Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-09-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
JANGAN kecilkan cita-citamu, kerana cita-cita yang kecil akan menyebabkan seseorang itu mundur dalam gerak langkah perjalanan hidupnya menuju kejayaan

-- Saidina Umar Al-Khatab

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: lysazae
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13715

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 36
Ahli: 0
Jumlah: 36




  Dari Galeri
assalamualaikum....salam ukhwah dari ana untuk sahabat2 semua....

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 18 jam, 52 minit yang lalu
uzmawahida: 8 hari yang lalu
fayyzah: 20 hari yang lalu
bintanghatee: 27 hari yang lalu


Luahan Hatiku
Topik: Rahsia sulit perempuan yang kaum adam boleh tau melalui pandangan....!!!


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, limah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Luahan Hatiku
    »» Rahsia sulit perempuan yang kaum adam boleh tau melalui pandangan....!!!

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:

Oleh Rahsia sulit perempuan yang kaum adam boleh tau melalui pandangan....!!!

farah_hanan
WARGA RASMI
Menyertai: 12.02.2006
Ahli No: 6293
Posting: 13
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-03-06 16:40


oic...walaupun sekadar ingin tahu untuk kebaikan diri....

sebab kadang-kadang ana rasa kurang selesa dan naik malu bila berinteraksi, berkomunikasi dan seumpamanya dengan kaum lelaki (secara bersemuka).....sebab ana dapat rasakan mereka sedang membuat firasat dan andaian terhadap ana apabila dia memandang wajah.....tapi mungkin andaian ana saja agaknya....tapi kadang-kadang benda ni semua boleh mengurangkan tahap keyakinan diri kita untuk berdepan dengan mereka dalam apa bentuk jua urusan.....

kadang-kadang, ada sesetengah antara mereka senyum sinis terhadap kita....hmm..mungkin la....mak oii, malu nya.....pas ni jalan kena tutup muka...bercakap kena tutup mulut.....hehehe


Bookmark and Share




  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

naj_jieha
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 23.12.2005
Ahli No: 6124
Posting: 88
Dari: di hadapan komputer

japan  


posticon Posting pada: 22-04-06 17:20


ha'ah ana setuju cakap anti, farah...


Bookmark and Share




  Member Information For naj_jiehaProfil   Hantar PM kepada naj_jieha   Quote dan BalasQuote

kegembiraanygmulia
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 6497
Posting: 85
Dari: di atas bumi Allah s.w.t

japan   avatar


posticon Posting pada: 23-04-06 13:09


ana pun rasa apa yang farah cakap tu betul...hehehe...nak cakap dengan banin pun kadang-kadang nervous...hehehe


Bookmark and Share




  Member Information For kegembiraanygmuliaProfil   Hantar PM kepada kegembiraanygmulia   Quote dan BalasQuote

fayyzah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 6029
Posting: 155
Dari: Johor-HomeSweet Home-Depan PC

japan  


posticon Posting pada: 23-04-06 17:20


sebab apa ye kadang-kadang kalau nak cakap dengan banin 'bout something important rasa nervous. Macam mereka tu siapa saja... :-P


-----------------
“Binalah Islam dalam dirimu... Maka akan terbinalah Islam di sekelilingmu...“ {Kande Raihana}
[ Telah diedit oleh: fayyzah pada 23-04-06 17:20 ]


Bookmark and Share




  Member Information For fayyzahProfil   Hantar PM kepada fayyzah   Pergi ke fayyzah's Website   Quote dan BalasQuote

bintu_ruQaiah
WARGA RASMI
Menyertai: 20.05.2006
Ahli No: 6581
Posting: 13
Dari: Malaysia

malaysia  


posticon Posting pada: 20-05-06 13:18


ustazah ana dulu...dia belajar tentang ilmu2 ni. ustazah ana boleh i'rab orang laki dan perempuan sekali. sampai pernah sekali, taim kitorang study subjek arab dengan ustazah kat ofis dia...dia tegur saya supaya lain kali tak letak tangan macam tu kat atas meja. saya tanya Kenapa? tapi ustazah ana just kata..."..untuk kebaikan kamu..". ana jadi takut dan ana terus turunkan tangan ana. ana pun tak ingat cemane kedudukan ana taim tu. agaknya ana main2 jari ana agaknya! ntahler...dah lupa.

then ustazah ana cerita...sebab ana dan kawan2 tanya...kenapa ustazah tak kawin lagi, sedangkan ustazah ni cantik..ustazah ana ceritala tentang ilmu tu. dia terlalu banyak nampak kekurangan pada setiap orang laki yang dia jumpa sampai susah nak pilih yang mana satu. dia boleh nampak nmelalui zahir setiap anggota badan. ana dan kawan2 pun nyebok nak tau...tapi ustazah ana tak nak ajar. dia kata xpayah sebab ada satu tahap kita akan merasa susah dengannya. yela...perempuan kan lemah dari sudut jiwa...maksud ana...perempuan kurang menggunakan akal, tapi nafsu yang banyak mempengaruhi tanpa kita sendiri sedari!

