Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-04-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Engkau tidak akan memperolehi apa yang engkau sukai melainkan kesabaranmu ke atas apa yang engkau tidak suka..
--
Nabi Isa a.s

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Alexsmith001
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13710

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 14
Ahli: 0
Jumlah: 14




  Dari Galeri
para peserta muslimah pd mlm JK KRIS...

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 2 hari yang lalu
Swarig123: 14 hari yang lalu
Alexsmith001: 17 hari yang lalu


Ukhwah
Topik: JoM kiTA kenaL MusLImah yang BerSpEK matA !


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, halesolurun_84
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ukhwah
    »» JoM kiTA kenaL MusLImah yang BerSpEK matA !

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 6

Go To Page: 1 · 2 · 3 ... 5 · 6  
Jump To Page:

Oleh JoM kiTA kenaL MusLImah yang BerSpEK matA !

nurkamar
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 25.04.2003
Ahli No: 479
Posting: 92
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-08-03 15:51


Assalamua'laikum

memang macam macam reason orang pakai spek ni.. tapikan.. apa pendapat sumer tentang pakai c/l ? ana pakai dua dua. tapi cam c/l ni mahalllll... nak beli ubat cuci lagi.. nak kene jaga tul tul lagi.. kalu spek tu.. sarung je. cumanya.. spek ni asyik nak lari lari je depan mata . tu yang kalu buat keje berat skit, dah kene tuko c/l.

-----------------
-cheras-


Bookmark and Share




  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Quote dan BalasQuote

FatimahNisyampuri
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 16.08.2003
Ahli No: 2214
Posting: 71
Dari: Mafraq, Jordan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-08-03 17:46


assalamualaikum...

k.Fat pun pakai cermin mata,
baru je tahun lepas,
emm, tapi cermin mata k.Fat patah, dah berbulan tak pakai,
tu la tak cermat kan..
maklum lah tak biasa pakai sebelumni..
emm betul ke orang kata, pakai kontek lensa tue boleh merosakkan mata,
k.Fat sebenarnya nak pakai tapi
semua kawan² tak kasi...
so... cermin mata la jawabnya.

oklah... gadis cermin mata cun aper!!!!


Bookmark and Share




  Member Information For FatimahNisyampuriProfil   Hantar PM kepada FatimahNisyampuri   Pergi ke FatimahNisyampuri's Website   Quote dan BalasQuote

Annisabalqis
WARGA RASMI
Menyertai: 16.08.2003
Ahli No: 2204
Posting: 10
Dari: UIAM

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 16-08-03 18:16


Assalamualaikum.....
Ana memula pakai cemin mata waktu ana darjah 5.. Hm..rabun sesangat.. Eheheheh


Bookmark and Share




  Member Information For AnnisabalqisProfil   Hantar PM kepada Annisabalqis   Pergi ke Annisabalqis's Website   Send ICQ Meesage To Annisabalqis   Annisabalqis's MSNM Number Is melissa0124@hotmail.com   Quote dan BalasQuote

nurana
WARGA RASMI
Menyertai: 28.04.2003
Ahli No: 576
Posting: 17
Dari: uniten,bangi

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-08-03 22:30


assalamualaikum
saya pun pakai spek sejak darjah 3..tp masa form 1 stop,then sekarang kat u,pakai balik tp tak selalu lah..time belajar jer..


Bookmark and Share




  Member Information For nuranaProfil   Hantar PM kepada nurana   nurana's MSNM Number Is nurul_1103   Quote dan BalasQuote

qasryna_sapiens
WARGA RASMI
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 185
Posting: 15
Dari: Darr at-Ta'zhiim

Johor  


posticon Posting pada: 17-08-03 00:28


salamu'alayk..
sayeee... pakai SPEK since darjah 1.. pastu, x pakai.. sampaila form 1.. pakai balik... heheh.. famili saye sume pakai spek...

