Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-09-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Orang yang hebat ialah orang yang sederhana dalam kata-katanya tetapi hebat dalam tindakannya

-- Confucius

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: lysazae
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13715

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 27
Ahli: 0
Jumlah: 27




  Dari Galeri
bersama sahabat baik...
salam ukhwah buat semua teman di luar sana

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 18 jam, 58 minit yang lalu
uzmawahida: 8 hari yang lalu
fayyzah: 20 hari yang lalu
bintanghatee: 27 hari yang lalu


Luahan Hatiku
Topik: Rahsia sulit perempuan yang kaum adam boleh tau melalui pandangan....!!!


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, limah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Luahan Hatiku
    »» Rahsia sulit perempuan yang kaum adam boleh tau melalui pandangan....!!!

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 3 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:

Oleh Rahsia sulit perempuan yang kaum adam boleh tau melalui pandangan....!!!

cyxaula
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 05.04.2006
Ahli No: 6488
Posting: 28
Dari: Moscow, Russia

malaysia  


posticon Posting pada: 30-03-07 05:33


menarik sungguh topik ni. banyak ilmu tambahan. dulu pun saya berminat nak belajar tentang ilmu2 ini, tapi bila baca forum ni, saya rasa tak perlu la kan? kalau yang dah tahu itu, tahu la, yang belum lagi ini, cukup agaknya sekadar menjaga aurat kita sebaik mungkin. wallahuaklam.


Bookmark and Share




  Member Information For cyxaulaProfil   Hantar PM kepada cyxaula   Quote dan BalasQuote

ctaja83
WARGA RASMI
Menyertai: 03.04.2007
Ahli No: 7481
Posting: 11
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 03-04-07 15:37


apa yang awak cakap ini sama macam kita dengar dari ustazah kita masa sekolah dulu...


Bookmark and Share




  Member Information For ctaja83Profil   Hantar PM kepada ctaja83   Quote dan BalasQuote

acik
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 29.05.2003
Ahli No: 1532
Posting: 91
Dari: BUMI TUHAN YANG AGUNG

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-04-07 19:09


banyak ilmu yang tidak dapat kita pelajari..cukuplah sekadar sedikit pengetahuan..semoga apa yang kita pelajari akan membantu kita dalam mendekatkan diri kepadaNYA..amin


Bookmark and Share




  Member Information For acikProfil   Hantar PM kepada acik   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 23.06.2006
Ahli No: 6676
Posting: 24
Dari: KL-Sarawak

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 11:38


Pada 01-05-04 08:45 , anizaku posting:

!!! QUOTE !!!




Ana tak ada la garisan panjang tu... ;-)
takut juga dengan apa yang redgirl beritahu tu..


-----------------
cita-citaku islam gemilang, cita-citaku daulahnya berulang, cita-citaku islam cemerlang, cita-citaku islam tinggi menjulang
والسلام
[ Telah diedit oleh: niza_ati pada 16-04-07 11:47 ]


Bookmark and Share




  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Quote dan BalasQuote

nni
WARGA RASMI
Menyertai: 07.04.2007
Ahli No: 7494
Posting: 16
Dari: tepi tingkap saja

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 23:46


wow. amazing..


Bookmark and Share




  Member Information For nniProfil   Hantar PM kepada nni   Pergi ke nni's Website   Quote dan BalasQuote

adikcomot
WARGA RASMI
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 5427
Posting: 13
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 04-05-07 11:21


assalamualaikum wbt...

erm...biras kita pandai tgk2 ni...tapi sian la orang yang dibuka hijab macam ni...dia tak selesa nak berkawan sebab dia eh nampak dari mata seseorang itu sifat dan sebagainya tentang orang tu...

ada sekali kita saja2 seronok2 hulurkan tangan kat dia. apa yang dia kata semua kita gelak saja...tak percaya pun...hehehehe...lepas itu tang satu part kita telan air liur. dia kata kita bakal hidup bermadu...eeeeeee....kita abaikan saja walau pun berdebar2.

lepas itu baru-baru ni kita dilamar seorang kakak minta kita jadi madunya...gulp!mengigil kita...lepas solat istiqarah kita tolak baik2 lamaran tu. sebab kita nampak orang lain lepas istiqarah tapi masalahnya yang kita nampak tu pun suami orang...aduhh....pening dibuatnya....lepas itu ada lagi seorang kakak suarakan hati berkenan untuk jadikan kita sebagai madunya juga...uish...napelah asyik terperangkap dengan berkaitan dengan suami orang dan madu2 ni? risau kita...

tapi semua tu kita abaikan saja...taknak ambil pusing pun...sebab hati kita belum nak kawin lagi....lalalalalalala.... :-o :roll:


-----------------
ooo...kudaku berlari gagah berani...lalalalalllaaa...


