Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 24-10-2017  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Walaubagaimana alim seseorang itu, dia tidak akan dapat manfaat daripada ilmunya selagi ilmunya tidak berpedoman kepada akal.

-- Hukama'

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Sheikhengku11
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13694

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 9
Ahli: 0
Jumlah: 9




  Dari Galeri
Assalamualaikum... Ini foto kecil saya... Salam ukhuwah buat semua...

  Yang Masuk Ke Sini
nadiah_abdllah: 4 jam, 2 minit yang lalu
nishazainal: 14 jam, 51 minit yang lalu
Sheikhengku11: 22 hari yang lalu


Lihatlah Diriku
Topik: kongsi produk pilihan anda...


Carian Forum

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Lihatlah Diriku
    »» kongsi produk pilihan anda...

Please Mendaftar To Post


Oleh kongsi produk pilihan anda...

diniey
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 03.12.2008
Ahli No: 9493
Posting: 96
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 12:39


Salam...

antum semua guna produk apa ye untuk penjagaan kulit dan kosmetik?

Diniey sendiri suka tukar-tukar...tapi masih belum jumpa yang serasi...masa belajar dulu guna fair dan lovely saja,..lepas itu tukar guna ponds....masa kerja guna bio-essence. Bio-essence serasi tapi bila pregnant muka berjerawat...dah tak boleh guna bio-essence. sekarang ni diniey guna loreal..tapi kesannya tak memuaskan...sekarang ni pun masih tercari-cari produk yang bagus untuk dicuba.


Bookmark and Share




  Member Information For dinieyProfil   Hantar PM kepada diniey   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 15:19


salam...

kak dari mula memang setia dengan evesoft avocado. selain dari itu memang merosakkan muka walaupun bahan bahan yang asli(telur, kentang dll)

waktu kawin dulu suami belikan SKII. kulit muka jadi hitam (hingga kini) dan mula alah. mungkin tak sesuai


Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

ummu_safiah
WARGA RASMI
Menyertai: 29.12.2008
Ahli No: 9626
Posting: 15

venezuela   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 15:25


saya ikut sesuka hati saya saja nak pakai apa..
huhu..Kalau beli pencuci muka memang saya tak habiskan
masa saya teringin nak pakai saya pergi lah cari kat kedai
semangatnya seminggu saja..lepas itu malas da..Kalau mandi sekali basuh muka tu
guna shower gel..jimat dan cepat
pelembap muka pun pakainya sekejap saja time semangat..kadang pakai
safi, kadang asian person syahirah..huhu..
alhamdulillah kulit saya jenis yang tak sensetif
masa sekolah saja saya dserang jerawat kat dahi yang banyak..tapi da habis sekolah
kesan degil da hilang..alhamdulillah


Bookmark and Share




  Member Information For ummu_safiahProfil   Hantar PM kepada ummu_safiah   Quote dan BalasQuote

Safiah_Rumaisha
WARGA RASMI
Menyertai: 29.05.2003
Ahli No: 1533
Posting: 10
Dari: PaNdAn InDaH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 16:39


saya mula pakai facial form sebulan sebelum nak kawin.. sebab saya memang tak berdisiplin bab-bab kosmetik ini.. huhu

tu pun terkial-kial cari produk apa.. lastly, guna safi yang pink(ada susu kambing), then safi mentimun hijau.. mungkin sebab paling murah agaknya.. huhu.. Pernah cuba jugak ginvera, sampai ke sekarang tak habis-habis.. mujur facial form berkongsi dengan suami..

sebab mar paling suka guna bahan asli.. macam bedak sejuk.. lebih mulus kulit muka rasanya..huhu

produk kosmetik hadiah hantaran kahwin-ya'ni produk syahirah..sampai ke sekarang tak sampai separuh. Punyalah liat nak pakai.. dugaan.. huhu


Bookmark and Share




  Member Information For Safiah_RumaishaProfil   Hantar PM kepada Safiah_Rumaisha   Pergi ke Safiah_Rumaisha's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 01.09.2007
Ahli No: 7840
Posting: 22

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 09:45


produk saya pakai pun tukar2
tapi saya pro kepada produk yang dicop halal jakim
setakat ni dah guna safi balqis, shurah dan syahirah
huhu pemilihan begitu sebab bahan2 tidak membahayakan kulit, insyaAllah
tapi beberapa bulan lepas tahun ni beli barangan loreal
beli mahal2, nak sampai rm200 sebabnya konon nak istiqamah jaga kulit
tapi guna sikit saja sebab rasa prosuk loreal tu terlalu kuatlah
sapu jauh dari mata pun boleh pedihkan mata
sekarang cuba safi rania :-D
beli bedak compact safi bekas merah tu tak bermutulah
bedak tu terhakis dan span pun keras, sakit muka kena, dah tu tak ada cermin pula


-----------------
jagalah hati


Bookmark and Share




  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 11:26


Salam, sebelum ni memang tak konsisten tapi bila dah usia meningkat 32 ni mula maintain pakai ALAISYA. Memang bagus sebab dalam masa beberapa hari nampak muka tu cerah sikit, heheheh.. Pagi pakai pencuci muka pencerah, kemudian pakai tonernya, sebab nak awet muda bolehlah pakai krim pencerah awet muda dan last sekali krim kecantikan. 4 produk tu dalam anggaran rm35, dah 3 bulan pakai masih ada lagi.

