Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 24-08-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Orang yang miskin bukanlah mereka yang tidak mempunyai wang, tetapi mereka yang tidak ada impian.

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: lysazae
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13715

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 25
Ahli: 0
Jumlah: 25




  Dari Galeri
Ni la gamba saya...:)
Salam ukhuwah dari bumi UK

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 15 jam, 38 minit yang lalu
bintanghatee: 2 hari yang lalu


Ukhwah
Topik: JoM kiTA kenaL MusLImah yang BerSpEK matA !


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, halesolurun_84
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ukhwah
    »» JoM kiTA kenaL MusLImah yang BerSpEK matA !

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 5 Of 6

Go To Page: 1 · 2 ... 4 · 5 · 6  
Jump To Page:

Oleh JoM kiTA kenaL MusLImah yang BerSpEK matA !

dee_nadya
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 01.04.2009
Ahli No: 10306
Posting: 61
Dari: pantai dalam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-03-10 20:19


huhu..ana pun pakai spek jugak sejak form2....setiap tahun tukar cermin mata..power naik saja...mana tak nya..kejap asian person kejap tak..
tapi ada satu petua..kawan ana bagitahu,,,dia cakap mak dia pakai cermin mata sentiasa..akhirnya power kurang dan sekarang mak dia tak pakai crmin mata lagi.....alhamdulillah..
jadi ana pun try pakai spek sentiasa....power tak kurang dan tak naik pun...stil same saja....ok lah tak naik power..kalau naik..aduh,,,kena tukar spek lagi...huhuhhu


-----------------
luaran tidak mencerminkan hati yang sebenar..


Bookmark and Share




  Member Information For dee_nadyaProfil   Hantar PM kepada dee_nadya   Quote dan BalasQuote

nathirah-sadiqah
WARGA RASMI
Menyertai: 15.03.2010
Ahli No: 11994
Posting: 2
Dari: Labuan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-03-10 22:05


athirah pun pakai spec juga...
sejak darjah enam... lama dah rabun sebenarnya... tapi darjah enam start pakai cermin mata... sekarang dah tingkatan 5...
dari darjah 6 sampai tingkatan 1 pakai cermin mata... hujung tahun form 1, spec patah pula... tingkatan 3 barulah buat baru sebab nak PMR... tahan lah sampai sekarang. Cuma, digree meningkat... power spec tu tak sama dah dengan masalah mata... huhuhuhu...


-----------------
Create your own banner at mybannermaker.com!


Bookmark and Share




  Member Information For nathirah-sadiqahProfil   Hantar PM kepada nathirah-sadiqah   Pergi ke nathirah-sadiqah's Website   Quote dan BalasQuote

ibtisam_nisa
WARGA RASMI
Menyertai: 04.04.2010
Ahli No: 12041
Posting: 8

blank   avatar


posticon Posting pada: 04-04-10 14:51


ana pun pakai spec juga..hehehe...start pakai form4,pakai sebab study guna lampu beranda saja kat asrama time tu,ambil mudah sangat,lepas itu hah hamik kena cek mata dan kena pakai spec mata,huhuhu..hehe.. tapi masih action huhuhu pakai time belajar saja,dah habis belajar buka,lepas itu digree naik dan tukar lagi,baru tukar patah pulak,ish-ish-ish...tukar lagi dalam 1 tahun setengah patah pulak,ehee...dan buat baru lagi sampai lah sekarang tapi kat rumah tak pakai sangat tak selesa tapi pura2 saja lah nampak,kehkehkeh...


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For ibtisam_nisaProfil   Hantar PM kepada ibtisam_nisa   Quote dan BalasQuote

atikah_07
WARGA RASMI
Menyertai: 08.04.2010
Ahli No: 12053
Posting: 2

blank   avatar


posticon Posting pada: 13-04-10 11:35


salam..hai semua...ana pun pakai spek juga dari darjah 4..hingga kehari ini heeee, selam ukhwah kepada warga spek..hee


Bookmark and Share




  Member Information For atikah_07Profil   Hantar PM kepada atikah_07   Quote dan BalasQuote

Awani
WARGA RASMI
Menyertai: 16.04.2010
Ahli No: 12074
Posting: 3

blank   avatar


posticon Posting pada: 16-04-10 10:51


Assalamualaikum

syukur mata ana masih baik sehingga kini :)


Bookmark and Share




  Member Information For AwaniProfil   Hantar PM kepada Awani   Quote dan BalasQuote

uwais
WARGA RASMI
Menyertai: 19.05.2009
Ahli No: 10577
Posting: 6
Dari: rawang, selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-04-10 15:00


assalamualaikum... salam perkenalan.. saya juga tergolong dr org yang berkaca mata.. dr form5 sampai lah sekarang...tapi power spek mata tak sama antara kanan & kiri..huhuuu.. masa degree dulu naik sikit power mata.. 1 nikmat dah dtarik balik.. tapi alhamdulillah, masih lagi sihat macam biasa.. syukur sangat-sangat.. apa-apa pun, selamat berkenalan semua..