Bookmark and Share




  Member Information For adikcomotProfil   Hantar PM kepada adikcomot   Quote dan BalasQuote

FaRiSyA
WARGA RASMI
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 7828
Posting: 2
Dari: Primary Horizon Sdn Bhd

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-08-07 15:36


alahai..takutnye.


Bookmark and Share




  Member Information For FaRiSyAProfil   Hantar PM kepada FaRiSyA   Quote dan BalasQuote

Orange_SkunKy
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 145
Posting: 61
Dari: Sunway College Ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-08-07 18:05


Assallammualaikum..
Mengenai hal ini saya pernah dengar, dan pernah tahu..saya juga ada belajar dalam perawatan alternatif iaitu diagnosa saraf tapak tangan yang mana kita boleh tahu 8% kadar buruk kesihatan dalam badan kita, kerana setiap satu jari jemari dan tapak tangan ini menunjukkan keadaan organ2 dalam tubuh. Cara ini telah pun di amalkan pada suatu ketika dahulu oleh Ibnu Sina. Walaubagaimanapun ianya menimbulkan ketidak puas hati para pengamal perubatan moden. samajuga dengan diagnosa iridiology(anak mata). yang boleh menunjukkan keadaan kesihatan kita 4% keadaan buruk yang akan berlaku.

FIkir dengan logik satu saja...jika ini adalah tidak benar...Kenapa kita disuruh berdoa dengan mengangkat kedua tapak tangan kita untuk berdoa kepada Allah swt. Sesungguhnya setiap perawatan yang baik dan halal itu diberkati oleh Allah swt. sesungguhnya berkat itu hanya dari Allah swt sahaja. .


Bookmark and Share




  Member Information For Orange_SkunKyProfil   Hantar PM kepada Orange_SkunKy   Quote dan BalasQuote

Zarin
WARGA RASMI
Menyertai: 04.01.2009
Ahli No: 9655
Posting: 11

blank   avatar


posticon Posting pada: 10-01-09 01:24


salam..cre yang terbaik selain pakai stokin kaki dan stongan adalah dengan berpurdah..saya pun masih berjink2 mencri purdh yang mudh di pakai dan kms.. jk muslimat ada, sila syorkn kat saya ... :)


Bookmark and Share




  Member Information For ZarinProfil   Hantar PM kepada Zarin   Quote dan BalasQuote

fatin3
WARGA RASMI
Menyertai: 08.05.2009
Ahli No: 10491
Posting: 1
Dari: Subangjaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-05-09 15:52


saya juga ada belajar bab wajah dan tapak tangan.. pendapat saya, andai sesiapa yang mempelajarinya, mungkin akan memakaipurdah dan sarung tangan, khas buat tatapan bakal suaminya. tapi tidak mengapa, takperlulah dipelajari tentang rahsia-rahsia tersebut sekiranya untuk melihat rahsia orang lain. yang paling penting, sedaya mungkin janganlah biarkan wajah ditatap sepuasnya oleh lelaki lain. sahabat saya,walaupun tidak berpurdah dan bersarung tangan,tapi setiap kalilelaki memandang,dia pasti memalingkan wajahnya. janganlah biarkan diridiintai oleh mereka yang tidak berhak. insyaAllah,kitaakan terpelihara.. amin..


-----------------
Wakeup muslim!!


Bookmark and Share




  Member Information For fatin3Profil   Hantar PM kepada fatin3   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-05-09 12:03


betul..
pelajari ilmu begitu kekkadang memang bermanfaat..tetapi sekarang ni jumpa ramai yang salah gunakan... gunalah jalan yang betul...jangan terlalu riak dengan ilmu yang ada...
perempuan ciptaan yang terlalu indah...macam-macam rahsia ada...
hargailah diri kita sebagai Muslimah solehah... insyaAllah..
pesanan untuk diri sendiri jugak.. :)


-----------------
Success Through Endeavour ;



Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA RASMI
Menyertai: 12.02.2006
Ahli No: 6293
Posting: 13
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-05-09 21:00


salam...
mana-mana petanda yang menggambarkan sifat atau keperibadian negatif pada diri kita, cuba elakkan dan buktikan ketidakbenaran fakta itu...contohnya, beberapa garisan berhampiran jari kelilingking ketika gengaman dibuat, petanda bilangan jumlah perkahwinan dalam hidup, kita berdoa dan bertawakkal supaya dielakkan dan minta simpang daripada berlaku..boleh tak??