Sebaik-baiknya nak elok kata perunding kecantikan yang bagitahu, pakailah pencuci muka diikuti dengan toner dan pelembab. Toner akan menutup liang pori yang terbuka ketika mencuci dan juga menyegarkan kulit muka. Lepas tu pakailah pelembab muka sebaik-baiknya yang sesuai dengan muka, kalau muka kering kenalah pakai krim muka yang lebih lembapan untuk kulit kering. Begitu juga sebaliknya.

Sebelum tidur pastikan muka dicuci kerana ketika tidur kulit akan 'bernafas', kalau kulit muka tidak dicuci macam mana kulit nak bernafas, kan..


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 11:46


untuk muka,saya gunakan mustika ratu...
untuk body,apa-apa pun saya hentam..


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

ummu_safiah
WARGA RASMI
Menyertai: 29.12.2008
Ahli No: 9626
Posting: 15

venezuela   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 13:53


mengikut sejarah produk2 yang pernah saya guna lah
time zaman sekolah, belajar pakai fair & lovely konon-konon nak putih
terpengaruh dengan iklan punya pasal saya pun mencuba lah pakai fair & lovely
lama juga pakai tapi macam tak putih juga..eheh..tak ada perubahan pada kulit ku
jerawat pulak naik sebijik dua, tapi rasanya bukan sebab produk tu sebab tensyen sikit agaknya time belajar, lepas itu matriks saya mula berjinak2 memakai krim muka
pakai temulawak bertahan samapai saya tahun 3,tahun 3 tu da mula menjinak kan diri memakai pelembap tapi berbulan2 juga nak habiskan..tak konsisten..time rasa nak klit d manjakan baru pakai..hehe..final ye juga saya belajar menukar ke safi balqis, ok saja, lepas itu sekarang saya tambah lagi pakai toner, pelembap, krim Syahirah..yang krim tu saya baru pakai sekali 2 tprasanya macam xbes lah..saya nak stik pakai krim safi balqis..compact powder saya tak pakai..ada beli..letak dalam beg tapi memang tak suka pula nak touch up touch up even sesudah solat exp masa kat luar
[ Telah diedit oleh: ummu_safiah pada 04-01-09 13:55 ]


Bookmark and Share




  Member Information For ummu_safiahProfil   Hantar PM kepada ummu_safiah   Quote dan BalasQuote

diniey
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 03.12.2008
Ahli No: 9493
Posting: 96
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 17:19


semalam hampir2 diniey nak beli produk SKII. Tapi nasib baik kawan diniey bagitahu dia gunakan SKII jugak....muka dia jadi hitam legam. sama macam kes nur_kamar.

hmm syukur sangat kalau tak sesia duit habis beribu...SKII tu havoc iklan dengan harga saja..kesannya tak ada lah sangat. Sekarang ni masih tercari-cari..jadi buat masa ni still dengan loreal.....insya Allah dah habis nanti nak try natasya pula sebab ramai sahabat-sahabat kat sini bagitahu natasya berkesan untuk cerahkan kulit.


Bookmark and Share




  Member Information For dinieyProfil   Hantar PM kepada diniey   Quote dan BalasQuote

ibu_embam
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 30.12.2008
Ahli No: 9630
Posting: 36

blank   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 11:11


salam...

saya sekarang guna pencuci muka "Lactacyd Wash". pencuci pribadi pun guna "Lactacyd Feminine". memang ok...alhamdulillah lah...dulu muka saya banyak jerawat dan kemerahan2n. selepas menggunakannya memang hilang jerawat mahu pun kesan parut jerawat semakin pudar. da 3 tahun saya menggunakannya. beli di farmasi sahaja ada. atau pun di klinik. bahan cuci cuma "susu"...tiada bahan2 chemical langsung. untuk baby juga sesuai di buat mandian. yang Lactacyd Wash lah. yang peribdi pun memang ok...selesa dan melindungi. try lah...kawan-kawan saya kat opc pun semua da pakai...saya perkenalkan. kalau harga botol kecik RM9.90. yang besar RM18.90 saja selamat digunakan selalu dan kerap. kalau tak paham...tanya kita ye...