Bookmark and Share




  Member Information For uwaisProfil   Hantar PM kepada uwais   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 09.06.2009
Ahli No: 10716
Posting: 55

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-05-10 15:19


saya pun berkaca mata..semua adek beradek perempuan saya berkaca mata..termasuk lah saya! :-)


Bookmark and Share




  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-05-10 11:28


Saya pun pakai cermin mata juga. Bosan sebenarnya bercermin mata ini. Tak bebas dan tambah kos kehidupan saja.. Hehe


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

mawar_puteh
WARGA RASMI
Menyertai: 24.05.2010
Ahli No: 12192
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 24-05-10 15:56


salam...
hai semua sahabat seagama...
semoga dapat menjaga mata dengan baik walaupun dah berkaca mata..hehe...
saya pakai sejak form 1 lagi...teringin sangat untuk tidak berkaca mata lagi..tolong lah saya..hehe...


Bookmark and Share




  Member Information For mawar_putehProfil   Hantar PM kepada mawar_puteh   Quote dan BalasQuote

yuhada
WARGA RASMI
Menyertai: 27.01.2006
Ahli No: 6248
Posting: 19
Dari: selangor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-05-10 16:28


saya pun.. wah dah lama tak masuk portal ni... adalah setahun lebih.. hampir lupa passwdnya...


-----------------
UMMU IMRAN


Bookmark and Share




  Member Information For yuhadaProfil   Hantar PM kepada yuhada   Quote dan BalasQuote

ainul0911
WARGA RASMI
Menyertai: 05.01.2011
Ahli No: 12682
Posting: 2
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-01-11 10:09


Assalamualaikum...
Ana ahli baru kat Hanan.com.my ni.. an pun pakai spek juga.. pakai sejak form 1 lagi...sebabnya ana pun tak tahu..huhu..setakat ni dah masuk 7 spek ana pakai. sebabnya ana ni xpndai jaga spek...huhu


Bookmark and Share




  Member Information For ainul0911Profil   Hantar PM kepada ainul0911   Quote dan BalasQuote

ayattulhussna
WARGA RASMI
Menyertai: 03.10.2010
Ahli No: 12440
Posting: 9
Dari: sarawak

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 18-01-11 20:33


::assalammualaikum....ana pun guna spek...hehehe...apapun siapa pun kita...kita hamba ALLAH...dah ktentuanNya ana bspek...jadi kena terima...


Bookmark and Share




  Member Information For ayattulhussnaProfil   Hantar PM kepada ayattulhussna   Quote dan BalasQuote

gerhana
WARGA RASMI
Menyertai: 26.01.2011
Ahli No: 12738
Posting: 3
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 26-01-11 14:59


ana pun pakai... ada yang kata, makan lobak merah dapat kurang kan degree... tapi, anak check, tiap tiap tahun sama saja mata ana.. kadang-kadang, degree naik jugak... ana pakai spec since 13 tahun.. sekrang 26 tahun... rasa malas nak pakai pun ada... tapi kena pakai... huhu


-----------------
Beribadah lah seolah olah kita meninggal esok hari


Bookmark and Share




  Member Information For gerhanaProfil   Hantar PM kepada gerhana   Quote dan BalasQuote

nianorman
WARGA RASMI
Menyertai: 26.01.2011
Ahli No: 12734
Posting: 1
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-01-11 16:02


Assalamualaikum

Dengan Izin Allah, saya akhirnya akur memakai kaca mata selepas selesai pengajian tahun 1995.

Dari pengetahuan saya, 99 nama Allah mengandungi pelbagai fadhilat. Antaranya ada zikir yang boleh kita amalkan bagi mengembalikan penglihatan yang sudah kabur.

Amalkanlah Ya Basir di waktu siang dan malam, InsyaAllah penglihatan kita akan bertambah baik.