Ini soal takdir dan berkait rapat dengan peribadi individu berkenaan...adakah future seseorang mampu dibaca oleh insan2 yang mampu membuat tafsiran dan menilai akan ketentuan masa depan orang lain?

Sebenarnya banyak kaedah yang boleh kita selidikan dan kaji berkenaan dengan hal ni...contohnya kaum cina...menggunakan teknik fengsui dan yin dan yan untuk membuat ramalan...kajian metafizik, pelbagai formula, nombor, dan dikaitkan dengan tanda-tanda pada anggota badan seseorang untuk menterjemahkannya hasil kajian dalam bentuk fakta. Sesetengah kajian moden, menggunakan tarikh lahir, warna kegemaran, anak ke berapa, dan bla bla mencari jawapan untuk ilmu ni.... memang luas bidang ni...


Bookmark and Share




  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

aqil
WARGA RASMI
Menyertai: 03.11.2009
Ahli No: 11568
Posting: 10
Dari: Pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-11-09 01:07


ini disebut the six sense
deria keenam
ada org yang saya kenal ada six sense ni
belajar atau memang dibuka otomatik oleh Allah?
kalau boleh nak jugak belajar
hehehe
macam ilmu psikologi saja
menarik-menarik....


-----------------
Everything I Do
I Dedicate To You


Bookmark and Share




  Member Information For aqilProfil   Hantar PM kepada aqil   Quote dan BalasQuote

hanku
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.01.2009
Ahli No: 9740
Posting: 136
Dari: cheras

malaysia  


posticon Posting pada: 04-11-09 10:51


jangan tak tahu...pun ada cara nak tau lelaki tu teruna ke tak teruna...nenek pernah cakap...tengok perut dan belakang lelaki tu...cara dia pandang perempuan tu pun boleh tau...:)
[ Telah diedit oleh: hanku pada 04-11-09 10:52 ]


Bookmark and Share




  Member Information For hankuProfil   Hantar PM kepada hanku   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-11-09 11:05


Pada 04-11-09 10:51 , hanku posting:

!!! QUOTE !!!

..tengok perut ..:)


Kenapa perut boroi ek? :sopan:
gurau saja... :-D


-----------------
Success Through Endeavour ;



Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-11-09 16:03


yup....boroi 'bersebab'..... peknen tak ada due date aternye.. ngeee~~ :P

tapi... lah.... kan..... yang style2 begini lah yang selalu perempuan berkenan. kiut agaknya? entah lah. ehehehe


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-11-09 16:08


Pada 04-11-09 01:07 , aqil posting:

!!! QUOTE !!!





tentang 6th sense ni... gifted pun ada.. saka pun ada. jaga jaga lah sesiapa yang ada. saya akui, saya juga ada.

sstgh org suka bila kita ada kelebihan begini. tapi saya agak tak selesa sebab kita dapat tau apa yang tersirat dalam hati seseorang. mudah ayat, senang jika nak bergaduh.

kena lah pandai kawal... dan jika ia dari saka... kena pandai elak dan buang segala rasa yang timbul jauh2. kena sentiasa berbaik sangka (walau dalam hati....)


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

Iiniin
WARGA RASMI
Menyertai: 29.10.2009
Ahli No: 11548
Posting: 5

blank   avatar


posticon Posting pada: 28-11-09 14:49


Pada 04-11-09 10:51 , hanku posting:

!!! QUOTE !!!

jangan tak tahu...pun ada cara nak tau lelaki tu teruna ke tak teruna...nenek pernah cakap...tengok perut dan belakang lelaki tu...cara dia pandang perempuan tu pun boleh tau...:)



salam...
pernah tak tanya nenek bagaimana nak tengok orang itu teruna ke tak?
bagaimana nak agak ya...?heheh...


Bookmark and Share




  Member Information For IiniinProfil   Hantar PM kepada Iiniin   Quote dan BalasQuote

assiddiq
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 13.08.2009
Ahli No: 11167
Posting: 25
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-11-09 12:42


Tengok Perut? Ni cuma fakta saja kan?


-----------------
"Dengan Kehendak dan kuasaMu"


Bookmark and Share




  Member Information For assiddiqProfil   Hantar PM kepada assiddiq   Pergi ke assiddiq's Website   Quote dan BalasQuote

conan
WARGA RASMI
Menyertai: 05.05.2009
Ahli No: 10463
Posting: 13
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-12-09 14:38


nak yang detail sikit tak boleh ke..hehe


Bookmark and Share




  Member Information For conanProfil   Hantar PM kepada conan   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, limah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Luahan Hatiku
    »» Rahsia sulit perempuan yang kaum adam boleh tau melalui pandangan....!!!

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 3 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.061773 saat. Lajunya....