Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 24-10-2017  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Jangan biarkan apa yang tidak boleh anda lakukan mempengaruhi apa yang boleh anda lakukan

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Sheikhengku11
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13694

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 10
Ahli: 0
Jumlah: 10




  Dari Galeri
assalamualaikum buat semuanya, Salam ukhuwah dan take care.

  Yang Masuk Ke Sini
nadiah_abdllah: 3 jam, 58 minit yang lalu
nishazainal: 14 jam, 48 minit yang lalu
Sheikhengku11: 22 hari yang lalu


Kesihatan
Topik: Buasir


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, nur_kamar
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Kesihatan
    »» Buasir

Please Mendaftar To Post


Oleh Buasir

nafisah
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 29.04.2003
Ahli No: 688
Posting: 66
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-03-07 14:13


saya ni hari2 pun buang air besar. cuma kadang-kadang susah pulak. pernah jugak ada darah ketika buang air besar. tu tanda buasir ke ek? sesiapa yang tahu mengenai buasir dan ada cara mengubatinya, boleh la kongsi kat sini. 8-) :-P


Bookmark and Share




  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA RASMI
Menyertai: 01.11.2004
Ahli No: 4533
Posting: 19
Dari: Kuala Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-04-07 14:22


susah nak cakap....lebih baik jumpa dari
maybe sebab you ada constipation agaknya...sebb tu keluar darah
buasir ada peringkat dia....
peringkat 1 masih di dalam...
peringkat 2 dia akan stay kat luar


Bookmark and Share




  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Pergi ke nurulain's Website   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA RASMI
Menyertai: 01.11.2004
Ahli No: 4533
Posting: 19
Dari: Kuala Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-04-07 14:27


peringkat 1 ccebisan daging di sekeliling anus akan masuk kembali selepas buang air besar
peringkat ke 2 cebisan daging di sekeliling anus akan remains kat luar even dah selesai buang air besar

biasanya peringkat 1, dari akan bagi makan ubat..and kalau pelu maybe dari akan bagi suppository supplement

peringkat 2 dan ke atas must undergo such operation

sekadar pembacaan saya dalam medial magazines...aya pun tak arif sangat sebab i'm not a medical dari

nasihat saya...banyakkan makan buah and serat...
dan minum banyak air masak..
both boleh mangurangkan sembelit...
lagi2 those yang pregnant....kerap dapat sembelit

wallahualam


Bookmark and Share




  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Pergi ke nurulain's Website   Quote dan BalasQuote

rohani
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 4629
Posting: 38
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-07-12 21:59


maksudnya if dah keluar darah 2 dah tahap serius ke?ada ke rawatan/herba traditional untuk rawat buasir tnp perlu pembedahan?


Bookmark and Share




  Member Information For rohaniProfil   Hantar PM kepada rohani   Quote dan BalasQuote

sufeyna
WARGA RASMI
Menyertai: 22.02.2007
Ahli No: 7357
Posting: 19
Dari: aLam FaNa

maldives   avatar


posticon Posting pada: 27-09-12 08:42


kalau buasir, peringkat awal pun boleh keluar darah. tu perkara biasa. tahap serius tu bila bahagian bengkak tu keluar, sakit dan susah nak duduk. peringkat awal bengkak bahagian dalam saja, dari luar nampak normal


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share




  Member Information For sufeynaProfil   Hantar PM kepada sufeyna   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.058812 saat. Lajunya....