-----------------
~S.E.ok.U.dan.T.U.M.A.W.A.lah.M.E.lah.A.H~
Wardah al-Hamra'


Bookmark and Share




  Member Information For qasryna_sapiensProfil   Hantar PM kepada qasryna_sapiens   Quote dan BalasQuote

mujahidahsolihah
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 02.06.2003
Ahli No: 1583
Posting: 29
Dari: kelate

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-08-03 22:36


ahaks..kongsi citer psl spek ye....ana pon pakai spek...dr thn lepas..tgh tahun f3....sbnrnyer ana start rabun akhira thn f2..tp, ana x bgtau umi ana..so,terpaksa la ana thn pening kpala...dah tu dah la dlm kelas ana dok blakang..ehehe...
maser f3,ana x thn dah...dah x nampak aper cikgu dok ngajar...satu pon x pham...bimbang gak...maser tu nak exam...ana pon bgtau umi..so, ana pi check mate ngan abg2 ana.....1st time check, auntie tuh kata dah dekat 200...ahaks...terkejuttt gak..maklumla x pnah pakai spek..sekali check byk la plakk poweernyer.. nak x nak,kena gak wat spek..awlnyer ana pakai spek,kanta plastik.pastu, member2 ana main + lak ana malas nak bwk kain khas nak lap kanta tuh....pastu..bercalar...ana pon tukar lak..buat kanta kaca...fotogray punyerk.....skang ni nak pi check balik...sbb rasanyer kene tambah power spek lagii..eheh..ana pakai spek kat sekolah jek...kalau kat umah, malas nak pakai..biler ngadap tv ngan komp...kene dok dekat le...tu yg makin rosakk mate tuh..ehehhee


Bookmark and Share




  Member Information For mujahidahsolihahProfil   Hantar PM kepada mujahidahsolihah   mujahidahsolihah's MSNM Number Is niksolihahmujahidah   Quote dan BalasQuote

arbaayah
WARGA RASMI
Menyertai: 07.07.2003
Ahli No: 1937
Posting: 2

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-08-03 21:53


assalamualaikum
ana pun pakai spek dari form5.muka ana bulat.masa buat spek dulu bingkai bulat gak.abis satu kelas pnggil ana doraemon.ana tak kisah pun.mula2 pakai rase tak selesa dah lama2 mesra la pulak


Bookmark and Share




  Member Information For arbaayahProfil   Hantar PM kepada arbaayah   Quote dan BalasQuote

zieka
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 05.05.2003
Ahli No: 997
Posting: 81
Dari: MMU

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-08-03 11:21


zieka start pakai spek since form 1. sbbnye, time tu kene dok barisan blkg skali kat dlm klas. actually, kalo kite ni dah start pakai spek, mmg susah nak 'ditanggalkan' blk. power spek zieka ni pon makin bertambah nmpk gayenye. lagi la skang ni asyik ngadap PC jer hari² so, for those yg tak pakai spek lagi tu, jage elok² mata anda tu sume & jgn cuba² nak try pakai spek org lain!

-----------------
Harta menjamin dunia. Iman menjamin akhirat.


Bookmark and Share




  Member Information For ziekaProfil   Hantar PM kepada zieka   Pergi ke zieka's Website   Send ICQ Meesage To zieka   Send AIM Meesage To zieka   zieka's MSNM Number Is zieka_83   Quote dan BalasQuote

fayyzah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 6029
Posting: 155
Dari: Johor-HomeSweet Home-Depan PC

japan  


posticon Posting pada: 22-06-06 05:40


Salam semua..hihi..ana lagilah dahsyat..ana mula pakai spec sejak darjah 2 lagi. Tah, berapa kali tukar, tak kira pulak. sekarang, ana dah pun form 2. Hihi, tulah, baca dalam gelap lagi!


Bookmark and Share




  Member Information For fayyzahProfil   Hantar PM kepada fayyzah   Pergi ke fayyzah's Website   Quote dan BalasQuote

syauqahaziqah
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 23.06.2006
Ahli No: 6673
Posting: 31
Dari: bumi Allah di Dungun terangganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-06-06 10:31


saya pun pakai spek tapi kalau nak belajar sajalah


Bookmark and Share




  Member Information For syauqahaziqahProfil   Hantar PM kepada syauqahaziqah   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 23.06.2006
Ahli No: 6676
Posting: 24
Dari: KL-Sarawak

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-06-06 15:56


Assalamu'alaikum wbt..

Ana pun pakai spect...pakai bila betul2 rasa perlu...tapi sekarang ni agak kerap juga...
Start pakai time form5...bila masuk U pakai time part 1 saja... lepas itu tak pakai... naik part 3 pakai balik... power silau tinggi...mungkin asyik dok bdepan dengan komputer agaknya...wajib... Erm...kena selalu juga sebab kalau tak datang la migrain...

