Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-06-2017  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Nafsu mengatakan wanita cantik atas dasar rupanya, akal mengatakan wanita cantik atas dasar ilmu dan kepandaiannya, dan hati mengatakan wanita cantik atas dasar akhlaknya
-- suatumasa

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: hanysue
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13689

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 7
Ahli: 0
Jumlah: 7




  Dari Galeri
1.1.2004 tarikh keramat..
jejak kasih.. terjalin..

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 15 jam, 1 minit yang lalu
yusof78: 21 hari yang lalu
wafie: 25 hari yang lalu


Petua Berharga
Topik: Petua dapat anak kembar


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, nur_kamar
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Petua Berharga
    »» Petua dapat anak kembar

Please Mendaftar To Post


Oleh Petua dapat anak kembar

aisyahfaizal
WARGA RASMI
Menyertai: 13.10.2009
Ahli No: 11480
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 14:54


Assalamualaikum semua :-)

Saya ingin bertanya jikalau sesiapa tahu akan petua untuk mendapat anak kembar.

Adakah sebarang pantang dan doa-doa tertentu yang boleh saya amalkan?

Saya baru sahaja melangsungkan perkahwinan di usia lewat 30-an. Dan saya berharap teman-teman baru dapat membantu.

Terima kasih :welcome:


Bookmark and Share




  Member Information For aisyahfaizalProfil   Hantar PM kepada aisyahfaizal   Quote dan BalasQuote

myway
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 19.06.2006
Ahli No: 6655
Posting: 429
Dari: on the earth

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 20:29


maaflah aisyah.
saya belum explore lagi bab-bab ni.
baguslah mencari dan berusaha.
semoga berjaya


Bookmark and Share




  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 03.03.2008
Ahli No: 8349
Posting: 126
Dari: bumi Allah-jogjakarta

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 23:08


salamun alaik..

setau ana gen kembar selalu hanya dapat diperoleh melalui keturunan..
kalau tak mlalui prosedur IVF..2 posibility untuk dapat kembar lebih 2 memang tinggi..maaf kalau petua tradisional ana tak tahu lah pula..huhu..


Bookmark and Share




  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-10-09 19:23


salam...

cuba bincang dengan dr.. untuk jalani rawatan kesuburan.... tapi lebih spesifik kepada untuk mendapat anak kembar

sebaik nya di pusat rawatan swasta.

rawatan kesuburan akan menjadikan kita berkali ganda lebih subur... dan lebih dari satu telur yang akan ditetaskan. peratusan untuk dapat bayi kembar akan jadi lebih tinggi sebegini

walau bagaimanapun, pastikan diri cukup sihat dan tiada penyakit sampingan yang akan menjejaskan kesuburan (secara normal)


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

imanimtiaz
WARGA RASMI
Menyertai: 19.09.2009
Ahli No: 11386
Posting: 12
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-10-09 13:47


betul..

setakat ni yang saya tahu , tengok gen keturunan

suami dan isteri

tapi tak tahu lah pulak kalau ada petua tradisional ni.

kalau ada, boleh juga kongsi2.

sebab tak pernah dengar dan tahu..


Bookmark and Share




  Member Information For imanimtiazProfil   Hantar PM kepada imanimtiaz   Quote dan BalasQuote

lily_mawar
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 14.11.2007
Ahli No: 8035
Posting: 44
Dari: Singapura

singapore   avatar


posticon Posting pada: 18-11-09 00:05


Salam ...

Pasal nak dapat kembar ni ... kata org kalau dalam keluarga ada beberapa keluarga yang lahirkan kembar, insyaAllah boleh dapat kembar, itu pun dengan izin Allah ... maksudnya ikut keturunan.

macam family mak lily, nenek saudara ada anak kembar sampaikan makcik lily pun dapat anak kembar, dah tu sepupu pun dapat anak kembar ... mungkin salah satu sebabnya ialah genetik agaknya ...

Lagi satu pergilah doktor ... buat cara IVF ... sebab kat sini, org yang buat IVF boleh dapat kembar ... contoh yang terdekat jiran lily dia dapat 3 kembar ....
[ Telah diedit oleh: lily_mawar pada 18-11-09 00:06 ]


Bookmark and Share




  Member Information For lily_mawarProfil   Hantar PM kepada lily_mawar   Quote dan BalasQuote

e-zah
{ SRIKANDI }
Menyertai: 14.10.2008
Ahli No: 9176
Posting: 137
Dari: alor setar

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-11-09 16:07


salam hanya share information

umur 20an posibility untuk dapat anak kembar seiras adalah tinggi

umur 30an posibility untuk dapat anak kmbr ada tapi xseiras

mengikut kajian...


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For e-zahProfil   Hantar PM kepada e-zah   Quote dan BalasQuote

miasara309
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 07.12.2010
Ahli No: 12609
Posting: 23
Dari: seri kembangan

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-09-11 19:40


saya ada baca artikel kesihatan kat blog2 dari luar negara katanya kita kena makan banyak ubi keladi..kena ambil banyak vitamin dan pastikan masa hari kita bersama suami kena hari yang betul-betul subur..


Bookmark and Share




  Member Information For miasara309Profil   Hantar PM kepada miasara309   Pergi ke miasara309's Website   Quote dan BalasQuote

ummusoleh
WARGA RASMI
Menyertai: 12.11.2011
Ahli No: 13244
Posting: 10

blank   avatar


posticon Posting pada: 12-09-12 13:05


Mak saya kembar, tapi saya anak saya tak kembar pun?? :-?


Bookmark and Share




  Member Information For ummusolehProfil   Hantar PM kepada ummusoleh   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.065543 saat. Lajunya....