3 years later...ana terserempak dengan ustazah ana dengan perut yang semakin membesar...di sebelahnya ada seorang lelaki dan ana yakin....lelaki tu adalah suaminya! alhamdulillah...setelah sekian lama ustazah ana tu berperang dengan jiwanya kerana ilmu yang agak payah untuk kita manfaatkan pada tempatnya...akhirnya ustazah ana bertemu jodoh juga. pada pandangan ana, lelaki tu biasa2 saja...tak nampak pun kewarakkannya...tapi ana yakin...pasti ada kebaikan yang banyak tersembunyi dalam dirinya.

jadi...apa pun...kalau tau tu...syukurla sebab dikurniakan ilmu begitu. kalau yang tak tahu tu...xperlu lah nyebokkan diri mencari. banyak lagi ilmu yang kita perlu dalami di zaman yang serba mencabar ni :) bukan ana nak kata ilmu tak bagus...bagus....tapi setiap ilmu itu ada keperluannya. kalau nak belajar, mantapkanlah jiwa dulu. sentiasa kembali pada Allah...kerana setiap ilham dan ilmu tu datangnya dari Allah...so... mantapkan iman...itulah tugas utama kita...banyakkan ibadah...dan pelihara semua hak2 Allah..Allah pasti juga memelihara kita...wallahu a'lam...


Bookmark and Share




  Member Information For bintu_ruQaiahProfil   Hantar PM kepada bintu_ruQaiah   Quote dan BalasQuote

safiya
WARGA RASMI
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 6696
Posting: 5
Dari: dan.9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-06-06 12:50


ai...fiya baru saja join hari ini...menarik juga topik ini...kat u dela seorang adik angkat..dia ada gtau kalau nak tau seseorang perempuan tu masih suci atau tak boleh tengok kat dahi..kalau ada garis-garis tanpa perempuan tu berkerut, tu tandenye perempuan tu dah tak suci...tak tahulah betul ke tak...wallahuallam.....


Bookmark and Share




  Member Information For safiyaProfil   Hantar PM kepada safiya   Quote dan BalasQuote

naj_jieha
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 23.12.2005
Ahli No: 6124
Posting: 88
Dari: di hadapan komputer

japan  


posticon Posting pada: 04-08-06 21:14


ana pun setuju cakap farah...especially time kita tengah ma'zurah, tol tak?


Bookmark and Share




  Member Information For naj_jiehaProfil   Hantar PM kepada naj_jieha   Quote dan BalasQuote

zahrah_asrar
WARGA RASMI
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 6399
Posting: 18
Dari: port dickson

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-08-06 13:44


saya pun tau jugak..katanya lelaki boleh nampak sesuatu dari pipi kita..masa kita period pula kening kita akan berserabut...wallahualam..


Bookmark and Share




  Member Information For zahrah_asrarProfil   Hantar PM kepada zahrah_asrar   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA RASMI
Menyertai: 12.02.2006
Ahli No: 6293
Posting: 13
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-10-06 01:35


boleh kita pakat2 share...mana-mana yang antunna tahu dari ilmu dan pengalaman2 antunna semua....


Bookmark and Share




  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

ummimq
::KAUNSELOR::
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1731
Posting: 855
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-10-06 10:28


Wassalamu'alaikum wrt wbt
Assalamu'alaikum wrt wbt

Alhamdulillah ada beberapa tempat yang boleh dikenalpasti mudah untuk di 'baca' oleh lelaki alim ke atas wanita -

1. dahi
2. raut wajah
3. bibir
4. hidung
5. tumit kaki (sebab itu berstokin)
6. cara berjalan
7. bentuk punggung

Jadi lelaki yang beriman akan tundukkan pandangannya bila terpandang wajah wanita. Maka tak dapatlah nak bacakan :). Tetapi dalam tunduk tu nampak tumit dan belakang wanita pula sebab itu pakailah pakaian tutup aurat yang longgar dan tidak nampak susuk badan.

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wrt wbt
ummimq
ps - suka renung mata sesiapa saja kerana mata menggambarkan hati seseorang itu :)))


Bookmark and Share




  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

amnamadina
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 07.10.2006
Ahli No: 6958
Posting: 26
Dari: pasir gudang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-10-06 20:25


assalamualaikum.besa kuasa Allah..bila baca hal2 begini, ana macam takut nak keluar rumah..kalau keluar pun pakai purdah..mungkin atas sebab2 nila muslimah solehah diangkat sebagai perhiasan terindah didunia..teringin juga belajja tentang hal2ni..tapi bila direnung smla kata2ummimq..cukuplah jadikan Alquran&sunnah sebagi panduan untuk melayari hidup didunia..moga kita semua tergolong dikalangan muslimah terpilih di negeri abadi nanti, INSYA ALLAH..


Bookmark and Share




  Member Information For amnamadinaProfil   Hantar PM kepada amnamadina   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-10-06 22:55


Pada 29-10-06 10:28 , ummimq posting:

!!! QUOTE !!!