8-)


-----------------
cita-citaku islam gemilang, cita-citaku daulahnya berulang, cita-citaku islam cemerlang, cita-citaku islam tinggi menjulang
والسلام


Bookmark and Share




  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-06-06 17:02


Rabun sejak darjah 6 lagi, mula pakai sejak tingkatan satu, sekarang dah hampir 20 tahun memakainya.. tak boleh tak pakai sebab power pun dah 650++ kanan dan 550++ kiri.. rabun habis!


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

AZURA_ANAKMAMI
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 01.05.2003
Ahli No: 842
Posting: 186
Dari: kuala kurau,Perak

Perak  


posticon Posting pada: 24-06-06 17:22


mak ai..power kak sue banyaknyee angka ..

zura pun salah seorang pemakai spec...tapi zura ni jenis silau pas tu migrain kalau kena silau..pastuh dah kerja depan pc..hurm memang kena pakai spec.tapi sekarang malas dah nak pakai sebab rimas pakai spec ni.. dan malu nak pakai..


Bookmark and Share




  Member Information For AZURA_ANAKMAMIProfil   Hantar PM kepada AZURA_ANAKMAMI   Pergi ke AZURA_ANAKMAMI's Website   Quote dan BalasQuote

Nurihsan
WARGA RASMI
Menyertai: 18.04.2006
Ahli No: 6548
Posting: 2
Dari: kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 24-06-06 22:55


ana pun pakai spek juga...benda yang paling ditakuti hilang ..sebab bila tak pakai mata spare ini.memang haru..!!!


Bookmark and Share




  Member Information For NurihsanProfil   Hantar PM kepada Nurihsan   Quote dan BalasQuote

syaz_muslimah
WARGA RASMI
Menyertai: 26.06.2006
Ahli No: 6682
Posting: 5

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-06-06 15:37


ana pun salah muslimah pakai spec...dari form3.....
mula2 kekok....lama2 ok dah sampai orang kata law pakai spec....budak skema....yeke????
entahlah....diri masing2....


Bookmark and Share




  Member Information For syaz_muslimahProfil   Hantar PM kepada syaz_muslimah   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-06-06 15:06


Pada 24-06-06 17:22 , AZURA_ANAKMAMI posting:

!!! QUOTE !!!

mak ai..power kak sue banyaknyee angka ..


itu la, memang betul2 rabun.. dah 17 tahun setia bersama spek!


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 2642
Posting: 654
Dari: greenland....

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-06-06 19:45


hehhe.. nak msuk juga...

ana mula pakai spec.. masa lower 6..
tapi.. kekadang saja pakai..
macam segan nak pakai..heheh..
pakai dalam kelas saja..
bila dah habis kelas.. buka..

sampai laa msuk Uum..
pun macam tu. bila pergi kuliah dalam kelas pakai..
Kalau dah habis.. buka..

then.. bila nak bawa kereta.. pakai laa...
esecially bila ujan... bila waktu malam..
Kalau tak pakai.. tak nampak laa..hehe..

:lol: :lol:


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
barakaLlahu..


Bookmark and Share




  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

wearzana
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 3069
Posting: 98
Dari: Petaling Jaya

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 03-07-06 00:12


saya pun salah seorang yang guna spek. saya start mula pakai spek waktu sem 3 kat poly. saya pakai spek pasal silau teruk sesangat.... saya pakai waktu keluar dari rumah, tengok tv dan time mengadap komputer....


Bookmark and Share




  Member Information For wearzanaProfil   Hantar PM kepada wearzana   Quote dan BalasQuote

noraisa
WARGA RASMI
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 6572
Posting: 11
Dari: singapura

singapore  


posticon Posting pada: 03-07-06 19:19


me too!


Bookmark and Share




  Member Information For noraisaProfil   Hantar PM kepada noraisa   Quote dan BalasQuote

hannah
WARGA RASMI
Menyertai: 11.08.2006
Ahli No: 6791
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 11-08-06 23:02


salamualaik....
wah ramai juga yang berspek mata ye...
ana pun pakai juga sejak ana tahun 2 kat kolej dului...kadang-kadang rasa jeles juga tengok sahabat kitere yang tak pakai spek...yela kita ni pakai spek...dah kena tarik 1 nikmat dari Alllah..tapi ana redha sb semuanya ketentuanNYA.


Bookmark and Share




  Member Information For hannahProfil   Hantar PM kepada hannah   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, halesolurun_84
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ukhwah
    »» JoM kiTA kenaL MusLImah yang BerSpEK matA !

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 6

Go To Page: 1 · 2 · 3 ... 5 · 6  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.090652 saat. Lajunya....