Bagi yang ingin berusaha dengan teknologi terkini kurniaan Illahi, rawatan LASIK juga dapat merawat masalah penglihatan.

Wallahu'alam

...Inspired

Laman Web untuk Lasik:
International Specialist Eye Centre


Bookmark and Share




  Member Information For nianormanProfil   Hantar PM kepada nianorman   Pergi ke nianorman's Website   Quote dan BalasQuote

OrkedPutehSulaiman
WARGA RASMI
Menyertai: 24.07.2012
Ahli No: 13523
Posting: 1
Dari: Johor Bahru

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-07-12 11:22


Assalamualaikum ..

nama saya Orked..Salam perkenalan..
saya rabun sejak darjah 4..tapi memakai cermin mata masa tingakatan 2..hihih... :-D


Bookmark and Share




  Member Information For OrkedPutehSulaimanProfil   Hantar PM kepada OrkedPutehSulaiman   Quote dan BalasQuote

khazinatulsyouqoh
WARGA RASMI
Menyertai: 02.09.2012
Ahli No: 13551
Posting: 3
Dari: Kuala Lumpur

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-09-12 22:33


salam,

da 13 tahun pakai spec...power semakin tinggi, sebab buku yang dibace semakin tebal..hehehe....


Bookmark and Share




  Member Information For khazinatulsyouqohProfil   Hantar PM kepada khazinatulsyouqoh   Quote dan BalasQuote

nurafaz
WARGA RASMI
Menyertai: 23.10.2008
Ahli No: 9232
Posting: 4
Dari: [email protected]

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 28-09-12 08:16


salam :)
tiba-tiba nak join menyelit kat sini jugak~~ :)

saya pun berspek jugak~~ sejak sek menengah? form 3 agaknya.. sampai lah sekarang..hehe


-----------------
~Petikan perjalanan sepanjang pengembaraan~

http://nur0310ish.blogspot.com



Bookmark and Share




  Member Information For nurafazProfil   Hantar PM kepada nurafaz   Pergi ke nurafaz's Website   Quote dan BalasQuote

linanadhirah
WARGA RASMI
Menyertai: 22.10.2012
Ahli No: 13592
Posting: 1
Dari: bandar sunway

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-10-12 16:13


salam :-)
saya bercermin mata sejak mula-mula masuk kolej.
power tak tinggi pun, tapi tak selesa lah kalau tak pakai terutama masa dalam kelas.
3 hari lepas, saya keluar pergi shah alam nek motor tak pakai cermin mata..tiba-tiba hari hujan..saya pun keluar dr laluan motor nak teduh bawah pokok nak pakai baju ujan. sebab tak pakai cermin saya langgar bonggol besar jatuh tepi jalan.


Bookmark and Share




  Member Information For linanadhirahProfil   Hantar PM kepada linanadhirah   Quote dan BalasQuote

ezraazad
WARGA RASMI
Menyertai: 06.11.2012
Ahli No: 13599
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 06-11-12 15:35


Salam..
ana juga memakai spek mata . rasa power semakin bertambah tapi malas nak pergi cek.. asalkan tetap boleh nampak ana tetap pakai spek ini :)


Bookmark and Share




  Member Information For ezraazadProfil   Hantar PM kepada ezraazad   Quote dan BalasQuote

tilmizah95
WARGA RASMI
Menyertai: 11.06.2013
Ahli No: 13687
Posting: 2
Dari: Kelantan

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-06-13 16:05


Assalamu'alaikum.

First time saya pakai cermin mata semasa akhir tahun 2010, masa tu saya berumur 15 tahun.

Tapi mata saya dah mula rabun dua tiga tahun sebelum itu.

Masa buat tu power sebelah kiri 300 lebih dah.

Sebut tentang rabun, ada satu hari itu masa kat sekolah.

Kawan saya senyum kat saya tapi waktu tu saya tak nampak dia tengah senyum ke apa (maklum, rabun).Muka saya berkerut2 tengok dia.Bila dah dekat, barulah saya nampak dan balas senyuman dia.He he...

Moral of the story, kalau mata dah rabun sangat...cepat2 pergi buat cermin mata. ^^


Bookmark and Share




  Member Information For tilmizah95Profil   Hantar PM kepada tilmizah95   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, halesolurun_84
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ukhwah
    »» JoM kiTA kenaL MusLImah yang BerSpEK matA !

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 5 Of 6

Go To Page: 1 · 2 ... 4 · 5 · 6  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.070628 saat. Lajunya....