Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-10-2017  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Orang yang banyak berkata, akan banyak silap dan orang yang banyak silap akan banyak dosa dan orang yang banyak dosa ialah neraka lebih layak baginya
--
maksud Hadis

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Sheikhengku11
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13694

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 23
Ahli: 0
Jumlah: 23




  Dari Galeri
senyum sokmo

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 23 jam, 15 minit yang lalu
Sheikhengku11: 19 hari yang lalu


Kesihatan
Topik: breastfeeding...??


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, nur_kamar
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Kesihatan
    »» breastfeeding...??

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh breastfeeding...??

Liyana_
WARGA RASMI
Menyertai: 09.02.2010
Ahli No: 11894
Posting: 10
Dari: Rawang, Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-02-10 16:40


kak limah, benda dah lepas jangan sedih..
sebenarnya, bukan tak ada susu, cuma susu belum keluar, susu badan ni dia bukan magik lepas bersalin saja terus ada.. dia kena ransangan (badan kena confirmkan yang anak yang dilahirkan tu hidup, baru buat susu, kalau tak rugi saja)..

susu badan ni bukan macam air paip, buka saja ada, tapi macam mata air, sentiasa ada sikit-sikit, tapi bertambah banyak
lebih banyak ransangan, lebih banyak susu
sekarang, bila menyusu 2 anak, lagi banyak susu dari masa nyusu satu anak..

kalau ambil anak angkat, susukan jugak, mesti lagi banyak

dan, baby baru lahir, boleh bertahan hidup tanpa makan dan minum seminggu lepas kelahiran, dia ada simpanan lemak kat atas bahu untuk hidup..
plus, baby masa lahir, perut dia besar buah ceri saja, tak perlu susu banyak-banyak, 4 titik pun dah cukup..
misconception --> kena susu banyak baru baby kenyang


Bookmark and Share




  Member Information For Liyana_Profil   Hantar PM kepada Liyana_   Pergi ke Liyana_'s Website   Quote dan BalasQuote

rohani
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 4629
Posting: 38
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-07-12 21:12


Assalamualaikum
saya pun breastfeeding juga dan langsung tak campur dengan susu formula, al-hamdulillah dah nak masuk 4bulan..insyaAllah akan cukupkan sampai usianya 2 tahun.cuma nak tanya, ada apa-apa petua @ amalan tak untuk memperbanyakkan susu ibu. :berfikir:


Bookmark and Share




  Member Information For rohaniProfil   Hantar PM kepada rohani   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, nur_kamar
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Kesihatan
    »» breastfeeding...??

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.052192 saat. Lajunya....