

sekiranya ada pendapat/pandangan sila nyatakan...


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

qing_er
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 27.09.2003
Ahli No: 2531
Posting: 38
Dari: Pontian,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-08-10 15:34


wah...dah ada tentatif... shila rasa kena limit peserta dalam 15 orang... kena share-share bantal ....hihi... boleh kita senaraikan nama di sini rasanya siapa nak join. shila start list ye. sebab dengan tahap kesibukan masing-masing takut diskusi ini terhenti, sebab shila sendiri baru nengok tentatif... agak kesibukan dek kerana rombakan di opis... hmm...


SENARAI PENYERTAAN MAJLIS BERBUKA PUASA

1.Qing_er (ashila)
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.


Bookmark and Share




  Member Information For qing_erProfil   Hantar PM kepada qing_er   Pergi ke qing_er's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-08-10 16:12


Bagus kak su.. dah ada tentatif..
So setakat ni cadangannya masak nasi kosong saja ye.. Lauk pot luck.. betul ke ini.. takut nanti makan nasi dengan kicap saja.. hehe

SENARAI PENYERTAAN MAJLIS BERBUKA PUASA

1.Qing_er (ashila)
2. Hanan
3. istisafa
4. myway
5. dee_nadya
6. halesolurun_84
7. SiNaRaBaDi
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-08-10 22:59


kak hanan, rasanya saya macam tak dapat nak join sekali lagi... jadual kerja saya agak sibuk.. maklumlah musim puasa & raya sekarang ini...


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-08-10 11:04


Pada 12-08-10 16:12 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Bagus kak su.. dah ada tentatif..
So setakat ni cadangannya masak nasi kosong saja ye.. Lauk pot luck.. betul ke ini.. takut nanti makan nasi dengan kicap saja.. hehe



buat masa ni yang dirancangkan ialah nasi kosong dan beberapa lauk yang simple.. seperti telur dadar, masak lemak pucuk paku, sambal belacan, sawi goreng..apa lagi ye yang mudah2.. kut kalau ada yang nak bawa lauk tambah dipersilakan..


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA RASMI
Menyertai: 12.02.2010
Ahli No: 11901
Posting: 20

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-08-10 11:40


Pada 12-08-10 16:12 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!



SENARAI PENYERTAAN MAJLIS BERBUKA PUASA


7. SiNaRaBaDi



ai, nama dah dalam list. :-) Sinar tak confirm lagi.

Asif jiddan..

[ Telah diedit oleh: SiNaRaBaDi pada 14-08-10 11:43 ]


Bookmark and Share




  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-08-10 11:22


Siapa lagi nak join, sila sila...
Alamat Shila tak letak ke..


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Dari Bilik Admin
    »» Majlis berbuka puasa...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.075303 saat. Lajunya....