Wassalamu'alaikum wrt wbt
Assalamu'alaikum wrt wbt
ummimq
ps - suka renung mata sesiapa saja kerana mata menggambarkan hati seseorang itu :)))



itu buat tak boleh tahan tu....segan if ada orang renung mata...ehehe :-di


Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

sayalah
WARGA RASMI
Menyertai: 02.11.2006
Ahli No: 7004
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 07-11-06 23:08


rasanya hati perempuan boleh baca dengan pandangan mata...


Bookmark and Share




  Member Information For sayalahProfil   Hantar PM kepada sayalah   Quote dan BalasQuote

zaitihamdan
WARGA RASMI
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 6945
Posting: 8
Dari: bintulu, sarawak

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 17-11-06 09:12


alamak! ana lomah betul la bila orang suka tengok mata...pakai spek itam saja la kalau keluar :P :P :P


Bookmark and Share




  Member Information For zaitihamdanProfil   Hantar PM kepada zaitihamdan   Pergi ke zaitihamdan's Website   Quote dan BalasQuote

wardah84
WARGA RASMI
Menyertai: 08.05.2003
Ahli No: 1060
Posting: 11
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-11-06 02:12


banyak yang wardah dapat ini..best juga!

!!! QUOTE !!!

rasanya hati perempuan boleh baca dengan pandangan mata...


dp pandangan mata insyaallah kita boleh tau someone tu cakap benar atau tak..


Bookmark and Share




  Member Information For wardah84Profil   Hantar PM kepada wardah84   Quote dan BalasQuote

ummimq
::KAUNSELOR::
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1731
Posting: 855
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-11-06 02:33


Wassalamu'alaikum wrt wbt
Assalamu'alaikum wrt wbt

Alhamdulillah antara tanda-tanda orang yang bercakap bohong ialah matanya tidak tetap iaitu sekejap kejam celik dan juga memandang ke lain tidak kepada orang yang diajak bercakap. Selain itu tangannya akan menggaru sana sini atau bergerak secara tidak natural.

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wrt wbt
ummimq


Bookmark and Share




  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

najiha
WARGA RASMI
Menyertai: 24.09.2004
Ahli No: 4353
Posting: 6
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-11-06 17:34


dari tapak tagan kita boleh tengok ksuburan...rapatkn k2-2 tapak tagan, kita boleh tengok lakaran rahim and tiub folophio....pintu rahim pada pgelagan tagan, boleh tau pintu rahim kita kecik atau beso...and 99 nana Allah kat tapak tagan kiri 81 kanan 18...xcaya cuba la tengok...


Bookmark and Share




  Member Information For najihaProfil   Hantar PM kepada najiha   Quote dan BalasQuote

dhamiraqistina
WARGA RASMI
Menyertai: 30.11.2006
Ahli No: 7085
Posting: 5
Dari: klang

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-12-06 13:42


saya ada satu info..mungkin boleh didgr,tapi jangan terlalu percaya...
cuba genggm semua jari...liht pada gtenggman selepas jari kelingking..ada satu @ 2 garis..kalau ad satu..mksdnya akan berkahwin sekali saja dalam hidup dia..tapi kalau 2..mkdnya 2 kali..heheheh
satu lagi tengok kat tapak tangan...garian yang paling dekat dengan ibu jari..kalau garisan tu tak putus-putus..mksdnya ada kemungkinan akan di madukn..


Bookmark and Share




  Member Information For dhamiraqistinaProfil   Hantar PM kepada dhamiraqistina   Quote dan BalasQuote

ujirru_aizan
WARGA RASMI
Menyertai: 06.11.2004
Ahli No: 4559
Posting: 1
Dari: Johor Bahru

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 24-12-06 20:21


ana pun ada banyak belajar dengan orang yang pndai dalam ilmu2 seperti ni..
" Orang wanita, disebabkan banyak perkara yang perlu ditutup, dan kerana ini, mereka banyak dizahirkan tanda-tandanya pada sesuatu yang boleh dilihat"
Daripada sini, maka banyak tanda-tanda yang boleh dilihat melalui :-

1) Mata
2) Pipi
3) Tapak Tangan
4) Lengan
5) Leher
6) Bibir
7) Tahi Lalat
8) Tumit

banyak lagila..
tapi kebanyakan darinya menggambarkan struktur dalaman badan seorang
perempuan. Tak payahla ana cakap apa maksud semuanya tanda2 yang di atas sebab ana sendiri malu nak sebut. Jadi harap2, sahabat2 semua janganla menunjukkan atau mempamerkan anggota2 di atas sesuka hati ataupun jangan membiarkan ditenung dengan lama ataupun dipandang terperinci oleh lelaki kerana ada sebahagian daripada mereka yang tahu tentang tanda2 di atas.
Wassalam...


Bookmark and Share




  Member Information For ujirru_aizanProfil   Hantar PM kepada ujirru_aizan   Pergi ke ujirru_aizan's Website   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA RASMI
Menyertai: 12.02.2006
Ahli No: 6293
Posting: 13
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-12-06 23:25


menakut kan ana....
bahaya la....


Bookmark and Share




  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, limah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Luahan Hatiku
    »» Rahsia sulit perempuan yang kaum adam boleh tau melalui pandangan....!!!

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.083533 saat. Lajunya....