Bookmark and Share




  Member Information For ibu_embamProfil   Hantar PM kepada ibu_embam   Quote dan BalasQuote

ibu_embam
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 30.12.2008
Ahli No: 9630
Posting: 36

blank   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 11:23


hah....satu lagi...produk sini. sebelum kawin saya ada try pakai produk tu...barangan set lah..pencuci, toner, spray muka dan bedak compact. bukan nak tipu lah...memang berkesan..mula-mula saya tak percaya iyalah maybe jenama kurang famous macam loreal or maybelline...tapi bila tengok kawan saya menggunaknnye dr muka banyak jerawat batu...jadi licin jerawat parut tu da pudar. so saya try memang ok...sebulan jerawat da kurang...lepas tu saya da tak pakai sebab mahal lah....rm250. tu yang saya pakai Lactacyd. kalau nak try boleh saja...InsyaAllah...
[ Telah diedit oleh: ibu_embam pada 05-01-09 11:47 ]


Bookmark and Share




  Member Information For ibu_embamProfil   Hantar PM kepada ibu_embam   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 20:15


Pada 05-01-09 11:23 , ibu_embam posting:

!!! QUOTE !!!

hah....satu lagi... produk sini.



:-o produk SINI?
tak pernah dengar lah ibu :berfikir:
[ Telah diedit oleh: nur_kamar pada 05-01-09 20:16 ]


Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

ibu_embam
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 30.12.2008
Ahli No: 9630
Posting: 36

blank   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 08:10


eh...silap lew....sorry2...myCNI produk..hehehe..
[ Telah diedit oleh: ibu_embam pada 06-01-09 08:14 ]


Bookmark and Share




  Member Information For ibu_embamProfil   Hantar PM kepada ibu_embam   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 10:10


oooooohhhhhhhhh.......

C_N_I..... ;)


Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

ibu_embam
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 30.12.2008
Ahli No: 9630
Posting: 36

blank   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 11:26


YEP...hehehe...


Bookmark and Share




  Member Information For ibu_embamProfil   Hantar PM kepada ibu_embam   Quote dan BalasQuote

diniey
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 03.12.2008
Ahli No: 9493
Posting: 96
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 15:38


lama jugak saya tak masuk sini...dah 4 hari...sebenarnya saya ke bangkok untuk cari produk penjagaan wajah. Alhamdulillah..saya jumpa satu produk yang amat menakjubkan. saya pergi bersama kenalan yang mukanya penuh berjerawat. jadi kami terjumpa satu produk ni, kawan saya cuba alhamdulillah selepas 3 hari memang jerawat dia hilang. saya sendiri tak cuba sebab wajah saya memang tak ada jerawat...tapi saya kagum dengan keberkesanan produk tersebut


Bookmark and Share




  Member Information For dinieyProfil   Hantar PM kepada diniey   Quote dan BalasQuote

zawiyah74
WARGA RASMI
Menyertai: 09.09.2011
Ahli No: 13136
Posting: 6
Dari: bangsar-bandar baru bangi-seremban

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-10-11 21:39


salam..
produk apa yang digunakan ya..erm pencuci muka saya gunakan safi..untuk penjagaan dalaman saya amalkan makan maharani ,lactolite & pakai korset premium beautiful..
untuk nampak awet muda saya gunakan bioever cream...


Bookmark and Share




  Member Information For zawiyah74Profil   Hantar PM kepada zawiyah74   Quote dan BalasQuote

Sejadah_Usang
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 01.09.2009
Ahli No: 11304
Posting: 54
Dari: Subang Jaya

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-03-12 19:58


Assalamualaikum

Dulu zaman sekolah biasa pakai fair dan lovely. Alhamdulillaj ok lah sebab muka saya actually tak ada masalah. Kemudian bila masuk U try pakai ponds, pun ok. tapi tak ada lah ok sangat. Masalah saya ni muka mudah ditumbuhi jerawat pasir terutama di dahi sampai tinggal parut. Malu sangat. Hingga lah kawan saya perkenalkan Olay total effect, saya pakai dengan pembersih Olay total efect. Alhamdulillah jerawat pasir hilang, muka jadi licin dan berseri hinggakan ramai tegur "makin lawa"..... Hehehe. sekarang dah 6 tahun setia dengan Olay toatl effect, cuma sekarang saya tambaj pakai serum olay dan krim malam. Alhamdulillah makin ok muka saya... Nak juga try SKII tapi mahal sangat lah, sayang pitih pulak... Olay dah ok maka pakai Olay saja lah...


Bookmark and Share




  Member Information For Sejadah_UsangProfil   Hantar PM kepada Sejadah_Usang   Quote dan BalasQuote

gerhana
WARGA RASMI
Menyertai: 26.01.2011
Ahli No: 12738
Posting: 3
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 18-03-12 12:39


saya amalkan minum herbalife... untuk kecantikan luar dan dalaman


-----------------
Beribadah lah seolah olah kita meninggal esok hari


Bookmark and Share




  Member Information For gerhanaProfil   Hantar PM kepada gerhana   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-05-12 10:20


herbalife memang bagus tapi agak mahal juga..
sekarang ni cuma maintain minum teamix saja..gerhana guna pencuci muka jenama apa ye? herbalife juga ke?


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.08598 saat. Lajunya....